Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

307cc "nový" mazlíček (+výfuk na mieru+sanie)

Recommended Posts

Odesláno

Tak a nakoniec som sa odhodlal aj ja aby som do \"databázy\" prispel aj s mojím \"kúskom pýchy\", ktorý hádam nieje na zahodenie :)

Je to 307cc s motorizáciou 1,6 16V. ročník (december) 2005, dovoz Taliansko . Mám ho presne rok a prešlo zopár zmenami, ale zopár sa ich ešte nájde ktoré by som chcel vyriešiť...začnem asi kilometrami. pri kúpe malo 93 000 origo, servisované bolo v talianskom autorizovanom servise. teraz mám 113 000 a motor šlape ako hodinky... KLOP KLOP, odklopem.. aj samotný pohľad na neho nasvedčuje že bol naozaj udržiavaný, žiadna špinka, žiaden smietok, ani kvapka oleja, dala by sa na ňom bez problémov naservírovať omeleta :roker... avšak akurát pri týchto kilometroch zopár súčiastkam už asi dochádza životnosť...ale vzhladom na jednoduchosť motora a bezproblémový prístup by sa základné investície mali dať zvládnuť.. (napríklad: spojka mi od kúpy auta zaberá celkom na hornej hranici, avšak neprešmykuje vôbec...ani nevydáva žiadne nadprirodzené zvuky.. pri cúvaní ju trošku cítiť ale nič desivé to nieje.. zvykol som si), pravé zadné ložisko je už tiež po výmene, Ľavé to zatiaľ zvláda.... a ešte ked je chladno a motor je studený, počuť jemne cvakanie daktorého ventilu na volnobehu a aj pri zaradenom stupni, ked dám nohu z plynu dole.... akonahle sa motor zohreje, ten zvuk zmizne... inak je všetko v poriadku... mimochodom auto cez zimu nebolo jazdené, mal ho jeden taliansky dôchodca... podvozok po talianskych cestách nieje zničený vôbec.. spodok auta, žiadne stopy po soli a snehu.. ani štipka hrdze.

Čo sa týka interiéru , je látkový, avšak zachovalý, sedadlá niesú vysedené ani zodraté... všetko funguje aj po elektronickej stránke... chýba mi však koža :fnuk ale už som sa s tým zmieril... pôvodne bolo auto na 205/55 R16 Ariane... asi sú každému veľmi známe... mne sa však tie disky hnusia .. nepomôžem si... skúsil som teda zmenu a toto leto som začal na 225/45 R17 Rinjani, čo sú origo disky z 308 :)

nevýhoda: o pol litra vyššia spotreba,

výhoda: krásny vzhľad a myslím si že s nimi vyzerá auto krásne...navyše som na cc-čku také ešte nevidel.. :super

Potom som sériové svetlomety zamenil za angel eyes (čierne) pretože plánujem auto streknuť do matnej čiernej.... :super

všetky žiarovky som vymenil za Led-ky... nikdy som nebol zástancom bieleho osvetlenia, ale kedže sestra podniká s ledkami, tak som to skusil, a ked sa rozosvieti v tme, vyzerá krajšie... aj ked to je len detail :) Medzi prvými vecami som tiež ošetril a zafarbil brzdové strmene...vymenil som zadné obloženia, vymenil som termostat (preventívne) vymenil som všetky náplne , všetky filtre, a pretesnil som radiátor kúrenia, pretože mi zo spoju na potrubí kvapkala chladiaca kvapalina pod nohy... Asi največší problém aká som mal od kúpy auta bola strecha, ktorá mi rok nefungovala... presnejsie bol problém s vekom kufra, ktoré sa nechcelo zavierať, tak som ju nepoužíval, po roku som sa odhodlal ist do pežotu aby sa mi na to pozreli, a bol to jeden pošahaný spínač, ktorý sa to už riešil asi miliónkrát :bacha:bacha.. bol som z toho na nervy ale teraz už všetko šlape tak jak má... a dufam že to tak aj ostane... pribudlo mi koli tomu zopár šedivých vlasov.... malo to ale aj výhodu, nevedel som že sa olej v hydraulike má meniť po nejakom čase, tak mám celu sústavu prepláchnutú, je tam nový olej a nový regulátor :) autíčko mi robí obrovsku radosť a patrične sa o neho aj starám a udržiavam ho... mrzí ma len to, že s ním musím chodiť do práce denne 90km... a vozím kolegu vzadu, a vkuse mi to tam s tými špinavými prackami postupa, a je tam bordel jak v chlieve.... a to nehovorím o tom že mám stále postúpané prahy, na čo som alergický.... :bacha:bacha:bacha ale nemám na výber..... pridám ešte nejaké fotky..... plán do buducnosti... vetrolam + športové pružiny,všetky sivé dekoračné srandičky na volante, na palubovke na vetrákoch a stredovom paneli pojdu na biele piano vrátane pedálov .... a to je azda všetko čo sa týka vzhľadu :)

post-52356-14109636780136_thumb.jpg post-52356-14109636779699_thumb.jpg

[upravil dne 23/7/14 08:45 od Radovan.Buchel]

Odesláno

Tak, zistil som čo sú to tie \"zvolávačky\".... neviem či auto bolo na nejakej zvolávacej akcii v taliansku, potvrdenie o tom nemám, mám len bločky v taliančine... ale logicky si myslím, keďže je to jeden z posledných vyrobených kusov pred faceliftom, že by tam nejaké vážne výrobné vady a defekty byť nemali... napr nejaka vada ABS, alebo dačo podobné, ja som zatiaľ nespozoroval žiadne anomálie, tak hadam je všetko OK a že to tak aj ostane

• O 3 týdny později...
  • O 4 týdny později...
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

jestli to je 80kW verze tak moc ne, zkoušel jsem něco podobného ale nešlo to poznat, za to nová škrtící klapka je dělo, lepší než filtr :mrk

ten výfuk máš dělaný komplet od svodů?

[upravil dne 23/7/14 21:02 od Tony Stark]

Odesláno

No Sanie ešte nieje dokončené, ešte budem špekulovať na odtesnení od tepla, respektíve na inom umiestnení filtra... výkonovo, ťažko povedať, možno v prvom a druhom stupni je reakcia na stlačenie pedálu o niečo svižnejšia, tá rúra má 76mm priemer, mestí sa toho vzduchu podstatne viac jak v sériovej trubke... no neviem... dalo by sa to zistiť jedine na brzde \"pred\" a \"po\". mne išlo viacmenej o zvuk... a čo sa týka výfuku, je to len tlmič + vývod + sériová koncovka zo starého

• O 4 týdny později...
Odesláno

No tak ty si sa do tých úprav pustil hlava-nehlava... nech ti auto vydrží, ten motor by mal zvládnuť do 200 000 úplne v pohode.

Chceš to dávať do matnej čiernej? Vážne? Kamarát má v matnej čiernej tiež kabriolet Renault a to auto sa ani za svet nedá umyť.. v jednom kuse špinavé, blatníky, dvere všetko. Bez šance, je na tom vidieť každá smietka. Neexistuje horšia farba na auto ako matná čierna.

S tými plastovými interiérovými lištami som aj aj chcel niečo robiť, to chválim, ale nemusel si dávať bielu ešte aj páku. Tak sa o neho staraj rovnako ako v Taliansku :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...