Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Rozměry povolených kol/pneumatik dle motorizace pro 508

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

ano, disk musí mít rozměr 5x108x65, jak píšu nahoře

ještě jednou upozorním, že by disky měly pasovat s rozměry ve velkém TP (včetně ET)

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

prakticky je to vsak nezistitelne, kedze popis na disku je z vnutornej strany...pre pokutu alebo STK by muselo ist najprv koleso dole, aby zostili ten rozmer...sam ma disky pre zimne gumy ine ako mam napisane v TP (kupil ich este povodny majitel)...jedine problem by mohol nastat pri nehode resp. znaleckom posudzovani, ze auto nemalo predpisane disky a mohol by to byt problem pri dokazovani niecoho ineho

Odesláno

asi máš pravdu v případě, kdy rozdíl ET je kolem 5mm, ale pisatel bude mít rozdíl 15mm a to už je vidět :myslim, jinak na poslední STK mi technik sundal všechny poklice (mám plecháče) a disky si prohlížel s baterkou...,auto na vedlejším kanále mělo sundané jedno kolo (nevím z jakého důvodu), takže pro technika STK asi není problém si kolo sundat

Odesláno

tam kam jezdím na STK je cedule že se musí před vjezdem sundat poklice , dokonce to nechal sundat ženskou která jednu poklici sundavala 10minut , jediné co udělal že jí pujčil rukavice , vletěl jsem tam a serval jsem ty zbývajíci poklice a utrousil jsem hlasitě něco o ko..ko..tovi . Takovou důkladnou prohlídku jsem pak ještě nezažil :D

Při nehodě kterou moje žena nazavinila jsem se pohádal s pojišťovákem kterej tvrdil že jsou na autě nepovolené rozměry gum , samozřejmě byly zapsané ve VTP. Tak že já na auta cpu to co tam má být.

• O 3 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Originální alu disky na mém P508 GT jsou v docela žalostném stavu, takže uvažuju o tom, nechat je na "doražení" na zimu a na léto pořídit novou sadu kol. Bohužel, co jsem koukal na eshop Peugeotu, tak i po "slevě" je nákup celý sady v 18" docela za raketu, takže nákup originálů pravděpodobně vyřazuju z dalšího rozhodování. Povedlo se mi najít v rozměru 8x18 5x108 ET42 (rozměry přesně dle techničáku) dokonce i nějaký disky, který by se mi docela zamlouvaly, byť žádný se bohužel vzhledem nevyrovná originálu, což jsem nečekal. Velikost středového otvoru u disků bych u prodejce samozřejmě ještě ověřil, protože tato informace se bohužel takřka nikde na eshopech neuvádí.

Mám ovšem dotaz, jak to bude  v případě, že bych i novou sadu osadil TPMS ventily, půjdou ventily i na neoriginální disky vůbec namontovat a v případě že ano, jak to bude potom při každém přezouvání na jaře a na podzim, bude nutno vždy na diagnostiku s novou sadou nebo si jen auto načte nové ventily a bude vše v pohodě? U mé předchozí P607 by muselo auto na diagnostiku vždy při přezouvání, proto jsem se na na ventily na zimní sadě vybodnul, u P508 to ale může být třebas jinak. Další dotaz je, zda bude možno použít originální šrouby nebo bude zapotřebí pořídit novou sadu? Rád bych byl připraven dopředu a nechtěl bych řešit vše narychlo v okamžiku, kdy bude auto v pneuservisu, proto se radši ptám tady. Na foru jsem hledal, ale bohužel odpověď jsem nenašel. Díky za případné informace.

Upraveno uživatelem Hodo65
Odesláno

Pri objednávke v eshope udávaš o aké auto sa jedná a podľa toho dodajú disky s krúžkami v správnej veľkosti. Seriózne ešopy dodávajú k diskom v cene i skrutky. Originály ti pravdepodobne nebudú pasovať keďže majú rovnú dosadaciu plochu. Kompatibilitu s TMPS by mali mať disky v eshope vyznačené, skús vyhliadnuté disky pozrieť v rôznych eshopoch, kým to nezistíš. Dnes to je už ale štandard a kompatibilné pravdepodobne budú. Čo sa týka diagnostiky a snímačov, neviem ako to je u tvojho staršieho ročníka, ale ja som na zimné kupoval senzory z aliexpresu a bez diagnostiky fungujú a aj pri prehadzovaní sád netreba nič riešiť. Je možné, že raz budeš musieť na diagnostiku kvôli prvotnej registrácii a potom by už prehadzovanie nemal byť problém auto by si malo pamätať dve sady. Možno sa ozve niekto kto to vie presne.

Odesláno

Pokud koupíš nové kola, tak k nim dostaneš typový list  a na jeho základě zapíšeš rozměr disku do techničáku. Takže nemusí souhlasit přesně rozměr dle origo kol.

Odesláno

AnotherOne: Díky za informaci, zkusím prověřit v eshopu jak tu velikost středového otvoru, tak i to, zda disky osadí středícími kroužky. Bohužel na webu výrobce (INTER ACTION) jsem nenašel ani informace o kompatibilitě s TMPS senzory, ani informace o velikosti středového otvoru. Jak to bude s diagnostikou, počkám, jestli se neozve někdo, kdo má přímou zkušenost se starším modelem a dvěma sadami se senzory.

Laďa: Právě proto, že se mi nechce moc chodit po úřadech, našel jsem radši disky, který maj všechny parametry, který jsou už v techničáku zapsaný. Ale ještě uvidím, víc by se mi líbily jedny disky, který maj ET40 místo požadovaných ET42. Asi by s tímto rozdílem neměl bejt problém, ale nechci řešit případný problémy kvůli takový maličkosti, jako rozdíl 2 na hodnotě ET.

• O 2 týdny později...
Odesláno

vono je taky na ten index důležitý jestli máš SW a nebo nemáš,  taky do toho trochu figuruje  motor . Tak že to co má soused s 508 nemusíš mít psané v TP ty.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...