Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
před 3 hodinami, Lihous napsal:

Vcera po praci drobne cestovani - kolem 15hod odjezd smer Bela pod Bezdezem jel jsem na AMIGO tedy TomTom vse naprosto perfektni az na jedne z mene prehlednych krizovatek v Bele tam se navigace / mobil zasekl
a samozrejme ze se jelo nekam jinam :)
Po povine zastavce na kafe na tamni benzince se pokracovalo do Liberce proc me to chtelo tahnout okrskama nechapu D10 byla od Mb do Liberce naprosto v pohode.

Ale to nejlepsi melo teprve prijit posledni zastavka Roztoky u Jilemnice jelikoz me verze Amiga "nenabidla cisla popisna" zmenil jsem app za "Gugl mapy" a to jsem delat nemel.
To ze je okoli Roztok rozkopane to ze tamni usedlici jezdi zakaz nezakaz - jde to projet ;) ja se nechal vest - uz v Turnove me prislo  ze bude o zabavu postarano.
Cesta byla dost casto  zuzena pro jedno os.auto prakticky po celou dobu netusim zda jsem v obci ci mimo prudsi zatacky bez oznaceni - takovej narodni sport s prekvapenim :)
Ale kdy jsem skoncil uprostred nejake zabavy projel do pole a chvilku jel radeji po louce nez po ceste cil byl skutecne excelentni - ta mlada telatka koukala na me stejne tak jako ja na ne 🤣😂
No kde byla chyba netusim ale uz dokazu pochopit ze se cas od casu zasekne nekde v zahradkarske kolonii zahranicni kamion a nebo nejake bloudici auto - NECHAPU to s klasickou navigaci se me toto popisovane NESTAVALO a zase

zeptam se sam sebe je to jen odflaknuta prace IT? Zadavatele app? A nebo jen nedostatek "chytreho" zarizeni ;)

Pro ty kteri budou radit mel jsi jet tak a tak odpovidam bylo 21hod okoli rozkopane tedy pod zakazem vjezdu a tuto oblast neznam.

Jinak na relax pekne upravene chaloupky pohledy na Trosky s balony proste nadherny kraj vcetne lidicek ale ta navigace 🤣

20210710_205805[1].jpg

Pokud jsi tam cestoval včera, tak se nediv,jela se a ještě dnes jede Bohemka.

Odesláno

No i tak ... Německo má 16 map/5,27 giga, Polsko taky 16/1.86 giga. Tak když nemám místo nebo data tak si stáhnu jen příhraničí kam jezdím a nebo se pak nedivím.:papa

A větší objemy stahuju jen když jsem na wifině proboha, to jedno ze základních nastavení telefonu.

Odesláno (upraveno)

@Sawoy MT ma jen mobilni data bude to znit divne ale doma wifi mame jen od O2 100Gb - na mesic a to jeste jen prilezitostne jinak neni.
Ma to sve plus ;)

@Péťa Ano Polsko Slovensko Rakousko a Nemecko ale to jen pri  hranicich - me by nenapadlo ze aktualizace = smazat a zase nainstalovat.

Upraveno uživatelem Lihous
Odesláno (upraveno)
před 3 hodinami, Lihous napsal:

Pratele nastaveni mam nejrychlejsi tedy pokud jde preferuji dalnice a jednicky to je treba i poznamka proc me to tahlo prez nejake dvojky z Bele na Liberec kdyz zajizdka byla ANO byla cca 10 mozna 15km
ale naprosto prehlednym usekem kolem MB a dal po D10 na Liberec toto ja vycitam tem tvurcum app nevim asi premyslim jinak ale nez bych jel po meste 0.5km na dvojku jedu kolem mesta
stale na 4 nekdy 5 ANO najedu 2km vic ale naprosto v pohode a toto me v tech naprosto stupidnich nastavenich a fungovani schazi!

Je to strasne jednoduchy. Volis nejrychlejsi trasu. Pres okliku dalnici/rychlostkou by to bylo treba o 15km a v dusledku o 2min dal, nez okreskou. Tedy volba nejrychlejsi je logicky opravdu ta nejrychlejsi. Minimalne Waze i Google ti zpravidla daj vybrat 2-3 alternativy. Ale i tak clovek musi premyslet sam. Ta ppka jen pocita, ze aktualne vzhledem k provozu to je nejrychlejsi danou cestou.

A tohle chovani proste naprogramovat nejde. na to je potreba myslet a premyslet. To appka proste neumi. Ona umi vyhodnonit, ze rasou X to je tolik km a takovy cas a trasou Y je to onak a postavit to proti sobe.

Upraveno uživatelem sitler
Odesláno

JJ a takto to přesně používám . Nechám si náhled 3 tras , sám si vyberu kterou pojedu a občas , kde to znám radu ignoruji , neodbočím , Waze dopočítá novou , já souhlasně zamručím a jedu . . . A jako bezdatová apka je podle mne opravdu výborná Sygic a nebo naše Mapy. Na Sygic jsem jel do Holandska, do přístavu a absolutně OK. Proč ? Protože to tam neznám a tak jsem jel prostě nejrychlejší . . .

Odesláno

A zpet domu...po d11... to zase bude....😁

Jinak jsem si pri tremi tydny objednalmaterial na reko...a zatim ze stavebnin ticho po pesine...

Tak doufam,ze se brzynekdo ozve...🙃

Odesláno (upraveno)
před 2 hodinami, Lihous napsal:

@Sawoy MT ma jen mobilni data bude to znit divne ale doma wifi mame jen od O2 100Gb - na mesic a to jeste jen prilezitostne jinak neni.
Ma to sve plus ;)

@Péťa Ano Polsko Slovensko Rakousko a Nemecko ale to jen pri  hranicich - me by nenapadlo ze aktualizace = smazat a zase nainstalovat.

To by mě zajímalo kolik za těch 100 giga platíš a jaký je to plus. Jak jsi přišel na to že se něco smaže a zase nainstaluje? Prostě se starý mapy přepíšou novýma a velikost aktualizace nijak nesouvisí s jejím postupem - prostě si vybíráš co chceš a hned vidíš kolik to je dat.

@Klemoň Přesně tak.👍  A někdy si dokonce vybranou trasu upravím přidáním průjezdního bodu.

Upraveno uživatelem Sawoy
Odesláno (upraveno)
Před hodinou, Klemoň napsal:

JJ a takto to přesně používám . Nechám si náhled 3 tras , sám si vyberu kterou pojedu a občas , kde to znám radu ignoruji , neodbočím , Waze dopočítá novou , já souhlasně zamručím a jedu . . . A jako bezdatová apka je podle mne opravdu výborná Sygic a nebo naše Mapy. Na Sygic jsem jel do Holandska, do přístavu a absolutně OK. Proč ? Protože to tam neznám a tak jsem jel prostě nejrychlejší . . .

V 90 kách jsem jezdil jen podle mapy a "čuchu" a dokázal jsem i najít obchody, jejichž adresy jsem neznal (ani jsem o jejich existenci neměl tušení) a které jsem následně zásoboval. Někdy kolem přelomu milénia jsem začal používat navigace a docela jsem si zvykl. 

Posledních cca 5 let jsem ale naprosto propadl WAZE. Jezdím podle ní takřka trvale (tedy na rozdíl od mého kolegy i pokud jedu na místo, kde jsem byl X krát) a mnohdy mě WAZE provede místy, které bych sám do trasy nezahrnul. A od spolujezdců včetně nadřízených slýchám chválu ve smyslu:  "Jak je možný, že s Tebou se většinou nikde nestojí a s kolegou jsme tuhle stáli takovou dobu"

Takže za mě je WAZE super, a to třeba i v Rumunsku nebo Bulharsku. 

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

Ještě dodám, že do Waze pravidelně přispívám, když někde jedu. Většinou kolony, sem tam hlídky PČR, ale ty tam obvykle jsou už od někoho jiného, tak je jen potvrdím. Doufám, že to taky děláte.

Odesláno (upraveno)
před 6 minutami, Péťa napsal:

Péťa 

To je práce juniora, pokud jede se mnou. 

Ve firemním to mám "jak to vyjde". Vezu-li třeba rektora, tak na to peču, ale jinak klikám podle aktuální situace v provozu. Ve 140 na dálnici nebo v hustém městském provozu se mi moc označovat prostě nechce 

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno (upraveno)

Jasně Peťo - od toho tam ty funkce jsou . Občas taky něco zruším, když už to tam není . . .  :mrk

Ale jak píše Medvěd, když to není bezpečné , tak raději nic . . .

Upraveno uživatelem Klemoň
Odesláno (upraveno)

Pokud si vzpominam bylo tam aktualizace ted si to uz samozrejme pohlidam.

@Sawoy 100Gb na mesic me stoji 300Kc je to sim od O2 jede jen v CZ ale kdyz jsme nekde v lese nebo ted ji mel kolega nez se zaridila pripojka tak dva mesice frcela u nej.

@Klemoň Jasne ze jsem jel dle toho jak jsem uznal za vhodne proto jsem napsal ze  D10 byla v pohode ale proste nechapu "nejrychlejsi" ze pojedu lesni nezpevnenou cestou ;)

Waze je skutecne dobry na hlaseni v tom je asi neprekonatelny pripadne pokud se nekde ztratim ale jinak nee.

Ted me napada doufam ze na zminene D10 neni mnoho usekoveho mereni :) a radaru ;)
uvidime do mesice zda prijde neprijde nejaky pozdrav - minule neprislo nic / jel jsem od Jicina na Dvur Kralove ....

Upraveno uživatelem Lihous
Odesláno (upraveno)

Za mě teda, Waze je totálně neintuitivní hnus. Teď jsem na Waze koukal jestli se něco nezměnilo a vše při starém - třeba Mapy.cz, Google mapy, Sygic jsou parádní. Jediné plus je uživatelská základna, jinak je to otřesné. 

Upraveno uživatelem Návštěvník
Odesláno (upraveno)

Jo, nějak tak. Pár seznámení s Waze a nakonec jsem koupil Sygic licenci a jako free použitelnou verzi navigace používám Magic Earth :super

Jinač, abych nebyl OT...dnes objednán olej na zimu...Yacco :super

A pokud je někdo členem (mimojiné) i Autoklubu ČR...sleva na oleje Yacco je 20%, to vše na ofíko stránkách yacco.cz  :super

Upraveno uživatelem Návštěvník
Odesláno

Jinak vestavná navigace v autě s online TomTom je skvělá a neměl jsem zatím důvod sáhnout vedle a zrcadlit. Magic Earth neznám, musím mrknout. 

Odesláno (upraveno)

Dnes v 6:38 cesta vlakem do Březiny nad Jizerou, pak 18 km procházka viz odkaz a nakonec adrenalinová cesta z Mnichova Hradiště domu, kdy nás v Železném Brodě přepadla vichřice a popadané stromy. Čekání na hasiče v nepřístupném terénu hodinu a půl...

https://mapy.cz/s/nekukedoco

20210711_114040.jpg

20210711_130641.jpg

20210711_143505.jpg

20210711_181804.jpg

20210711_192004.jpg

Upraveno uživatelem minimaxa
Odesláno

Tak nuda na d11...jen jedna kolona...bezduvodna...nikde nic...a pak jedna slepice v omezení na cernaku...straaaaaasnej problém jet ve žlutým pruhu...a kdyz jsou na konci hned ctyri bílé tak ty zlute asi uz neplati 😁 jinak krásný tempo...

Jinak jezdim podle waze, a klikam kdyz žárlivy navigátor spí nebo se mnou nejede...hlídky nehlasim...ale překážky jo, pokud to jde...

Odesláno
před 1 minutou, Péťa napsal:

autem zpět

Hele, jen kousek, nějakých 25km, už se nám fakt nechtělo čekat na další spoj za dvě hodiny. Švagrotágo nás dovezl domu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...