oddie Odesláno 11. listopad 2014 Odesláno 11. listopad 2014 My v tom peníze utápět rozhodně nebudeme, a tragédek, co nemá na provoz 2,0 a myslí si, že za pár facek uplete z ho*na bič už vůbec ne. Kdybys totiž uměl aspoň pořádně "byflovat z inernetu", jak píšeš, zjistil bys především, že a) znatelně upravit podobnou vraždu je podstatně, ale podstatně dražší než pořídit tu silnější verzi, b) provozovat auto s takovými úpravami, aby to bylo nějak znát, znamená podstatně vyšší spotřebu než má ta sériová silnější verze. Takže asi k tomu, kdo je tady teoretik a kdo má tušení, o čem točí.
punkac Odesláno 11. listopad 2014 Odesláno 11. listopad 2014 Nemá na to, živit dvoulitra? A kolik benzínu proteče vstřikama upravenýma do válců té jednačtyřky? Co třeba nějaký zákon zachování energie? Ono aby se ta kola trhající asfalt roztočila, tak se na to ta síla musí někde vzít A pak to prozření, že i po těch úpravách ho ten dvoulitr bez úprav předjede, bude nemilé Kakamile, naposledy se mi tu někdo ptal, kolik stojí nerezová trubka na výfuk. Když jsem začal s tím, že je kravina vylágrovat tlumiče a dát tam jen nerezovou trubku (protože motor stratí protitlak a hovno to pojede, byl jsem za troubu), človíček si nechtěl nechat vymluvit, že to pojede lépe. Ale ani nevěděl, že třeba u motoru má výfuk jinou teplotu než na konci a z jedné trubky (čti materiál x tloušťka plechu) se to nedělá a celý hokuspokus to prodraží. Pak došlo na cenu nerezové trubky 55x1,2x1.4301 v délce 6 metrů (jiné neděláme), tomu spadla čelist, tak se slevilo na feritik 1.4509 a to mu spadla čelist podruhé Ta trubka opravdu není za pusu..... Nic mu nebrání dát tam těžkou železnou co sloužila jako sloupek u plotu Ta je levná :D:D Dobrá rada je jestli auto pojede s výfukem s tlumiči nebo bez, výfuk sundat a projet se do nějakého kopce..... V kabině to bude hučet jako při třistakilometrové rychlosti, ale pojedeme pomaleji a bude to více žrát
MilanF1 Odesláno 11. listopad 2014 Odesláno 11. listopad 2014 S tou 1.4 toho asi moc nevymyslíš. Já jsem amatér, ale to, co nebude stát hromadu peněz a času by mohla být výměna převodovky za jinou, kratší. Výčet už tu máš. A dále bych uvažoval o odlehčování vozu, vyházet z vozu nesmyslné věci, protože nižší váha je taky znát. Další úpravy mi přijdou zbytečné/složité/drahé ... zvláště když se dá koupit ten samý model auta s mnohem silnějším motorem v originální konfiguraci.
oddie Odesláno 11. listopad 2014 Odesláno 11. listopad 2014 Jen pár postřehů k úpravám starších aut obecně: a) motivace uplést z ho*na bič a z vraku udělat za pár kaček raketu nefunguje. Úpravy se nedělají proto, že na něco nemám. Pokud to někdo nechápe, na věci to stejně nic nemění b) úprava se začíná od brzd. Tu rozjetou popelnici je potřeba především ubrzdit. Ne potřebuju co největší výkon pyčo na křápu, kterej nebrzdí. c) starý vrak s neurčitým nájezdem a zanedbanou údržbou je třeba především zgenerálkovat - tj. nové výbrusy či vložky válců, NOVÉ písty a kroužky, a pak se dá o něčem začít bavit. Jiná vačka, protože pokud se bavíme o atmosférickém motoru, kde plnění válců jinak neochčijete, je třeba změnit časování. K tomu je potřeba přizpůsobit směs, takže programování ŘJ. V tuto chvíli jsme již tak na desetinásobku původní hodnoty toho křápu, a to se v podstatě nic neudělalo. Že to bude neskutečně žrát asi takto od pohledu znát není, ale věřte, že bude.
Guest Džůny Odesláno 11. listopad 2014 Odesláno 11. listopad 2014 Je to stará sériová osmiventilová atmosferická 1.4, z toho se prostě nic "navíc" vytáhnout nedá. Ten motor je sám o sobě příšerný. Neskutečně líný, žravý, náchylný na prosakující těsnění pod hlavou (u TU1, verze 1.1, dokonce ještě víc) a tvrdnutí gufer ventilů (pak brutálně žere olej), plus často olej ve vzduchovém filtru, etc. Snad jediná jeho výhoda je živost i v nízkých otáčkách. Nejlepší bude snížit váhu celého auta, nic víc se s tím rozumně dělat nedá. A proboha, přestaňte konečně psát "obsah motoru", to se nedá číst. Motor, u kterého by se řešil OBSAH by toho asi moc nenajel...
Kakamil205 Odesláno 12. listopad 2014 Autor Odesláno 12. listopad 2014 Nečekal jsem až tolik záživných příspěvků od všech to však neberu vážně,ale proboha lidi já z toho nepotřebuju dostat 200koní,na to jsou jiný auta.Tady se jednalo jen o zlepšení průběhu motoru.Je mi jasný,že z toho motoru nedostanu bůh víc co,ale trochu mu pomoct můžu a zase takovej sráč to taky neni,je to celkem dobrej motor na takové to domácí žvýkání.Já už tady ale nechci vyvolávat žádný flame,kvůli tomu jsem to tady nezakládal. Děkuji všem za elaboráty,ale něktří by se měli nad sebou zamyslet
oddie Odesláno 12. listopad 2014 Odesláno 12. listopad 2014 Jasná věc. Prostě konstruktér ve vývoji automobilky byl blbej, vůbec to neuměl a ten motor navrhl špatně, takže teď přijde lojza z garáže a s nulovými vědomostmi a rozpočtem ten motor "zlepší" Tak se zkusíme podívat na reálně dostupný repertoár zlepšováků oněch lojzů. 1. napatlat tam "sportovní" vzduchový filtr. Je to jednoduché a když se to menuje sportovní voe tak to přeci přidává výkon a zlepšuje to, to je přeci jasný. Zde naštěstí lojzovi stačí, že to dělá větší rambajz a díky to mu pocit, jak z toho najednou má sporťák, že to přidalo jen ten rambajz naštěstí zpravidla nemá jak změřit, protože zjištění, že se pohybuje v rámci statistické chyby by mu radost neudělalo. 2. vykuchat výfuk. To už je trochu složitejší, ale i to řada lojzů ještě zvládne Výsledný efekt je zhruba podobný, dělá to větší rámus, takže ten pocit z toho přebije i fakt, že se tím dá dokonce i něco zkazit a výkon snížit, podle toho, jak je původně soustava navržena. Ostatní nápady v kategorii vlhké sny jsou pak mimo možnosti lojzy a končí tak jen tím povídáním o tom, jaké by to bylo, kdyby to bylo, aniž by o tom lojza věděl něco bližšího. Kupříkladu ten nápad s odlehčením pístů a ojnic v domácích podmínkách někoho, kdo nemá ani na provoz sériovky žeroucí o pouhé dva litry víc by mě opravdu zajímal, to mi prosím přibliž nějak detailněji, jak byste to chtěli realizovat, na to jsem opravdu a seriózně s ohledem na svůj původní obor velmi zvědav. Co se týče zamyšlení, s tím srdečně souhlasím, takoví lojzové by se nad sebou měli opravdu zamyslet, jestli by se místo takového plkání nesmyslů neměli věnovat něčemu užitečnějšímu, protože pak by si na ten provoz třeba i vydělali a nemuseli by marně teoretizovat o tom, jak upletou ten pověstný bič z ho...
brixtr Odesláno 12. listopad 2014 Odesláno 12. listopad 2014 Kakamile, naposledy se mi tu někdo ptal, kolik stojí nerezová trubka na výfuk. Když jsem začal s tím, že je kravina vylágrovat tlumiče a dát tam jen nerezovou trubku (protože motor stratí protitlak a hovno to pojede, byl jsem za troubu), človíček si nechtěl nechat vymluvit, že to pojede lépe. Ale ani nevěděl, že třeba u motoru má výfuk jinou teplotu než na konci a z jedné trubky (čti materiál x tloušťka plechu) se to nedělá a celý hokuspokus to prodraží. Pak došlo na cenu nerezové trubky 55x1,2x1.4301 v délce 6 metrů (jiné neděláme), tomu spadla čelist, tak se slevilo na feritik 1.4509 a to mu spadla čelist podruhé Ta trubka opravdu není za pusu..... Nic mu nebrání dát tam těžkou železnou co sloužila jako sloupek u plotu Ta je levná :D:D Pokud se tohle tykalo me tak:Za prve jsem ti jasne napsal ze to neni pro me :-) Za druhe sem se sam oznacil za totalniho lajka kterej o tom nic nevi. A za treti jak muzes vedet jak mi spadla celist kdyz sem ti psal ze ON tu trubku nechce? Nic proti ale aspon to uprav na pravou miru A pokud se to me netykalo tak se omlouvam za reakci
HonzaRez Odesláno 12. listopad 2014 Odesláno 12. listopad 2014 Lojzové se nám tu množí dělením a možná že i pučením, pokud mají na pučování...
Kakamil205 Odesláno 12. listopad 2014 Autor Odesláno 12. listopad 2014 oddie ty jsi dobrej blázen ty si se mamince poved vole .... radši už nic nehlaš,si úplně mimo
vladosr Odesláno 12. listopad 2014 Odesláno 12. listopad 2014 dobre by bolo , keby si nam napisal , kolko konikov navyse by si si predstavoval.... aby sme boli viac v obraze...
Kakamil205 Odesláno 12. listopad 2014 Autor Odesláno 12. listopad 2014 Koní nechci extrémně,jen jsme to chtěli zkusit oživit a zjistit co udělaj a neudělaj různý úpravy.Ale už si to probírám jinde,kde je to na lepší úrovni
vladosr Odesláno 12. listopad 2014 Odesláno 12. listopad 2014 dufam , ze nas potom z vysledkom oboznamis , aby , aky taky vyznam tento topic mal , pre tych co sem zabludia.....
Kakamil205 Odesláno 12. listopad 2014 Autor Odesláno 12. listopad 2014 dít se něco určitě bude,ale nevim jestli mam zájem to sem potom postovat s něčím podobným si to příště rozmyslim.
F.I.K Odesláno 12. listopad 2014 Odesláno 12. listopad 2014 Tak tam dáš převodvku z 1,1 no to je toho. Takovou nevídanou úpravu tady určitě nikdo neviděl. oddie má pravdu, nenapsal si co od toho čekáš, kolik do toho můžeš dát a ani jaký máš zkušenosti. Zato požaduješ nějakou věcnou radu a čekáš že ti tu někdo vypíše co máš udělat aby to lítalo víc než teď, úprava vyšla na míň než silnější verze a žralo to pořád stejně. Tak to hodně štěstí.
vix Odesláno 12. listopad 2014 Odesláno 12. listopad 2014 Já bych tam dal sportovní filtr. S tím bych začal. Všeobecně se ví, že instalací sportovního filtru se do převodovky přidává šestka, takže pak i ta 1.4i lítá 236,14 km/h A současně máte vyřešenou i tu převodovku.
oddie Odesláno 12. listopad 2014 Odesláno 12. listopad 2014 Nedávno byl na Aukru inzerát na Erko s nádherným popisem polodementních teenagerovských jelit, co absolutně nemají žádnou soudnost a mimo základních životních funkcí se umí jen těšit. A prosba, aby tyto polodementní jelita pokud možno auto k renovaci nedražila. Autor inzerátu to tehdy vystihl naprosto skvěle, a já bych jen dodal, že rubrika "tůnink" je pro podobná polodementní až dementní jelita - o to tragikomičtější, že nejen teenagerovská - rájem ještě větším než je Aukro. O co víc vědí o dané problematice naprosté ho*no, o to víc se následně urazí a místo jakékoliv konkrétní odpovědi na zcela jasně položenou otázku, která bohužel pro ně vyžaduje aspoň elementární znalost matematiky, fyziky či strojařiny, jsou schopni akorát bezduchých výblitků o maminkách - zřejmě k tomu trpí ještě Oidipovským komplexem. Čili, milý vypatlaný tragédku, stačí se podívat na předchozí posty, aby bylo od pohledu jasno, kdo tady ví či neví, o čem vlastně píše, a co jsi vlastně zač.
Milan+ Odesláno 12. listopad 2014 Odesláno 12. listopad 2014 Mrkni na web http://www.musketier.com svého času byla u nich nabídka různých kitů i turbokitů na atmosféry,ale nebyla to levná zaležitost.
Kakamil205 Odesláno 12. listopad 2014 Autor Odesláno 12. listopad 2014 oddie:jestli sis přišel něco dokazovat,tak budiž,ale ty o mě víš úplný kulový,tak si nehch ty narážky.Tragedek jsi možná ty,když jsi se ani jednou vůbec nevyjádřil k tématu,ale jen píšeš žvásty mimo mísu.Nevim cos dokázal přímo ty,to já nevim a jestli si postavil už tři závoďáky,tak klobouk dolů,já to klidně uznam.ale zatím se projevuješ jak vypatlanec s prominutím.Ty tvoje duchaplný otázky se tu nejspíše ztratili,tak promiň O erku,multiple,passatu f čipu apod. srandiček jsem četl,kde je to braný jako sranda,takhle blbej snad nikdo neni asi btw. pořád mluvíš o těch pístech,jak to budu dělat doma na koleni,přitom víš prd jaký mam vybavení.Jako mechanik se živim už sedm let v kuse a mam praxe už hodně,ale s takovýma úpravama úplně ne e.Tak mi tedy prosím napiš přesný postup jak odlehčit písty a ojnice,prosím prosím
Háček Odesláno 12. listopad 2014 Odesláno 12. listopad 2014 jen se taky lehce vmísím do diskuse jak odlehčit písty a ojnice ? .. koupit jiný už odlehčený třeba ti oddie nějakej doma spíchne na šicím stroji ... ..
Recommended Posts