ajm Posted December 26, 2014 Posted December 26, 2014 Zdravím zdejší matadory! Rád bych se zeptal na Vaše zkušenosti s LPG ve 2,2i. Jakou montážní firmu můžete doporučit? Preferoval bych JČ, příp. střední Čechy, Prahu. Díky za odpovědi! Quote
Péťa Posted December 26, 2014 Posted December 26, 2014 Ahoj, zkus se zeptat ve Strakonicích: http://www.lpg-autogascentrum.cz/ Quote
ChouLu Posted December 26, 2014 Posted December 26, 2014 V Praze máme partnera, pana Vaňka http://www.peugeot-club.com/topic/91514-novy-partner-lpg-vanek-praha-sleva-1-000-kc/ Quote
tyjo Posted December 28, 2014 Posted December 28, 2014 Ahoj, také jsem začal o LPG přemýšlet, mám motor 2,0 a najezdíme toho čím dál více, takže by se už LPG vyplatilo, mám vyhlídnuto www.neptun-harfa.cz, pak garážista kousek vedle Rakovníka, garážista Žatec ( slovo garážista tady směřuje k tomu, že to je mechanik, co s tím má zkušenosti a má firmu, ale je na to sám, ostatní jsou firmy, které se prezentují ) a lpg Plzeň, vyhraje asi Praha..... Nemám zkušenost s typy zařízení, určitě doporučují to přimazávání ventilů. V Praze montují to BRC, tak dám asi na jejich referenci. Quote
Pe.Tr Posted December 28, 2014 Posted December 28, 2014 Nech si namontovat ukazatel stavu plynu, emulator paliva a pohlidej si aby dobre utesnily, jestli vubec diru vedle plyn pedalu kudy tahaj kabelaz dovnitr. Quote
Pe.Tr Posted December 28, 2014 Posted December 28, 2014 Vymen si pred montazi sam svicky a vzduch. Budou te jinak tlacit do new, za jejich ceny samo. Quote
ajm Posted January 3, 2015 Author Posted January 3, 2015 Díky za rady! Ještě se zeptám, jakou máte na LPG spotřebu? Na benzín mi píše 10,1l. Počítám na plyn tak cca 13l, je to správný odhad? Quote
Charlie 1 Posted January 3, 2015 Posted January 3, 2015 Pocitej při dobrem seřízení 10% navíc... Ale spis pocitej kolem 15-20% větší než na benzin.... Quote
vlkklx Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 Asi trochu z ruky (západní čechy) ale velmi dobré zkušenosti Radek Červený http://strogas.wz.cz/ mám od něj lpg v 807 2.2i,stejně tak i spoustu mých známých v jiných autech.Výhoda je že o práci přemýšlí (například plnicí hrdlo lpg mám vedle benzinového pod krytkou-na jiných 807 běžně nacpané v nárazníku...),pokud jsem měl jakýkoliv dotaz ohledně montáže nebo provozu,vše vysvětlil,ukázal.Jinak spotřeba podle způsobu jízdy a naložení 11,4-12,7l,dlouhodobou už jsem tu někde na foru asi psal,nemám u sebe notýsek,ale tuším že to dělá 12,3 l.Jo taky tam mám zásluhou plynaře 74l nádrž-koumal,měřil a povedlo se...O emulátoru stavu paliva jsem přemýšlel,ale pokud je benzinu víc jak půl nádrže tas si počítač hladinu po vypnutí a zapnutí klíčku přeměří,tak už neřeším.nějaké další postřehy myslim tady: http://www.peugeot-club.com/topic/95276-benzinovy-motor-v-807/page-3 Quote
kléma Posted January 14, 2015 Posted January 14, 2015 Ahoj. Moje pozitivní zkušenost je ze systémem Prins. Měl jsem už jednu C8 lpg Prins a teď mám druhou. O plynu nevím - bez cukání a problémů - kdybych neviděl diody na přepínači ani nevím kdy přepne. Spotřeba u Prince 10 až 13l lpg. V obou autech už systém byl takže k montáži se nemůžu relevantně vyjádřit, ale nechal jsem servisovat u firmy Greenfuel Brno (pan Outrata) a mohu vřele doporučit - systém je to asi o něco dražší, ale bezchybný - spotřeba dobrá a Greenfuel všemi chválen - hlavně velké obsahy - odkazy na forech Volvo, BMW atd. Jinak mám 2.2 116kw C8 2004. A samozřejmě počítej že to studené pápne ještě něco benzínu - teď v zimě mi to přepne po cca 1km, v létě klidně po 100m. Quote
Lukaydo 407 Posted January 14, 2015 Posted January 14, 2015 ten litr možná vic benzinu si to pápne na 100km v zimě starty a rozjezdy,mi to přepínalo po 2km,jak bylo pod -10 tak i déle 35 stupnu sem to měl nastavene ale na seatu 6l2, lpg-landirenzo Jinak když ukazuje 10l spotřebu benzinu tam budeš mit tak 12l na lpg určitě Quote
ajm Posted January 15, 2015 Author Posted January 15, 2015 Díky všem za odpověd! Spotřebu cca 13l plynu počítám. Ještě musím vyřešit, co tam namontovat, jak se zdá, pojedu raději dále, než to nechat tady na jihu někomu zmastit. Zdraví Jirka. Quote
tyjo Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 Já jsem objednán na pondělí cena 24 tis + plná nádrž plynu, mechanik si ještě přeměřil nádrž aby se tam vešla co největší, mám to 3 km od domova, takže servis za rohem, už se těším, manželka už naplánovala 3 výlety, prej na vyzkoušení :-) Quote
tyjo Posted January 22, 2015 Posted January 22, 2015 Tak od pondělka auto v servisu a pořád nejede, já na prášky, mechanik taky, nadává na francouzské sračky :-( Závadu hledá, jede to jak na plyn, tak na benzín, ale při dojetí do křižovatky při vyřazení a zastavení se to začne hádat a diagnostika hází chybu tlaku, když se vyřadí a jako by se dá meziplyn tak to prej funguje normálně :-( Jsem na prášky, auto potřebujeme a zatím stojí v servisu..... Quote
ajm Posted January 22, 2015 Author Posted January 22, 2015 No, tak to je dost ošemetná situace... V souvislosti s použitím nádrže na LPG místo rezervy vyvstal menší problém. Dle Vyhl. MD 341/2014 Sb., která platí od 1.1.2015 je možno užít soupravu pro bezmontážní opravu pneu, ale pouze u vozidel vyrobených od r. 2006. U vozidel starších je to také možné, ale pouze se souhlasem importéra. Ten ovšem nemusí být u vozidel, která se k 1.1.2015 vyrábějí a dodávají s bezdemontážní opravnou sadou, což se C8 již netýká... Dnes jsem volal do Citroen ČR, zda budou ochotni takový souhlas vydat. Po neuvěřitelném rozhovoru se soudružkou asistentkou , která mi nechtěla dát číslo na člověka, který tyto věci dělá (zřejmě je tajný agent Direction centrale du renseignement intérieur) mi předala technického ředitele, který se vyjádřil v tom smyslu, že by to neměl být problém a snaží se vyjít vstříc. Takže jdu psát žádost o vydání souhlasu. Předpokládám, že to bude výborné martirium, o jeho výsledku budu informovat... Quote
tyjo Posted January 22, 2015 Posted January 22, 2015 No výhoda je že mám r.v. 2007 :-) Mechanik mi volal přetěsnil okolo škrtící klapky a čekáme na zítra až to zaschne, doma už podepisuji papíry na rozvod :-( Ale dobře to dopadne. Držte mi palce. Quote
Midloch Posted January 22, 2015 Posted January 22, 2015 (edited) Dle Vyhl. MD 341/2014 Sb., která platí od 1.1.2015 je možno užít soupravu pro bezmontážní opravu pneu, ale pouze u vozidel vyrobených od r. 2006. U vozidel starších je to také možné, ale pouze se souhlasem importéra. No v tom zákoně je to dokonce tak, že platí pro vozidla kategorie M1 a N1 uvedená do provozu před 15. září 2009. Tedy ne od r. 2006. Ale vždycky stačilo tohle obecné stanovisko výrobců k vybavení vozidel náhradním kolem uvedené na stránkách MD. Zde. Je to hned v prvním odkazu - Stanoviska výrobců k vybavení vozidla náhradním kolem. Pro Citroen je tam: U žádného z vozidel Citroën není rezervní kolo povinné. Přestože není povinné vozidla Citroën provozovat s rezervním kolem, společnost Citroën ČR doporučuje všem zákazníkům, aby ve svých vozidlech rezervní kolo měli k dispozici. A pro Peugeot: Všechna vozidla značky PEUGEOT mohou být místo náhradního kola vybavena prostředky pro bezdemontážní opravu poškozené pneumatiky umožnující nouzové dojetí. Edited January 22, 2015 by Midloch Quote
vlkklx Posted January 23, 2015 Posted January 23, 2015 Pro tyjo:zkuste změřit senzor tlaku vzduchu v sání,měl jsem podobný problém,ze začátku jsem ani netušil že tam může být chyba,hodnoty tlaku se při jízdě pohybovaly v celkem rozumných mezích,nebyl tedy úplně odpálený,ale po delším trápení mě napadlo porovnat hodnoty tlaku s jiným autem a s novým půjčeným čidlem.Zjistil jsem že celý rozsah je posunutý nahoru,tzn. řídící jednotka dostávala údaje které by odpovídaly nadmořské výšce o cca. 1000 m vyšší a k tomu pravděpodobně přizpůsobila bohatost směsi.Nebylo poznat při zátěži,ale právě při volnoběhu nebo při poklesu otáček při přeřazení-motor nešel pravidelně,občas se rozsvítila kontrolka motoru.Po výměně čidla za cca.600 bez problému. Quote
Pe.Tr Posted January 23, 2015 Posted January 23, 2015 Ad peugeot, musi ta opr sada byt zapsana v technicaku jinak te vyhodi z technicke (30dni), a to sem mel tu rezervu v obalu v kufru, jenze je povinnost mit rezervu upevnenou. Takze napodruhe jsem to udelal tak ze jsem vysrouboval jeden sroub z kolejnice sedacky ve treti rade, koupil dlouhy sroub s podlozkou a pres diru na sroub kola jsem rezervu prisrouboval do podlahy. Quote
Recommended Posts