Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

1.po delší době se objevil nejasný problém okolo turba.

Cca 3 týdny z5 jsem při přidání plynu začal pozorovat divný sykot někde od turba. Je to slyšet jakoby z přístrojovky, možná přes ventilaci. Bohužel když odevřu kapotu, tak nejsem schopen určit kde odkud zvuk vychází. Na místě to tak nesyčí jako za jízdy, když tomu dám pepř. Najel jsem tedy na nájezdy a sundal jsem tlakové hadice pod autem až k chladiči a po vyčištění se mi zdály býti v pořádku.

2. problém je celou dobu co mi vyměnili motor tak mi jde po přidání plynu kouř zpoza motoru. Přisuzoval bych to buď prasklým svodům, netěsnící zátce EGR nebo nekteré z těsnění. Výfuk za turbem je komplet nový

Chtěl bych vás hlavně poprosit jaký postup zvolit abych mohl zkontrolovat zbytek turbookruhu, vyměnit všechny těsnění (popř. jaká budu potřebovat a co dalšího k tomu). Chtěl bych vše zvládnout bez sundání nápravnice. Dá se to??

Odesláno

syčí to z závislosti na zvyšujícím se tlaku turba takže když jedu pomalu do otáček tak to nezní ale když tomu dam kouř tak to syčí. teď když je mokro tak to je pěkně slyšet ale když bylo sucho tak ne. někde prostě syčí vzduch a teď buď tlak nebo podtlak. taky ten kouř někde z prostoru turba když tomu šlápnu něco musí znamenat

Odesláno

přešjdi všechny spony na saní jestli nemáš někdo povolenou a nefouká to ven. ja když jsem dělal turbo u svojí 2.2HDI tak jsem taky nechtěl sundávat nápravnici tak jsem vykuch celej motor :D a udělal i očistu :)

• O 10 let později...
Odesláno

Takovej blbej nápad, ale co zkusit lehce natlakovat sací a vejfukovej okruh kompresorem treba na 0.5-1bar a podle toho hledat syčení a pripadné netěsnosti? A jarovou vodou ppfřít vsechny jadice a spoje, cooler atd jestli to někde nezačne bublinkovat?  

Odesláno

Existuje " zadýmovačka " kterou připojíš na vzduchové hadice v autě a necháš ji pracovat pro motor je to neškodný kouř. A funguje je to není to tak dlouho co jsem to viděl poprvé v akci a taky to bylo u motoru kde to přisávalo vzduch a kvůli tomu nešel korektně protože čidla házeli nesmysly a pak to řídící jednotka rovnala na ty nesmyslný hodnoty a motor šel jak pumpa na sra.ky. Mordovali se s tím skoro 3 týdny a nebyli schopný to identifikovat kde to bere ten falešnej luft. 

Odesláno (upraveno)

@Vena garážmistr jo to se dělaj i nějaký spreje na to. Jinak viděl sem nějaly video z ruska, kde vzali malej kompresor,.asi z ledničky a na sací trubku dali zapalený cigáro a výstup pustili do sání a taky to fungovalo 😀😀

Upraveno uživatelem patt
  • O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...