FrantaCV Odesláno 8. červenec 2014 Odesláno 8. červenec 2014 Ahoj všichni. Jen otázku zda se s tímto problémem někdo potkal: Mám dvě navigace TomTom (TomTom One a XXL) přibližně posledního půl roku se obě chovají velmi divně. Ztráta GPS signálu 3-4 min než se zase chytne, na silnicích např. 1/7 nebo 1/13, které jsou tu beze změny od Jana Žižky, mi ukazuje že jedu po poli nebo mi z ničeho nic radí aby se otočil popř. odbočil na neexistující komunikaci apod. Aktualizaci provádím pravidelně. Zajímá mě zda se takto debilně chovají jen ty moje dvě nebo jeto třeba nějaký obecnější problém. Teď jsem si stáhnul \"Be On Road\" do mobilu a ta problém nemá. Citovat
MJSytic Odesláno 8. červenec 2014 Odesláno 8. červenec 2014 To že to ukazuje, že jsi někde na poli, není problém v mapovém podkladu, ale právě v tom GPS signálu. Evidentně se ti nechytí dostatek satelitů, aby byla tvá pozice přesná Koukal jsi na to, jak jsi na tom se signálem, když to takhle hapruje? [upravil dne 8.7.14 10:55 od MJSytic] Citovat
FrantaCV Odesláno 8. červenec 2014 Autor Odesláno 8. červenec 2014 Při ztrátě signálu je to jasné - nevidí nic - bohužel i v místech, kde jsem dřív žádné problémy neměl. A při těch bludných informacích zobrazuje na displeji min. 3 satelity což by teoreticky mělo stačit i když někde jsem vyčetl, že pokrytí resp. rozmístění satelitů je navrženo tak, aby v každém okamžiku byl dostupný signál z minimálně 5-ti satelitů. Kdyby se takto hloupě chovala jen jedna, ta řeknu Jo šla do \"Kopru\", ale stejně hloupě se chovají obě a přibližně od stejné doby. [upravil dne 8/7/14 11:07 od FrantaCV] Citovat
Medvěd Odesláno 8. červenec 2014 Odesláno 8. červenec 2014 Já v práci používám 2x START 20 a zatím bez problémů Citovat
Mysak_Bob Odesláno 8. červenec 2014 Odesláno 8. červenec 2014 Vim, ze je to asi blbej napad (tonouci se stebla chyta), ale zkus v jinym aute. Citovat
MJSytic Odesláno 8. červenec 2014 Odesláno 8. červenec 2014 Těžko říct, čím to je. Neinstaloval si nějakou aktualizaci firmware - ovládacího softu? Asi bych zkusil u jedný \"coldboot\" jestli to bude dělat i tak:nevim Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 8. červenec 2014 Odesláno 8. červenec 2014 Nemáš nový sklo v autě, atermický, pokovený?? Citovat
FrantaCV Odesláno 8. červenec 2014 Autor Odesláno 8. červenec 2014 Vim, ze je to asi blbej napad (tonouci se stebla chyta), ale zkus v jinym aute. Zkoušel ve dvou autech - můj PUG a služební Fabie - chovají se obě stejně v obou autech. PUG má termální sklo a Fabie normální. A ty navigace ONE 5 let, XXL 3 roky stará. Nějak mi to hlava nebere. Zkusím postat dotaz přímo na TomTom. Uvidíme co z nich vypadne a pak sem dám info. [upravil dne 8/7/14 11:52 od FrantaCV] Citovat
Lihous Odesláno 8. červenec 2014 Odesláno 8. červenec 2014 Mame Garmina pridelanyho na \"a\" sloupku u ridice a cas od casu nam taky pada signal..... Hlavne kdyz je zamraceno,prsi ..... Ale vazne me to posledni dobou taky zarazilo ve mestech jako je Pha HK Mb Dc .....?? Pridelany na skle mame pokovene = spis nesla nez sla. Zkusil bych restart a nasledne nastartovani nekde kde bude 100% volny vyhled na nebe. Treba si pak da rici ....?? Citovat
FrantaCV Odesláno 8. červenec 2014 Autor Odesláno 8. červenec 2014 To vypadá dost podobně, hlavně města, příklad Pha - z Budějovické až na nájezd na R1 totální mrtvola. Po zapnutí ve volném prostoru (mimo vozidlo) taky 5 min než se probere z \"mrákot\". Jak říkají přátelé Slováci: \"Je to volaaké čudné\". Citovat
Mysak_Bob Odesláno 8. červenec 2014 Odesláno 8. červenec 2014 Tom Toma neznam, ale neni tam neco jako kalibrace GPS? Mel jsem nejakou noname navigaci s Igo a ta to mela. EDIT: ale to nebude souviset s kvalitou signalu [upravil dne 8/7/14 13:46 od Mysak_Bob] Citovat
FrantaCV Odesláno 8. červenec 2014 Autor Odesláno 8. červenec 2014 V samotné navigaci a ani v obslužném programu na PC takováto volba není. Citovat
MJSytic Odesláno 8. červenec 2014 Odesláno 8. červenec 2014 Jak už jsem psal. Jednu vzít a dát jí do \"továrního nastavení\". V nejhorším bude fungovat stejně blbě Citovat
FrantaCV Odesláno 8. červenec 2014 Autor Odesláno 8. červenec 2014 Zkusím, v nejhorším jí použiji místo klínu pod kolo, ale nesmí to být moc prudký kopec. Citovat
Milhaus65 Odesláno 8. červenec 2014 Odesláno 8. červenec 2014 Máš ten update ofiko ? Pokud ne , tak máš blbě zkalibrované mapy, nebo použity na přístroji kam nepatří. Citovat
Mojo2 Odesláno 9. červenec 2014 Odesláno 9. červenec 2014 kdy si ji naposledy updatoval? Vim ze kamaradovi co ma taky TT, tak prisla informace aby updatoval firmware, ktery obsahuje i nove pozice satelitu Citovat
FrantaCV Odesláno 9. červenec 2014 Autor Odesláno 9. červenec 2014 Naposledy minulý týden před odjezdem na dovču, ale jen to co mi nabídl program TomTom Home. Mapy jen jednou za 1/4 roku jak mám zaplaceno. Ještě jsem ale nezkusil totální reset a nové nahrání. Uvidím jak to dopadne. Citovat
Lihous Odesláno 9. červenec 2014 Odesláno 9. červenec 2014 Ted aktualne jsem profrcel cestu Dobruska - Novac - Nachod a pokud jsem byl mimo obce vse Ok jak se zajelo mezi baraky a predevsim pod stromy Vrchoviny - Nachod Novac - Spy / prez Srbskej most / okamzite hlasila ztrata signalu. Pocasi - zatazeno .... Zda to ma fakt vliv ci ne nevim ale moc se ji navigovat nechtelo - pokud je pekne pocasi funguje dobre. Citovat
koblih69 Odesláno 9. červenec 2014 Odesláno 9. červenec 2014 U těch starších navigací byla citlivost horší, když bylo pod mrakem nebo v zástavbě nebo v aleji se běžně navigace nechtěla vůbec nahodit, ztrácela signál a nebo byla nepřesná. Citovat
Lihous Odesláno 10. červenec 2014 Odesláno 10. červenec 2014 S tim souhlasim ale nase je uz novejsi rada 1300 a tento \"zlom\" nastal cca 1 a 1/2 zpatky nikdy nespadla soft neni jiny / aktualizovany / .... Jinak s citlivosti maji cas od casu i kamery tak ze nejedu po ceste ale kopiruju cestu polem v zaznamu .... Kolega pise XXL a to taky nebude extra stare ..... Osobne bych spis videl problem tam nahore Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.