Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Mlhovky - nebo deš?ovky ????

Recommended Posts

Odesláno

Tak nevím, chápu to blbě já, nebo cca 80 % řidičů, kteří dnes večer po D2 a následně D1 jeli v drobném dešti. Co špatně chápu? Proč těchto 80 % řidičů mělo zapnuté zadní a většina z nich i přední mlhovky, když jsem stěrače musel mít zapnuty na cyklovač, i ta nejmenší rychlost stírání měla za následek tření lišty stěrače na sucho. Ve výsledku v tom jemně oroseném skle totiž docházelo k rozblemcnutí světla zadní mlhovky přes celé zorné pole, což je jistě velice příjemný pocit - a dostávat do zad salvu mlhovkami předními, to je zážitek, bez kterýho už se mi snad ani nebude chtít usínat.

PROTO VOLÁM: LIDI, PRO BOHA, MYSLETE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

[upravil dne 23-10-05 Medvěd]

Odesláno

no já už si pomalu začínám,zvykat!!Je to fakt děs že většina lidí takhle jezdí,pomalu aby sme se připravili na sněhovky když už se blíží zima:(

Odesláno
:( Tak kdybych to byl já, tak mě pořádně problikej dálkovejma... Ale na D1 a D2 se nepotkáme, na předním skle mi chybí takový obrázek...
Odesláno

To je typicky .. a nejlepsi je se za nekym podobnym vlacet treba v kolone nebo na okresce. Obvykle to resim tak, ze na dotycnyho trikrat bliknu a kdyz nezhasne, rozsvitim tak na 20 vterin dalkovy. Vetsinou jim to dojde a zhasnou to.

Uz jsem si xkrat rikal, ze si dam za predni a zadni sklo takovej ten panel, co bejva v autobusech a budu na nich mit prednastaveny nejaky texty, jako treba:

- zhasni si mlhovky, debile

- nevis mi na prdeli, buzno

- cum do zrcatka, hovado

:D :D

Odesláno
Původně zaslal: voštík

Tý jo!!! To je dobrej nápad :super a ještě k tomu dozadu namířenej (možná) stroboskop nebo pořádnej halogén - to by pak ti debilové asi fakt čuměli :D

To měl kámoš a asi dvakrát to fakt použil na problikávače - no ti se divili:D

Odesláno

vzhledem k tomu ze sem v nedeli jel po D1, kousek za brnem byla mlha, u jihlavy byla mlha, pred prahou byla taky mlha, takze kdyz prijeli do viditelne zony, zapomeli zhasnout :D

Odesláno

se nedivte, ve vyhlášce je \"za mlhy nebo hustého deště, za snížené viditelnosti\" takže někteří natvdlí to chápou jinak, dost často taky někteří jezdí furt na mlhovky + parkovačky bez hlavních světel :aut asi aby se odlišili od ostatních :myslim

při tom problikávání bacha na magory co vám pak dají ještě přes ústa s tím co si dovolujete je probliknout :D:bojim

Odesláno

bohuzel, spousta lidi ma zajimavy vyklad vyhlasky, pak to dopada takhle...

a naopak, spousta lidi nesviti vecer se slovy \"ja prece na tu silnici vidim...\" skoro bych rekl, ze to jsou casto ti sami...

Odesláno
Původně zaslal: mk405

se nedivte, ve vyhlášce je \"za mlhy nebo hustého deště, za snížené viditelnosti\" takže někteří natvdlí to chápou jinak, dost často taky někteří jezdí furt na mlhovky + parkovačky bez hlavních světel :aut asi aby se odlišili od ostatních :myslim

při tom problikávání bacha na magory co vám pak dají ještě přes ústa s tím co si dovolujete je probliknout :D:bojim

Jednou na cestě z Mělníka do Prahy doávkou si bratr dovolil probliknout blbce, kterej málem zbůsobil nehodu svým předjížděním. Výsledkem bylo blbcovo zadupnutí brzd, a vono se blbě brzdí když je naloženo 4t. To sem měl bobky.

Odesláno

Permanentně zapnuté mlhovky bych chápal u majitelů chipnutých Ochcávek, kde za nimi dochází kvůli neustávajícímu výronu černého kouře ke snížené viditelnosti, ale i já se přikláním k názoru, že je sice dobré být vidět, ale ne za cenu vypálených očních čípků. Tím se totiž automaticky stávají méně viditelní řidiči, kteří používají mlhovky jen v předepasných situacích. Ono jet za tokovým hovadam by? jen 5 min dovede pěkně nas*at a bohužel většina z nich nechápe poblikávání dálkovýmy, nebo mlhovkami a myslej si, že ste nervák, kterej je chce mermomocí předjet.

Odesláno

jojo..sviceni..taky bych u rozkopal vsecky fabie, jeste jsem nevidel zadnou, ktera by jen blbyma potkavackama neoslnovala...taktez maloktere xenony neoslnujou...nevim jak to maji vsecky ty kurvy nastavene, ale doprdele at si to o jeden stupen posunou dolu, dyt to se neda jet treba pred curakem s audinou s xenonama..bych blil, to potom krcim hlavu vsemozne, jen aby na me ze tri zrcatek nesvitilo abych neco aspon videl vepredu, sakra prace

Odesláno

... to je normalni, uz jsem si zvyk, ovsem najdou se i takovi slusni ridici, kteri ti podekuji, ze jsi jim vypnul zadni mlhovku pri dojizdeni do kolony. Ikdyz je mlha.

Je logicke vypnout ty predni jako prvni, kdyz jsi na jeho miste.

Odesláno
Původně zaslal: rimmer

jojo..sviceni..taky bych u rozkopal vsecky fabie, jeste jsem nevidel zadnou, ktera by jen blbyma potkavackama neoslnovala...taktez maloktere xenony neoslnujou...nevim jak to maji vsecky ty kurvy nastavene, ale doprdele at si to o jeden stupen posunou dolu, dyt to se neda jet treba pred curakem s audinou s xenonama..bych blil, to potom krcim hlavu vsemozne, jen aby na me ze tri zrcatek nesvitilo abych neco aspon videl vepredu, sakra prace

Na todle sem měl vzadu clonu, výborná věc. Teď se mě tam nevejde a nemůže si zvýknou na to jak mě pořád někdo s Fábiou opaluje.

Odesláno

Přiznám se, že jsem v pátek jel cca 3 km (večer potmě) se zapnutýma obrysovkama + mlhovkama.

Nebylo to z frajeřiny, jen mi prostě přestaly svítit obě žárovky současně a náhradní jsem měl jak na potvoru v druhém autě. Takže jsem takhle \"frajersky\" jel na nejbližší pumpu pro žárovky.

Použil jsem mlhovky, protože jsem konstatoval že je to:

a) lepší než riskovat jízdu jen s obrysovkama

b) lepší než jet s dálkovýma

Tak a teď mě kamenujte... :(

Odesláno
Původně zaslal: rimmer

jojo..sviceni..taky bych u rozkopal vsecky fabie, jeste jsem nevidel zadnou, ktera by jen blbyma potkavackama neoslnovala...taktez maloktere xenony neoslnujou...

S Fabiami suhlasim. Skoda ma asi defaultne nastavenie svetiel tak aby oslnovali a specialne je to na modeloch Fabia, ktore oslnuju skutocne furt.

Xenony pokial su origo a snad dobre nastavene tak su OK ale problem je s roznymi dorabkami a akoby xenonmi, tie svietia vsade len nie tam kam by mali ...

Odesláno

To Marton:

Ja sem si například Xenony dodelával a celé nastavení je o tom, že musí být skloněné o něco víc, než při serové H1. Taky sem za tim učelem koupil obě nové origo lampy, které oproti by? novým, ale druhovýrobovým lampám mají zaručený tvar kužele, použil jsem výbojky s clonkou a za celo dobu na mě nikdo neblikl, že bych oslnoval. Jen to chce při montáži dodržet přesná pravidla, jakože přesné umístění ohniska, nutnost clony a 100% fixaci výbojky. Pak s tim nebyvaji problemy. Někdo dokonce přidává do standartních lamp ještě čočkovou optiku, jen se to o5 musi udělat pečlivě, pač ne všude se vejde a už sem viděl pár hustejch prasáren...

Odesláno
Původně zaslal: Hics

To Marton:

Ja sem si například Xenony dodelával a celé nastavení je o tom, že musí být skloněné o něco víc, než při serové H1. Taky sem za tim učelem koupil obě nové origo lampy, které oproti by? novým, ale druhovýrobovým lampám mají zaručený tvar kužele, použil jsem výbojky s clonkou a za celo dobu na mě nikdo neblikl, že bych oslnoval. Jen to chce při montáži dodržet přesná pravidla, jakože přesné umístění ohniska, nutnost clony a 100% fixaci výbojky. Pak s tim nebyvaji problemy. Někdo dokonce přidává do standartních lamp ještě čočkovou optiku, jen se to o5 musi udělat pečlivě, pač ne všude se vejde a už sem viděl pár hustejch prasáren...

...od soboty mám taky xenony:D:super

zatím na mě nikdo ještě neblikal, tak snad je seřízení v poho, sem zvědavej, co mi na to řeknou u Pažoutů na tý podzimní prohlídce:myslim

Odesláno

taky nemám rád mlhovkáře.

já to řeším dálkama, protože v nárazníku mám přídavné dálky které jsou žluté, tak si většina lidí myslí že to jsou mlhovky, tak jim to dojde.

a pokud mě někdo oslňuje zezadu, tak na vnitřím zrcátku je takový páčka, kterou se to zrcátko překlopí do druhé polohy, která to hodně filtruje. tudíž o jedno zrcátko méně a zrcátko na pravé straně mám sklopené na zadní kolo kvůli couvání, tudíž mě oslňuje pouze jedno zrcátko

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...