Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, nevíte, jak to je u 807 s isofixem? Má, nemá, jen některá varianta?

Označení na sedačkách žádné není, ale jak jsem někde četl, nemusí to znamenat, že nemá, tak nevím.

Odesláno

Mám 11/2006 a vzadu na krajních sedadlech je ISOFIX určitě na prostřední si jistej nejsem. Ale z osobní zkušenosti je podle mě lepší pořádná obyčejná sedačka než ISOFIXová. Je pravda že když byla holka malá tak jsme jezdili felicií kde něco takového nehrozilo. A co vím tak ISOFIX by měla být sedačka na ten který auťák. A prohazovat jde maximálně mezi stejnými auty (nebo to tak bylo když jsem se o to zajímal to je 9 roků zpět, teď to u mě není aktuální tak se možná mílím) což mi nepřijde dvakrát praktické když budeš potřebovat nechat prcka někde na hlídání tak buď aby si hlídači pořídily do svého auta svojí sedačku nebo stejné auto jako máš ty nebo aby jsi jim tam nechal s prckem i auto když by potřebovaly někam dojet.

Odesláno

Mám 11/2006 a vzadu na krajních sedadlech je ISOFIX určitě na prostřední si jistej nejsem. Ale z osobní zkušenosti je podle mě lepší pořádná obyčejná sedačka než ISOFIXová. Je pravda že když byla holka malá tak jsme jezdili felicií kde něco takového nehrozilo. A co vím tak ISOFIX by měla být sedačka na ten který auťák. A prohazovat jde maximálně mezi stejnými auty (nebo to tak bylo když jsem se o to zajímal to je 9 roků zpět, teď to u mě není aktuální tak se možná mílím) což mi nepřijde dvakrát praktické když budeš potřebovat nechat prcka někde na hlídání tak buď aby si hlídači pořídily do svého auta svojí sedačku nebo stejné auto jako máš ty nebo aby jsi jim tam nechal s prckem i auto když by potřebovaly někam dojet.

Odesláno

No to je opravdu velký blábol. Isofix je naopak normované uchycení právě proto, aby šly různé sedačky používat v různých autech a pasovaly tam. Uchycení Isofixem oproti uchycení jen pásem je pak absolutně jiná liga ve všech ohledech, počínaje manipulací a konče tím, jak to drží.

Odesláno
Nesmí se isofix odtrhnout od zakladny,to už tady taky bylo....

Některý auta to maji ty oka na isofix moc utooeny v sedadle,ze je potom za trest ho pridelavat....

k dětské sedačce dostaneš plastová ,,vodítka\'\', vsuneš je v místě Isofixu mezi opěradlo a sedák a pak už jen nacvakneš držáky sedačky, je to velmi jednoduché a rychlé, ta vodítka se pak už nevytahují, chrání i čalounění sedadla;)

Odesláno
No to je opravdu velký blábol. Isofix je naopak normované uchycení právě proto, aby šly různé sedačky používat v různých autech a pasovaly tam. Uchycení Isofixem oproti uchycení jen pásem je pak absolutně jiná liga ve všech ohledech, počínaje manipulací a konče tím, jak to drží.

Můžeš mi říct proč je to takový blábol jak tvrdíš? Jasně jsem napsal že jsem se o tohle téma zajímal před cca 9 lety a tehdy mi to v prodejně dětských sedaček vysvětlili takhle. Osobně neznám nikoho kdo by používal ISOFIX sedačky. Takže jsem si o tom povědomí nemohl upravit. Beru v potaz svoje osobní zkušenosti kdy jsme si vystačily s normální sedačkou. A beru taky v potaz to že ne každý disponuje autem které je ISOFIXem vybaveno.

Odesláno

Proč je to blábol je strašně překvapivě uvedeno v tom příspěvku, co cituješ. Stačilo by jen si jej i přečíst, nejen jej citovat. Že ti tenhle blábol kdysi nakukali v nějaké prodejně sedaček není moje chyba.

Odesláno

Isofixovu sedačku můžeš použít i bez isofixu. Jednoduše ty úchyty sklopíš pod sedák, nebo dle typu sedačky. Pak je klíďo píďo dáš i do feldy. :D Jo a stím že sedačku s isofixem pasuje jenom na určité vozidla je blbost - proto Oddie napsal že je to blábol. Já z C8 klidně dám isofixovou sedačku do Espace.

A za mně určitě isofix. Velké sedačky (15-36kg) mám isofix a tam tu sedačku drží isofix a dítě pás vozidla. Menší sedačku (9-18kg) mám bez isofixu a již se mi stalo že se pás odepnul (náhodou se do toho ťuklo a nevšimli jsme si to) a tím pádem sedačku nedrželo nic. Kdyby to bylo s isofixem, tak to drží alespoň isofix.

Odesláno

Jednoduše řečeno isofix sedačka pasuje na jakékoliv sedadlo vybavené isofix uchycením bez ohledu na značku a typ auta. Já jsem v Multiple běžně vozil 4 sedačky, vzadu 3 x isofix a vepředu uprostřed 1 x normální pásací. Akorát na nás vždycky blbě koukali, že z toho vylézají dva dospěláci a 4 pididěti :D:papa a mnoho lidí čumělo do auta, jak že je to možné ;)

Odesláno

Díky kluci, za informace k isofixu u 807. (I ta diskuze o isofixu jako takovém je přínosná, zatím s isofixem nemám zkušenost, tak aspoň vím, co si ověřit a na co kouknout při koupi.) Původně jsem se chtěl na isofix vyprdnout, ale když to ta 807 má, tak asi upravim svůj výběr.

Chci koupit dvě autosedačky (teď už s isofixem) 15-36 kg, asi nějaké lehce jeté z bazáče.

Odesláno

Isofix je super, hlavně nemusíš řešit uchycení sedačky, když v ní nejede dítě.

Kámošku kdysi naboural nějakej debil, co ukradl auto a vletěl do jednosměrky, sedačky bez isofixu ji obě vyletěly předním oknem. Měla tehdy hroznou kliku, že malá a že ji prostě přeletěly. Takže sedačky zapásat vždy i když tam nejsou děti. Nikdy nevíš. U isofixu můžeš být v klidu, sedačka tak prostě drží.

A samozřejmě isofix je norma, jak se píše výše, takže na každé uchycení musí pasovat každá sedačka. Je ale možná a běžné, že na kategorii 0-1 (protisměrné sedačky) musí být adaptér a ten už univerzální není. Každý výrobce sedačky má vlastní. V kategorii 15-36 už to není, tam to vše pasuje jednoduše. Mám Romer Kidfix, jsem naprosto spokojený. I když některé sedačky jsou docela úzké, nedovedu si v nich představit 36 kilový trošku oplácaný dítě. Máš-li v autě isofix, vůbec neváhej a kup sedačku s isofixem.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Ahoj, tak jsem nakoupil, dve nove autosedacky Romer Kidfix a absolutni spokojenost.

A presne, kdyz jsem je daval do auta a zjistil, ze kdyby nemely isofix, tak tam vlastne ani nedrzi ... to byl presne ten moment, kdy sem vedel, ze sem koupil dobre. (Deti lezouci nebo spis skakajici do neupevnenych sedacek si snad ani nechci predstavit. O zkusenosti Pacho kamosky ani nemluve.)

Diky za rady!

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...