Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Já jsem také dělal zelňačku, tedy základ (ovarové uzené koleno) už včera a dneska do to zbytek. Děláme takovou tu smetanovou a bílou. Chutná nám to víc než vodová a s paprikou. Byla velmi dobrá.

Jinak práce nic moc v tom parnu a tlaku to nešlo, takže jen něco v rámci home office.

Odesláno

Já jsem také dělal zelňačku, tedy základ (ovarové uzené koleno) už včera a dneska do to zbytek. Děláme takovou tu smetanovou a bílou. Chutná nám to víc než vodová a s paprikou. Byla velmi dobrá.

Jinak práce nic moc v tom parnu a tlaku to nešlo, takže jen něco v rámci home office.

Mohu Tě prosím, poprosit o recept. Děkuji

Odesláno

Strašně jednoduché, uvaříš ovarové koleno, co chceš to sníš, co zbyde ořežeš od polévky, ještě přidávám pro trochu pikantnosti nějakou paprikovou klobásu a nebo tento tentokrát jsem (protože nám děda snědl hodně z kolena) ještě kus uzené kýty z mrazáku, aby tam bylo víc masa. Druhý den, hned ráno namočit do šlehačky (může být i smetana) dvě lžíce hladké mouky, čím déle je namočená tím lépe. No a do vývaru k nakrájenému masu přidám jen kysané zelí, přivedu do varu (to už před polednem) a vmíchám tu mouku se šlehačkou. Povařit lehce aby se povařila ta mouka a případně doředit šlehačkou. Koření klasika bobkový list, celý pepř a nové koření, ale to už dávám k tomu kolenu. No a pak nejlepší je druhý den.

Odesláno

Strašně jednoduché, uvaříš ovarové koleno, co chceš to sníš, co zbyde ořežeš od polévky, ještě přidávám pro trochu pikantnosti nějakou paprikovou klobásu a nebo tento tentokrát jsem (protože nám děda snědl hodně z kolena) ještě kus uzené kýty z mrazáku, aby tam bylo víc masa. Druhý den, hned ráno namočit do šlehačky (může být i smetana) dvě lžíce hladké mouky, čím déle je namočená tím lépe. No a do vývaru k nakrájenému masu přidám jen kysané zelí, přivedu do varu (to už před polednem) a vmíchám tu mouku se šlehačkou. Povařit lehce aby se povařila ta mouka a případně doředit šlehačkou. Koření klasika bobkový list, celý pepř a nové koření, ale to už dávám k tomu kolenu. No a pak nejlepší je druhý den.

Děkuji. Až budu dělat uzené koleno, tak zkusím zelňačku. Snad ji zvádnu :) .  Dáváš tam i trošku octa? 

Odesláno (upraveno)

Kluci, v tomto vedru mě ta zelňačka úplně odpuzuje :D  :D , v zimě bych ju slupla hned :aut .

Jinak my dneska protáhli šlapadlo na brněnským Prigru, chtěli jsme tam ještě teď večer na soutěžní ohňostroj, ale přihnala se taková buřina a leje a leje, tak pojedem jen šalinou na Oltec  :P  na něco studenýho :roker

Upraveno uživatelem Aluška
Odesláno

Ocet podle toho jak je kyselé zelí a podle vkusu každého soudruha :D

Aluško, já mám slabost pro hutné polévky a to dokonce i ve vedru. I když by salát byl také určitě dobrý a asi víc osvěžující.

Odesláno

Kluci, v tomto vedru mě ta zelňačka úplně odpuzuje :D  :D , v zimě bych ju slupla hned :aut .

ja za to nemůžu - "rozkázala" si ji manželka :D jsou jídla která dělám(vařím) jenom ja a jsou jídla která dělá jenom manželka ;)

Odesláno (upraveno)

OK406 - uzenyho kolena????? :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o No to bude mnamka.....

hele a tohle patri do kulinarskyho koutku :D

Upraveno uživatelem Scratch
Odesláno

Pár věcí se doma udělalo. Na stavbě se včera udělala v obýváku a v kuchyni elektrika. 

U bytu přidělaná markýza nad terasou, rozměr 3x2,5m, malá, ale stačí. Nyní dávám kolem záhonů betonové obrubníky místo původní jednoduchých plastových, okolo který se nedalo sekat trávu. Dám je nejspíše i pod plot, aby těsně u plotu ta tráva nerostla.

Odesláno

tak bouda rozbita, lepenku nejak ekozlikviduju a plasty sly do plastoveho kontejneru. Nahnile drevo spalim az sousedi budou spat. NO docela se to nezdalo, ale tim ze jsem z toho tahal veskere vruty a hrebiky, tak 3 hodky na jednu boudu..... chudak tatik, si s tim dal takovou praci, a nezdarny synacek prask prask a je po boude .D

Odesláno

Dneska jsem umyla všechna okna před pouti, odrodila koťata, nafotila předchozí auto na prodej na ND a ted konecne relaxuji :)

A stravila par hodin v bazenu :)

Odesláno

kecas, hral jsi fotbal :D

ja zabetonoval ty patky detskeho hriste a pak jen cumel, jak mi do toho chcije voda. No a pak jsem taky zboural starou psi boudu, koupal se v bazenu, vzal rodinku na limosku na zahradku u lipy, no a taky jsem zacal provadet ekolikvidaci par metru lepenky...... :D

Odesláno

Tak já jsem se dneska stal inženýrem strojírenství, obor dopravní a manipulační technika. Konečně hotovo a teď už jenom jít a začít tvořit hodnoty :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...