MJSytic Odesláno 21. březen 2021 Odesláno 21. březen 2021 gadri: Ano, ten je ok. Taky ho používám vzhledem k poměru kvalita/cena. vagi: Já věděl, že se chytíš Stejně je na tom ten známý. Říkal: "Kdo má ten kravál, co to na ten čajík dělá, poslouchat?!" "Na 10W40 přede jako kotě" gadri ohodnotil 1 Citovat
Návštěvník Odesláno 21. březen 2021 Odesláno 21. březen 2021 Jo, ztišení pozoruji i u 1.6Ecoboost motoru při přechodu ecovodičky 5W20 na fullsaps 5W30 Citovat
George97 Odesláno 22. březen 2021 Odesláno 22. březen 2021 (upraveno) Mám otázku a zároveň bych chtěl radu. Mám motor 2.2hdi rok 2015 po faceliftu. Jaký motorový olej je podle vás nejlepší do tohoto motoru nejlepší? Jaký olej je nejlepší do automatické převodovky? Dávat aditivum do motorového oleje ano/ne? Auto má nalítané 115tis. Mám udělat raději už teď cele rozvody? Nebo je ještě zbytečně brzo? Udělat proplach převodovky nebo jen vypustit celý stávající olej a dát nový? Stačí aspoň napsat z jakými typy olejů mate zkušenost, že opravdu tomuto motoru sedí. Je mi jasné, že když Franta napíše že pro něho je nejlepší olej Mobil ultra power a bla bla a Karel napíše, že nejlepší je Total hyper power a bla bla, tak tady vzniknout výměny názoru. Spíš fakt jen napsat, z jakými oleji mate dobrou zkušenost a vše funguje jak má. Moc díky za odpovědi a hlavně ať to jezdí Upraveno 22. březen 2021 uživatelem George97 Citovat
ozzy56 Odesláno 22. březen 2021 Odesláno 22. březen 2021 tohle doporučuje továrna, když budeš měnit oleje s rozumem, nemusíš nijak nad oleji špekulovat, žádná aditiva do oleje nedávej, radši ho vyměň dříve, rozvody počkej na ostatní http://total-dnk.lubricantadvisor.com/advice.aspx?lang=eng&br=total&type=3bca1e360efa2d7cc947bd5275c021eb gadri ohodnotil 1 Citovat
MJSytic Odesláno 23. březen 2021 Odesláno 23. březen 2021 Mám otázku a zároveň bych chtěl radu. Mám motor 2.2hdi rok 2015 po faceliftu. Jaký motorový olej je podle vás nejlepší do tohoto motoru nejlepší? Ten co splňuje normu V tomhle případě PSAB71 2290 (alespoň doufám, odborník mě případně opraví ) Peugeot doporučuje Total Ineo ECS 5W30. Ale můžeš si vybrat jakoukoli jinou značku, která tu normu bude splňovat. Případně si můžeš vybrat něco úplně jiného, s jinou normou, která bude "přísnější" než ta od PSA. Nicméně tohle je tak "složité" téma, že ti z toho půjde hlava kolem a rozhodnout se musíš nakonec sám Ale ať si vybereš, co si vybereš, základ je ten olej vyměnit alespoň 1xročně nebo při max 15tis, i když je tam původně interval 2roky/20 nebo 30tis Jaký olej je nejlepší do automatické převodovky? Ten, co splňuje normu AW1/JWS 3324. Nejlepší je samozřejmě originál. Pak už je to asi dle sympatií. Ravenol se obecně považuje za ten druhý hned po originálu. Dávat aditivum do motorového oleje ano/ne? Ne. Výrobce to vyloženě nedoporučuje, možná i zakazuje. Auto má nalítané 115tis. Mám udělat raději už teď cele rozvody? Nebo je ještě zbytečně brzo? Rozvody 10let/180tis. Ale pro klid duše je můžeš klidně udělat. Když se ti to potká, tak ti stejně nikdo nic nedá, když to není v záruce a nemáš vyplněný pravidelný servis.Udělat proplach převodovky nebo jen vypustit celý stávající olej a dát nový? Vypustit celý olej bez rozebrání převodovky nejde. Buď se olej mění "ředěním", kdy se udělá několik vypuštění/napuštění za sebou (vytečou vždy cca 3l a celá náplň je cca 7l) a nebo se odpojí chladič a napíchne se to na mašinu a tím se celá náplň "protočí" a vymění. Někteří střelci to takhle dělají i doma bez mašiny, ale to bych nedoporučoval Po výměně je důležité dát převodovce vědět, že má novou náplň, aby si to "osahala" a fungovala, jak má. P.S. Jestli chceš dávat za každou cenu nějaké aditivum, tak ho dávej do nafty při tankování - např. VIF. Případně vždy při výměně palivového filtru použij něco na čištění vstřiků, např. TEC2000. A když budeš měnit olej, tak můžeš použít nějaký proplach (třeba taky od TEC), který se před výměnou do oleje nalije a rozpustí usazeniny, které s vypuštěním staré náplně z motoru vytečou. cvrlo ohodnotil 1 Citovat
George97 Odesláno 30. březen 2021 Odesláno 30. březen 2021 (upraveno) Díky moc za užitečné rady a rozhodně si z toho něco vezmu. Mas ty osobně vlastní zkušenost s těmi TEC2000? Co jsem se tak díval, tak z 80% jsou lidi spokojeni. Upraveno 31. březen 2021 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek Citovat
MJSytic Odesláno 31. březen 2021 Odesláno 31. březen 2021 Ano, čištění vstřiků TEC2000 dělám při každé výměně palivového filtru. Proplach motoru jsem dělal jen po koupi při první výměně oleje. Pak už ne. Ale třeba @Pe.Tr to dělá tuším pravidelně s každou výměnou Citovat
George97 Odesláno 31. březen 2021 Odesláno 31. březen 2021 (upraveno) A jakým způsobem? Ten co už tady plno lidi kopírovalo odkaz na videa kde se strčí hadička na filtr a nebo to naliješ do prakticky prázdné nádrže, necháš cca 20 minut běžet motor na volnoběh a poté dotankuješ? Upraveno 30. prosinec 2021 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek Citovat
Agrafik Odesláno 31. březen 2021 Odesláno 31. březen 2021 Já jsem to dával do prázdné nádrže, kdy už ukazoval dojezd --- , celkem 2x a nepozoroval jsem rozdíl před a po. Teď zkouším jinou vodičku. Citovat
George97 Odesláno 31. březen 2021 Odesláno 31. březen 2021 (upraveno) Co jsem se dočetl na více fórech, tak prý když se to dá do tě prázdné nádrže, tak ten efekt je skoro nulový, ale kdo ví. Já jsem i zastánce toho, tankovat kvalitní naftu. To určitě taky bude hrát podstatnou roli v tom, jak ty vstřiky a celkově palivová soustava bude vypadat po xxxkm. Ještě se tě zeptám @Agrafik když si to dal do prázdné nádrže, udělala si potom i výměnu palivového filtru? Upraveno 30. prosinec 2021 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek Citovat
MJSytic Odesláno 31. březen 2021 Odesláno 31. březen 2021 @George97 Napřímo George97 ohodnotil 1 Citovat
Agrafik Odesláno 31. březen 2021 Odesláno 31. březen 2021 Určitě jsem měnil i palivový filtr. Dávam Purflux, nebo origo. Citovat
Dusan508 Odesláno 30. prosinec 2021 Odesláno 30. prosinec 2021 Ahoj chlapi, kupil som jazdenku 508 sw 2012 ,2.0hdi 120kw automat 170000km a pri ustalenej jazde pri otackach okolo 1500 - 1800 vydava auto staly zvuk o frekvencii cca 700HZ. Deje sa to na 5/6 stupni. Neviem ci je to od prevodovky alebo menica. Motor ide tichucko prevodovka radi plynule akurat oproti otcovmu gt je menej agresivna. Prirovnal by som to k tomu ze ked na manualy pridrzite spojku v presmyku. Olej v prevodovke asi meneny nebol a 2krat pri -10°C mi pri radeni z R do D cuklo auto. Inak to nerobi. Viete ma nasmerovat ci je nieco zle alebo je to ok? Dakujem Citovat
MJSytic Odesláno 30. prosinec 2021 Odesláno 30. prosinec 2021 Těžko říct. Neumím si představit zvuk na 700Hz AM6 "kvílí" na 6st mezi 80-90km, o jiném zvuku nevím. Občasné lehké cuknutí při přeřazování z P-D-R je myslím s tímto nájezdem normální, ale nesmí to být vyloženě rána Citovat
Dusan508 Odesláno 30. prosinec 2021 Odesláno 30. prosinec 2021 Ano je to akurat okolo 80-90km/h, skusal som to nagrat ale nepocut to no na youtube ked zadate 700hz sound tak je to takmer identicky ton. Cuklo to len dvakrat a odvtedy nic. Ten rozdiel oproti agresivnejsiemu prejavu v gt je normalne? Citovat
Agrafik Odesláno 30. prosinec 2021 Odesláno 30. prosinec 2021 před 3 hodinami, MJSytic napsal: AM6 "kvílí" na 6st mezi 80-90km, o jiném zvuku nevím Já tomu říkám "mňoukání", a dělá to kolem 90km/h a při zatížení. S lehkou novou na rovině je to v pohodě. U 607 byl na to pokud si dobře pamatuju nový SW převodovky, který přeřazení 5/6 posunul na tuším 97km/h. Já ji mám naučenou tak, že tak nízko neřadí. Citovat
Dusan508 Odesláno 30. prosinec 2021 Odesláno 30. prosinec 2021 Ok tak to piskanie mebudem riesit. Viete mi zodpovedat aj druhu cast otazky co sa tyka toho prejavu ako kedy na manualy presmykovala spojka? Ci je to zamer aby bola jazda taka plavna alebo by to malo byt take strme ako na gt verzii? Cital som ze to moze robit hydromenic. Citovat
MJSytic Odesláno 30. prosinec 2021 Odesláno 30. prosinec 2021 Jestli je to GT 2.2 a ne novější 2.0, tak to má prostě vetší výkon a krouťák, proto se ti může zdát, že se to chová jinak. Já jel jak se 120, tak se 133 a oproti mojí 508 je to mnohem línější. Ale zase to tolik nežere Citovat
Agrafik Odesláno 30. prosinec 2021 Odesláno 30. prosinec 2021 Před hodinou, Dusan508 napsal: Ci je to zamer aby bola jazda taka plavna Záměr. U mě to na normální režim taky více pracuje se skluzem. Na "S" to tam pere agresivněji bez skluzu a na "M" to samé. Jak to je v 508 si nepamatuju, ty tam nemáš možnost volby režimu? Citovat
Dusan508 Odesláno 30. prosinec 2021 Odesláno 30. prosinec 2021 Mam moznost volby. Na sporte je to asi ostrejsie ale zbytocne to vytaca. Nad 4000 to uz viac huci ako taha. Nerozumiem preco to tak ladia tie prevodovky. A je dost mozne ze je to koli vykonu lebo to bola 2.2 HDi. A otazka pri tomto najazde je rozumne dat spravit preplach ale radsej len postupnu vymenu oleja? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.