koblih69 Odesláno 21. srpen 2014 Odesláno 21. srpen 2014 Johne: 1.6 HDi, 80 kW je šestikvalt, 100% jist si nejsem, ale bude to tak. Verze 66 kW je pětikvalt, to vím na beton. Koblih: Pokud je to v úrovni statistické chyby, nebo-li odchylky měření, pak je debata o ničem. Ovšem hodnoty, především výkonu jsou diametrálně odlišné ... někde chyba bude. Dodo: To nám chybí. Ale snad výrobce na papír u všech motorů nepřidává 20%. Psal jsem \".... změna postoje bude na úrovni statistické chyby\". :D:D to znamená, že jen nevýznamné procento lidí změní svůj postoj na základě informací z tohoto vlákna. S měřením jako takovým to nemá co dělat. Mimochodem když už jsme u měření - každý přístroj, který se používá k takovýmto službám (zjednodušeně k měření, které se pak platí) musí být kalibrovaný v pravidelném intervalu (obvykle 1-2 roky). Součástí kalibračního listu je i deklarovaná chyba měření v daném rozsahu (buď definovaná v celém rozsahu jako maximální chyba, nebo v určitých krajních bodech nebo nějakou regresní křivkou). Docela bych se divil, že by to poskytovatelé těchto služeb měli v pořádku s ohledem na cenu této služby. A s ohledem na mechanickou složitost toho řešení bych se tím pádem divil kdyby údaje měly nějakou slušnou vypovídací schopnost. Ta bude jedině na úrovni měření před zásahem a měření po zásahu a nějaký procentní rozdíl. To bych si ještě tak asi dovedl v reálu představit. V praxi jsem řešil jen měření kroutícího momemtu elektromotorů, které je mechanicky jednodušší a s ohledem na princip měření se hodnoty po roce používání liší poměrně výrazně. Citovat
MilanF1 Odesláno 21. srpen 2014 Odesláno 21. srpen 2014 Koblih: promin, špatně jsem tě pochopil. Omlouvám se. Citovat
Veverka Odesláno 21. srpen 2014 Odesláno 21. srpen 2014 No a tady to máme. Jsou občas situace, kdy fakt nesnáším, že mám pravdu. Já vám to říkal, že se to hned zase strhne... Mám 5-kvalt a aktuálně 89.000 km. Dálnici jezdím na tempomat a točím ca 2900 ot., před chipem to bylo 3000 rovných. Pod zátěží v tahu žádné výrazné negativní projevy nepozoruji, to spíš blíže volnoběhu motoru při řazení rychlostí - ale možná to jen neumím straki: Ano, první ze dvou pro telefonát domluvených dnů jsem nezavolal (měl jsem jiné akutnější starosti a nechtěl jsem volat pozdě večer). Ten druhý den jsi mi to nezvedl, ani zpátky nezavolal. Pak byly ty 2 SMSky a pro mne platí, že jsme se domluvili, že se dohodneme po Tvém návratu z dovolené 25.8. a s tím taky počítám. Předpokládám, že ty také. Citovat
koblih69 Odesláno 21. srpen 2014 Odesláno 21. srpen 2014 Koukam, ze se chipem zmenil i prevodovy pomer Citovat
odee Odesláno 21. srpen 2014 Odesláno 21. srpen 2014 Koblih: a nebo začal Veverka po chipu prostě po dálnici jezdit pomaleji:D Citovat
MirekCC Odesláno 21. srpen 2014 Odesláno 21. srpen 2014 Já to rozlousknu, 5kvalt je starší verze, novější má i 6ku Citovat
Veverka Odesláno 21. srpen 2014 Odesláno 21. srpen 2014 Definuj novější verze - já mám jednu z vůbec posledních 307, co sjela z pásu Chtěl jsem původně 2.0 HDi s 6-kvaltem, ale už ten motor nedodávali Citovat
Ducatista Odesláno 22. srpen 2014 Odesláno 22. srpen 2014 Veverka: co v tom máš za naftu? Výkyvy výkonu a kroutáku na grafu totiž odpovídají projevu motoru mýho bývalýho Coupe se špatnou naftou. Když jsem před 2 lety prodával kámošovi moje bývalý HDI Coupe, při zkušební jízdě a držení motoru pod krkem s plynem na podlaze jsme si všimli, že v rozsahu 2800-3200 ot. to auto jemně zacukalo, jakoby člověk v tom rozsahu otáček 3x mírně ubral plyn a zase přidal. Při normální pohodové jízdě se to nijak neprojevovalo. Za studena na volnoběh byl chod motoru mírně neklidný, otáčkoměr trochu houpal. Nabrali jsme tehdy do plna asi 60 L nafty na Agipu ve Zlíně, sotva co jsme vyjeli z města na okresku tak trojka plnej, 4ka plnej, 5ka plnej a bez sebemenšího zahoupání. Takže celá \"oprava\" auta se skládala z nabrání kvalitní nafty, přitom do té doby jsem měl za to, že ta benzinka na které jsem bral byla dobrá... Dnes má kámoš auto 2 roky a tankuje co vím jen Vervu a je spokojenej. Citovat
Veverka Odesláno 22. srpen 2014 Odesláno 22. srpen 2014 Agip DieselTech (Praha 9 / Pardubice) - jednou před měsícem jsem z donucení bral na D1 u Benziny, jednou/dvakrát před léty OMV. Ale vlastní aditivum nepřidávám. Občas mám taky dojem, jako by se ručka otáčkoměru jakoby trošičku chvěla, ale v tahu pod plynem nic necítím. Ale možná mám jen tupou nohu... Citovat
MirekCC Odesláno 22. srpen 2014 Odesláno 22. srpen 2014 například, ale tohle je 308, myslím, že do 207 šly ještě 6-rychlostní, do 307 ee Koukal jsem a dává se od 308, nicméně jsem nekecal, 1.6HDi se dělá 6kvalt, neřekl jsem který model [Edited on 22/8/14 19:04 by MirekCC] Citovat
motorpower Odesláno 22. srpen 2014 Odesláno 22. srpen 2014 elton: přesněji a o hodně líp měří ta MAHA...co používá motorpower atd... Ta umí mnohonásobně přesnější měření a i z grafů je to podle mě vidět.To pozná i lajk...proto většina lidí uznává jako směrodatný měření z této brzdy. Ad měření v Praze to byla brzda a je na hoodně menší úrovni jak je MAHA a podobný profi brzdy. MilanF1: pokud vím tak 1.6HDI je jen 5kvalt.... pro pořádek ale to je jedno. [upravil dne 21/8/2014 09:45 od John] Zásadní rozdíl, je že na nezátěžové brzdě není turbo vybuzeno, tudíž nastupuje později, teplota oleje ...bere si venkovní/ přestal jsem používat, pouze statistický údaj, na rozdílu měření se nepodepíše. Bez zátěže se také neprojeví problém v sw. Laicky řečeno, z kopce jede všechno, do kopce něco. Proti přímému měření toho samého motoru 200PS, byla odchylka na válcích 0,7PS, což je zcela zanedbatelné. Větší odchylky mohou vzniknout u točivého momentu vinou obsluhy, cca 20Nm. Co je však směrodatné je průběh. A ten u tohoto motoru, stejně jako u prvního který jsem měřil už před časem, za moc nestojí. To je k tomuto vše, nechápu proč nikdo nevyužil nabídky k měření zdarma. Vždy to přirovnávám k pohádce..Císařovy nové šaty. Dobrou noc. [upravil dne 22/8/14 20:18 od motorpower] Citovat
MilanF1 Odesláno 23. srpen 2014 Odesláno 23. srpen 2014 Mám to přes celou Prahu, jinak bych přijel změřit. Citovat
oddie Odesláno 23. srpen 2014 Odesláno 23. srpen 2014 To je opravdu strašlivá vzdálenost, chápu. Citovat
MilanF1 Odesláno 23. srpen 2014 Odesláno 23. srpen 2014 Já nemám potřebu měřit. Necítím žádný problém. Proto kalkuluji i s tou vzdáleností. Citovat
Pe.Tr Odesláno 23. srpen 2014 Odesláno 23. srpen 2014 Oddie pro Milana určitě, má fóbii z Prahy. Pamatuju jak jel od Brandýsa za mnou do Zdib, byl ode mně deset minut jízdy , po hodině mu volám kde je a on že asi blbě zahnul , ptám se kde je a on že nějaký Suchdol.... ... po další hodině přijel ke mně od Kralup.... Citovat
MilanF1 Odesláno 23. srpen 2014 Odesláno 23. srpen 2014 Fobii nemám, ale tohle byl pořádný kiks, jelikož jsem si myslel, že D8 začíná někde u Suchdola ... na tohle bych rád zapomněl. Citovat
elton Odesláno 23. srpen 2014 Odesláno 23. srpen 2014 Kde jsou ti, kterým teda špatně načipoval auto? Vždycky se tu objeví nějaký nadávači a teď když masjí možnost si to překontrolovat a dokonce zadara, tak nikde nejsou:bojim Citovat
MilanF1 Odesláno 23. srpen 2014 Odesláno 23. srpen 2014 eltone, to máš naprostou pravdu. Já mám měřeno před i po (ač na pochybné brzdě), takže tam něco mám. Citovat
Lihous Odesláno 23. srpen 2014 Odesláno 23. srpen 2014 motorpower ja se ptal co je k tomu jeste treba krom prijet s autem? Sam to mam do prahy cca 150km a klidne bych je dal tedy tam a dalsich 150km zpatky ale nemam poneti zda to bude na 20min ci celej den... Klidne do SZ - casu moc neni ale jsem pro kazdou \"spatnost\". Zajimalo by me / klidne i za rozumny peniz / zda mame ci nemame chip kazdy na 2,2HDi nadava jak to nejede a jsem spokojenej .... Jinak souhlas s ostatnima a konec koncu kdo neco dela muze i zkazit a ze se to povede jednou za cas kazdemu .... povede. I me .... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.