Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Takhle vypadá " štěstí v neštěstí " po 11 hodinách na nohou , s prckem v náruči , autosedačkou a dvěma taškami v ruce , posazení do vyhřáté 508 . Výraz prcka mluví za vše :) ( vím že mu je to fuk ) Pohled utahané maminy a slzy v očích taťky od rodiny se mi vryje do paměti.  ( foto později odstraním , vzniklo pouze pro zaslání rodině , že vše dopadlo dobře )

Upraveno uživatelem Davidak79
Odesláno

Do doby než blikl blesk , netušila že jí fotím ....... asi by nesouhlasila , cítí se trapně že je odkázána na cizí pomoc.

Odesláno

Je mezi lidma , které nikdy neviděla , u sebe má dvě tašky ze všeho co měli doma a neví zda se bude mít kam vrátit. 

Odesláno

Kdyby mi někdo před půl rokem řekl, že za nedlouho budeme 500 km od zuřící války, asi bych mu nevěřil a myslel si něco o magorech. 

Doufám, že to skončí brzo a s co nejmenšíma ztrátama, ale realita bude určitě horší než si dnes umíme představit.

Odesláno

Copak o to ... 500 nebo 5000 ... ale byl jsem si jistej, že ve 21. stoleti je v civilizovaným světě něco takovýho nemožný. I tu Jugoslávii jsem tenkrát bral jakože hlavně vnitřní národnostně náboženský rozmíšky umělýho soc. slepence a že se na tom svezlo pár mocichtivých magorů, ale tohle je prostě tolik přes čáru, že veškerý jistoty jsou navždycky pryč a to teda mou integritou dost otřáslo ... 

Odesláno (upraveno)

Myslím že jsem během dvou let podruhé pochopil platnost věty že svět už nikdy nebude jako dřív. A od pochopení ke smíření se s něčím, vyrovnání se s tim je do..dele kua daleko ...

Edit: včera to někdo přesně trefil v nějakým rozhovoru: tohle je 11. září Evropy ...

Upraveno uživatelem Sawoy
Odesláno

Je to hrůza a zase to nejvíc odserou obyčejný lidi kteří chtějí Mir…😭taky mi z toho není dobře….pokud nedejboze padne Ukrajina tak se uvidí jestli NATO zasáhne nebo Pobaltí obětuje pro svoji bezpečnost , když vidím co teď politici EU předvádí je mi z toho na 🤮🤮

Odesláno (upraveno)

NATO ... jak? Ten magor má prst na červeným tlačítku a asi je schopnej ho použít. A Brusel, ze kterého je tak jako teď tobě mně většinou jindy, teď asi balancuje na ostří nože mezi následky použití sankcí, který by ho zarazily, pro Rusko a pro nás. A nemám dost znalosti abych uměl posoudit, jestli by na naší straně šlo jen o "trochu" nepohodlí v podobě trojnásobných cen paliv a plynu na pár měsíců, nebo i několik let bídy, protože tyhle komodity vystřelí nahoru ceny úplně všeho.

Je to sázka jestli dýl vydrží Evropa bez jejich plynu nebo oni bez našich peněz za ten plyn. A je to asi teď nebo nikdy. Zastavit ho musí, jenže ne za každou, ale za nejnižší nezbytně nutnou cenu. A to asi není rozhodnutí na půl hodiny. Myslím si ... nevím ...

Ale jistý je, že dobře už bylo. Nerad to říkám, ale klid a blahobyt skončil.

Upraveno uživatelem Sawoy
Odesláno

Nepredtavitelne?
A preci realne az moc realne - nam nekde v roce 2017/18 volal kolega ze statu co se u nas deje ze se u nich povida ze se evropa chysta na valku?
Smal jsem se
Pak prisla fama 2018/19 mozna az 2020?? taky ze statu ze se povine nechame vsichni ockovat klepal jsem si na celo - naprosty blud rikal jsem si.

A jak rikavam Jen cas ukaze a je jediný spravedlivy soudce - tak bohuzel ukazal toto vse neuveritelne a v case hodne realne.
Ac je p.Putin jaky je nemyslel jsem si ze to dosahne tohoto rozmeru toto je fakt pruser.
Pro vsechny.

Odesláno

Jako u živočišnýho druhu je u nás od začátku něco špatně, už od Kaina. A jestli to celou dobu někde někdo/něco pozoruje s prstem ... drápem ... chapadlem nebo co to mají na vypínači, tak máme vymalováno. To je taky možnost, a úplně stejně blbá. Věřím pořád tomu, že většina lidí stejně jako já nemá potřebu připravit souseda o pozemek a mít nad ním moc, ale nechápu, proč jsme se za pět tisíc let nedokázali vymanit z vlivu těch, co to mají obráceně a necháváme se od nich ovládat. A ještě si je volíme.:myslim

Odesláno

Zítra vyrážím na ukrajinské hranice pro změnu do Polska , povezu 14letého kluka do ČR  budu ho přebírat od jeho mamky , je rozvedená a jeho otec žije u nás . 

Odesláno (upraveno)
V 27. 2. 2022 at 9:42, pavelu96 napsal:

Včera jsme probrali skříně a vytřídili pár pytlů věcí, které osvezu známému co organizuje pomoc pro lidi co utíkají z Ukrajiny 🇺🇦 

Vidíš dobrý nápad po dětech toho máme mraky rak zabalime,vypereme a ještě se to bude hodit….

Upraveno uživatelem pavelu96
Odstraněn obrázek z citace

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...