Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj. Vcera som bol v autoservise dať vymeniť brzdovu kvapalinu. Podarilo sa im na zadnych oboch brzdach ulomiť hlavičku odvzdušňovákov, predné šli OK. Mechanik tvrdil, že to nevadí, kedže odvzduňovak povolený nebol a vraj obvykle sa to robí len tak, že sa mení kvapalina len v nadobke. Auto brzdi dobre, ale mam strach, či mi časom neodidu tie zadne brzdy, nakoľko v nich zosala stara kvapaline...su to kotučovky a auto ma ABS. Auto má 14 rokov a ročne s nim nabeham cca do 5000km. Ďakujem za vaše názory.

Odesláno

To, že menia kvapalinu len v nádobe je ich pohodlnosť, hlavný problém samozrejme je stará kvapalina v systéme a nie v nádobe. Takže ak ti nevadí, že nebrzdí a chceš len prejsť STK tak to nerieš. Ak chceš mať brzdy v poriadku vymeň mechanika.

[upravil dne 29.7.2014 12:43 od AnotherOne]

Odesláno

...asi je naivné myslieť si, že tá stará kvapalina zo zadného okruhu sa niekde v brzdovom valci aspoň s časti premieša s tou novou a zlepší tak svoje vlastnosti...kedže už ju nie je možné vytlačiť kvôli tým utrhnutym odvzdušňovákom ....:mad:

Odesláno

ten mechanik je neskutečný blbec, ono se to tak v některých servisech opravdu dělá, což je taky podvod, ale říct to i zákazníkovi :mrk, nová kapalina se mění hlavně proto, aby se dostala do brzdičů na kolech...

Odesláno

Pěkná cena za to, že ti poničil brzdiče. Ono před zásahem takového dementa jdou ty ovzdušňováky poměrně snadno vyndat, když jsou ještě celé. Když je nějaké vypatlané hovado zalomí, je to už podstatně náročnější a je větší pravděpodobnost zničení brzdiče.

Odesláno

Zajeď někam kde nemají v hlavě piliny. Staré odvzdušňováky se vyndají snadno. Dají se nové a vyšlape se stará brzdovka. Bude to stát pár korun (hodina práce, brzdovka, a odvzdušňováky)

Odesláno

A co máš konkrétně na mysli? Pokud neuspěješ s vytahovákem tak odvrtáš, pokud nepůjde odvrtat bez poškození přeřízneš na větší. Jinak pokud mám pocit, že to vypadá hodně špatně tak ho napřed nahřeju, poklepu a zatím jsem žádný neutrhnul, vždycky jsem opravoval jen po jiných...

Odesláno
A co máš konkrétně na mysli? Pokud neuspěješ s vytahovákem tak odvrtáš, pokud nepůjde odvrtat bez poškození přeřízneš na větší. Jinak pokud mám pocit, že to vypadá hodně špatně tak ho napřed nahřeju, poklepu a zatím jsem žádný neutrhnul, vždycky jsem opravoval jen po jiných...

Mám na mysli větu, že to jde snadno. Ty fígle, které popisuješ, samozřejmě znám, ale to \"snadno\" už mi k nim nepasuje.... Někdy se stane, že nahřeješ, poklepeš a stejně vytáhneš závit z hliníku, Pokud je okolo masa dosti, tak jsem dával redukci, pokud málo, tak smolík. Vždy jsem si s tím dost vyhrál, ale že bych měl 100% úspěšnost, to tvrdit nebudu....

Odesláno

Odvrtávání neříkám snadno, ale opruz. Zatímco zarostlý odvzdušňovák povolím snadno - nahřátím, naklepnutím, poté, co to někdo utrhne, mám spíš chuť to vyhodit. Nebo max. poslat někomu, kdo do toho vypálí čtyřhran laserem, jako tu kdysi někdo nabízel.

Odesláno

taky si myslím, že vytáhnout zalomený odvzdušnovák není až taková junda, někdy jde hned, jindy jsem to dal na dílnu, kde se musel udělat větší závit a k němu odvzdušnovák...,pár jsem jich taky hned vyhodil--nebylo co opravovat

dnes je situace jiná, na vrakovištích je jich plno

Odesláno

taky jsem jich už pár utrhnul. snadným bych to nenazval. Je to fakt opruz,

Jednou mě mi šéf říká abych si dal pozor a neutrhnul odvzdušnovák na prasátkách at je raděj sundám, rozeberu a nahřeju že by nám to zákazník nezaplatil tak jsem prolejval klepal ohříval chladil a nakonec jsem vytahl hlinik se zavitem po hodině a půl snažení, a pak jsem zjistil že prasátko na to auto stojí 130Kč maloobchodně (a to za hodku práce učtujem min. 300).

Odesláno

Odvzdušňováky mě netrápí. Od doby co jsem se trápil zalomenými šrouby v karterech motorek mě přijde vytahování středem vrtaného odvzdušňováku v pohodě. Daleko víc se vždycky preru s trubkama když se mi zrovna nehodí je měnit...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...