Havlicek.Lukas Odesláno 24. říjen 2014 Odesláno 24. říjen 2014 Podle toho co ti řekl ten servisák, můžeš mít auto opravdu už rok staré a tím pádem ti tuto hlášku o výměně oleje mohli nastavit při výrobě auta ve Francii. Jako malý test se zkus podívat, jestli ti sedí to desáté písmenko ve VIN (v techničáku). Mě to sedí :-) http://auta5p.eu/informace/info/rok_vin.php tyhle generatory tak kecaj az to hezke neni podle tohoto "schematu" tu funguji i ty ruzne VIN dekodery Citovat
Dave405 Odesláno 8. listopad 2014 Odesláno 8. listopad 2014 Jak to tak pročítám, tak to žabožrouti stále nevychytali. Tahle hláška mi ve 406 svítí pokaždé, když je auto (byť mírně) nakloněno. Olej si měním 2x ročně a je ho tam vždy na střed měrky. Citovat
havran400 Odesláno 11. listopad 2014 Odesláno 11. listopad 2014 tyhle generatory tak kecaj az to hezke neni podle tohoto "schematu" tu funguji i ty ruzne VIN dekodery tak podle toho decoceru bych měl rok výr.1982 a podle 10 čísla rok 2005, tak nevím ) VIN VF34H5FWC55166913 Citovat
Laďa Odesláno 11. listopad 2014 Odesláno 11. listopad 2014 No a podle serviceboxu máš rok výroby 17. března 2008 a datum počáteční záruky je od 16.5.2008. Takže si asi změň ten rok výroby v podpisu. Citovat
Laďa Odesláno 11. listopad 2014 Odesláno 11. listopad 2014 Je to tvoje auto? havran400.doc.docx Citovat
Anonimusamater Odesláno 8. červenec 2022 Odesláno 8. červenec 2022 Ahoj, po ukázání(Top UP engine oil level) jsem si dolil olej a asi jsem tak o 300ml přelil přez ryskuod tě doby se mě to tam ukazuje furt. Nevíte jestli to není chvba v elektronice? A nebo mě to značí to že to mám dolotý přez limit? Případně mám to nějak řešit? Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 8. červenec 2022 Odesláno 8. červenec 2022 300ml by nemělo nic udělat, ale osobně bych to radši odsál. Že to ukazuje pořád může být vadné čidlo. Citovat
ozzy56 Odesláno 8. červenec 2022 Odesláno 8. červenec 2022 ty rysky na olejové měrce asi mají smysl, jinak bys mohl lít oleje kolik chceš jinak postup dolívání oleje do motoru se v autoškole už neprobírá ?? Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 8. červenec 2022 Odesláno 8. červenec 2022 (upraveno) Je celkem normální že tam ta hláška zustane viset, někdo říká že zmizí asi po 10ti nastartováních, no mě zmizela po odpojení a připojení baterie. Takže buď počkat, nebo odpojit a připojit baterku, správně podle postupu pro 308, nevim co tam je za postup. Olej bych odsál, buď v servise kde mají odsávačku, nebo to jde třeba velkou injekční stříkačkou a tenkou hadičkou skze trubičku měrky oleje Upraveno 8. červenec 2022 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
ozzy56 Odesláno 8. červenec 2022 Odesláno 8. červenec 2022 určitě bych ten olej vypustil, odsál, protože se tím zvyšuje tlak pod klikou, což má vliv na těsnění a gufera, aspoň tak nás to učili, i když víme, že kliková skříň je propojená s prostorem nad ventilama a sání motoru odsud nasává olejové páry , já prostě nechápu, jak někdo může přelít, když je na měrce rozmezí MIN-MAX , vlastně by se ani nemělo lít až po MAX, ale cca dva milimetry pod MAX. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.