Vena garážmistr Odesláno 3. únor 2022 Odesláno 3. únor 2022 A lepší fotka by nebyla klidně i do SZ to výš jednou cestář pořád cestář. Citovat
Lihous Odesláno 3. únor 2022 Odesláno 3. únor 2022 (upraveno) @Vena garážmistr Toto je vyrez tak plna verze z mobilu a bylo uz docela sero. To jsme se rozjizdeli ze svetel pak jsem uz "ridil" ono to ted uz i v PL neni jako bylo jdou predevsim po rychlosti a cihaji i tam kde bych to necekal Upraveno 3. únor 2022 uživatelem Lihous Citovat
Vena garážmistr Odesláno 3. únor 2022 Odesláno 3. únor 2022 (upraveno) @Klemoň no ne za dobrotu na žebrotu ale tak je to potencionální zákazník už tady jednou s něčím byl ale to jsem mu neuměl poradit a přesto si vzpomněl já když jsem ho pak viděl tak jsem si taky vzpomněl že už jsem mu něco radil a nakonec jsme se i domluvili že má k 5008 ještě jako daily jedničkovou octávku a že zrovna nemá nikoho kdo by se o ní staral takže ji asi bude svěřovat mě. @Medvěd no sypač na Unimogu je dobrá věc je obratný má vcelku dobrou prostupnost i hlubokým sněhem ale má velkou nevýhodu oproti klasickému NA má velkou sílu ale tu sílu díky svojí váze nedokáže úplně smysluplně přenést na silnici u klasického NA Tatra ,LIAZka ,IVECO, Mercedes je ve většině taky podmínka použití radlice že musíš mít naloženo alespoň na 1/3 váhy v korbě ale u Unimogu co si pamatuju tak tam bylo při pluhování podmínkou naloženo na víc než 2/3 jasně pokud padá " dostatečně " a jen se pluhuje tak to nevadí protože pokud fakt padá tak se jede bez posypu takže z korby neubývá váha a ta mašina dokáže přenést sílu na silnici ale pokud je to takové co je běžné poletuje sníh a je potřeba pluhovat i sypat tak se musíš vracet častěji na základnu aby jsi dokládal a měl dost váhy na to aby se auto dokázalo opřít do radlice. @Lihous i tak díky aspoň mám představu podle fotky to vypadá na IVECO nebo Scanie a nástavba Epoke nebo Gileta . Upraveno 3. únor 2022 uživatelem Vena garážmistr Citovat
radim.1008 Odesláno 3. únor 2022 Odesláno 3. únor 2022 Ta nástavba leží ve vaně? Ty jo osmikola jako pluh, z toho jde už strach. Já dnes na příjezdu z kopce do Žamberka potkal proti sobě Tatru Phoenix z místní SUSky s pluhem a klidil jsem se do kraje do sněhu. U nás jezdí 815ka agrovka ze družstva s nástavbou a s pluhem a tu když potkám, tak taky radši zastavuji u kraje a počkám až projede. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 3. únor 2022 Odesláno 3. únor 2022 @radim.1008 Jo pokud je to výměnná nástavba tak se dělají i takové že ji naložíš na korbu a je jedno jestli na sklopku nebo na valník na čele se to uváže řeťezama a vzadu je to rozepřené o sajtny. Nebo jsou chycené na rám jako sklopková korba a nebo jsou na kontejnerovém rámu. Ale jak já tvrdím tak tyhle moderní nástavby mají jednu velkou nevýhodu sypou jen za sebe a s tím souvisí i to že jak ta nástavba posunuje náklad dozadu (podle výrobce má buď posuvnou podlahu nebo šneky) tak se odlehčuje přední náprava a pak to blbě zatáčí a je jedno jestli je to šestikola nebo čtyrkola. radim.1008 ohodnotil 1 Citovat
Klemoň Odesláno 5. únor 2022 Odesláno 5. únor 2022 @Scratch Hmmm tak to jak vozítko . . . Já tedy nejsem a nikdy nebudu biker , ale z tohohle sálá krása a síla Citovat
Lihous Odesláno 5. únor 2022 Odesláno 5. únor 2022 @Scratch Obdivuji ti co dokazi podobne stroje sedlat a ovladat i na hrane. Sam sedlam mopeda a i ten se me spalsil pod zadkem A co jsem dnes udelal ...? Zajel si do Pl na kafe kamos z Italie a pokracoval nahoru k mori. Nevidel jsem ho diky tomu neuveritelnemu divadlu dva roky cestou zpatky se zastavil v Nachode pro pizzu - jake bylo nase prekvapeni kdyz byla misto feferonu plna kukurice a brokolice - proste zivot v plne nahote - pani jsem zavolal aby ji nehledala proste se spletla. No a co jsem dlouho predlouho nevidel vyprodany benzin na polske strane - na nasi oblibene benzince - nastesti nafta byla. Tentokrat beze slevy mlada pani si nebyla az tak jista byla tam sam tak ze tak Citovat
radim.1008 Odesláno 5. únor 2022 Odesláno 5. únor 2022 Dnes odpoledne mě sluníčko vytáhlo, abych vyjel s pinckem a tak jsem ho opláchl, dofoukl gumy a vypustil letitý benzín. Skončilo to tím, že jsem nádrž vyndal, abych ji mohl vyčistit od rzi. vendelinek, Pepito, Lihous a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Lihous Odesláno 5. únor 2022 Odesláno 5. únor 2022 @radim.1008 Na "korozi neboli rez" pouzivam na Stadionu uspesne leta velky filtr na benzin z Favoritu. radim.1008 ohodnotil 1 Citovat
Guest Scratch Odesláno 5. únor 2022 Odesláno 5. únor 2022 @radim.1008 poslu mi pls pak detaily jak mas udelanou tu nadrz. Ja mam ten drzak urvanej a porad premyslim jak to tam udelat...... Citovat
Vena garážmistr Odesláno 6. únor 2022 Odesláno 6. únor 2022 Jo hoši ve dvě ráno budíček. Venku počasí že bys čokla nevyhnal a v pravidelném rytmu se opakující zvuk železa smýkaného po betonu. Tak jsem vzal baterku a vylezu dveřma z kuchyně na terasu a téměř mě přejel vlastní vlečňák kterýžto z nedostatku místa parkuje už pár roků u mě na terase. No nenapadlo mě nic lepšího než ho hodit vojkou na plot a přivázat gumicukem co je pro podobné příběhy hozený v kotelně protože otvírat garáž v tom povětří a vyndavat ven C2 se mi teda nechtělo to jsem udělal až teď když jsem vystihl pár minut slabého větříku. Citovat
vendelinek Odesláno 7. únor 2022 Odesláno 7. únor 2022 Po třech dnech po operaci jednoho oka a intenzivního kapání trojích kapek,jedny po třech hodinách,druhý dvě po dvanácti hodinách už vidím pěkně,za čtrnáct dní už za deset, jdu s druhým okem,tak k konci února to snad bude dobrý, pokud nenastane nějaká komplikace,oslavim narozky v barvě a dobrým výhledu Pepito, Charlie 1, Hafity a 8 další ohodnotil 11 Citovat
Hafity Odesláno 7. únor 2022 Odesláno 7. únor 2022 @vendelinek : držím palce vendelinek ohodnotil 1 Citovat
Pepito Odesláno 7. únor 2022 Odesláno 7. únor 2022 @vendelinek také držím palce. vendelinek ohodnotil 1 Citovat
Fruktis Odesláno 8. únor 2022 Odesláno 8. únor 2022 Tak jsem dnes rozlazen.. Odvezl jsem auto do servisu... Nejenže jsem čekal přes měsíc na termín... Ale ještě mi řekl že si to tam nechá tejden... By mě zajímalo odkud ten fap objednávají... Nemáte někdo na půjčení auto na 7 dní? Citovat
Lihous Odesláno 8. únor 2022 Odesláno 8. únor 2022 Jsme z daleka ale i tak je ted pujcene u zakaznika ktery ma auto na dilne u kluku. A proc tak dlouho verim ze se az ted objednaval - toto nikdo na sklad asi nechce. Jsou to pro nej "mrtve" penize. Citovat
Sawoy Odesláno 8. únor 2022 Odesláno 8. únor 2022 To sice chápu, ale když mám servis (nejsem "garážista" - bez urážky kohokoliv), tak mě pár desítek tisíc za skladový zásoby nemůže rozhodit, a i kdyby, tak když mám zákazníka, kterej je objednanej a měsíc čeká na termín, tak si to na ten termín objednám, a i kdybych měl blbou zkušenost že mi lidi cuknou, tak se domluvím na záloze na ten třeba dražší díl ... jenže to už je těch kdyby moc, zákazníků je taky moc a servisů zřejmě málo, takže ... ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.