Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

určitě musí a to takový,který vytvoří vyladěné výfukové potrubí včetně tlumičů atd.pro konkrétní typ motoru, jinak by se asi vyráběl jeden tlumič pro všechna auta :myslim

Odesláno

Odpověď na tuhle otázku není zas tak jednoznačná, resp. záleží na tom, na co to chceš. Sériový výfuk je nalazen tak, aby měl motor pokud možno co nejlepší parametry v celém rozsahu otáček, tzn. že je to jakýsi kompromis více závislých(ať už průběh momentu, emise, hluk...). Pak jsou tu jako druhý extrém závoďáky, které mají "otevřenou trubku" bez protitlaku, ale (nejen kvůli této úprvavě) projev motoru je pak velice specifický (když se netočí, nejede).

• O 9 let později...
Odesláno

Trošku jsi přidám  🙂 Pokud je toto téma živá , ať nezakládám nové. Mám tu velmi živou debatu. Jedná se o motor 1,6 16V TU5JP4 , stará klasická atmosféra u Peugeotu. Pokud budu mít čistě teoreticky pouze trubku , tak auto líp pojede ve vysokých otáčkách , naopak když bude mít výfuk odpor pojede líp v nízkých otáčkách ?? Samozřejmě nemyslím ,že bude úplně ucpaný 😄  

Odesláno (upraveno)

Tak s tou trubkou to sice bude dobře točit ale stejně to dobře nepojede, a pokud tam bude velký protitlak tak to sice v nízkých otáčkách pojede ale nepůjde to vytočit, tudíž to pojede úplně na houby.

Dej tam výfuk jaký tam má být a neblbni, nebo to nakonec nepojede vůbec, páč ti seberou techničák, teda jestli s tím nechceš závodit někde na uzavřených tratích. Ale v tom případě by to chtělo víc než jenom trubku.

A ještě Jen tak mimochodem tato téma nebyla vůbec živá🤣  až ty jsi ji probudil

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno

Já na svém samozřejmě nechávám originální, jelikož ti inženýři z automobilky ,asi vědí co dělají 😄 😄 Nebo v to alespoň doufám 🙂 🙂 Ale měj jsem na dílně "odborníka" , který se mnou hádal do krve ,že nejlepší je dát za kat pouze trubku, že je lepší průplach motoru, že ten motoru bude líp dýchat atd..... Otázka je jestli je dobře nebo ne ,že jsem to téma probudil 😄

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...