Návštěvník Odesláno 28. listopad 2020 Odesláno 28. listopad 2020 (upraveno) @Vena garážmistr Ne napsali to úplně všem zákazníkům, nic nezdůvodňovali. S Toptransem jsem celekm spokojenej, vozí i malý věci, klidně obálku s držákem zásuvky doručí. Doprava do 0,5kg bez dobírky stojí 65,-, do 5kg 130,- což je myslím v pohodě a závěsy posílám za 225,-(ale to pak dopravu dotuju). Pak jsou ty nadměrný a těžký věci, to je cena výš, ale zase PPL, DPD a tak to nevezmou, protože jim to dělá neplechu na automatických třídících linkách. A když to vezmou, tak je to pak cena za kterou bych to dovezl sám přes půl republiky. Naštěstí už velký procento zákazníků pochopilo, že zaplatit zboží předem převodem, nebo kartou v e-shopu je na pohodu a čímdál víc to tak probíhá. Protože třeba 40,- poplatek za dobírku je dost. Upraveno 28. listopad 2020 uživatelem Návštěvník Citovat
Medvěd Odesláno 28. listopad 2020 Odesláno 28. listopad 2020 K těm "balíkovkám" V létě jsem pracovně musel 4x během dvou týdnů jet z Prahy do Havířova a Karviné, kde jsem v čističce odpadních vod vyzvedával cca litrové lahvičky s vodou, ze kterých u nás v laboratořích zjišťovali, zda je v odpadní vodě na přítoku a odtoku z ČOV přítomen koronavirus. Lahvičky jsem musel vézt v chladícím boxu a škole se prý vyplatilo poslat tam mě sólo autem než platit "balíkovce" za chlazenou a "rizikovou přepravu kontaminované tekutiny" - inženýrka mi říkala, že se do toho nikomu nechtělo a firma, co jí tak narychlo sehnala, chtěla 8000,- Kč za jednu cestu Péťa ohodnotil 1 Citovat
Sawoy Odesláno 28. listopad 2020 Odesláno 28. listopad 2020 No ono to je těžký .... já když někam jedem poskytnout službu tak smluvní zákazníci co platí měsíčním paušálem mají po Stc. kraji jednu cestu měsíčně zdarma ale jinak mám 3 sazby: základ 8, město 12 a dálky 10. A jednou ročně i ta Ova se jezdí a chtě nechtě někdo musí zaplatit auto, naftu a čas na cestě. Na dálky počítám myslím že velice velkoryse průměr 80 km/h tj. 5 Kč/km dává minimální hodinovou sazbu kterou za něco účtujeme a 5 za ten zbytek jakože PHM a amortizace auta to je základ vždycky. Pha Ova 400 km, tam a zpět 8000. Tipuju že podobně účtovala škola Medvěda. Fruktis ohodnotil 1 Citovat
Návštěvník Odesláno 28. listopad 2020 Odesláno 28. listopad 2020 (upraveno) Jedna věc je ceníková cena a druhá věc je za kolik se reálně jezdí. Už delší dobu si pohrávám s myšlenkou pořídit autopřepravník. Proto jsem se přihlásil do FB skupiny, kde se lidi co tahají tak nějak sdružují. Dělal jsem si soukromý průzkum - na FB každej plnou hubu keců, že pod 15,- + DPH nepojede a radši bude sedět na gauči (keci že je mu přednější rodina, než malej výdělek atd..) 90% těch lidí, kteří by pod 15,- nejeli, které jsem oslovil soukromou zprávou s poptávkou odtahu vozu šlo okamžitě na 10,- + DPH a ideálně 10,- bez dokladu. a většinou s dodatkem "Můžu vyrazit hned" A těch zbylých 10% byli firmy, které mají flotily aut a převezou od babety po parník vše. Upraveno 28. listopad 2020 uživatelem Návštěvník Citovat
Vena garážmistr Odesláno 28. listopad 2020 Odesláno 28. listopad 2020 No co vím tak většina pojišťoven je ochotna platit za km do 18 Kč/km bavíme se o OA + nějaký paušál za nakládku a vykládku ale ten není nic moc takže smluvní odtahovky raději jezdí čistě poruchové odtahy než havarijní protože tam bývá dost velká časová ztráta a navíc pokud je tam složitější vyproštění vozu tak to pojištovny platí taky mizerně. Tak ti takovej " tahač " nabídne 10+dph a máš šanci když jsi dostatečně vytrvalej že by jsi na to mohl z pojišťovny něco dostat když budeš mít doklad a spokojenost je na obou stranách on něco vydělal protože většina těhle " tahačů " jsou lidi který maj podval pro svoji potřebu a takhle si občas vypomůžou nějakou korunou třeba když potřebuje před STK vlek nějakou investici protože za ty peníze by se fakt dlouhodobě neuživil. Citovat
Návštěvník Odesláno 28. listopad 2020 Odesláno 28. listopad 2020 (upraveno) Chtěl jsem Véno nastínit ten princip. Na jednu stranu se plácá po zádech jak prostě radši nepojede a všichni kdo jezděj pod 15,- jsou blbci a brzo skončeji. A nadruhou stranu může vyrazit hned a dá ti cenu o 30% nižší, než včerá psal na FB. Chápu a vím, že vlek potřebuje údržbu, servis a ještě by to mělo vydělat. Ale proč si takhle káleji do huby nechápu. Upraveno 28. listopad 2020 uživatelem Návštěvník Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 28. listopad 2020 Odesláno 28. listopad 2020 (upraveno) Dnes jsem se pěkně vztekl... Od 6 koumám, proč nefunguje branka. Rozvaděč komplet zkontrolovanej, tlačítka taky, zkoušel jsem různé relátka, stykače... A nakonec tohle xD A ještě jsem měl na hlavě 2 myši. Jedna živá a druhá zkoušela nakousat fázi na hydro jednotku. No neber to. Upraveno 28. listopad 2020 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
Medvěd Odesláno 28. listopad 2020 Odesláno 28. listopad 2020 Kirkiz - proto, že v současné s*ačkoidní době je lepší mít cokoli v kapse než sedět doma a čekat na zlatý prase? Co když všude budeš tvrdit, že pod xxx Kč nehrábneš, tím opticky zvýšíš cenu konkurence a pak za levno X zakázek vykousneš? Citovat
Milan+ Odesláno 28. listopad 2020 Odesláno 28. listopad 2020 Těch plaťáků je mezi lidma mraky,proto ty ceny, nedávno jsem si ho na STK půjčoval na dva dny za cca 300kc na ruku a předevčírem mi známý jel Jc_Praha_Jc za režii 2000kc. Citovat
Návštěvník Odesláno 28. listopad 2020 Odesláno 28. listopad 2020 Tak za 300,- plaťák na dva dny, to už je fakt úlet. Tady si půjčuju za 1000,-/den + DPH, za 300,- půjčují malou kárku. Citovat
Milan+ Odesláno 28. listopad 2020 Odesláno 28. listopad 2020 Jak říkal kamarád servisák, dnes už nebožtík,nemoc byla k... a, můžeš žrát, ale nesmíš u toho mlaskat. Péťa a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
Milan+ Odesláno 28. listopad 2020 Odesláno 28. listopad 2020 (upraveno) @kirkiz Tady máš ceny u nás. Tady je svět normální. http://stavebnistrojejicin.cz/pujcovna/autoprepravniky Není problém udělat pár kseftu za hodně, ale je lepší více za méně a firma jede. Upraveno 28. listopad 2020 uživatelem Milan+ Citovat
Návštěvník Odesláno 28. listopad 2020 Odesláno 28. listopad 2020 (upraveno) Vím za 500,-/ den tzo půjčují, ale to pořád není 300,-/2dny Edit: půjčuji si Agados sklopný, nově má elektrický naviják, krátký nájezdy cca 50 cm atd. Pořizovací cena vysoká. Upraveno 28. listopad 2020 uživatelem Návštěvník Citovat
Vena garážmistr Odesláno 28. listopad 2020 Odesláno 28. listopad 2020 Já si půjčuju podval za nějakých 750Kč/den a je pojištěnej po celý Evropě a automaticky dává papír že s tím můžeš i mimo CZ záloha je tam 5000 Kč a to mi přijde s ohledem na pořizovací cenu toho podvalu dost rozumný a je to vlek výroba 02/20202 v Praze chtějí i 1100 Kč /den a jsou to vraždy z r. 2000 a pojištěný to má jen po CZ a když potřebuješ ven tak za podobnou vraždu počítá 1600 Kč/den a zálohu chce 10 000 Kč . Citovat
Návštěvník Odesláno 28. listopad 2020 Odesláno 28. listopad 2020 Proč se pojišťuje vlek? Nebo jak se vůbec takovej vlek pojišťuje? Měl jsem za to, že se zaplatí povinný ručení a tím pádem je pojištěno pro případ že ti to někde ujede při zapřahání, nebo podobně. Přeci za náklad vždy ručí řidič. Chápu pojištění, když s tím pojedu já a budu mít naložený tvoje auto za dva miliony a převrátím to. Ale když si povezeš ty svoje.....? Citovat
Milan+ Odesláno 28. listopad 2020 Odesláno 28. listopad 2020 Před hodinou, kirkiz napsal: Vím za 500,-/ den tzo půjčují, ale to pořád není 300,-/2dny Edit: půjčuji si Agados sklopný, nově má elektrický naviják, krátký nájezdy cca 50 cm atd. Pořizovací cena vysoká. Tak když víš, tak proč si ho půjčuješ za 1000+ Taky jsem nepsal, že to bylo z ofiko půjčovny za 300 Citovat
Návštěvník Odesláno 28. listopad 2020 Odesláno 28. listopad 2020 Jak píše Venda výše, půjčím si zánovní, kvalitní vlek s nadstandardní výbavou. Tady nikdo nepůjčuje za 500,- , vlastně tady asi nikdo jinej nepůjčuje. Navíc na to dostanu doklad a vždy to naúčtuju zákazníkovi (ten cenu zná dopředu), nemám s tím problém. A v neposlední řadě rád podpořím člověka od nás z vesnice . Od známýho za pěkně děkuju bych si to nepůjčil, vím jak se mi vracela od známých moje malá kárka. Nikdo nic nerozbil, všechno bylo a já jen kupoval kryty světel, odrazky a podobně. Tak jsem půjčování zrušil a fertig. Každýmu říkám ať si zajde do půjčovny. Citovat
Medvěd Odesláno 28. listopad 2020 Odesláno 28. listopad 2020 před 3 hodinami, Milan+ napsal: ..... můžeš žrát, ale nesmíš u toho mlaskat. To je hláška buď Vinkláře nebo Moravce, ale určitě z mých oblíbených Pumpařů od Zlaté podkovy Citovat
Milan+ Odesláno 28. listopad 2020 Odesláno 28. listopad 2020 @Medvěd Nevím, znám to jen od tohoto kamaráda, řídil se tím celý život.A to už on říkal i za totáče. Citovat
Medvěd Odesláno 28. listopad 2020 Odesláno 28. listopad 2020 (upraveno) Však ti Pumpaři byli v kinech někdy kolem roku 1980, možná ještě dřív. Opravdu - dle ČSFD natočeno 1978 Upraveno 28. listopad 2020 uživatelem Medvěd Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.