P607Olda Odesláno 23. duben 2014 Odesláno 23. duben 2014 http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/334247-lituji-ze-jsem-nepokracoval-v-zachranovani-bal-jsem-se-o-zivot-rika-korejec-z-potopene-lodi.html Vždycky mě překvapuje stejný scenář: - kapitán v ložnici, opouští loď první A hlavně technicky, pořád dokola: - posádka řekne cestujícím, aby šli do kabin, což je jistý příkaz na smrt - záchranné čluny - tentokrát se podařilo spustit 2 ze 46 - to doprčic neumějí udělat nějak aby to šlo spustit vždy??? Citovat
oddie Odesláno 23. duben 2014 Odesláno 23. duben 2014 To je klasická provozní slepota, otupění časem, pocit, že se nic takového nemůže nikdy stát, když už takhle jezdím 30 let nebo kolik, všechna cvičení jsou akorát otravný opruz, který se nějak zašmoulí - a když přijde výjimečná situace, je vymalováno. Funguje to tak bohužel i leckde jinde, zažil jsi někdy bouračku autobusu například? Na co se můžeš téměř 100% spolehnout je to, že pan \"profesionál\" nebude schopen poskytnout první pomoc ani cokoliv koordinovat, ohlásit, nic. Citovat
P607Olda Odesláno 23. duben 2014 Autor Odesláno 23. duben 2014 Mám tady dvě fotky z Hamburgu - to oranžové na podporách (na konstrukci) je nějaký záchranný člun, plně zakrytý, který by zřejmě přežil i převrácení a možná i shození z výšky. Velikost odhaduju tak asi pro 20 lidí. [upravil dne 23.4.2014 10:55 od P607Olda] Citovat
ozzy56 Odesláno 23. duben 2014 Odesláno 23. duben 2014 jakás takás naděje je na horní palubě, samozřejmě s vestou, záchranným člunem atd., v těch kobkách (kajutách) je jistojistá smrt--z těch katakomb se prostě nedá rychle vypadnout, otázkou je,jak je možné,že se taková velká loď tak lehce a rychle převrhne:myslim, teda co se dá zatím dočíst... [upravil dne 23/4/14 11:08 od ozzy56] Citovat
Fruktis Odesláno 23. duben 2014 Odesláno 23. duben 2014 Ještě by po vzoru filmu poseidon mohli vyříznout díru do trupu lodi, jestli alespoň v té části, která je nad vodou a tedy se vzduchem, zda tam někdo není Citovat
Ducatista Odesláno 23. duben 2014 Odesláno 23. duben 2014 v okamžiku jak by to vyřízli, tak by to zabublalo a šlo okamžitě ke dnu. Spíš nechápu, jak to že se tam tolik dní nemohli dostat potápěči, ti totiž mohli být jedinou šancí pro ty lidi Citovat
oddie Odesláno 23. duben 2014 Odesláno 23. duben 2014 Ono se tam asi jen tak snadno nedá vydat, záchranář předně nesmí ohrožovat sebe, když takhle někam leze. Nebo aspoň příliš ohrožovat... Pokud je to nestabilní a hrozí, že by tam uvízli taky, nikdo je tam nepustí. Citovat
koblih69 Odesláno 23. duben 2014 Odesláno 23. duben 2014 Jsou tam 2 problémy - jednak teplota vody - pokud se není čeho držet tak vydržíš palvat minuty a jednak pokud se ten vrak potápí tak vír, který vzniká spolehlivě pohltí poměrně velké okolí. Nicméně to, že kapitán opustí loď mezi prvními se dřív trestalo popravou... Citovat
oddie Odesláno 23. duben 2014 Odesláno 23. duben 2014 Nějak si to úplně nepamatuju, ale neuváděli teplotu vody 13°? To bych i řekl, že člověk vydrží déle než minuty... Citovat
godzila.01 Odesláno 23. duben 2014 Odesláno 23. duben 2014 hustý.... já si snad pořídím bazar Citovat
Hafity Odesláno 23. duben 2014 Odesláno 23. duben 2014 Jsem byl jednou v Jetřichovicích na koupališti a aktuální teplota vody byla napsána křídou na tabuli 12 stupňů. Pamatuju, že šišky jsem měl někde těsně pod žaludkem.... Citovat
koblih69 Odesláno 23. duben 2014 Odesláno 23. duben 2014 Já to nesledoval, jen jsem plácnul obecně, ale 13 je ještě dobrý Citovat
oddie Odesláno 23. duben 2014 Odesláno 23. duben 2014 Jsem byl jednou v Jetřichovicích na koupališti a aktuální teplota vody byla napsána křídou na tabuli 12 stupňů. Pamatuju, že šišky jsem měl někde těsně pod žaludkem.... Vlézt do něčeho takovýho dobrovolně, to už je docela odvaha, ale když bojuješ o přežití, přes adrenalin si dlouho ani nevšimneš Když jsem na jaře na Gardě nastupoval na prkno, vydržel jsem ve vodě asi 10 vteřin a měl jsem pocit, že se mi rozletí kotníky na střepy, pak mě uprostřed překvapila bouřka a v té vodě jsem bojoval min. čtvrt hodiny, a vůbec jsem si nestačil všimnout, že by ta voda byla studená, měl jsem úplně jiné starosti... Citovat
Ducatista Odesláno 23. duben 2014 Odesláno 23. duben 2014 s tou teplotou máte pravdu, ovšem pořád lepší jumpnout do vody a zkusit vydržet do příjezdu záchranářů, než zůstat v kajutě, která se postupně naplní vodou. Já to ale myslel na potápěče, ti jsou v neoprenu, tak těm by teplota tolik vadit neměla. A s nějakýma svítidlama přece mohli být schopni se dovnitř dostat. Neumím si představit tu hrůzu, co ti lidi vevnitř museli prožít, při vědomí, že smrti neuniknou. Hodně mi to připomíná Kursk, kde taky desítky hodin čekali na smrt Citovat
koblih69 Odesláno 23. duben 2014 Odesláno 23. duben 2014 Dral bych se ven i s vědomím, že je to velkej risk... Citovat
Print Odesláno 23. duben 2014 Odesláno 23. duben 2014 A jak je to stim kurskem je porad na dne nebo uz ho vytahl ven ? Nikde jsem to nenasel. Citovat
Ducatista Odesláno 23. duben 2014 Odesláno 23. duben 2014 davno uz ho vytahli. Nedavno jsem videl dokument, jak v Rusku rozebiraji stary vyřazeny ponorky a vytahuji a konzervuji odstaveny reaktory, mluvili tam myslim prave i o Kursku. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 23. duben 2014 Odesláno 23. duben 2014 Neviem si to popravde ani predstavit ... Zažil som už potápanie lode, síce cca 10 miestnej s malou kajutou pár KM od brehu, ale aj tak to nebola žiadna sranda v tej chvíli ... Čo bolo ešte horšie, tak sa to dialo v Chorvátsku, na pásme určené pre \"pobrežnú hliadku\" kde sa oznamuje SOS, nevedeli anglicky ... To bola story Citovat
Holland Odesláno 23. duben 2014 Odesláno 23. duben 2014 No na trajektech jsem mnohokrát byl max doba jízdy 28-32 hodin a zažil jsem 3x cvičný polach s nástup do záchr.člunů a spuštění na vodu-no najít cestu z kajuty byla docela krutý zážitek-a kdyby ještě šlo o čas a kejhák tak nevím:myslim [upravil dne 23/4/14 15:45 od Holland] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.