Radek Hurvajz Odesláno 19. červenec 2014 Odesláno 19. červenec 2014 Mam dotaz na zkušenosti, připadně přímo doporučení. Mám v PC zvukovku Asus Essence ST, se zvukem a možnostmi karty jsem maximalně spokojen, ale zvažuji vyměnu PC za ALL in One řešení či připadně Notebook, to ale znamená pro kvalitní zvuk pořídit nějakou externí USB zvukovku neboli DAC, nabizí se více možností a já v tom celkem tápu, co se mě hodně líbí je ESI - http://zvukove-karty.heureka.cz/esi-dr-dac-prime/#c Nebo opět řešení od Asusu - http://zvukove-karty.heureka.cz/asus-xonar-essence-one/ Jenže ceny jsou uplně strašný, do toho nepujdu. Takže pokud je tu někdo podobně založenej jako já a má zkušenost s nějakým konkrétním řešením tak sem s ním. Duležitá je kvalita zvuku, funkčnost na WIN 7 a vyšších a cena. Jo a stačí dva kanály, nepotřebuju vicekanal Díky za rady, tipy nápady. [upravil dne 20/7/14 00:27 od Radek Hurvajz] Citovat
FrantaCV Odesláno 19. červenec 2014 Odesláno 19. červenec 2014 Otázka je kolik do to hodláš investovat. Pokud si chceš pořídit All in One tedy NTB tak bych Ti doporučil HP nebo ACER v cenách od 15.000,- výš. Zvukovou kartu už nemusíš řešit. Zaměř se jen na kvalitu reproduktorové soustavy. Zvukovka Ti poskytne maximum - kvalitu zabijou repráky. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 19. červenec 2014 Autor Odesláno 19. červenec 2014 Mysliš že když mam Asus Xonar tak že za ní je napojeno nějaký chrchladlo?? Chci poradit s tím DAC, Ať koupím jakej koupím NTB tak zvukovka v něm bude uplně na samotným dně jakohokoliv poslechu. Navic to třeba nebude NTB ale třeba jak pišu All in One řešení/PC v monitoru Jak pišeš zaměř se jen na kvalitu reproduktorové soustavy tak to je špatně, od začátku, tj Zvuková karta, přes zesilovač až po samej konec, to je repro, musí být vše kvalitní, což u mě je v daný cenový hladině OK. Jakmile jeden článek nahradíš něčím co je v např v notebooku tak jde celej ten řetězec do kopru a pak mužeš mít repráky třeba Nautilusy od B&W a nepomužeš si;) [upravil dne 19/7/14 23:59 od Radek Hurvajz] Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 20. červenec 2014 Autor Odesláno 20. červenec 2014 Tak to vypadá na tohohle drobečka, ale počkám jestli se ještě někdo neozve - http://www.tykon.cz/novinky/cambridge-audio-dacmagic-100.html Citovat
Péťa Odesláno 20. červenec 2014 Odesláno 20. červenec 2014 Koukám, že v cizině se dá koupit levněji: http://www.amazon.com/gp/offer-listing/B0078Q35PG/ref=dp_olp_used?ie=UTF8&condition=used Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 20. červenec 2014 Autor Odesláno 20. červenec 2014 No cca 1200 levněji a zaruka je 0 Citovat
koblih69 Odesláno 20. červenec 2014 Odesláno 20. červenec 2014 Né já Radka znám, poslouchá pana Trololo: ale mě zajímalo spíš jaký druh záznamu než jaký obsah. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 20. červenec 2014 Autor Odesláno 20. červenec 2014 Co na tom vlastně pouštíš? Muziku čeče, většinou FLAC formát, připadně nějaký starší MPtrosky, ale postupně to nahrazuju FLACem. Pokud jsi se ptal na žánr tak Hard Rock, Heavy Metal, Gothic, od 60tých - po současnost Soundracky od Zimmera, Doldingera atd [upravil dne 20/7/14 19:04 od Radek Hurvajz] Citovat
koblih69 Odesláno 20. červenec 2014 Odesláno 20. červenec 2014 FLAC chápu, MP3 poslouchat moc nejde Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 20. červenec 2014 Autor Odesláno 20. červenec 2014 Tak ve 320kbps se to jako dá, právě tím převzorkováním se to o něco zlepší, i internetový radio na tom zní poněkud lépe. Ale jak mam možnost FLAC tak přes to vlak nejede Citovat
koblih69 Odesláno 20. červenec 2014 Odesláno 20. červenec 2014 Jo to jde, ale ono jde o to čím je to dělané. Hodně Encoderů se snaží v zájmu rychlosti zpracování různě řezat a to pak nepomůže ani 320 VBR. Citovat
Šalda Odesláno 20. červenec 2014 Odesláno 20. červenec 2014 Hans Zimmer chválím, to je prostě klasika Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 25. červenec 2014 Autor Odesláno 25. červenec 2014 No tak Cambridge Audio DacMagic 100 je doma. Nádhera, super zvuk. Sice se tu nikdo nijak nerozepsal takže jsem musel přečíst všechno co jsem našel na netu, ale asi to stalo za to;) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.