Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Saxi  : dovedu pochopit že dítka mají také ohledně auta nějaká přání, ale panorama střecha je podle mne to co se dá oželet pokud bych se tím dostal na nebo pod cenovku kam sahá limit. Vůbec Tě nepřesvědčuju že to nemá smysl jen píšu svůj názor.  Líbí se mi že za svým názorem si stojíš a nenecháš se zviklat prvními odlišnými názory. Pokud bych mohl poradit tak si večer v klidu až uspíš smráďátka sedni na papír si napiš co všechno chceš aby auto umělo (mělo ve výbavě) a u toho si stanov priority z čeho jsi ochotná slevit. Jasně dané máš že to má být 5008 že chceš/ potřebuješ 7 sedaček, velký zavazadelník ,možnost přespání , chceš/potřebuješ panorama střechu....... atd. .

Já jezdím 807 když jsem ji sháněl tak jsem proseděl snad půl roku u inzerátů najezdil jsem spousty km po prodejcích a dnes mi dochází že když bych maličko slevil z nároků ( 7 sedadel) tak že jsem auto mohl mít o dost dřív ale na druhou stranu nemusel to být tak dobrý kauf jako jsem nakonec udělal. Navíc jsem měl o dost menší limit kolik jsem ochotný za auto dát. Hele a mám 807 už skoro dva roky a za tu dobu jsem v plném obsazení 7 sedaček jel jednou a potřeba to bylo asi třikrát. Jenže 807 na rozdíl od 5008 nemá sedačky v podlaze kufru aby se jen vytáhli a mohlo se jet. Takže jsem s tím nepočítal že by se mohli hodit a byli doma v komoře.  Ale každý Ti řekne že ty sedačky v kufru jsou u 5008 spíš z nouze cnost a použitelný jsou pro dospělé asi na hodně krátkou vzdálenost pro pubertální výrostky na trochu delší a pro děti v dětské sedačce skoro nepoužitelné.  Samozřejmě že je zde ten faktor pohotovosti sedadel že když přijedeš pro dítka do školy na kroužek atd. a děti se rozhodnou že kamarádi musejí jet s vámi k vám domů protože je to životně důležité tak jen ty sedačky vycvakneš nasadíš si tu hordu smráďat do vozu a můžeš jet.  Měl tu čest jet v třetí řadě v C4 grand picasso což je konstrukčně shodné sedadlo a auto je někdy vydáváno jako že sesterský model 5008 a stačilo mi to nejsem nějak vysoký cca 165 cm sice jsem trochu kulatější ale nasoukat se tam a pak se vysoukat ven byl celkem zážitek a jel jsem opravdu jen kousek po Praze když nás kolega vezl na střídání z Letňan na Chodov.

Odesláno

Saxi: moje zkušenost s panoramou je takový. V zimě a v noci super. Krásný výhled a v zimě pomůže krásně vyhřát interiér vozu. Bohužel toto umí i v létě  a z počátečního nadšení, zbylo to, že se okno zatáhlo, protože to horko na hlavu a slunce v očích moc příjemné nebylo. Ale nevím jak to bude v 5008.

Guest minimaxa
Odesláno (upraveno)

Kolik stojí nový sklo do panoramy na 5008? Co si pamatuju, tak známého co sem k němu jezdíval na servis s autem, po rozbití skla na 307SW málem odvezla rychlá, když zjistil cenu  :bojim

Přeji mnoho zdaru s panorámou  :papa

Upraveno uživatelem minimaxa
Odesláno

Jsem ženská a zamilovala jsem se, tak přes to nejede vlak. Bodejť, na co do takového rozhodování tahat nějaký rozum, i když je hluboko do kapsy. 

Odesláno

Já slyšel (vlastní zkušenost naštěstí nemám), že panorama má podstatně větší šanci přežít kroupy bez úhony proti plechové střeše :myslim

Guest minimaxa
Odesláno

Ja mam na mysli jeden konkretni pripad. Nicmene, ta cena za panoramu bude nekde jinde, nez jine okno na voze ;)

Odesláno

Elton jsem se uklikl chtěl jsem dat palec nahoru,

To manželka taky přišla ze by se ji líbila Mazda cx5 jak je v ty reklamě,v naftě a ojetou,tak jsem ji řekl at si ji koupi když na ni ušetří, ale servis at si platí sama a nebo at si da mokrý hadr na hlavu...

Odesláno

Pochopitelně tady budu za exota, ale podle mě je i cabrio úplně naprd. Taky jsem zezačátku stahoval střechu, ale když jsem po chvíli měl připálenou pleš od sluníčka, tak jsem rychle přestal ;)

Odesláno

Ahojky, OZZY56, rozdíl v cenách jsem počítal v létě 2015, kdy jsem auto vybíral (ale byl asi podobný jako teď). Nyní vychází rozdíl cca 50 000,- , což se mi při ceně auta kolem 500 000,- nezdá tolik a máš úplně jiné auto.

Beru v potaz motor 1,6 BlueHDI - 88 kW, výbava: 5 míst, sklápěcí el. zrcátka, hlavové airbagy, ALUkola, autoklima, zatmavená okna, navigace, couvací kamera, park. senzory, vyhřívané sedačky, zadní roletky, metalíza, prosklená střecha.

Aktuálně 5008 Style -                 546 600,-

Partner Tepee Allure - 495 400,-

Já za něj dal loni v této výbavě, pouze bez  prosklené střechy, 520 000,- (což vychází podobně)

Dnes, když je příplatek "jenom" 25 000,-, tak bych si je připlatil za 2,0 BlueHDI nebo 35 000,- za automat k 1,6.

Odesláno

kupoval jsem v 2014 Berlingo proto, že cenový rozdíl ve srovnatelné výbavě s Partnerem byl 65 tisíc Kč, :mrk  což jsem za v podstatě identické auto odmítl akceptovat :) , navíc se obě auta vyrábějí na jedné lince, takže proto mám na masce dva šípy místo lva... ;)

Odesláno

Ahojky, já jsem také koukal nejdříve na Berlingo, jelikož mám k Citroenům blíže (mám doma ještě starou C5), ale porovnával jsem i Partnera a cena mi vycházela podobně. Je ale pravda, že jsem koukal pouze na modely v skoro plné výbavě a u obou jsem se dostal k ceně půl milionu.

Odesláno

dával jsem tehdy necelých 400 tisíc, ale je pravda, že z takových věcí, jako je skleněná střecha,navigace,couvací kamera, alukola jsem už vyrostl--prostě je nepotřebuji...  důraz jsem kladl na výkon motoru (85kw), praktičnost a bezpečnost..., osobně bych nebral ani metalízu, ale když nám do všeho mluví naše ženy... ;)

mrzí mě, že tehdá nešlo objednat automat, do toho bych šel :)

Odesláno

Tak jsem včerejší večer strávila studováním všech odkazů od Vás a hledáním dalších informací. Až mi z toho šla hlava kolem :o . Ano panorama není nutností  :) Zbytek zůstává a s výbavou si snad poradím. Ostatní auta opravdu nevyhovují. :cool: Teď už jen narazit na perfektní vůz, držte všechny palce :super Děkuji všem za rady, postřehy a informace. Jooo láska je láska  :D 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...