Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Měl bych dotaz ohledně spotřeby u motoru 1.8 16V 81KW protože mě přijde že to buď blbě ukazuje nebo moc žere....poprvé mě svítilo hladový oko takže by tam mělo být zhruba 7 litrú rafika ležela těsně na začátku oranžového čtverečku takže v něm ještě qni nebyla.Natakoval jsem za 500 a rafika byla skoro na púlce po sotva pěti km už ležela na čtvrtce a celkově po 45 Km už jsem skoro zase na rezervě....a to při jízdě spíše na spotřebu žádný vytáčení ani dušeni rychlost max 100 takže dle všeho jse za dva dny potomto nájezdu projel 500 což se mě nějak nezdá mimo to cesty mimo město v podstatě bez zastavení kromě konečnýho bodu:D

Odesláno

Hodnotit spotřebu po 13 litrech projetýho benzínu mi přijde poněkud divný. Prosim tě, vynuluj počitadlo km, natankuj plnou do prvního vypnutí pistole, a jezdi. Až bude rezerva tak natankuj znova plnou nejlip na stejným stojanu a zase do prvního vypnutí. Uvidíš kolik natankuješ a podle toho kolik si ujel km spočitaš spotřebu. Takhle to nejde jak pišeš, ten měřák není přesnej.

Nebo si napiš kilometry a jezdi, tankuj a ukladej si učtenky a tak pořád dokola a až budeš mít najeto třeba 2000km tak si to spočitej

Počítej se spotřebou okolo 8l, ale pokud jezdiš krátký trasy a často stojíš tak i 10 a vic, na dlouhou, např 300km v kuse do 7 litrů

Odesláno (upraveno)

po 13L ... :roll no nevím....

1.8 1.9 2.0 ať 8 nebo 16 V..... za sychrava a kolem O st ... to bude stejně tak či tak 7.5 - 8 a víc na pojížďky kolem komína ,ať máš jiný 5kový kolečko či ne.

Kdo 1.8 16 V inzeruje ,že to jezdí v běžným provozu pod 7 L , to nemá v hlavě v pořádku .

Že to blbě ukazuje ,je stará písnička.Už při pohledu na plovák ti to musí být jasné.Měnit to nemá cenu ,spíš přejít na nějaký pal.poč s počítadlem ,kolem 1500 kč ,budeš v obraze.

s 16V 1.8 se liším v 1né kilowatě výkonu při srovnatelné váze a vychází mi to teď na podzim tvrdě 7.5 s občasným vyřazením.

Upraveno uživatelem myšut
Odesláno

Po 13 litrech jen proto že vždy beru tak za 500-600 od čtvrtky studentská léta...:D a při stejné trase s tím jezdím přes týden a najednou by to vzalo po dvou dnech.

No každopádně dneska jsem vzal za 800 ukazuje mě to třičtvrtě nádrže zaparkoval jsem v kopci dojdu rafika leží na nule a svítí hladové oko po cestě se rafika pomalu courala zpět ale když otočím klíčkem tak rafika se plouží jak lemra a za jízdy mě jednou spadla a zase vyskočila opět takovým pomalým tempem.

Odesláno (upraveno)

myšut: V hlavě v pořádku to nemá především někdo, kdo chce mluvit za ostatní a vydávat svoje omezené zkušenosti za nezvratitelnou pevně danou pravdu.

V létě se na delších trasách (dálnice 200 Km a více) nebo na okreskách (30 Km a více) v pohodě do 7 na 100 vejdu, posledně to bylo 6,8 na 100. Při couračkách po městě nebo v zimě to už je jiná pohádka, to to leze i k osmi (7,8 na 100).

Upraveno uživatelem Džůny
Odesláno

Tak to já budu mít budíky v háji protože občas stávkuje i ukazatel rychlosti jsem myslel že to je čidlo na převodovce ale to nebude protože kilometry to načítá.

A hlavně před chvíli jsem tam byl mrknout zase rafika ležela tak jsem klepl na desku nad tachometrem a rafika naskočila stačí poklepat na sklíčko a zhasl mě i ukazatel KM a padla rafika teploty což běžně tedy za jízdy nedělá ale po klepnutí jen na sklo hned reaguje jak by neměla.

Odesláno

Tak mě v tom vedou kabely. Hodně kabelů.

post-27989-0-60891200-1414856140_thumb.j

Na levé straně (ve směru jízdy) se to rozvětvuje. Jedna větev ke STOP čudlu, druhá skrz průchodku směrem k čelnímu sklu a zbytek dolů pod jednotku ABS a někam dál (viz. foto níže).

post-27989-0-24755600-1414856181_thumb.j

Odesláno

Tak jsem se skočil podívat a mám to teda taky zaplastovaný:) jinak chvál8m čistý motory já to mám jak prase budu to muset po zimě taky vyčistit dáváte to někam nebo po domácku ?

Odesláno (upraveno)

No len opatrne s cistenim lebo jak si naseres vody okolo zapalovaciej rampy(a ma praskliny) tak sa nebudes stacit divit jak ti to auto zacne skakat

Upraveno uživatelem krtek 2
Odesláno

Když jsem měl 1,8 16V tak delší trasy (Holice-Brno) 6,5-6,8l/km. Na dálnici už to bylo kolem 8. Ve městě 9-10 nebyl problém. Auto bez klimy, gumy R15 (pirelli), převážně ve 2 lidech + nějaká bagáž.

Guest servisman
Odesláno

Přesně jak se píše, mám sice break  PRŮMĚR  je okolo 9 l a to jezdím převážně město 8O%. Mimo město se klidně vejdu do 7,5l dcera dokonce 7,2l a to nemám kufr prázdný,někteří ví o čem píši.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...