Klemoň Odesláno 4. říjen 2021 Odesláno 4. říjen 2021 A hmotnostně už na řidičák "C" ??? Nebo ještě stačí B+E ? Citovat
PaKr Odesláno 4. říjen 2021 Odesláno 4. říjen 2021 Já to tipuju na B+E, ale třeba se pletu radim.1008 ohodnotil 1 Citovat
Charlie 607 Odesláno 4. říjen 2021 Odesláno 4. říjen 2021 (upraveno) Stačí B+E, auto je do 3,5t a vlek je taky 3,5t. I když já mám z řidičáků vše krom Dčka Upraveno 4. říjen 2021 uživatelem Charlie 607 PaKr ohodnotil 1 Citovat
Klemoň Odesláno 4. říjen 2021 Odesláno 4. říjen 2021 (upraveno) Máš aj traktory a velké moto ? Já mám všechno co potřebuji ke svému životu a například "D" mezi to nepatří . Vozit lidi jsem nikdy nechtěl . . . Zodpovědnost za tolik cizích životů každý den . . . Ne díky nechci Kdysi jsem dostal nabídku za královské peníze jezdit těžkou , nadrozměry = bagry, buldozery,válce a pod. Tak jsem chvíli , přemýšlel a nějak jsem znervozněl z představy, že nějakej blb to strčí přede mne a zašlápne to . . . Jednou mi to jeden se škodovkou udělal , 5 metrů řvaly gumy na asfaltu pak rána a ticho. Já měl jen rozbité lampy a jejich barvu na nárazníku. Škodovka začínala až C sloupkem a odhodil jsem ji před sebe tak 3 metry. Jsem tam seděl v kabině a čekal jestli někdo vyleze z osobáku celej. Musím říct že tedy zážitek nic moc . . . Upraveno 4. říjen 2021 uživatelem Klemoň Citovat
Vena garážmistr Odesláno 5. říjen 2021 Odesláno 5. říjen 2021 " T " už nebude potřeba stroje pod " T " bude možné řídit na skupinu " C " . Já mám kromě velké moto všechno. Na vojně když jsem končil tak si nás " zasloužilé " šoféry (ty co opravdu jezdili) zavolal náčelník autoslužby a řekl na dnes jsem vám zařídil poslední vycházku pak už tady budete zavřený 20 dní do konce vojny a ráno se tady sejdeme znova kdo přinese flašku rumu dostane " bumážku " na vleky kdo dotáhne flašku vizoura dostane " bumášku " na autobusy. V té době kdo na vojně jezdil a od vojáků dostal " bumážku " tak mu příslušnou skupinu policajti do ŘP dopsali bez zkoušek protože se bralo že na vojně se to vyjezdilo praxí. A já vůl tehdy prohlásil náčelníku v životě autobusem jezdit nebudu mě stačí zapřáhnout. A jak to dopadlo za 4 roky jsem si dodělával " D " a vyklopil jsem za něj 30 litrů a že nebudu jezdit autobus za 24 roků co jsem se ježděním živil aktivně jsem za autobusem strávil 18 let. A to jak někdo říká zodpovědnost za tolik lidí to je ta věc která mnohé odrazuje ale je to jen o několika jízdách kdy máš divný pocit pak si zvykneš tu zodpovědnost máš i když vezeš plnej osobák nebo písek pořád na tý silnici musíš bejt ve střehu a přemejšlet tak aby jsi to nevysypal a jestli BUS, NA , OA je jedno jasně pokud vysypeš BUS máš prokurátora na krku automaticky ale stejně ho máš na krku když to sekneš OA pod BUS. A když vezmu co všechno jsem řídil tak jsem zkusil asi skoro všechno kromě super težké a nadměrné jednu dobu jsem jezdil doprovody a občas se svezl s nadměrnou (bagry, kombajny apod.) ale mostní konstrukce nebo nádrže apod. to jsem jel jednou jako doprovod a to mě nebavilo. Včera jsem se byl sklouznout na 202 pak jsem vyvezl bordel ze zahrádky na sběrný dvůr a dneska jsem se zatím exhumoval a zapnul pračku kterou jsem chtěl zapnout včera večer ale zaspal jsem to. Citovat
Charlie 607 Odesláno 5. říjen 2021 Odesláno 5. říjen 2021 Jo velký mota mám a Tčko mi dali automaticky když jsem dělal teď nevím buď C a nebo C+E. Já už si domlouval i ten bus, tenkráte za asi 10tis jelikož jsem u té autoškoly dělal postupně všechno. Jenže jsem se tam pak už nějak nedostal. Co mi ale štve nejvíc je profesák, uteklo mi to asi o 5měsíců, že bych se vešel jen do zkrácenýho kurzuk, takhle bych musel dělat plnej a to už se mi nechce. Sice ho k životu nepotřebuju, ale u všech řidičáků jsem si říkal nikdy nevíš kdy se ti to bude hodit. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 5. říjen 2021 Odesláno 5. říjen 2021 Jako jo no profesák to je věc když by ten měsíc nebylo na chleba tak na něj se prachy musí najít protože přesně jak píšeš když by propad tak je to za a) drahý a za b) sežere to moc času. Zas na druhou stranu teď je to dobré že je profesák jeden dřív to bylo rozdělený na " C " a " D " dneska je to šumák důležitý je mít všech pět razítek ve správném termínu. Trochu teď váhám jestli budu obnovovat kartu do tachografu ale tak ta když tak stojí 800 Kč a je za tři týdny a dvě návštěvy úřadu hotová. Citovat
ozzy56 Odesláno 5. říjen 2021 Odesláno 5. říjen 2021 u nás na útvaru na konci vojny dávali razítka do řidičáku každému, kdo šel kolem , a kdo byl třeba ve službě tak měl smůlu, i když tahal vlek celé dva roky, v civilu pak nebyl žádný problém při výměně řidičáku Citovat
Medvěd Odesláno 5. říjen 2021 Odesláno 5. říjen 2021 (upraveno) Véno - mám pocit, že za komára se "Ečko" dávalo po roce praxe na Cčku tak nějak automaticky (i v civilu). Možná jsi musel s tou károu popojet a couvnout, ale ani tím si nejsem jistej. Každopádně u nás odcházeli se štemplem všichni, co dostali Cčko v rámci ZVS a nikdo jim žádný obštrukce nedělal. Tčko bývalo taky součástí ŘP C, to zase vymysleli "novinku" Upraveno 5. říjen 2021 uživatelem Medvěd Citovat
Vena garážmistr Odesláno 5. říjen 2021 Odesláno 5. říjen 2021 jenže to bylo kdy? já jsem sloužil v 97 a to už to až tak normální nebylo a i když se nemuseli na Éčko dělat zkoušky tak jsi musel mít potvrzení z firmy že jezdíš takže za jeden skleněnej kolek to nebyla z vojny obštrukce. Citovat
Klemoň Odesláno 5. říjen 2021 Odesláno 5. říjen 2021 Jak píše @Vena garážmistr . Dneska je to hlavně už o dost velkých penězích , takže když lupne nějakému B novicovi , že půjde jezdit s něčím velkým (romantika, peníze , důvod není podstatný), tak když zjistí na kolik ty CE papíry vyjdou, rozmyslí si to . . . Profesák si udržuji a možná ho budu potřebovat dříve než bych si sám představoval. Já jsem si kdysi rozšiřoval z C na CE a bylo to za 11 000,- a trochu nervů bo Liaz s vylágrovanou kulisou a za tím stejně dlouhý vlek a start v Holešovickém přístavu a jízdy Holešovicema a Libní. No žádnej čouhající OA jsem si sebou neodvezl, zacouval jsem s tím zpátky na místo, tak jsem to dostal . Citovat
Medvěd Odesláno 5. říjen 2021 Odesláno 5. říjen 2021 (upraveno) No já sloužil 88 - 90, tak to bude tím Upraveno 5. říjen 2021 uživatelem Medvěd Citovat
Medvěd Odesláno 5. říjen 2021 Odesláno 5. říjen 2021 před 2 minutami, Klemoň napsal: ....Dneska je to hlavně už o dost velkých penězích , takže když lupne nějakému B novicovi , že půjde jezdit s něčím velkým (romantika, peníze , důvod není podstatný), tak když zjistí na kolik ty CE papíry vyjdou, rozmyslí si to . . . . Ne tak docela. "Velkej" řidičák (i na bus) lze získat v rámci rekvalifikace (platí stát, má ho třeba můj kámoš, co jezdí s busem u pražského DP) nebo jsou firmy, co za Tebe ten ŘP včetně profesáku cálnou s tím, že u nich podepíšeš "výhodnou" smlouvu na X let. Samozřejmě je lepší mít ho, ale já třeba po zkušenostech několika měsíců ježdění s Cčkem jsem si ten profesák nechal propadnout s tím, že pod tachograf už nikdy Citovat
ozzy56 Odesláno 5. říjen 2021 Odesláno 5. říjen 2021 (upraveno) předvojenský řidičák v 1974 a dostal jsem všechno kromě D a E (E na vojně) ale na pionýra a osobáky jsem už měl předtím přes učňovskou školu Upraveno 5. říjen 2021 uživatelem ozzy56 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 5. říjen 2021 Odesláno 5. říjen 2021 @Medvěd to máš sice pravdu že ÚP je schopen v rámci rekvalifikace to zaplatit jenže to má docela háky. Musíš být v evidenci což znamená bez zaměstnání a i když všechno dobře půjde tak je to otázka minimálně na 3-4 měsíce protože jako nezaměstnaný budeš moct chodit do AŠ každý den ale stejně musíš sehnat na ty 3-4 měsíce prachy na živobytí. A nejsem si tak úplně jistý jestli ÚP zaplatí oboje tedy ŘP i PPZ (profesák) tuším že platí jedno nebo druhé. A to samé je když si to budeš chtít udělat sám resp. pokud se zavážeš nějaké firmě protože to budeš dělat třeba při práci tak počítej spíš 5-6 měsíců a pak podepíšeš nějaké firmě že budeš jezdit za xxxxx měsíčně 3-5 roků bez toho aby ti zvedli gáži nebo aby jsi mohl být nemocný nebo tak jako děkuju nechci. Mě ŘP stál 2000 Kč malá moto 10 000 Kč " trojka " a pak 30 000 Kč BUS . Citovat
Lihous Odesláno 5. říjen 2021 Odesláno 5. říjen 2021 Udela jsem si radost ......... s timto strojem se prozilo mnoho zajimaveho Navic ve stavu naprosto noveho stroje vcetne og igelitu a snad i fce. Proste nostalgie :) Citovat
ozzy56 Odesláno 5. říjen 2021 Odesláno 5. říjen 2021 chlap si má dělat radost Vena garážmistr ohodnotil 1 Citovat
Sawoy Odesláno 5. říjen 2021 Odesláno 5. říjen 2021 (upraveno) Odzkoušeno a nainstalováno 6 hlavic ... Upraveno 5. říjen 2021 uživatelem Sawoy Citovat
Klemoň Odesláno 5. říjen 2021 Odesláno 5. říjen 2021 Tohle už mi přijde trochu jako zbytečnost. Ale věc názoru. Termostatická hlavice jednoznačně ano. Ale proč Bluetooth ? Jak často měníš nastavení , abys to musel mít na mobilu ??? Jo dálkové, WiFi ovládání klimatizace pochopím. Mám jej také. Vracím se z venku (nemyslím z nákupu) tak si ji zapnu předem a chladím nebo topím (dle potřeby) ale v bytě ? Citovat
Medvěd Odesláno 5. říjen 2021 Odesláno 5. říjen 2021 (upraveno) Klemoňu - jsou i tací (převážně v panelácích) co klimu používají hlavně v bytě Upraveno 5. říjen 2021 uživatelem Medvěd Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.