rzbiker Odesláno 20. říjen 2014 Odesláno 20. říjen 2014 Ahoj chtěl jsem se zeptat jak je to s protitlakem má tam bejt či ne ? Pročítám tu spoustu textů a dohadů o tom jestli ano či ne? Citovat
ozzy56 Odesláno 21. říjen 2014 Odesláno 21. říjen 2014 zkus to nějak rozvést, zrovna jsem vstal a nevím co chceš Citovat
rzbiker Odesláno 21. říjen 2014 Autor Odesláno 21. říjen 2014 mám puga 1,4 atmosféráka a ptám se jestli má bejt protitlak ve vejfukovém potrubí? Citovat
ozzy56 Odesláno 21. říjen 2014 Odesláno 21. říjen 2014 určitě musí a to takový,který vytvoří vyladěné výfukové potrubí včetně tlumičů atd.pro konkrétní typ motoru, jinak by se asi vyráběl jeden tlumič pro všechna auta Citovat
PAJA106 Odesláno 21. říjen 2014 Odesláno 21. říjen 2014 Odpověď na tuhle otázku není zas tak jednoznačná, resp. záleží na tom, na co to chceš. Sériový výfuk je nalazen tak, aby měl motor pokud možno co nejlepší parametry v celém rozsahu otáček, tzn. že je to jakýsi kompromis více závislých(ať už průběh momentu, emise, hluk...). Pak jsou tu jako druhý extrém závoďáky, které mají "otevřenou trubku" bez protitlaku, ale (nejen kvůli této úprvavě) projev motoru je pak velice specifický (když se netočí, nejede). Citovat
Jinks Odesláno 29. duben 2024 Odesláno 29. duben 2024 Trošku jsi přidám Pokud je toto téma živá , ať nezakládám nové. Mám tu velmi živou debatu. Jedná se o motor 1,6 16V TU5JP4 , stará klasická atmosféra u Peugeotu. Pokud budu mít čistě teoreticky pouze trubku , tak auto líp pojede ve vysokých otáčkách , naopak když bude mít výfuk odpor pojede líp v nízkých otáčkách ?? Samozřejmě nemyslím ,že bude úplně ucpaný Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 29. duben 2024 Odesláno 29. duben 2024 (upraveno) Tak s tou trubkou to sice bude dobře točit ale stejně to dobře nepojede, a pokud tam bude velký protitlak tak to sice v nízkých otáčkách pojede ale nepůjde to vytočit, tudíž to pojede úplně na houby. Dej tam výfuk jaký tam má být a neblbni, nebo to nakonec nepojede vůbec, páč ti seberou techničák, teda jestli s tím nechceš závodit někde na uzavřených tratích. Ale v tom případě by to chtělo víc než jenom trubku. A ještě Jen tak mimochodem tato téma nebyla vůbec živá až ty jsi ji probudil Upraveno 29. duben 2024 uživatelem Radek Hurvajz OK406 a pavelu96 ohodnotil 2 Citovat
Jinks Odesláno 29. duben 2024 Odesláno 29. duben 2024 Já na svém samozřejmě nechávám originální, jelikož ti inženýři z automobilky ,asi vědí co dělají Nebo v to alespoň doufám Ale měj jsem na dílně "odborníka" , který se mnou hádal do krve ,že nejlepší je dát za kat pouze trubku, že je lepší průplach motoru, že ten motoru bude líp dýchat atd..... Otázka je jestli je dobře nebo ne ,že jsem to téma probudil Radek Hurvajz ohodnotil 1 Citovat
RichVa Odesláno 29. duben 2024 Odesláno 29. duben 2024 @Jinks zkus mu porecitovat odtud: https://www.vseoautech.eu/automobily/jak-zvysit-vykon-motoru.htm a zjistí, že asi není dobré snížit si krouťák. Ale na předvádění před kočkama na náměstí dobré Jinks ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.