MotoMoto Odesláno 13. červen 2015 Odesláno 13. červen 2015 Já jsem také dělal zelňačku, tedy základ (ovarové uzené koleno) už včera a dneska do to zbytek. Děláme takovou tu smetanovou a bílou. Chutná nám to víc než vodová a s paprikou. Byla velmi dobrá. Jinak práce nic moc v tom parnu a tlaku to nešlo, takže jen něco v rámci home office. Citovat
OK406 Odesláno 13. červen 2015 Odesláno 13. červen 2015 Já jsem také dělal zelňačku, tedy základ (ovarové uzené koleno) už včera a dneska do to zbytek. Děláme takovou tu smetanovou a bílou. Chutná nám to víc než vodová a s paprikou. Byla velmi dobrá. Jinak práce nic moc v tom parnu a tlaku to nešlo, takže jen něco v rámci home office. Mohu Tě prosím, poprosit o recept. Děkuji Citovat
OK406 Odesláno 13. červen 2015 Odesláno 13. červen 2015 Dneska jsme sundaval u 406 zadní třmeny, které vůbec neplnili na 100% svoji funkci (přibržďovali). Tak budu provádět repasy. Citovat
Gabriel 307 Odesláno 13. červen 2015 Odesláno 13. červen 2015 krom kapustnice jsem zaplatil členství Citovat
MotoMoto Odesláno 13. červen 2015 Odesláno 13. červen 2015 Strašně jednoduché, uvaříš ovarové koleno, co chceš to sníš, co zbyde ořežeš od polévky, ještě přidávám pro trochu pikantnosti nějakou paprikovou klobásu a nebo tento tentokrát jsem (protože nám děda snědl hodně z kolena) ještě kus uzené kýty z mrazáku, aby tam bylo víc masa. Druhý den, hned ráno namočit do šlehačky (může být i smetana) dvě lžíce hladké mouky, čím déle je namočená tím lépe. No a do vývaru k nakrájenému masu přidám jen kysané zelí, přivedu do varu (to už před polednem) a vmíchám tu mouku se šlehačkou. Povařit lehce aby se povařila ta mouka a případně doředit šlehačkou. Koření klasika bobkový list, celý pepř a nové koření, ale to už dávám k tomu kolenu. No a pak nejlepší je druhý den. Citovat
Guest Scratch Odesláno 13. červen 2015 Odesláno 13. červen 2015 zahustuju bramborem a misto slehacky davam kysanou smetanu Citovat
OK406 Odesláno 13. červen 2015 Odesláno 13. červen 2015 Strašně jednoduché, uvaříš ovarové koleno, co chceš to sníš, co zbyde ořežeš od polévky, ještě přidávám pro trochu pikantnosti nějakou paprikovou klobásu a nebo tento tentokrát jsem (protože nám děda snědl hodně z kolena) ještě kus uzené kýty z mrazáku, aby tam bylo víc masa. Druhý den, hned ráno namočit do šlehačky (může být i smetana) dvě lžíce hladké mouky, čím déle je namočená tím lépe. No a do vývaru k nakrájenému masu přidám jen kysané zelí, přivedu do varu (to už před polednem) a vmíchám tu mouku se šlehačkou. Povařit lehce aby se povařila ta mouka a případně doředit šlehačkou. Koření klasika bobkový list, celý pepř a nové koření, ale to už dávám k tomu kolenu. No a pak nejlepší je druhý den. Děkuji. Až budu dělat uzené koleno, tak zkusím zelňačku. Snad ji zvádnu . Dáváš tam i trošku octa? Citovat
Gabriel 307 Odesláno 13. červen 2015 Odesláno 13. červen 2015 ze smetanou dělám bez masa,jenom zelí a houby-ale raději máme s masem Citovat
Aluška Odesláno 13. červen 2015 Odesláno 13. červen 2015 (upraveno) Kluci, v tomto vedru mě ta zelňačka úplně odpuzuje , v zimě bych ju slupla hned . Jinak my dneska protáhli šlapadlo na brněnským Prigru, chtěli jsme tam ještě teď večer na soutěžní ohňostroj, ale přihnala se taková buřina a leje a leje, tak pojedem jen šalinou na Oltec na něco studenýho Upraveno 13. červen 2015 uživatelem Aluška Citovat
MotoMoto Odesláno 13. červen 2015 Odesláno 13. červen 2015 Ocet podle toho jak je kyselé zelí a podle vkusu každého soudruha Aluško, já mám slabost pro hutné polévky a to dokonce i ve vedru. I když by salát byl také určitě dobrý a asi víc osvěžující. Citovat
Gabriel 307 Odesláno 13. červen 2015 Odesláno 13. červen 2015 Kluci, v tomto vedru mě ta zelňačka úplně odpuzuje , v zimě bych ju slupla hned . ja za to nemůžu - "rozkázala" si ji manželka jsou jídla která dělám(vařím) jenom ja a jsou jídla která dělá jenom manželka Citovat
Guest Scratch Odesláno 14. červen 2015 Odesláno 14. červen 2015 (upraveno) OK406 - uzenyho kolena????? :o :o :o :o :o No to bude mnamka..... hele a tohle patri do kulinarskyho koutku Upraveno 14. červen 2015 uživatelem Scratch Citovat
MilanF1 Odesláno 14. červen 2015 Odesláno 14. červen 2015 Pár věcí se doma udělalo. Na stavbě se včera udělala v obýváku a v kuchyni elektrika. U bytu přidělaná markýza nad terasou, rozměr 3x2,5m, malá, ale stačí. Nyní dávám kolem záhonů betonové obrubníky místo původní jednoduchých plastových, okolo který se nedalo sekat trávu. Dám je nejspíše i pod plot, aby těsně u plotu ta tráva nerostla. Citovat
Guest Scratch Odesláno 14. červen 2015 Odesláno 14. červen 2015 tak bouda rozbita, lepenku nejak ekozlikviduju a plasty sly do plastoveho kontejneru. Nahnile drevo spalim az sousedi budou spat. NO docela se to nezdalo, ale tim ze jsem z toho tahal veskere vruty a hrebiky, tak 3 hodky na jednu boudu..... chudak tatik, si s tim dal takovou praci, a nezdarny synacek prask prask a je po boude .D Citovat
chuck11 Odesláno 14. červen 2015 Odesláno 14. červen 2015 Při dělaní něco na zub při oslavě nezapomínám na propagaci značky Samozřejmně to platí i u odrážedla pro malého Citovat
Luciana Odesláno 14. červen 2015 Odesláno 14. červen 2015 Dneska jsem umyla všechna okna před pouti, odrodila koťata, nafotila předchozí auto na prodej na ND a ted konecne relaxuji A stravila par hodin v bazenu Citovat
Medvěd Odesláno 14. červen 2015 Odesláno 14. červen 2015 Prolezl jsem hráz přehrady Orlík zevnitř - tento zážitek opravdu stojí za doporučení. Citovat
JJEENNDDAA Odesláno 15. červen 2015 Odesláno 15. červen 2015 Za tento víkend jsem neudělal lautr nic v pátek jsme vzali stan a žena zabalila věci (myšleno plná 406ka) a jeli jsme letos poprvé do kempu. Zkusili jsme Budišov n. Budišovkou Citovat
Guest Scratch Odesláno 15. červen 2015 Odesláno 15. červen 2015 kecas, hral jsi fotbal ja zabetonoval ty patky detskeho hriste a pak jen cumel, jak mi do toho chcije voda. No a pak jsem taky zboural starou psi boudu, koupal se v bazenu, vzal rodinku na limosku na zahradku u lipy, no a taky jsem zacal provadet ekolikvidaci par metru lepenky...... Citovat
Jeny Odesláno 15. červen 2015 Odesláno 15. červen 2015 Tak já jsem se dneska stal inženýrem strojírenství, obor dopravní a manipulační technika. Konečně hotovo a teď už jenom jít a začít tvořit hodnoty Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.