Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

@Vena garážmistr Toto je vyrez tak plna verze z mobilu :( a bylo uz docela sero.
To jsme se rozjizdeli ze svetel pak jsem uz "ridil" ono to ted uz i v PL neni jako bylo jdou predevsim po rychlosti a cihaji i tam kde bych to necekal ;)

20220202_160113[1].jpg

20220202_160111~2[1].jpg

20220202_160111[1].jpg

Upraveno uživatelem Lihous
Odesláno (upraveno)

@Klemoň no ne  za dobrotu na žebrotu ale tak je to potencionální zákazník už tady jednou s něčím byl ale to jsem mu neuměl poradit a přesto si vzpomněl já když jsem ho pak viděl tak jsem si taky vzpomněl že už jsem mu něco radil a nakonec jsme se i domluvili že má k 5008 ještě jako daily jedničkovou octávku a že zrovna nemá nikoho kdo by se o ní staral takže ji asi bude svěřovat mě.

@Medvěd no sypač na Unimogu je dobrá věc je obratný má vcelku dobrou prostupnost i hlubokým sněhem ale má velkou nevýhodu oproti klasickému NA má velkou sílu ale tu sílu díky svojí váze nedokáže úplně smysluplně přenést na silnici  u klasického NA Tatra ,LIAZka ,IVECO, Mercedes je ve většině taky podmínka použití radlice že musíš mít naloženo alespoň na 1/3 váhy v korbě ale u Unimogu co si pamatuju tak tam bylo při pluhování podmínkou naloženo na víc než 2/3 jasně pokud padá " dostatečně " a jen se pluhuje tak to nevadí protože pokud fakt padá tak se jede bez posypu takže z korby neubývá váha a ta mašina dokáže přenést sílu na silnici ale pokud je to takové co je běžné poletuje sníh a je potřeba pluhovat i sypat tak se musíš vracet častěji na základnu aby jsi dokládal a měl dost váhy na to aby se auto dokázalo opřít do radlice. 

@Lihous i tak díky aspoň mám představu podle fotky to vypadá na IVECO nebo Scanie a nástavba Epoke nebo Gileta . 

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odesláno

Ta nástavba leží ve vaně? Ty jo osmikola jako pluh, z toho jde už strach. :D Já dnes na příjezdu z kopce do Žamberka potkal proti sobě Tatru Phoenix z místní SUSky s pluhem a klidil jsem se do kraje do sněhu. :D U nás jezdí 815ka agrovka ze družstva s nástavbou a s pluhem a tu když potkám, tak taky radši zastavuji u kraje a počkám až projede. :D

Odesláno

@radim.1008  Jo pokud je to výměnná nástavba tak se dělají i takové že ji naložíš na korbu a je jedno jestli na sklopku nebo na valník na čele se to uváže řeťezama a vzadu je to rozepřené o sajtny.  Nebo jsou chycené na rám jako sklopková korba a nebo jsou na kontejnerovém rámu. Ale jak já tvrdím tak tyhle moderní nástavby mají jednu velkou nevýhodu sypou jen za sebe a s tím souvisí i to že jak ta nástavba posunuje náklad dozadu (podle výrobce má buď posuvnou podlahu nebo šneky) tak se odlehčuje přední náprava a pak to blbě zatáčí a je jedno jestli je to šestikola nebo čtyrkola. 

Odesláno

@Scratch Obdivuji ti co dokazi podobne stroje sedlat a ovladat i na hrane.
Sam sedlam mopeda a i ten se me spalsil pod zadkem 🙈

A co jsem dnes udelal ...?
Zajel si do Pl na kafe kamos z Italie a pokracoval nahoru k mori.
Nevidel jsem ho diky tomu neuveritelnemu divadlu dva roky cestou zpatky se zastavil v Nachode pro pizzu - jake bylo nase prekvapeni
kdyz byla misto feferonu plna kukurice a brokolice - proste zivot v plne nahote - pani jsem zavolal aby ji nehledala  🤣 proste se spletla.

No a co jsem dlouho predlouho nevidel vyprodany benzin na polske strane - na nasi oblibene benzince - nastesti nafta byla.
Tentokrat beze slevy mlada pani si nebyla az tak jista byla tam sam tak ze tak ;)

20220205_165039[1].jpg

Guest Scratch
Odesláno

@radim.1008 poslu mi pls pak detaily jak mas udelanou tu nadrz. Ja mam ten drzak urvanej a porad premyslim jak to tam udelat......

Odesláno

Jo hoši ve dvě ráno budíček. Venku počasí že bys čokla nevyhnal a v pravidelném rytmu se opakující zvuk železa smýkaného po betonu. Tak jsem vzal baterku a vylezu dveřma z kuchyně na terasu a téměř mě přejel vlastní vlečňák kterýžto z nedostatku místa parkuje už pár roků u mě na terase. No nenapadlo mě nic lepšího než ho hodit vojkou na plot a přivázat gumicukem co je pro podobné příběhy hozený v kotelně protože otvírat garáž v tom povětří a vyndavat ven C2 se mi teda nechtělo to jsem udělal až teď když jsem vystihl pár minut slabého větříku.

Odesláno

Po třech dnech po operaci jednoho oka a intenzivního kapání trojích kapek,jedny po třech hodinách,druhý dvě po dvanácti hodinách už vidím pěkně,za čtrnáct dní už za deset, jdu s druhým okem,tak k konci února to snad bude dobrý, pokud nenastane nějaká komplikace,oslavim narozky v barvě a dobrým výhledu 🙂

Odesláno

Tak jsem dnes rozlazen.. Odvezl jsem auto do servisu... Nejenže jsem čekal přes měsíc na termín... Ale ještě mi řekl že si to tam nechá tejden...😭😭😭 By mě zajímalo odkud ten fap objednávají... 

Nemáte někdo na půjčení auto na 7 dní? 🥴

Odesláno

Jsme z daleka ale i tak je ted pujcene u zakaznika ktery ma auto na dilne u kluku.
A proc tak dlouho verim ze se az ted objednaval - toto nikdo na sklad asi nechce.
Jsou to pro nej "mrtve" penize.

Odesláno

To sice chápu, ale když mám servis (nejsem "garážista" - bez urážky kohokoliv), tak mě pár desítek tisíc za skladový zásoby nemůže rozhodit, a i kdyby, tak když mám zákazníka, kterej je objednanej a měsíc čeká na termín, tak si to na ten termín objednám, a i kdybych měl blbou zkušenost že mi lidi cuknou, tak se domluvím na záloze na ten třeba dražší díl ... jenže to už je těch kdyby moc, zákazníků je taky moc a servisů zřejmě málo, takže ... 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...