Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

@Sawoy Asi zklamu ale na Liberecko ted nepojedu.
Ikdyz ;) ....
Jinak Jablonecko je tim proklete a i drivejsi stav krizovatky od Jablonce byl sileny predevsim pro neznale.
Ale co dnes chtit po ridicich - dnes je zajima zda se da sparovat mobil s radiem v aute a to je tak vse.
Navic to kufrovani muze ale nemusi byt viz me prupovidky jedte V LEVO DRZTE SE V LEVO - a on klidne jel protoze app v Mt rikala ....

Ja se byl dnes projet k nasim severnim sousedum asi 400km smerem k "mori" podival se tam na jedno male roztomile zarizeni nakonec jsem ho nekoupil a jel zase domu.
Zitra bude navsteva asi v Praze a pokud si panem placnem bude pod stromecek komplet set reportazni kamery :)
uvidim na zivo v jak moc opotrebovanem stavu bude.

A ted neco pro odlehceni - v Pl jsem si v bankomatu nevybral ani zl platit slo ale vybrat ne proc netusim.
A v cz me jeden bankomat nedal ani korunu s hlasenim - limit precerpan ??
Dalsi bankomat domovske banky uz ano se stejnou kartou / Moneta
A nasledne s kartou RB jsem se dockal ze bezkontaktne to neslo a po vsunuti a zadani PINu me vyjel listek "Karta zadrzena" - tak se tesim na nejake jednani s bankou jiste to bude zase plodne.

Odesláno

@Vena garážmistr 

ta svodidla mě jen tak napadla, nejsem odborník na dopravní systémy :), ale u nás se rekonstruuje ,dálnice' na Beskydy a uprostřed osadili místo dvojité čáry lanová svodidla..., takže nějaké řešení, které ZAMEZI debilovi vjet do protisměru určitě existuje, mmch., ta svodidla dali i kvůli tomu, že machírci s BMW a pod. běžně tu dvojitou čáru přejížděli při předjíždění 😯, protože jak známo--čára není zeď...

ale možná by stačilo u toho Rádelského mlýna dát velkou tabuli jako na dálnici, aby se méně chápající šoféři (a že jich mezi námi je !!! ) mohli orientovat do kterého pruhu mají vlastně najet..., ale jak píšu nahoře--pokud si řidič bude hrát s displejem anebo ovladačema na volantu, je to marný, marný... :papa

Odesláno
před 2 minutami, ozzy56 napsal:

pokud si řidič bude hrát s displejem anebo ovladačema na volantu, je to marný, marný.

No jo, ale kdo je k tomu nutí ??? . . .  Já si na své staré 308 zatopím otočením jednoho kolečka a směr ofuku stlačením jednoho tlačítka = celkem 3 vteřiny.  Ale zkus to za 3 vteřiny proklikat novým palubním počítačem . . .  a šup - už jedeš kam nemáš :bacha 

To samozřejmě nemluvím o hňupovi , který přes dvojitou najede do protisměru dálnice, ale o tom jak na rovné okresce jede auto v protisměru . . .

Odesláno

Nutí je k tomu výrobci, protože na tom rejžujou a ještě to umí prostřednictvím tupců z EK schovat za bezpečnostní požadavky.

Nutí je k tomu tak, že dneska nový auto bez těch kravin nekoupíš, tečka neboli punktum.

A když už jsme v těch cizích slovech, tak jeden chytrej člověk mi kdysi dávno řekl: když ti není jasný proč se něco děje, ptej se "Qui bono?"

Dnes se doplňuje předběžná odpověď: "Follow money". 

Aniž bych se chtěl kohokoliv dotknout, volně přeložím: V čí prospěch? a Sleduj prachy.

Odesláno

mně stačí, když se sejdeme jako rodina a poslouchám ty mladé, jak se baví o autech, je v podstatě auto jako takové nezajímá , řeší jen něco ohledně Blutůt, Android, navigace, systém rádia (to opravdu hodně), prostě ty elektronické kraviny, čemuž nerozumím 😂, ale jestli mají olej v motoru, atd. atd. atd. atd. je nezajímá, nevědí kde se otevírá kapota...

@Sawoy

to píšu nahoře, EU má takový strach o naše zdraví a na druhé straně nařizuje takové věci, které jdou úplně proti bezpečnosti na cestách..., a jasně--nechceš to, ale koupit musíš, bo bez toho auto nedostaneš

Odesláno

Však se někdy přemož, dej si preventivně dva panáky, a pust si na Primě autosalon a "test" auta: elektro, hybridy, konektivita, infotejnment, agresívní nebo dravá maska/mřížka chladiče a ve srovnání s konkurenčními mnodely plusy a mínusy v maximálce +/- 3 km/h, rozvoru a šířce +/- 15 mm, z nuly na sto o 3 s pomalejc/rychlejc, ta či ona pičura v základu nebo za příplatek a +/- pár desítek až stovek tisíc v ceně.

To není o tom, že to ty (mladý) lidi chtěj, i když to výrobci tvrdí; to je o tom, že automobilky už nevědí kudy vytáhnout z lidí víc prachů a tak jim to podprahově podsouvají kde se dá a mají ty procesy zmáknutý od vrátnýho přes média až po tu EK. 

Odesláno

Kdyby jste navrhovali auto, uděláte to podobně. Prostě tablet dobře vypadá a je levnější než spousta hejblátek. A přesvědčit kupujícího, že to "potřebuje", tak to je pro markeťáky už maličkost.

Odesláno

Sawoy

ty dva panáky beru :super,   ostatní je sebeprezentace těch pitomců, co tam hrají divadlo , už roky se na ty ,,motoristické'' pořady nedívám..., dostali jsme se do bodu, kdy si nemůžeš vybrat, resp., můžeš si vybrat z toho, co nechceš...

Quo vadis, Europe ??

Odesláno
před 10 minutami, Péťa napsal:

Kdyby jste navrhovali auto, uděláte to podobně. Prostě tablet dobře vypadá a je levnější než spousta hejblátek. A přesvědčit kupujícího, že to "potřebuje", tak to je pro markeťáky už maličkost.

Ne, neudělal bych to podobně 

Pustíš rádio, TV a všude tuny keců o tom, že je velká nehodovost, že se lidi za volantem nesoustředí, že za mobil v ruce nebudou 2 body, ale rovnou 4 - a pak někdo schválí do provozu auto, kde si bez hrabání se v menu PC nepustíš ani klimatizací? 

Co to má za logiku? 

Známe se a můj odpor k veškerým asistentům a elektronickým fičurám je tu dost provařený, to co píšu výš je ale opravdu můj názor a kdybych se mohl na konstrukci aut nějak podílet, tak bych určitě hledal jiné cesty. 

Odesláno

Matně si vzpomínám když jsem začínal jezdit co všechno jsem musel v Trabantu udělat abych mohl nastartovat zapnout odpojovač baterie, zapnout benzín vytáhnout sytič a zasunout klíč do spínačky a pak otočit klíčem a když byla dobrá konstelace tak to hrklo rozeběhli se olověnky v hrnci a Trabant se dal do pohybu. Ano odpojovač baterie byla nadstandartní výbava a měl jsem ho umístěný hned vedle kohout na benzín abych je při jednom pohybu pod palubku obsloužil oba.  Když jsem měl tu čest jezdit s vcelku moderní dodávkou Renault v zimě u cestářů tak ano při startu jsem nemusel kromě zasunutí klíčku a otočení klíčku ve spínačce udělat nic ale když to začalo hrkat tak zmáčknout tlačítko které vyřadilo S&S potom zmáčknout další dvě nebo tři tlačítka která vyřadila další podle EU nezbytné podle mě nesmyslné systémy navíc při způsobu používání toho vozu téměř znemožňující práci S&S nesmysl jeden kolega několikrát zapomněl na jeho deaktivaci vyrazil za prací a pak volal přijeďte pro mě ta svi.ě zdechla když jsme něco dělali a nemůžu to natočit má to prázdný baterky samozřejmě protože auto má maják i když v LED ale pokud i LED maják bliká při vypnutém motoru tak po dvou hodinách tu baterku vysosne no a když to ráno nahrkneš tak je to studený tak S&S nepremává a začne premávat až po nějaké době a to je většinou když auto stojí nastartované na krajnici bliká maják a posádka se snaží o nějakou činnost venku na silnici auto se samo zdechne no a než se přijde na to že auto nevrčí tak je pozdě a nejde nastartovat protože maják je zapojený mimo celou elektroinstalaci aby šel zapnout i při vypnutém a zamčeném autě. 

Odesláno (upraveno)

Svadet to na techniku je ubohy. To s tim nesouvisi. Tihle lidi proste nemaj mozek na rizeni. Ergo maj jezdit vlakem a prijit o papiry a hotovo. Vymluvy na to, ze v aute je nejaky ovladani neceho... doprdele 99% veci za jizdy vubec ovladat nepotrebuju. Vubec. Takze je uplne jedno, jak se ovladaj. A pokud uz je ovladat potrebuju, tak to vsechno dokaze pockat na rovnej usek za krizenim. Netvrdte mi, ze nekdo musi nutne upravovat klimu, radio a podobny blbosti zrovna vv miste, kde musi logicky davat pozor kam jede. Pokud ano, tak je to kreten.

Upraveno uživatelem sitler
Odesláno (upraveno)

mno, nedávno sem četl, že severoameričtí farmáři nechávají generálkovat do bezvědomí ty jejich staré traktory, kombajny a tak, protože to jsou jednoduché stroje, co každý opraví, navíc jsou levné díly atd., narozdíl od nových strojů, které jsou ,,napojeny '' na GPS, umí fůru věcí atd., ale jsou furt v poruše a při nákupu velmi drahé...

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno (upraveno)
před 46 minutami, ozzy56 napsal:

přesně :potlesk

tohle přece nemá logiku  :super

Z toho plyne, že nejde o ani o logiku, ani o bezpečnost, ani o techniku a bezmozky.

Jde o prachy. A je evidentní, že o auta, jaký by navrhoval @Medvěd a za který bysme mu (výrobcům) my urvali ruce, není tak velkej zájem jako o auta pro bezmozky. Díky asistentům výrobci umožní jezdit těm, co by Venova trabanta nerozjeli a cokoliv bez asistentů neudrželi na silnici. Tahle skupina je větší než ta "naše", to je celý. Oni to mají spočítaný, že takhle vydělají víc. Auto s kravinama za sto, bez za sedmdesát. Kdyby ho nám co chceme "bez" dali za osmdesát, neprodají nakonec za víc než když nás nechají (opravdu nechají?) jezdit ojetinama a prodají míň po té stovce těm bezmozkům co potřebujou asistenty.

Upraveno uživatelem Sawoy
Odesláno

To by nebylo to nejhorší. Blbý je kam se to celý řítí. Většina z nás zažila blahobyt, o kterým se nikomu před náma ani nezdálo, OK, taky jsem si na to nestěžoval, ale nepočítal jsem s tím, že budu u toho, až to bude končit a až to skončí a hlavně jak to skončí. Celou dobu co si o sobě myslím že jsem jakž takž dospělej se mele o trvale udržitelném rozvoji a růstu a mně teprve posledních pár let dochází, že žádnej rozvoj a růst nemůže bejt trvale udržitelnej.

Šanci by to mělo, kdyby se včas přešaltovalo na snahu o trvale udržitelnej stav. Bohužel se nestalo a teď (za)platíme.

Odesláno
před 58 minutami, sitler napsal:

...... A pokud uz je ovladat potrebuju, tak to vsechno dokaze pockat na rovnej usek za krizenim. Netvrdte mi, ze nekdo musi nutne upravovat klimu, radio a podobny blbosti zrovna vv miste, kde musi logicky davat pozor kam jede. Pokud ano, tak je to kreten.

Jenže ono i na tom rovným úseku jde udělat pořádnou minelu. Podle mě prostě zrovna třeba ta klima nebo rádio má být ovládaná co nejjednoduššeji (ideálně manuálně, páč stavět kvůli změně teploty nebo přeladění rádia nebude ani ten nejpoctivější ideslista) a vypadá to, že se k tomu některé automobilky opravdu vrací. 

Odesláno

Mam cudlikovou klimu, stejne se musim mrknout, co tam je. naslepo ji proste neznam, protze ji pouzivam minimalne. To je uz jedno jestli se mrknu na panel tlacitek nebo displej. Samo, nesmim to hledat v podmenu.

Radio ma dneska kazdy auto na volantu. Vcetne. Na radio netreba sahat. A stejne na to radio musis kouknout, pokud ma vic nez 3 tlacitka... To problem proste realne neni. Ano, nesmis to zase hledat nekde v podmenu. Ale to nesmis nic takovyho delat ani na normalnim radiu.  Ale to uz jsme zase nekde na urovni toho, ze se nemuzes ani napit, nedej boze najist, nebo dokonce neco resit.

Odesláno (upraveno)

Takže bezpečně jen hlasem ...

Bóže já su tak šťasnééé  .... rádyjo prakticky nezapínám, klimu celej rok na 22, tempomat je na volantu, to jde naslepo, telefon automaticky přijímá skupinu kontaktů kterou určím, BT + transmitter jsem si dokoupil za litr a páruje se to automaticky po nastartování, stejně tak starej mobil na palubce co ho používám jako kameru a navi zároveň, já vlastně fakt držím volant a šahám na šaltpáku a blinkry !!! Jo, občas bagetu/sendvič, ale to mi podá mamina, bo když jedu sám tak se mi tak stejská, že stejně nemůžu jíst ....

Jo, jsem vlastně stejnej jako ty mladý co o nich píše ozzy, ale žádnou z těch kravin nepotřebuju zabudovanou v autě, naopak, nechtěl bych to.

Takhle jsem sem si to poskládal jak to chci já a za kolik chci já a android auto a celej infotenhlecten je mi u .... 

Upraveno uživatelem Sawoy

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...