Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Podle toho co ti řekl ten servisák, můžeš mít auto opravdu už rok staré a tím pádem ti tuto hlášku o výměně oleje mohli nastavit při výrobě auta ve Francii. Jako malý test se zkus podívat, jestli ti sedí to desáté písmenko ve VIN (v techničáku). Mě to sedí :-)

http://auta5p.eu/informace/info/rok_vin.php

tyhle generatory tak kecaj az to hezke neni

podle tohoto "schematu" tu funguji i ty ruzne VIN dekodery

• O 3 týdny později...
Odesláno

Jak to tak pročítám, tak to žabožrouti stále nevychytali. Tahle hláška mi ve 406 svítí pokaždé, když je auto (byť mírně) nakloněno. Olej si měním 2x ročně a je ho tam vždy na střed měrky.

Odesláno

tyhle generatory tak kecaj az to hezke neni

podle tohoto "schematu" tu funguji i ty ruzne VIN dekodery

tak podle toho decoceru bych měl rok výr.1982 a podle 10 čísla rok 2005, tak nevím :))

VIN  VF34H5FWC55166913

• O 7 let později...
Odesláno

Ahoj, po ukázání(Top UP engine oil level) jsem si dolil olej a asi jsem tak o 300ml přelil přez rysku😥od tě doby se mě to tam ukazuje furt. Nevíte jestli to není chvba v elektronice? A nebo mě to značí to že to mám dolotý přez limit? Případně mám to nějak řešit? 

Odesláno (upraveno)

Je celkem normální že tam ta hláška zustane viset, někdo říká že zmizí asi po 10ti nastartováních, no mě zmizela po odpojení a připojení baterie. Takže buď počkat, nebo odpojit a připojit baterku, správně podle postupu pro 308, nevim co tam je za postup. Olej bych odsál, buď v servise kde mají odsávačku, nebo to jde třeba velkou injekční stříkačkou a tenkou hadičkou skze trubičku měrky oleje

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno

určitě bych ten olej vypustil, odsál, protože se tím zvyšuje tlak pod klikou, což má vliv na těsnění a gufera, aspoň tak nás to učili, i když víme, že kliková skříň je propojená s prostorem nad ventilama a sání motoru odsud nasává olejové páry 😉, já prostě nechápu, jak někdo může přelít, když je na měrce rozmezí MIN-MAX :roker, vlastně by se ani nemělo lít až po MAX, ale cca dva milimetry pod MAX.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...