Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Mlhovky - nebo deš?ovky ????

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: rimmer

jojo..sviceni..taky bych u rozkopal vsecky fabie, jeste jsem nevidel zadnou, ktera by jen blbyma potkavackama neoslnovala...taktez maloktere xenony neoslnujou...nevim jak to maji vsecky ty kurvy nastavene, ale doprdele at si to o jeden stupen posunou dolu, dyt to se neda jet treba pred curakem s audinou s xenonama..bych blil, to potom krcim hlavu vsemozne, jen aby na me ze tri zrcatek nesvitilo abych neco aspon videl vepredu, sakra prace

Jadrněji bych to nenapsal :super Ale mluvíš mi z duše.

Odesláno
Původně zaslal: lampa

vzhledem k tomu ze sem v nedeli jel po D1, kousek za brnem byla mlha, u jihlavy byla mlha, pred prahou byla taky mlha, takze kdyz prijeli do viditelne zony, zapomeli zhasnout :D

Nezapomněli zhasnout, ale naopak asi mlhu předvídali a přivolali - jel jsem ze Slovenska a mlhovkáře jsem potkával před Brnem, na D1 kolem Brna a samozřejmě i celou cestu do Prahy, kde oúpravdu na několika úsecích byla mlha, takže za mlhovými úseky bych byl ochoten připustit, že někdo ta světla zapomene vypnout - ale svítit mlhovkama už v předstihu?

Odesláno
Původně zaslal: Gotrek

Přiznám se, že jsem v pátek jel cca 3 km (večer potmě) se zapnutýma obrysovkama + mlhovkama.

Nebylo to z frajeřiny, jen mi prostě přestaly svítit obě žárovky současně a náhradní jsem měl jak na potvoru v druhém autě. Takže jsem takhle \"frajersky\" jel na nejbližší pumpu pro žárovky.

Použil jsem mlhovky, protože jsem konstatoval že je to:

a) lepší než riskovat jízdu jen s obrysovkama

b) lepší než jet s dálkovýma

Tak a teď mě kamenujte... :(

při takovéhle nouzovce je to samo jediná možnost, ale jak sám píšeš na nejbližší pumpu , ne přes půl republiky, řešil bych to stejně :papa

Odesláno

Podobny problem jsem uz parkrat zazil za Oltcitama - jejich zadni obrysovky! mely barvu od ruzovy do zluty, proste vyblednul ten plast nebo co. A nemluvim o couvajicich autech ktery jedou dopredu - typicky Favority, neco se jim tam casto zkratovava; nejlepsi je to za pravouhlou zatackou, kdy netusim, jestli tam nekdo opravdu necouva, brrrrr.

To jen tak off-topic.

Odesláno
Původně zaslal: Dydzej

Podobny problem jsem uz parkrat zazil za Oltcitama - jejich zadni obrysovky! mely barvu od ruzovy do zluty, proste vyblednul ten plast nebo co. A nemluvim o couvajicich autech ktery jedou dopredu - typicky Favority, neco se jim tam casto zkratovava; nejlepsi je to za pravouhlou zatackou, kdy netusim, jestli tam nekdo opravdu necouva, brrrrr.

To jen tak off-topic.

Já sem na sjezdu z dálnice zažil ženušku, která ve faválu chtěla řadit 6ku (možná 4). Samozřejmě se rozsvítily zpátečky a bylo slyšet chřoustnustí až ke mě.

Odesláno
Původně zaslal: lampa

vzhledem k tomu ze sem v nedeli jel po D1, kousek za brnem byla mlha, u jihlavy byla mlha, pred prahou byla taky mlha, takze kdyz prijeli do viditelne zony, zapomeli zhasnout :D

Třeba má Medvěd tak dobré oči že mu nepřipadlo, že je mlha...

Odesláno
Původně zaslal: Gotrek

Přiznám se, že jsem v pátek jel cca 3 km (večer potmě) se zapnutýma obrysovkama + mlhovkama.

Nebylo to z frajeřiny, jen mi prostě přestaly svítit obě žárovky současně a náhradní jsem měl jak na potvoru v druhém autě. Takže jsem takhle \"frajersky\" jel na nejbližší pumpu pro žárovky.

Použil jsem mlhovky, protože jsem konstatoval že je to:

a) lepší než riskovat jízdu jen s obrysovkama

b) lepší než jet s dálkovýma

Tak a teď mě kamenujte... :(

To jo, za obrysovek se jet moc nedá. Ještě žes měl mlhovky, potkat tě někdo s obrysovkama, určitě by nadával víc než takhle.

Jinak s těma světlama, některé oslňuj až mi připadá, že jsou to dálkový (a ono ne). A ty xenony, to je fakt děs. Nejhorší je to večer ve měste, kdy mi sou tlumený stejně na prd, stačili by obrysovky...

Odesláno
Původně zaslal: Hics

To Marton:

Ja sem si například Xenony dodelával a celé nastavení je o tom, že musí být skloněné o něco víc, než při serové H1. Taky sem za tim učelem koupil obě nové origo lampy, které oproti by? novým, ale druhovýrobovým lampám mají zaručený tvar kužele, použil jsem výbojky s clonkou a za celo dobu na mě nikdo neblikl, že bych oslnoval. Jen to chce při montáži dodržet přesná pravidla, jakože přesné umístění ohniska, nutnost clony a 100% fixaci výbojky. Pak s tim nebyvaji problemy. Někdo dokonce přidává do standartních lamp ještě čočkovou optiku, jen se to o5 musi udělat pečlivě, pač ne všude se vejde a už sem viděl pár hustejch prasáren...

OK Hics ide hlavne o nastavenie, mas pravdu. A s tym co popisujes by som Tvoje radil skor k tym origo... a samo nemam nic proti Tebe

moja poznamka smerovala tam, kde sa to iba napatla do povodnych svetiel bez akehokolvek nastavenia ako si to pomenoval huste prasarny...

BTW jak chutnaji Ochcavky TDI k snidani ;):mrk

Odesláno

To Marton:

Ja to neberu jako vytku. Mam-li byt upřímný, tak do Xantie se Xenony nemontovali a tudíž nelze ani použít stejný originální model světel s xenony, jako třá u faceliftovaný 406, takže to bude vždy nutno \"nějak\" vyrobit a je to spíš o tom, jak pečlivě. Někdo holt veme výbojky, napatlá na ně patici z původní žárovky a myslí si, že má vyhráno - to jsou pak vesměs ty Škůdky a podobný vraky, který by čék nejradši sestřelil ze silnice. Obecně světlomety konstruovaný na H4 nejsou pro předělávku nejvhodnější. H1 a H7 už na tom jsou podstatně lépe, ale i tady platí to, že je daleko lepší upravit usazení výbojky jinak, než původní žárovka - už kvůli fixaci, páč výbojka má masivní konektor a ten vesměs neproleze přez původní drátovou fixaci. Pak lze docílit téměř ideálních výsledků i se světlomety s drážkovaným sklem, ale je vždy dobré koupit nové lampy, jednak není spěch s úpravou, páč se jezdí na stávající a jednak - čím je lampa čirejší, tak méně oslňuje. Starý zašlý lampy jsou fakt v kombinaci s xenonama na zabití...

Odesláno

Já to pořád říkám ,že na Fabii jsou nejlepší světla a pak už nic a tchýně mi nevěří:D:cool::D

Jinak nad ránem po okrskách kolem vesnických hospod zapínám mlhovky!!!

Málem jsem jednou přejel \" zaparkovaného \" ožralu u příkopu :mad: ještě teď jsem nasraný když si na to vzpomenu

Odesláno
Původně zaslal: Miku

Jinak nad ránem po okrskách kolem vesnických hospod zapínám mlhovky!!!

Málem jsem jednou přejel \" zaparkovaného \" ožralu u příkopu :mad: ještě teď jsem nasraný když si na to vzpomenu

To jako, že Ty jeho alkoholický výpary tvořily mlhu?:myslim:myslim:mrk:myslim:roker

Odesláno

Já sem na sjezdu z dálnice zažil ženušku, která ve faválu chtěla řadit 6ku (možná 4). Samozřejmě se rozsvítily zpátečky a bylo slyšet chřoustnustí až ke mě.

Možná nechtěla řadit šestku. Já sám jsem zažil jednu dámu, která si pro přesednutí ze 105 do Favorita musela zvykat na to, že auto má 5 rychlostí a ne 4. A jak to vypadalo v praxi? Vždycky napřed otázka, jestli pětka je odtlačit doprava a šoupnout dopředu. Po kladné odpovědi odtlačila fofrklacek doprava, a pak s ním napřáhla dozadu, zřejmě aby zamýšlený strk dopředu měl tu správnou razanci... :D Dodnes se divím, kolik toho ta rychlostka vydržela.

Odesláno
Původně zaslal: Garfield

Možná nechtěla řadit šestku. Já sám jsem zažil jednu dámu, která si pro přesednutí ze 105 do Favorita musela zvykat na to, že auto má 5 rychlostí a ne 4. A jak to vypadalo v praxi? Vždycky napřed otázka, jestli pětka je odtlačit doprava a šoupnout dopředu. Po kladné odpovědi odtlačila fofrklacek doprava, a pak s ním napřáhla dozadu, zřejmě aby zamýšlený strk dopředu měl tu správnou razanci... :D Dodnes se divím, kolik toho ta rychlostka vydržela.

Kdo ví na co myslela, když ten fofrklacek, tó, ehm :D:D:D

Jako ta 105ka, jednou jsem v ní s někým jel, na 4ku asi 120, to je řev neskutečnej. Tam se dá opravdu říci, že 5ka chybí...

Odesláno

Ahoj.Jeden mi zase svítil do kabiny tak,že jsem z vozu vůbec neviděl ven.Nepomohlo ani přišlapování brzdy,ani výstražné blinkry - držel se za mnou tak 4 m při 90km/h.Na nejbližším rozšířeném místě jsem uhnul stranou a zastavil v domnění,že mě předjede a budu mít pokoj.Zastavil za mnou!Když dlouho nejel,vystoupil jsem,abych se zeptal,co těmi světly míní.Spustil okénko a takovou do zubů jsem nedostal ani za mlada v hospodě!Osádka mé feldy byla již jen ženská a oni byli dva a urostlejší......Později mi žena doma říkala,abych příště z auta nelezl ven a za dva měsíce jsem feldu vyměnil za P806.Sedím výš a to oslňování zepředu a zezadu tolik nevnímám.A více,než fábií,u nás na Valašsku jezdí 105-120,to je přehlídka nenastavených světel - oslňují i potkávačky,mlhovky jsou ale taky na pořadu a hlavně už za šera.A že není mlha?No prosím Vás,když v okrese Vsetín dostali řidičák i \"nemluví cesky\".....P806

Odesláno

Kdyz je dalnice mokra, svitim mlhovkou protoze voda kterou auta zvedaji udela docela slusnou bilou zed :) A ze pritom svitim i prednima, za to sorry me zadni bez prednich zapnout nejde. Koho to oslnuje at se mi nelepi na prdel. V kolone nesvitim. (Fabia)

Odesláno
Původně zaslal: NiceOne

Kdyz je dalnice mokra, svitim mlhovkou protoze voda kterou auta zvedaji udela docela slusnou bilou zed :) A ze pritom svitim i prednima, za to sorry me zadni bez prednich zapnout nejde. Koho to oslnuje at se mi nelepi na prdel. V kolone nesvitim. (Fabia)

Zářnej případ UCHA za volantem, fakt TOUŽÍM po tom, potkat Tě na silnici (zkus občas použít mozkovnu a představit si, jak je ostatním příjemný jet za Tebou - a ubezpečuju Tě, že mlhovka je vidět i z podstatně větší dálky než Tebou inzerované 4 metry - za deště naopak právě dojde k tomu, že se Tvé mlhové světlo rozplizne přes celé mokré čelní sklo a pak už je jen krůček k přehlédnutí světla brzdového a tím k pořádné ráně - přeju Ti, a? strkanici na dálnici přežiješ v maximální zdravotní pohodě a též Ti přeju, aby ten, kdo do tebe zezadu vpálí nebyl žádnej rváč, ale aby situaci řešil pouze zvýšeným hlasem).

A ještě můžeš dodat, že nehodu zaviní vždycky ten zadní - bohužel se tak naše zákony taky dají vykládat.

[upravil dne 30-10-05 Medvěd]

Odesláno
a ubezpečuju Tě, že mlhovka je vidět i z podstatně větší dálky než Tebou inzerované 4 metry

A prave proto ji pouzivam protoze kdyz je dalnice mokra tak ty auta proste nejsou videt a obycejne obrysovky nemaji sanci dosvitit dal nez 100metru a to je podle me malo. Nepouzivam je kvuli slusne jedoucim ridicum ale kvuli prasatum ktere vali 160 a vic, ja si totiz jedu svych 130 a nechcu aby to do me nekdo narval jenom proto ze me v te sve rychlosti nevidel.

Odesláno
Původně zaslal: NiceOne

A prave proto ji pouzivam protoze kdyz je dalnice mokra tak ty auta proste nejsou videt a obycejne obrysovky nemaji sanci dosvitit dal nez 100metru a to je podle me malo. Nepouzivam je kvuli slusne jedoucim ridicum ale kvuli prasatum ktere vali 160 a vic, ja si totiz jedu svych 130 a nechcu aby to do me nekdo narval jenom proto ze me v te sve rychlosti nevidel.

Když nevidíš auta za deště, tak se pokus zajít k očaři (třeba Ti předepíše nějaký brejle a budeš překvapenej, co všechno najednou uvidíš).

Řečnická otázka na konec, protože asi s Tebou společnou řeč nenajdu - je důležitější vidět přes celý čelní sklo rozblemclou mlhovku nebo je bezpečnější vidět brzdová světla???

Podle mě je odpověď logická a jasná - proto se též na autě vozí světla MLHOVÁ, nikoli DEŠ?OVÁ - ale to lidi s Tvým myšlením asi nepochopí

Kolik mlhovkářů potkáš za deště v Německu? A tam většina aut (bohužel se k tomu i my blížíme nepovinností zástěrek u nových aut) jezdí bez zástěrek, tzn. že za nima lítají gejzíry vody - a mlhovkářů je tam minimum.

[upravil dne 30-10-05 Medvěd]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...