Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Johne: 1.6 HDi, 80 kW je šestikvalt, 100% jist si nejsem, ale bude to tak. Verze 66 kW je pětikvalt, to vím na beton.

Koblih: Pokud je to v úrovni statistické chyby, nebo-li odchylky měření, pak je debata o ničem. Ovšem hodnoty, především výkonu jsou diametrálně odlišné ... někde chyba bude.

Dodo: To nám chybí. Ale snad výrobce na papír u všech motorů nepřidává 20%. :myslim

Psal jsem \".... změna postoje bude na úrovni statistické chyby\". :D:D:D to znamená, že jen nevýznamné procento lidí změní svůj postoj na základě informací z tohoto vlákna. S měřením jako takovým to nemá co dělat.

Mimochodem když už jsme u měření - každý přístroj, který se používá k takovýmto službám (zjednodušeně k měření, které se pak platí) musí být kalibrovaný v pravidelném intervalu (obvykle 1-2 roky). Součástí kalibračního listu je i deklarovaná chyba měření v daném rozsahu (buď definovaná v celém rozsahu jako maximální chyba, nebo v určitých krajních bodech nebo nějakou regresní křivkou). Docela bych se divil, že by to poskytovatelé těchto služeb měli v pořádku s ohledem na cenu této služby. A s ohledem na mechanickou složitost toho řešení bych se tím pádem divil kdyby údaje měly nějakou slušnou vypovídací schopnost. Ta bude jedině na úrovni měření před zásahem a měření po zásahu a nějaký procentní rozdíl. To bych si ještě tak asi dovedl v reálu představit. V praxi jsem řešil jen měření kroutícího momemtu elektromotorů, které je mechanicky jednodušší a s ohledem na princip měření se hodnoty po roce používání liší poměrně výrazně.

Odesláno

No a tady to máme. Jsou občas situace, kdy fakt nesnáším, že mám pravdu. Já vám to říkal, že se to hned zase strhne... :D

Mám 5-kvalt a aktuálně 89.000 km. Dálnici jezdím na tempomat a točím ca 2900 ot., před chipem to bylo 3000 rovných. Pod zátěží v tahu žádné výrazné negativní projevy nepozoruji, to spíš blíže volnoběhu motoru při řazení rychlostí - ale možná to jen neumím :ticho

straki: Ano, první ze dvou pro telefonát domluvených dnů jsem nezavolal (měl jsem jiné akutnější starosti a nechtěl jsem volat pozdě večer). Ten druhý den jsi mi to nezvedl, ani zpátky nezavolal. Pak byly ty 2 SMSky a pro mne platí, že jsme se domluvili, že se dohodneme po Tvém návratu z dovolené 25.8. a s tím taky počítám. Předpokládám, že ty také.

Odesláno

Definuj novější verze - já mám jednu z vůbec posledních 307, co sjela z pásu :roker Chtěl jsem původně 2.0 HDi s 6-kvaltem, ale už ten motor nedodávali :papa

Odesláno

Veverka: co v tom máš za naftu? Výkyvy výkonu a kroutáku na grafu totiž odpovídají projevu motoru mýho bývalýho Coupe se špatnou naftou.

Když jsem před 2 lety prodával kámošovi moje bývalý HDI Coupe, při zkušební jízdě a držení motoru pod krkem s plynem na podlaze jsme si všimli, že v rozsahu 2800-3200 ot. to auto jemně zacukalo, jakoby člověk v tom rozsahu otáček 3x mírně ubral plyn a zase přidal. Při normální pohodové jízdě se to nijak neprojevovalo. Za studena na volnoběh byl chod motoru mírně neklidný, otáčkoměr trochu houpal. Nabrali jsme tehdy do plna asi 60 L nafty na Agipu ve Zlíně, sotva co jsme vyjeli z města na okresku tak trojka plnej, 4ka plnej, 5ka plnej a bez sebemenšího zahoupání.

Takže celá \"oprava\" auta se skládala z nabrání kvalitní nafty, přitom do té doby jsem měl za to, že ta benzinka na které jsem bral byla dobrá... Dnes má kámoš auto 2 roky a tankuje co vím jen Vervu a je spokojenej.

Odesláno

Agip DieselTech (Praha 9 / Pardubice) - jednou před měsícem jsem z donucení bral na D1 u Benziny, jednou/dvakrát před léty OMV. Ale vlastní aditivum nepřidávám. Občas mám taky dojem, jako by se ručka otáčkoměru jakoby trošičku chvěla, ale v tahu pod plynem nic necítím. Ale možná mám jen tupou nohu...

Odesláno

například, ale tohle je 308, myslím, že do 207 šly ještě 6-rychlostní, do 307 ee :papa

Koukal jsem a dává se od 308, nicméně jsem nekecal, 1.6HDi se dělá 6kvalt, neřekl jsem který model :super:D

[Edited on 22/8/14 19:04 by MirekCC]

Odesláno
elton: přesněji a o hodně líp měří ta MAHA...co používá motorpower atd... Ta umí mnohonásobně přesnější měření a i z grafů je to podle mě vidět.To pozná i lajk...proto většina lidí uznává jako směrodatný měření z této brzdy.

Ad měření v Praze to byla brzda a je na hoodně menší úrovni jak je MAHA a podobný profi brzdy.

MilanF1: pokud vím tak 1.6HDI je jen 5kvalt.... pro pořádek ale to je jedno.

[upravil dne 21/8/2014 09:45 od John]

Zásadní rozdíl, je že na nezátěžové brzdě není turbo vybuzeno, tudíž nastupuje později, teplota oleje ...bere si venkovní/ přestal jsem používat, pouze statistický údaj, na rozdílu měření se nepodepíše. Bez zátěže se také neprojeví problém v sw. Laicky řečeno, z kopce jede všechno, do kopce něco.

Proti přímému měření toho samého motoru 200PS, byla odchylka na válcích 0,7PS, což je zcela zanedbatelné. Větší odchylky mohou vzniknout u točivého momentu vinou obsluhy, cca 20Nm. Co je však směrodatné je průběh. A ten u tohoto motoru, stejně jako u prvního který jsem měřil už před časem, za moc nestojí. To je k tomuto vše, nechápu proč nikdo nevyužil nabídky k měření zdarma. Vždy to přirovnávám k pohádce..Císařovy nové šaty. Dobrou noc.

[upravil dne 22/8/14 20:18 od motorpower]

Odesláno

Oddie pro Milana určitě, má fóbii z Prahy. Pamatuju jak jel od Brandýsa za mnou do Zdib, byl ode mně deset minut jízdy , po hodině mu volám kde je a on že asi blbě zahnul , ptám se kde je a on že nějaký Suchdol.... ... po další hodině přijel ke mně od Kralup....;)

Odesláno

Fobii nemám, ale tohle byl pořádný kiks, jelikož jsem si myslel, že D8 začíná někde u Suchdola :D ... na tohle bych rád zapomněl. :mad:

Odesláno

Kde jsou ti, kterým teda špatně načipoval auto?:myslim Vždycky se tu objeví nějaký nadávači a teď když masjí možnost si to překontrolovat a dokonce zadara, tak nikde nejsou:bojim

Odesláno

motorpower ja se ptal co je k tomu jeste treba krom prijet s autem?

Sam to mam do prahy cca 150km a klidne bych je dal tedy tam a dalsich 150km zpatky ale nemam poneti zda to bude na 20min ci celej den...

Klidne do SZ - casu moc neni ale jsem pro kazdou \"spatnost\".

Zajimalo by me / klidne i za rozumny peniz / zda mame ci nemame chip kazdy na 2,2HDi nadava jak to nejede a jsem spokojenej ....

Jinak souhlas s ostatnima a konec koncu kdo neco dela muze i zkazit a ze se to povede jednou za cas kazdemu .... :D povede.

I me .... :mrk

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...