Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

V dnešní době se AAA hlavně nabalíkujou za nejrůznější \'\'nejvýhodnější\'\' úvěry a pojištění, i když auta taky zrovna nemaj z lacinýho kraje, to je pravda. Ale co se týče kvality, tak si myslím, že tam žádný vyložený šroty nemaj. Tím neříkám, že třeba neprodávaj bouraný auta jako nebouraný, je to samozřejmě podvod, ale když to byl jen nějakej malej ťukanec a je to poctivě spravený, tak bych to neviděla jako problém. Komu se podaří jezdit bez toho, aby to někde nebo někdo mu, neťukl nebo neodřel....Z mýho okolí si v AAA kupovali auta už aspoň 3 lidičky a jsou spokojený a z osobní zkušenosti při výkupu s tehdejší starou 406, můžu říct, že si hodně vybíraj, auto mělo najeto na svůj věk docela málo, zachovalý, vzhledově pěkný, ale bohužel bylo spravovaný na pravý dveře (poctivě spraveno, absolutně bez vlivu na funkci) pro ně už to znamenalo, že ho nechcou, nepokoušeli se s náma smlouvat a jakkoliv \'\'vydírat\'\', prostě řekli bohužel a na shledanou.

Takže bych si dávala bacha úplně stejně jako v kterýmkoliv jiným bazaru, možná koupě přes inzerát od úplně neznámýho prodejce bude risk ještě o malinko větší. Chce to hledat, dát tomu čas :papa .

[upravil dne 27/5/14 07:20 od Aluška]

Odesláno

Všem moc díky za názory, dá se říct, že jsem se rozhodl minimálně na 90% pro 308SW 1,6 benzin. Teď jen se správně rozhodnout, kolik to má mít najeto, jak staré a kolik za něj dát.

Odesláno

Ajap ma uplnu pravdu s tymi ackami, doplnim len, ze ta velmi radi nechaju cakat zo 5 hodin, aby ta vystavili, pritom ti zoberu obciansky. Stale ta budu natahovat aj do 10 vecer, len aby ta zlomili a ty podpisal. Medove reci okolo toho. Ked podpises viac ta nepoznaju a vykopnu ta. POZOR na nich, nestitia sa nicoho. Horsi bazar po kazdej stranke neexistuje.Mam s nimi zle skusenosti. Tu mate vypovede ludi.

http://nahnevanyklient.blogspot.sk/2012/08/lzi-podvody-aaa-auto.html#comment-form

A su este oficialne referencie autobazarov v cechach, ale ked tam niekto prida zlu skusenost, co je vo vacsine pripadov. Onedlho zmizne a nahradi ju prijemny prispevok aky su super. Viditelne od clena aaagroup.

Nakoniec kupu ojazdenej 308 sme tu prednedavnom preberali, pohladaj.

Odesláno

S acek mam smisene pocity\'segra tam koupila luxusni C-MAX a bez problemu...

Ja se tam byl podivat po 406 jednu sem nasel..z venci nadhera ze vnitr jeste vetsi tak ze to pojedem projet... prodejce ze to vyveze rikam ok..nejdriv se to nechtelo rozjet rikam si zatuhly brzdy v pohode kdyz to stoji pak rana jak blazen a rupla pruzina a jeste aby toho nebylo malo vyjedem a za 100 m upadl vyfuk :D no nakonec sem se omluvil ae ze radsi to zkusim jinde :D

Odesláno
Ajap ma uplnu pravdu s tymi ackami, doplnim len, ze ta velmi radi nechaju cakat zo 5 hodin, aby ta vystavili, pritom ti zoberu obciansky. Stale ta budu natahovat aj do 10 vecer, len aby ta zlomili a ty podpisal. Medove reci okolo toho. Ked podpises viac ta nepoznaju a vykopnu ta. POZOR na nich, nestitia sa nicoho. Horsi bazar po kazdej stranke neexistuje.Mam s nimi zle skusenosti. Tu mate vypovede ludi.

http://nahnevanyklient.blogspot.sk/2012/08/lzi-podvody-aaa-auto.html#comment-form

A su este oficialne referencie autobazarov v cechach, ale ked tam niekto prida zlu skusenost, co je vo vacsine pripadov. Onedlho zmizne a nahradi ju prijemny prispevok aky su super. Viditelne od clena aaagroup.

Nakoniec kupu ojazdenej 308 sme tu prednedavnom preberali, pohladaj.

Mluvíte z vlastní zkušenosti?

5 hodin čekat? jako fyzicky na místě? to snad ne ...?

Odesláno

Z osobní zkušenosti 1.6VTI nedoporučím. Motor jako takový není špatný, ale taky to není žádná výhra do loterie jakmile začne zlobit(viz. téma: 308 vývoj modelu). Navíc si veme trochu víc oleje než je běžný. Jinak jízdní vlastni nejsou špatný ale i u 1.6VTI jde celkem slušně poznat že si někdo sedne dozadu případně toho víc naložíš. Zase dálky se dají jezdit opravdu za 6l včetně zapnuté klimy i se slušným nákladem. Jinak k Áčkám asi tohle bratr tam prodával svou rok starou 308SW s 1.6VTI a čekal cca 4 hodiny než mu vyplatily peníze, ale tam byl hlavně problém že mladý pár si bral 2 úvěry na Octavii RS.... Když to shrnu tak v kdo měl v mém okolí 1.6VTI tak se jí radši zbavil a koupil si ojetou naftu až na jednoho, ten si koupil RCZ s THP :D Když to shrnu rozhodně bych se naftě nebránil pokud by byla nějaká slušná nabídka protože VTI může taky slušně zlobit a to nemusí mít FAP, turbo, dvouhmotu.

Odesláno

O těch Tvých trablech vím, ono je to těžký, no někdo má kliku, někdo smůlu… Brácha má 1,6 VTi v C4, taky nemá žádný problém (ťuk ťuk ťuk), auto jede pěkně, jezdí prakticky jenom město a dálnici a jezdí pod 7l… Prostě nemyslím si, že by to byl V PRŮMĚRU špatný motor a pokud nedokázali opravit Tvoje problémy, tak za to může spíše servis (bohužel i pro mě, protože tam taky jezdím).

Co se týká provozních vlastností, tak souhlasím, že po naložení to moc nejede. Já osobně bych do tohohle motoru už taky nešel, ale to není nespokojenost s typem, ale s kategorií motoru “atmosférický benzín 1,6l”. Podle mě se jedná prostě o rozumný základ, který mým potřebám teď už bohužel stačí jen tak tak. Paradoxně co se nám před 1,5 rokem narodil syn, tak jezdím podstatně rychleji, protože malej hodně špatně snáší cestování, takže se snažím být v cíli co nejrychleji (samozřejmě s rozumem). Bohužel nad 150km/h na dálnici už motoru dost rostou otáčky a spotřeba, mimo město by to chtělo něco, co je suverénnější při předjíždění, zvláště tedy do kopce, tak je ta hmotnost hodně znát. Na podzim čekáme další dítě, takže ta další kila na sedačce a v kufru budou zase trošku víc znát.

Co se spotřeby oleje týká - olej měním co 15tkm, dolívat nemusím nic, nicméně kdybych dodržoval předepsaných 30tkm, tak možná ten litřík na ten interval vezme, takhle se to pohybuje jen mezi ryskami. Každopádně těch 15tkm bych doporučil všem, nechal jsem si udělat profi rozbor a při těch 15tkm už bylo v oleji množství karbonu označené jako \"vysoké\" a obsah železa (Fe) byl označen za \"velmi vysoký\". Ten karbon je u moderních motorů bohužel hodně častý, železo zas přikládám rozvodovému řetězu v olejové lázni.

Odesláno

Naftu pro moje ježdění? Převážně město a jednou týdně jízda 40 km? Na dálnici vjedu jednou za rok po cestě na dovolenou.

Z osobní zkušenosti 1.6VTI nedoporučím. Motor jako takový není špatný, ale taky to není žádná výhra do loterie jakmile začne zlobit(viz. téma: 308 vývoj modelu). Navíc si veme trochu víc oleje než je běžný. Jinak jízdní vlastni nejsou špatný ale i u 1.6VTI jde celkem slušně poznat že si někdo sedne dozadu případně toho víc naložíš. Zase dálky se dají jezdit opravdu za 6l včetně zapnuté klimy i se slušným nákladem. Jinak k Áčkám asi tohle bratr tam prodával svou rok starou 308SW s 1.6VTI a čekal cca 4 hodiny než mu vyplatily peníze, ale tam byl hlavně problém že mladý pár si bral 2 úvěry na Octavii RS.... Když to shrnu tak v kdo měl v mém okolí 1.6VTI tak se jí radši zbavil a koupil si ojetou naftu až na jednoho, ten si koupil RCZ s THP :D Když to shrnu rozhodně bych se naftě nebránil pokud by byla nějaká slušná nabídka protože VTI může taky slušně zlobit a to nemusí mít FAP, turbo, dvouhmotu.
Odesláno
Naftu pro moje ježdění? Převážně město a jednou týdně jízda 40 km? Na dálnici vjedu jednou za rok po cestě na dovolenou.

Přesně náš styl ježdění, denní dojiždění do práce cca 12km + občasné výlety s rodinou... a na naftu nedám dopustit ;)

Odesláno

Tak jsi mě docela zvyklal v mém přesvědčení. Pročetl jsem toho hodně a většinou mé ježdění odpovídá benzinu. Já bych se jinak naftě nebránil, ale asi je nepopíratelné, že až dojde na opravy dieselu, může mi to taky pěkně nabourat rodinný rozpočet. A mým nájezdem bych tomu jen pomohl k urychlení. To jsem si dosud myslel, podle toho, co jsem všude četl.

Ty máš ale nový auto, že? Kdežto já bych kupoval něco, co bude mít třeba 100 tis najeto. Tam už je větší pravděpodobnost, ýže mě nějaká investice do servisu čeká, nebo ne?

Přesně náš styl ježdění, denní dojiždění do práce cca 12km + občasné výlety s rodinou... a na naftu nedám dopustit ;)

[upravil dne 28/5/14 06:35 od romandown]

Odesláno

Ano 308 jsme kupovali novou, ale předchozí auta byly ojeté, a paradoxně nejvíc jsem vrazil do oprav u benzinové audiny 80, pak jsem měl 6 let fiat marea v naftě a absolutně bezproblému... takže záleží jak trefíš.

Nicméně loni jsme chtěli opět benzín (vzhledem k našemu nájezdu), ale při zapůjčení předváděcích aut (1,6 benzín) jsem si nemohl zvyknout na mrtvolný zátah motoru a navíc spotřeba se pohybovala cca 8l (jezdil jsem naše nejběžnější trasy), pak přišla nabídka na P308 v naftě za cenu benzínu, a po vyzkoušení bylo rozhodnuto... spotřeba za prvních 7tkm je 5,1l, a zátah motoru je uplně někde jinde než u benzínu, hold 1,5tuny je už na atmosferický benzín celkem velké sousto...

Co se týče oprav, tak např. při mém ročním nájezdu 10tkm ušetřím cca 8tkč oproti benzínu, které můžu odložit na případné opravy, a nevěřím, že za 10let utratím za opravy o 80tkč víc než u benzínu :) (a kdyby jo, tak stejně mi to stojí za ten rozdíl v jizdních vlastnostech) Navíc dnešní benzíny včetně VTi jsou taky dost komplikované, a opravy budou určitě dražší než na osmiventilových motorech z doby felicii apod. :)

např. 1,6HDi 66kW je bezproblémový motor (bez FAPu, bez dvouhmoty) ale to už trochu tlačím, že? :myslim:D

[upravil dne 28/5/14 08:19 od Maco82]

Odesláno

Já mám 1.6 VTi nové (najeto zatím 1500 km - spotřeba 6.3 L/100 km dle počítače) tak nevím, zda je to tím, že se stále zabíhá nebo je to normální, ale motor je někdy živý a jindy ve stejných otáčkách po sešlápnutí plynu prostě \"nereaguje\" několik vteřin. To může být nepříjemné chce-li řidič předjíždět. Když jsem vezl plné auto tak to bylo znát, ale u kterého benzínu není? (I starej Ford s nějakým 2.2 benzínem to poznal.)

Do nafty jsem nešel protože je (alespoň u nového auta) dražší, má větší servisní náklady (pravidelný servis) a i náhradní díly bývají o něco dražší.

Obecně u mnoha aut se také projeví větší hmotnost motoru na jízdních vlastnostech (nevím jak u 308 u 307 si mi na to někdo stěžoval).

Většinou jezdím 60 - 100 km (denně i několikrát) a občas jen po městě.

Odesláno

no kamaráde, je to dilema co;) A nebo se zkrátka zaměřit na jinou značku. Když jsem to řešil já, tak jsem měl taky v hledáčku výhradně benzíny, ale jezdím převážně dálnice, takže se mně nechtělo poslouchat uřvanej benzín, jak jsem se dočetl skoro u všech hledaných aut+ spotřeba přes 8 litrů na dálnici.

Věřím, že na tvoje potřeby, respektive popojíždění by fakt stačil ten Focus, který je navíc lehčí, takže ten motor s ním nemá tolik práce a s motorem nejsou snad žádný problémy.(1,6 74kW). Silnější 1,8 už je žravější.

Odesláno

Volbou jiné značky nevyřeším dilema diesel vs. nafta. Dá se říct, že 90% lidí na můj nájezd a charakter jízd naftu nedoporučuje. Ale znáš to - i těch 10% může mít pravdu.

Pokud jde o \"sílu\" motoru, podotýkám, že dosud jezdím ve Feldě 1,4 benzin, takže uznávám, že mi bude vyhovovat i takový motor, který někdo označuje na naprosto slabý, nedostatečný apod. Každý má jiné nároky, jiný styl jízdy a jiné zvyklosti.

no kamaráde, je to dilema co;) A nebo se zkrátka zaměřit na jinou značku. Když jsem to řešil já, tak jsem měl taky v hledáčku výhradně benzíny, ale jezdím převážně dálnice, takže se mně nechtělo poslouchat uřvanej benzín, jak jsem se dočetl skoro u všech hledaných aut+ spotřeba přes 8 litrů na dálnici.

Věřím, že na tvoje potřeby, respektive popojíždění by fakt stačil ten Focus, který je navíc lehčí, takže ten motor s ním nemá tolik práce a s motorem nejsou snad žádný problémy.(1,6 74kW). Silnější 1,8 už je žravější.

[upravil dne 28/5/14 08:52 od romandown]

Odesláno

tohle dilema ale vzniklo proto, že uvažuješ o P308, což je velký těžký auto, kde je vhodnější diesel a s 1,6 VTi problémy bývají. Samozřejmě 1,6 HDI má taky svoje mouchy,co si budeme že...

Jinak u focusu se používá stejný diesel jako u Peugeotů, mnou zmiňovaný motor je zcela ok bez nutných investic,ale nenutím, jen říkám svůj názor.

Prostě si ty auta projeď a uvidíš,co ti bude vyhovovat,pak můžeš řešit výše uvedené dilema;)

Odesláno

rozumím, špatně jsem si to vyložil :-)

tohle dilema ale vzniklo proto, že uvažuješ o P308, což je velký těžký auto, kde je vhodnější diesel a s 1,6 VTi problémy bývají. Samozřejmě 1,6 HDI má taky svoje mouchy,co si budeme že...

Jinak u focusu se používá stejný diesel jako u Peugeotů, mnou zmiňovaný motor je zcela ok bez nutných investic,ale nenutím, jen říkám svůj názor.

Prostě si ty auta projeď a uvidíš,co ti bude vyhovovat,pak můžeš řešit výše uvedené dilema;)

Odesláno

Jasně, pro tvůj charakter jízd se asi nafta nedoporučuje.. jenže popravdě .. s naftou vždy budeš jezdit za míň peněz. Ta 1,6 Hdi bez fapu je dost kultivovaná a sám za sebe necítím problém i při popojížděčkách po městě. Jasně, motor potřebuje ohřát a diesel má radši delší trasy, ale upřímně, kdo dnes jezdí jen delší trasy?! Všichni různě popojíždíme, nakupujeme, apod. Taky jezdim s naftou velkou část město, nebo měnší vzdálenosti. A pokud jedeš jednou týdně delší trasu těch 40 km, abys motor protáhl, myslim, že to stačí. A pak když pojedeš k moři, oceníš, že na nádrž uděláš 1200 km a zaplatíš za cestu na dovolenou výrazně míň než u benzinu!

Ale na jakejkoliv výlet, delší trasu vždy dost ocenim nízkou spotřebu. To, kolik peněz necháš u pumpy, tě bude pronásledovat pořád. S 1,6 Hdi to bude vždy znatelně míň. Navíc při nákupu ojetiny nevidim v pořizovací ceně benzin vs nafta v podstatě rozdíl. A drahé opravy? Už i benziny jsou složité a poruchové. Asi to chce při koupi jednat s takovým bazarem, který ti umožní nechta auto odvézt do nejližšího autorizovaného servisu (samozřejmě tam pojede s tebou jejich člověk) a důkladně proklepnout včetně databází Peugeot servisů.

[upravil dne 28.5.14 11:17 od Davis]

Odesláno

...při zapůjčení předváděcích aut (1,6 benzín) jsem si nemohl zvyknout na mrtvolný zátah motoru a navíc spotřeba se pohybovala cca 8l (jezdil jsem naše nejběžnější trasy), pak přišla nabídka na P308 v naftě za cenu benzínu, a po vyzkoušení bylo rozhodnuto... spotřeba za prvních 7tkm je 5,1l, a zátah motoru je uplně někde jinde než u benzínu, hold 1,5tuny je už na atmosferický benzín celkem velké sousto...

[upravil dne 28/5/14 08:19 od Maco82]

Tady si s Tebou dovolím nesouhlasit. Pokud už bych si musel vybírat mezi ním a VTi, tak si vyberu zase VTi. Právě kvůli výkonu a přes to, že víc žere. Ano, cca do 3000ot/min je na tom nafta líp. Mezi 3 a 4 tisíci začíná VTi pocitově už \"trochu jet\", přičemž nafta jede stejně s tím, že už ze sebe bohužel vydává to nejlepší, co má. Ovšem nad 4000ot/min už se s tím dieselem nepodíváš, kdežto VTi graduje až k 6000ot, kde má o celou třetinu vyšší výkon. A to už sakra poznáš.

Uznávám, že POCITOVĚ je na tom ta nafta líp a pro klidnějšího řidiče je ten motor příjemnější, v praxi se v nízkých otáčkách ve výkonu ty dva motory liší jen cca o 5-7kW, což není až tolik. Ale mám něco naježděno taky s C4 právě se slabším HDI. První pocit byl \"jéje, to jede\", ale když jsem pak potřboval předjíždět, tak jsem zjistil, že je to fakt, ale fakt jen pocit. Navíc první tři převody jsou krátké, takže trojka končí někde u stovky a čtyřka na předjíždění už moc není, zatímco u VTi končí trojka někde u 120km/h.

Jinak parametry viz

http://www.autorevue.cz/getthumbnail.aspx?q=100&height=100000&width=100000&id_file=279588705

http://www.autorevue.cz/getthumbnail.aspx?q=100&height=100000&width=100000&id_file=637358521

Odesláno

Já jsem v lednu tohoto roku utrpěl služební cestu do Stuttgartu právě ve Focusu 1,6l - služebnímu autu \"zapomněli\" v servisu vyměnit destičky, takže nebrzdilo a musel jsem brát z půjčovny, co zrovna bylo. Ta 1,6l byla dobrá před 16 lety ve Focusu I, na dnešní dobu je ten motor opravdu tragický. V celém spektru otáček to jelo znatelně hůř, než VTi v 308 a nad 5000 to totálně umřelo a už to nemělo cenu víc točit. Taky zvuk měl ten motor příšernej (VTi má opravdu hezký bas :) ).

Co mě ale zas opravdu překvapilo pozitivně byla spotřeba. Motoru jsem dával opravdu pokouřit a protože jsme zvláště tam kvůli 2h zdržení se služebákem dost spěchali, jel jsem fakt, co to šlo a nad těch 5000ot se díval opravdu hodně často. Zpátky jsem se taky neloudal a spotřeba? Dle tankování 7,6l/100km. Skoro bych řekl až neuvěřitelné, čekal jsem 9-10l.

EDIT: Jo ale ještě k původnímu tématu - fakt si ta auta běž někam projet a uvidíš, co ti sedne. Pokud jezdíš klidněji, tak to HDI bude určitě stačit a odmění tě parádní spotřebou, ovšem s klasickým rizikem vstřiky - čerpadlo - turbo. Bezníny už ovšem dneska taky nejsou taková výhra nekomplikovanosti, jako byly dříve. Na jízdní profil se vykašli.

Verze HDI 66kW Euro IV nemá FAP, ovšem euro V už ano! Orientačně po faceliftu (jaro 2011) má FAP vždy, ale motory dle EU5 se začaly montovat už ke konci roku 2010, takže vždycky ověřit!

Jinak sám bych koupil 2.0 HDI, je to nejspolehlivější a jízdně nejsuvérennější volba, ale skoro na něj v 308 nenarazíš.

[upravil dne 28/5/14 16:40 od Ajap]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...