Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Včera jsem byl ulovit pár snímků ze zajímavé akce:  http://technet.idnes.cz/tu-154-slow-tv-nagano-kunovice-kbely-dtc-/tec_technika.aspx?c=A160922_163950_tec_technika_vse     .  Vydal jsem se na míso které se mi nabízelo a dle mého názoru nebylo až tak atraktivní pro spousty čumilů. Dorazil jsem tam cca 50 min před průjezdem konvoje. Asi deset minut před uzavřením silnice, bylo tam pár lidí a než konvoj dojel tak tam bylo na " neatraktivnost" místa lidí spousta. Což mě celkem udivilo když vezmu v potaz čas kdy daným místem projížděli cca 12-13 hodin.

DSCF1877.JPG

Odesláno

Tedy nechtěl bych to za sebou táhnout :D koukal jsem na youtube na nadměrné náklady a klobouk dolu před šoférama těch kolosu.

Odesláno

Jako samozřejmě že při takové  přepravě dost věcí " visí " na zkušenostech a umu šoféra. Ale v tomhle případě je to o velké souhře celé party která ten transport zajišťuje. A dá se říct že stejný díl práce odvádí i druhý řidič který ovládá samotný trailer při průjezdech takovými místy. A hodně velký kus práce při tom odvádí i chlapy z doprovodných vozů na kterých záleží jak moc a dobře se jim podaří " vyčistit" cestu.  Policejní doprovod s nima jede až jako ta poslední instance pokud by někdo nebyl ochotný akceptovat pokyny doprovoďáků.   Ale každá takováhle přeprava se připravuje dlouho dopředu a je za tím spousty papírování a práce kterou nikdo nikdy neuvidí několikanásobné prověřování trasy jednání se spoustou úřadů atd. Svým způsobem je ta samotná cesta toho nadměru " jen " třešinka na dortu a odměna za tu spoustu práce kterou s tím má spousta lidí.

Odesláno

Je to zajímavý, řídit bych to nechtěl ...

Ale - když už se taková "akce" plánuje dlóóóuho dopředu (určitě JO), tak pro Boha PROČ se plánuje na PÁTEK, kdy jsou silnice nejfrekventovanější? Proč se to nejede celý třeba v noci? Souprava se stejně sune krokem a domnívám se, že pro celý team je v podstatě jedno zda je světlo nebo tma (ostatně Hradec a Olomouc mají stejně naplánovaný na noc).

Odesláno

No Medvěde nevím neznám přesně logistiku té firmy která to realizovala. Ale jedním z důvodů bude třeba to že technika k takové přepravě je dost specifická a řekl bych že se počítá v jednotkách kusů v celé ČR tudíž se musí využití plánovat tak jak to vychází s ohledem na ostatní práci. Hele a že by jeli nějakým šnečím tempem to bych neřekl. Ze Kbel vyjížděli cca v 10 a za Nehvizdama kde jsem je fotil byli před 13. A to tenhle úsek cesty se dá počítat za ten složitější. Navíc v plánu bylo že to budou odstavovat v cca 15 hod. tak aby se víkenďákům nemotali.  Myslím si že na načasování této akce se hodně podepsal také mediální zájem jaký vyvolala.  Jsou přepravy které jsou mnohem složitější a jedou mnohem pomaleji. Pravda ty se většinou realizujou v nočních hodinách. Ale také nejsou tak medializované.

Na dnešek jsem si nechal přehodit volno ze středy abych mohl vzít Elu do Lysé nad Labem na výstavu Kůň. Takže jsem se byl podívat na hemelky.

Odesláno

a ja byl pracovne v praze
krome totalne zasekaneho bubenskeho nabrezi kde si hasici trenovali protipovodnove hraze tak dnesek celkem sel
odpoledne sem si trochu pohral s folii na svetla - sice par bublinek tam je ale uz to tak nebije do oci kdyz ty svetla jsou "bile"

IMG_20160916_174054.jpg

IMG_20160924_180939.jpg

Odesláno
před 4 hodinami, Vena garážmistr napsal:

No Medvěde nevím neznám přesně logistiku té firmy která to realizovala. Ale jedním z důvodů bude třeba to že technika k takové přepravě je dost specifická a řekl bych že se počítá v jednotkách kusů v celé ČR tudíž se musí využití plánovat tak jak to vychází s ohledem na ostatní práci. Hele a že by jeli nějakým šnečím tempem to bych neřekl. Ze Kbel vyjížděli cca v 10 a za Nehvizdama kde jsem je fotil byli před 13. A to tenhle úsek cesty se dá počítat za ten složitější. Navíc v plánu bylo že to budou odstavovat v cca 15 hod. tak aby se víkenďákům nemotali.  Myslím si že na načasování této akce se hodně podepsal také mediální zájem jaký vyvolala.  Jsou přepravy které jsou mnohem složitější a jedou mnohem pomaleji. Pravda ty se většinou realizujou v nočních hodinách. Ale také nejsou tak medializované.

Na dnešek jsem si nechal přehodit volno ze středy abych mohl vzít Elu do Lysé nad Labem na výstavu Kůň. Takže jsem se byl podívat na hemelky.

Vzhledem k tomu, že jsem celou odpolední cestu z Moravy poslouchal v rádiu kde se zrovna konvoj pohybuje mi nepřišlo, že by ho stihli odstavit ještě před páteční špičkou.

Odesláno

Taky jsem psal že bylo v plánu. To že při takové přepravě nastane určité zdržení je normální. V pátek dali něco přes 120 km a trvalo jim to něco málo přes 8 hodin. Což je vcelku dobrý čas s ohledem na rozměry celé soupravy.  Člověče ale se mi zdá že ty budeš takovej rejpal od přírody zatím jsem od nikoho nezaslechl že by mu to tolik vadilo že se to stěhovalo v pátek přes den a odpoledne.  Naopak možná právě to že si každý chtěl udělat fotku a očumoval to tak to možná v některých místech mohlo být i důvodem zpožďování celého konvoje.  Každopádně dnes (25.9) by měli dorazit do cíle.   By mě zajímalo jak by jsi reptal když by se jelo podle prapůvodního plánu kdy se měli stěhovat obě dvě éra v jednom konvoji to by byl teprve mazec.

Odesláno

Podívej se na to takhle:

Já se domnívám, že by jakákoli činnost měla být plánována tak, aby zasáhla minimum lidí, kteří s tím nemají co společného. Proto třeba nemám rád "spanilé jízdy" na srazech a proto si myslím, že by se takový konvoj měl přesunovat jindy než v pátek (ideálně po nocích a fotící šotouši by si ani nemuseli brát volno z práce).

Odesláno

No tak jsem zaslechnul rozhovor s šéfem těch " šílenců" a mluvčí celé akce kde bylo řečeno že podle jejich průzkumu a toho jak moc se odchýlili od časového harmonogramu tak nezdrželi jednotlivce svojí akcí o více než 20 min při jednotlivých problémech po cestě což je podle mě všeříkající a řekl bych že v případě dopravní zácpy způsobené dopravní nehodou nebo jiným podobným problémem se může každý na cestě zpozdit daleko více a to že jsou takový magoři že si plánují cestu přes půl republiky s časovou rezervou menší než 20 minut je jejich problém a většinou tihle týpci  se pak válí někde v příkopu omotaní okolo švestky.

Odesláno

Nejde vyhovet vsem - pravda je  ze dnes je doba plastova a hyperspechajici ......

Dnes a dene to vidime a uz se skoro ani nedivime.
Sic sem 1000% nepatri - motorkari to ze si to "pako" za riditkama mysli ze jede u cary "gumou" samozrejme delici neznamena ze pomerne velka cast motorky je uz v protismeru ..... co dal napsat .....

Ale to jsem na zacatku "selskej rozum" "tolerance" "ucta" - a prosim neptejte se co to je   :D 

Odesláno

To je hrozný jak tobě pořád něco odchází ... ty s tím autem snad jezdíš nebo co ,....

Odesláno (upraveno)

no mam podezdreni na 3 veci
1) je to peugeot
2) spatne zvolene kotouce a desky (starilne)
3) pretezovani vozu a tim i horsi brzdne vlastnosti

mimochodem za ty 2-3 mesice mam najeto cca 10-15 tis km

EDIT: ten tahac nadmerneho nakladu co tahnul letadylko sem dnes asi v 15:40 potkal na D11 jak se vracel ku Praze

Upraveno uživatelem Havlicek.Lukas

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...