Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte,

pořídila jsem si origo alu kola peugeot(R14). Ale jaksi mi pán k nim opoměl dodat šrouby, momentálně mám na autě obyč. disky. V servise mi bylo řečeno, že ty šrouby nejdou dát na ty alu kola. Jaký šrouby jsou nejvhodnější?? Popřípadně jak to vypadá :)

Odesláno

Obávám se, že v odkazu jsou právě nesprávné šrouby. Jsou to šrouby s protáčecím kuželovým dříkem, které jsou nyní na Partnerech (to vím určitě) a asi i jiných.

Ty potřebuješ jinačí, viz dvě fotky. Záleží, jak širokou díru mají koupené disky. Ty s kuželem mohou pak připevnit i rezervu, ty bez kuželu nemohou - musíš sebou kvůli rezervě vozit 4 původní kuželové, protože plechová rezerva je na kužel.

post-3499-14109637575451_thumb.jpg post-3499-14109637575814_thumb.jpg

[upravil dne 15.5.2014 18:41 od P607Olda]

Odesláno

Ty univezály \"kuželo/plocha\" 1. obrázek mám komplet sadu sadu na prodej za 500,- Kč + poštovné. Pokud bude zájem.

Odesláno

Hell.enka: bohužel tato kola já neznám, neporadím.

koblih69: na fotce to není moc vidět, ani tam není jednoznačný popis, zda odvrácená plocha podložky je plochá anebo kuželová.

Mně se zdá, že kuželová. Klíč je 17, to tam píšou.

Na Partnerech jsou teď takové nové šrouby - hlava 17 a otočná kuželová podložka. Dřívější šrouby byly 19.

Šlo mi hlavně o to, aby Hell.enka neobjednala nepasovné, ale zkusila je před koupí.

[upravil dne 15.5.2014 20:30 od P607Olda]

post-3499-14109637580855_thumb.jpg

[upravil dne 15.5.2014 20:31 od P607Olda]

Odesláno

Oldo jde nám o to samé, šrouby jsem dal podle kódu v serviceboxu. Jsou opravdu ploché jako máš na levém obrázku, zde to je myslím lépe vidět...

Hell.enka: taky jsem tyto kola mezi Origo neviděl :myslim

post-25417-14109637581067_thumb.jpg

Odesláno

Jojo souhlas, pak musí být ty na tvojí vpravo. Nebo klasika a řešení v podobě podložek, které nabízí v inzerci Milan+

Nicméně pokud to nejsou origo kola tak tam těžko bude rovná dosedací plocha...

Odesláno

Jsou to 14\", na který bude nejspíše guma 185, proto si nemyslím, že ET16 je špatná volba, bude to o cca 2 cm více ven než na origo plechách (ET34).

Jen si myslím, že tam budou patřit šrouby vpravo, jak ukazuje Olda. Jen si nejsem jist tou dlouho hlavou ... když dá ty s tou kratší, určitě nic nezkazí. ;)

Odesláno
Jsou to 14\", na který bude nejspíše guma 185, proto si nemyslím, že ET16 je špatná volba, bude to o cca 2 cm více ven než na origo plechách (ET34).

Jen si myslím, že tam budou patřit šrouby vpravo, jak ukazuje Olda. Jen si nejsem jist tou dlouho hlavou ... když dá ty s tou kratší, určitě nic nezkazí. ;)

já bych se toho nebál, mám na 206 (ET 28) origo 16ky s 205kou gumou, na zimu 14ky ET 16 s 185kou gumou, venkovní slícování je skoro na milimetr stejné... ;)
Odesláno

já bych se toho nebál, mám na 206 (ET 28) origo 16ky s 205kou gumou, na zimu 14ky ET 16 s 185kou gumou, venkovní slícování je skoro na milimetr stejné... ;)
no jsem zvědav jak tvá origo kola vyhodnotí pojišťovna při plnění pojstné události...:myslim
Odesláno

úplně normálně. Loni v říjnu mě ženská nedala přednost a rozsekala mi předek 106ky, v dieselu nešlo do TP zapsat nic jinýho než původní 13ky, měl jsem tam 14ky a naprosto v pohodě jsem dostal vše vyplaceno.

A u mojí 206 do TP zapsat 14ky jdou, ale mám teď 2 sady 16tek, takže už to nepotřebuju řešit.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...