P607Olda Odesláno 15. říjen 2014 Odesláno 15. říjen 2014 (upraveno) Známá má 308 THP. Užila si problémů i výdavků. A nakonec to dobře dopadlo. Nevím, co přesně vyměnili, zda celý motor, ale o náklady se podělili s Peugeotem (kulance). Známá doplatila asi 20 nebo 25 t. Přes mé varování si auto nechala pro dceru a od té doby úplná spokojenost. Je to THP. Zjistím podrobnosti. PS: mluvil jsem s majitelkou, je to tak. Nejprve vyměnili něco, snad turbo, závada nezmizela, pak, po konzultaci s Prahou vyměnili celý motor, se spoluúčastí zákazníka 25 t. Od té doby OK. Upraveno 15. říjen 2014 uživatelem P607Olda Citovat
Plavčík Odesláno 15. říjen 2014 Odesláno 15. říjen 2014 THP se v aktuálním ceníku 5008 ani nenabízí. Jen VTi a to je v tomhle autě za trest. v konfiguraci na peugeot.cz se nabízí 1,6l THP 156k a slabší 1,6l 120k je myslím taky THP, ale nepíšou to tam Jinak gratuluji Áda k zakoupeni vozu a přeji mnoho spokojených km, já na něj bohužel stále čekám. Citovat
Pacho69 Odesláno 15. říjen 2014 Odesláno 15. říjen 2014 (upraveno) v konfiguraci na peugeot.cz se nabízí 1,6l THP 156k a slabší 1,6l 120k je myslím taky THP, ale nepíšou to tam Jinak gratuluji Áda k zakoupeni vozu a přeji mnoho spokojených km, já na něj bohužel stále čekám. No koukám že ve výbavě style ho nabízí, jinak ne. Nevím, zda to není chyba, protože v normálním ceníku není. Ale tam není ani výbava "style". Možná by mohl dát info někdo, kdo teď kupoval nový. 120k je 1.6VTi, 88kW, atmosféra, 5ti kvalt. Upraveno 15. říjen 2014 uživatelem Pacho69 Citovat
Plavčík Odesláno 15. říjen 2014 Odesláno 15. říjen 2014 Není to chyba, neb ceník po 7dní Peugeot trochu pozměnili a výbava Style je vlastně výbava Active, doplněná o pár drobností. Na objednávce je to pak napsáno Active STYLE. Mě spíš ale mrzí, že ve pro FL 5008ku, Peugeot ČR nenabízí motor 1,6HDi ve výbavě Allure. Peugeot SR je v tomto pružnější a nabízí i novou 4008ku. O motorech Blue HDi ani nemluvě. Citovat
martinecondrej Odesláno 15. říjen 2014 Odesláno 15. říjen 2014 Po stránce dynamiky a spotřeby jedna z nejpovedenějších šestnáctistovek, jedno zda v atmosférické či přeplňované verzi. Až do jara 2010 se bohužel motor vzešlý ze společného vývoje PSA a BMW potýkal s problematickými řetězovými rozvody. Jednak zásluhou nízké odolnosti řetězu, jednak nedokonalým tlakovým spojem vačkové hřídele a rozvodového kola, který se časem „vykýval“ a způsobil kompletní rozladění rozvodového mechanismu. Přeplňované verze navíc trpí nadměrnou tvorbou karbonu, který následně způsobuje širokou plejádu problémů s nerovnoměrným chodem motoru a dokonce i samozápaly. Stejně jako v případě většiny podobně problémových agregátů platí, že čím novější ročník, tím vychytanější. Je zajímavé, že konstrukčně podobná čtrnáctistovka 1.4 VTi (EP3) byla výrazně spolehlivější (chrastící rozvodový řetěz ji však občas také postihnul).Více na: http://www.autorevue.cz/techto-20-motoru-obejdete-v-bazaru-sirokym-obloukem#utm_medium=selfpromo&utm_source=autorevue&utm_campaign=RSSfeed#utm_medium=selfpromo&utm_source=autorevue&utm_campaign=copylink Citovat
Pacho69 Odesláno 16. říjen 2014 Odesláno 16. říjen 2014 Není to chyba, neb ceník po 7dní Peugeot trochu pozměnili a výbava Style je vlastně výbava Active, doplněná o pár drobností. Na objednávce je to pak napsáno Active STYLE. Mě spíš ale mrzí, že ve pro FL 5008ku, Peugeot ČR nenabízí motor 1,6HDi ve výbavě Allure. Peugeot SR je v tomto pružnější a nabízí i novou 4008ku. O motorech Blue HDi ani nemluvě. Myslím, že motory BlueHDi nejsou v 5008 v nabídce vůbec. Citovat
Plavčík Odesláno 16. říjen 2014 Odesláno 16. říjen 2014 No právě, že nejsou :-( Podle prodejce, kde jsem si autíčko objednal, tak prý čekají, až je čas prověří a otestují a pak je snad začnou dávat. Citovat
Pacho69 Odesláno 16. říjen 2014 Odesláno 16. říjen 2014 No tak třeba v 308 nebo v C4GP jsou v nabídce jen 2.0 BlueHDi, ale 5008 FL ne. Ono by to nejspíš znamenalo více zásahů do uspořádání a tak se jim do toho podle všeho nechtělo. Celkově FL 5008 je pouze kosmetický. PSA redukuje modelové řady a mám lehkou obavu, že 5008 nebude mít nástupce a zůstane jen C4P nebo C4GP. Citovat
Áda Odesláno 20. říjen 2014 Odesláno 20. říjen 2014 tak jste mě docela postrašili Rozhodně se ho zbavovat ale nebudeme. Jezdí jinak krásně, dala jsem ho do servisu, závada opravena Turbo napojeno..když se bude opakovat budeme to řešit. Mám ročník 2012 tak doufám že už ty problémy trošku vychytali. ZAtím se v tom ale nebojím Citovat
Dodo1976 Odesláno 20. říjen 2014 Odesláno 20. říjen 2014 Plavčík: v republice jsou už jen 2ks 1,6 HDI v allure. Jednu mám rezervovanou a druhá je předváděčka Citovat
Plavčík Odesláno 20. říjen 2014 Odesláno 20. říjen 2014 Plavčík: v republice jsou už jen 2ks 1,6 HDI v allure. Jednu mám rezervovanou a druhá je předváděčka Pěkně vymazlená, tedy jestli je to ta, kterou jsem našel. Já bohužel na svého mazlíčka stále čekám. Citovat
Dodo1976 Odesláno 21. říjen 2014 Odesláno 21. říjen 2014 (upraveno) No našel jsi tu černou předváděčku asi zde, že? http://www.peugeot.unikom.cz/auto/56/ Naše bude totožné dvojče jen šedá shark Těším se jak malej kluk-naše první funglovka Jinak dle prodejce s 1,6 HDI Allure s tím měl vnitřně importér problém protože si pro něj do ČR jezdil Němci a Frantíci. Takže to bylo politicky zatrhnuto Upraveno 21. říjen 2014 uživatelem Dodo1976 Citovat
Plavčík Odesláno 21. říjen 2014 Odesláno 21. říjen 2014 Ne Našel jsem bílou novou bez 3.řady a béžovou předváděčku. Takže jich je tady zřejmě víc, ale nevím, kde se tu v ČR vzaly, protože v červenci, když jsem si to objednával, tak jsem našel jen předváděčky. Možná hledám blbě. Černá je taky pěkná a sedmi místná, no, kdybych ji našel před objednáním toho mého, asi bych po ni skočil. Citovat
johnvice Odesláno 8. květen 2015 Odesláno 8. květen 2015 Dobré deň vinšuju sice s křížkem po funuse, koukám li na ty datumy fóra, ale když já se stal 2. majitelem teprve před pár dny. Zatím se rozkoukávám jak tady, tak v 5008. Díky za tohle fórum, a všem hodně bezproblémových km Citovat
RomanK Odesláno 8. květen 2015 Odesláno 8. květen 2015 Ahoj Johnvice, tobě taky hodně spokojených km s mazlíkem Citovat
OK406 Odesláno 9. květen 2015 Odesláno 9. květen 2015 Vítěj v P-C a více se rozepiš a i nějaké fotečky můžeš dát. Citovat
antired Odesláno 10. květen 2015 Odesláno 10. květen 2015 Po vsem co se o 1.6THP pise se divim ze si to nekdo auto koupi. Mno... Ja uprimne lituji kdo si koupil to me, po nekonecnych neresitelnych zavadach motoru. A to ze nekdo rekne, ze mu na opravu prispel peugeot a platil jen dvacet to radej nebudu ani komentovat. Znam osobne dva majitele co po kompletni vymene motoru byly v servisu opet po roce a cca 20 tis km. U me to bylo po cca 20 a pak kolem 50. Takze Ada a jejich 42t km je jasnych... Ale treba to nebude velka vyjimka Citovat
P607Olda Odesláno 10. květen 2015 Odesláno 10. květen 2015 " a platil jen 20"... no, já to vidím tak, že kdybych si byl musel koupit Octavia II nebo III, s automatem a ve světlé kůži (jako mám teď), tak bych zaplatil o 200 t. více a neměl bych 7 sedadel. Takže drobné výdavky, jako v mém případě zvedák a naviják (4500) beru jako maličkost. Anebo prostě porovnání s jinými, "prý bezproblémovými" auty, tak těch 20 t. je v rozptylu cen. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.