Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Huawei modem od O2

Recommended Posts

Odesláno

ahoj, mam dotaz, mam vyse uvedeny modem od O2 uz asi 4 roky, a ted zacal blbnout. V podstate wifi funguje minutu, a konec, pak zase treba 30 vterin a konec...... Zkusil jsem ho restartovat a dela to porad....... Jediny na cem ted jedu, je z tohoto modemu pres kabel......

Mam dve otazky....prvni..... jak najdu ip adresu a dostanu se do nej abych se mrknul na nastaveni wifi v nem...

druha otazka........ driv byly akce od O2 na nejaky zvyseni internetu (mam ted 8mega a staci mi to) asi na 20 mega za stejnou cenu, ale musel jsem si za 500 koupit novej modem..... ted na jejich strankach vidim jen modemy od 1500 vyse a to se mi teda davat nechce......

ok, treti.... da se nekde koupit neco levnejsiho?

Hledat umim, ale vubec se v tom nevyznam. Myslim, ze mam ADSL...

Odesláno

Výše uvedený modem od O2? To je jako mám auto od Škodovky. Potřebuješ ještě řešit tu IP. Pokud to přes kabel chodí tak to není otázka modemu a O2, ale otázka WiFi.

Odesláno

IP adresa modemu bude většinou shodná s IP adresou brány kterou máš v nastavení síťového připojení. A popřípadě se mi tu též válí jeden ADSL modem. Jinak u O2 můžeš přejít na VDSL a modem stojí tuším do tisícovky.

Odesláno

Zavolej na podporu že ti modem blbne a že ho máš 4 roky, trošku pobreč a většinou vymění modem za 1kč za nový, nebo si sjednej VDSL jako novou službu a modem by tam měl být za minimalní cenu, jak kdy jak u které akce, buď jedna koruna nebo třeba taky 999,- ale zkusil bych to

Odesláno

a rozdil mezi adsl a vdsl? Pro me to je jako spanelska vesnice. ja to mam na surfovani a sem  tam neco stahnout :D

Odesláno

Jako uživatel v tom rozdíl nepoznáš, kromě rychlosti, prostě zase o kousek dál novější technologie

Odesláno

ja stejne stahuju z ulozto a tam max 300 kbps takze me to je uplne sumak :D, jak rychle to poleti. Ted mi porad staci to 8mego...teda jestli to neni 4 mego :D, jediny co me sere ze upload mam nejakych 560 kbps.....

Průměrná rychlost připojení: [?] 6,958 Mbit/s Průměrná rychlost stahování dat: [?] 869,83 kB/s Průměrná rychlost uploadu: [?] 506,58 kbit/s
Odesláno

no zatim uploaduji tak 2x za rok kolem 100 mega, takze to neni primarni, uvidime co Peta a pak se uvidi jak dal :)

treba udelaj akci a ja to v ni koupim a pak Petovi vratim :D

Odesláno

To zvýšení rychlosti na z 8 na 20 Mbit je řešeno právě přechodem z ADSL na VDSL. Já jsem si to takto zvýšil cca před rokem a za stejnou cenu, pouze jsem si přes web "Moje O2" zažádal o přechod na tuto technologii. Jinak pokud máš modem Huawei HG622u tak ten technologii VDSL umí i když ti nejspíš na O2 budou tvrdit, že neumí, jako to tvrdily mě :) a budou ti chtít  nacpat nový modem za 500,-. Nicméně pokud ti blbne wifina a bude ten modem vadný tak tě ta výměna stejně asi nemine pokud chceš wifi nadále používat, jedině, že by jsi měl nějaký samostatný bezprizorní wifi router, který by jsi připojil k tomu modemu. S tím VDSL to potom skutečně běhá cca těch 20 Mbit na download a cca 2 Mbit na upload.

Odesláno

dekuju za rady, takze to udelam tak, ze ted me to extra netrapi, jestli 8 nebo 20, takze pokud Peta na dobu nutnou zapujci svuj modem, budu rad, pak az bude akce na modem za 500, tak jej koupim a Petovi vratim. Jeste jednou diky za rady :)

Odesláno

Já bych doma taky měl najít ADSL modemy a také jeden VDSL - možná to je ten Huawei.

Nyní jedu na optice, rychlosti někde jinde ... ač já je moc nevyužiju.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...