Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Čau,kamarád se mě ptal zda by šlo za solidní peníze lehce zlepšit jízdní vlastnosti motoru.Vím že plno vás bude psát,nesmysl,kup silnější,nemá cenu do toho utápět prachy apod. Ale berme to z pohledu,že to fakt chcem zlepšit i když sám sem mu říkal,že to není jednoduchý.

Takže mě v první řadě napadlo dát jinou převodovku,což by udělalo asi nejvíc,ale nevím kterou použít.Gti,S16 nebo snad z diesla?Dále se domnívam,že by šlo použít jiné sání se vstřikama a možná svody,nějaké procento by mohl udělat filtr do origo boxu a rezonátor.Potom by se ještě mohli odlehčit písty a ojnice.Je to jen lehký výčet a zase tolik by to nemuselo stát,dost zvládnem sami.Berte to s nadhledem a tak jako by se to vážně chtělo ladit,pak už záleží na nás co vymyslíme :) Děkuju.

Guest servisman
Odesláno

Už vidím odlehčování pístu doma na soustruhu a pod, ale nedalo mi to , Něco jiné je pokud předěláváš auto na soutěže a pod, kde odlehčuješ auto a děláš jak se říká nepovolené upravy .

Odesláno

Uplně jsem při zakládání věděl,že se timhle blábolům nevyhnu.Nechci si tu dělat špatný jméno,ani nejsem mladej tuner,ale fakt si pomalu nikde člověk nemůže normálně popovídat o úpravách a načerpat zkušennosti.To víš,vemu milimetrovej kotouč do flexy,zaříznu spodek pístu,pak pilníkem budu vyřezávat ornamenty a doufat,že to mam stejně :D  neboj,že jsem se už něco načetl o odlehčování a vím co je k tomu třeba.Někdo řiká nesmysl někdo poznal rozdíl....ale no nic,dále k tématu ;)

Odesláno

idealne by bolo pre tebe si takyto motor nadobudnut a mozes sa s nim celu zimu hrat.....

odlahsovat , lestit kanaliky..zvadsit obsah..upravit casovanie atd atd...

potom nieco v ecu ...a ked to das do kopy ziskas  4kw / cena a cas...

Odesláno

ahoj možná ti trochu poradím,když dáš místo motoru KDX třeba motor k6B nebo KFZ tak ten má 69kw což je o 14 kw víc a bez úprav a k tomu sání a vstřiky  z 306 2.016v,

A podud jde o převodovku tak nejkratší seriová je z 106 rallye S1-4,54

106 xsi S1   -4.29

106 1.0,1.1-4,21(nemá zesílený diferák)

106 rallye,xsi S2-4,06

106 gti      -3,98

106 8v,NFZ-3,89

106 1.4   -3,78

pokud bytě to ví zajímalo tak mi zavolej,tel by lěl být v profilu nebo pošlu SZ

Odesláno

Vím že plno vás bude psát,nesmysl,kup silnější,nemá cenu do toho utápět prachy apod.

iny motor nechce ...ma to tu napisane....a ze ho 1kw pride na 2-3 stovky €, tiez nema problem...

Odesláno (upraveno)

No nedokážu si představit jak bych na to nandaval sání z 2,0 a k čemu by mu pomohly ty větší vstřiky bez úpravy jednotky, ale s tou výměnou za silnější souhlasim. Až na to, že s tim by zas potřeboval i jednotku co k němu patří a kdoví jestli ne i kabeláž.

Upraveno uživatelem F.I.K
Odesláno

V podstatě ti tu aktivitu chválím--než si něco píchat, nebo strávit mládí v hospodě, je asi lepší vrtat se v autech (když tě auta baví). Nebo se věnovat sportu. :myslim Problém je v tom, že až tě přestane to upravování motoru a auta na hobby úrovni bavit, zjistíš, že to nevedlo k ničemu, mimo zátěže peněženky a bezesných nocí nad řešením ,,problému'' s úpravou. Ono je to asi tak--za solidní peníze se upravovat nedá, resp. výsledek je nepostřehnutelný. ( s vyjímkou u tlumiče výfuku ;) ). Tím si musí projít každý sám...,ale i tak přeji mnoho úspěchů.

Odesláno

Navíc když to nemáš pro závodní účely kde tě limituje maximalní obsah, tak nevidim moc smysl v upravování snad nejslabšího motoru co se do toho auta dával... Když vemeš peníze co bys dal za Go motoru, vačku, jednotku... Plus podvozek s brzdama, tak už bez problémů pořídíš třeba S16 která bude nejen lepčí základ pro úpravy, ale i ten výkon bude uplně jinde než by si se s tou 1,4 vůbec rozumně dostal. Na druhou stranu když ti pak z motoru odcestuje ojnice a vezme to nejkratší cestou skrz blok tak se ten motor bude shánět trošku líp. :D

Odesláno

nějak jsem nepochopil jak je vyndání motoru a dát jiný motor řešením původního problému (= zvýšení výkonu u motoru KDX)  :D ....

Odesláno

To je prostě jen taková virtuální hra "hrajeme si na ťůnink, co by bylo kdyby bylo". Zpravidla začíná jako soupis něčeho bez ladu a skladu, co autor tématu někde četl a myslí si, že to slepí doma na koleni, pokračuje výkřiky o tom, jak jsou všichni okolo "blbí", když napíšou, že je to hovadina, a končí do ztracena či konstatováním, že nějak přišli na to, že to vlastně nemá cenu nebo je těžce nad jejich síly a možnosti. V různých variacích typu "jak napatlat na motor "ťurbo" či "jak tam místo 1,1 nacpat gétéíčko"  už je tady ta hra za těch 13 let asi tisíckrát. Přičemž pokud někdo někdy nějakou větší úpravu auta opravdu dělal, zásadně se na to takhle neptal...

Odesláno

Vy jste teda koumácí a zřejmě většina z vás vidíte do hlavy toho druhýho.Za prvé jde o to,že moje peníze do toho nepůjdou,potom je to tak,že po mě chtěl zjistit,zda by mohl mít víc výkonu.Takže jsem se jen slušně zeptal co by tak šlo,protože zase 2.0 nemůže živit,sám jsem mu to řikal,že jediná šance je aspoň S16 :D 

Ale tady si každej dělá jen srandičky z druhýho a taky výkřiky do tmy.Takovýho člověka si dokážu představit jako jen teoretika z paneláku,co nic nedokázal a střílí od boku nabyflovaný výrazy z inernetu(neházím však všechny do jednoho pytle)Vždyť vy ty peníze utápět nebudete,váš čas to neni,nic vás to nestojí.Bylo to úplně zbytečně založené téma vidim :) Naštěstí sem si zjistil info jinde:)

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...