čarokněžník Odesláno 17. březen 2014 Odesláno 17. březen 2014 je tu dobre nevim co chce kdo kam emigrovat, mame se tu fajn tak si to uvedomt e Citovat
oddie Odesláno 18. březen 2014 Odesláno 18. březen 2014 No tak povídejte, kde si podle vás tak strašně polepšíte, hm? Citovat
Medvěd Odesláno 18. březen 2014 Odesláno 18. březen 2014 Souhlasím s Oddiem. Netvrdím, že je tady všechno ideální, ale ono to ideální není nikde (ani principiálně bejt nemůže). V posledních 25 letech jsem nějakou silnější vlnu emigrantů od nás směrem ven nezaznamenal, spíš se jedná o příliv emigrantů k nám, což nejvíc kritizují právě Ti, kteří současně mají plnou hubu keců o tom, jak by jinde bylo líp. Bohužel od slov k činům je cesta dlouhá a najednou se zjistí, že ono vlastně od nás už není moc kam (nikde na nikoho nečekají s otevřenou náručí, pokud tedy dotyčný není kapacitou v oboru, po kterém je i jinde poptávka. Takovým se ale nežije zle ani u nás .....). Citovat
Edison Odesláno 18. březen 2014 Autor Odesláno 18. březen 2014 Nejde o to, kde si polepšíme. Jde o to, co všechno si tady ještě dáme líbit. Citovat
koblih69 Odesláno 18. březen 2014 Odesláno 18. březen 2014 Přesně tak. Když mě obchodní napálí už za ním nepůjdu i kdybych to měl jinde koupit dráž. Když me napálí servis, už jim auto nedám i kdybych to měl dělat sám nebo vozit do autorizáku. A stejně tak tady, pokud nadobudu pocit, že mě to v tomhle systému nebaví sbalím si raneček a půjdu někam jinam. A jeslti si polepším? Klidně budu zase pro změnu bydlet někde bez televize a pěstovat kozy... ale nemusím se nechat za každou cenu semlet něčím co není důstojný. Citovat
oddie Odesláno 18. březen 2014 Odesláno 18. březen 2014 No jasně, přesně dle očekávání ty kydy o sbalení uzlíčku a vypadnutí z absurdistánu byly jen typickými planými výkřiky bez sebemenší snahy si ověřit, jestli tam \"venku\" náhodou nečeká absurdistán a nedůstojné šmírování ještě o řád větší, jako to udělal autor onoho linkovaného článku. Klasika, naprostá klasika... Mimochodem, ono i to zahození televize a pasení koz lze v našich podmínkách realizovat ve větší pohodě než leckde venku, kupodivu, ale to by jeden musel nejdřív zahodit to nadšené hýkání nad těmi ušmudlanými pár procenty z platby kartou z tématu odvedle, že? Vždyť si přesně tyhle \"nedůstojné\" podmínky vytváříte svým chováním vy sami. Citovat
koblih69 Odesláno 18. březen 2014 Odesláno 18. březen 2014 Téma které zmiňuješ bylo o účtu zdarma. Pro mě je třeba kritérium výběru úplně jiné než mít za každou cenu účet zdarma a taky jiné než to jeslti jsou nebo nejsou ke kartě nějaké benefity. Ale pokud tam jsou a já platím jen kartou tak je logicky využívám... O tom, že je to venku často možná horší souhlasím, ale o to tady vůbec nejde. Jde tu o tu svobodu nenechat si kadit na hlavu. A tu možnost já mám a stejně tak mám velmi dobrou realitu kam a za jakých podmínek. Že jsem to neudělal je jednak pohodlnost a jednak to tu mám veskrze rád. Ale ne za každou cenu Citovat
oddie Odesláno 18. březen 2014 Odesláno 18. březen 2014 Ano, jinými slovy při platu v řádu desetitisíců sám nadšeně prodáváš bance své detailní údaje o platbách za dvě stovky, aby sis pak stěžoval, že tě prostřednictvím toho mohou šmírovat. A následně vykládáš, jak si kvůli tomu sbalíš uzlíček a půjdeš někam, kde si tě budou vážit, ačkoliv bys při svých znalostech a zkušenostem mohl dávno vědět, že víc si tě jinde fakt vážit nebudou ani omylem, že si leda pohoršíš jak svojí pozicí, tak vazbami na okolí, tak i tím šmírováním. Ale jinak se mi tvá názorová integrita děsně líbí Citovat
koblih69 Odesláno 18. březen 2014 Odesláno 18. březen 2014 Oddie jak prosímtě poskytuju informace bance? Tím že platím kreditkou (debetkou pro šťouraly)? To bezpochyby, ale kvůli tomu nepřestanu platit kartou nepřestanu používat Pypal a pod. Iluze si o tom co se s tím děje nedělám. Ale ano zlobí mě pokud se vytvoří zbytečná databáze stojící hromadu peněž, která jen duplikuje údaje, které si dnes lze bezrpoblémů vyžádat. Zlobí mě jednak ty výdaje co to bude stát, jednak ta nesmyslnost zřízení a jednak to, že kvůli několika podezřelým se vytvoří databáze všech. To je zbytečnost. Stejná zbytečnost a absurdnost jako zřízení nepotřebných ministerstev po volbách jen proto, že některé zástupce stran není kam upíchnout A Oddie - neustále ve svých příspěvcích směrem k mojí osobě slučuješ cosi co já rozlišuju. Tedy komerční sektor a Stát. V komerčním sektoru si můžu vybírat s kým ten kšeft dělám (třeba ty banky), jaké informace jim poskytnu... a ve státě to ovlivňuju nepřímo svým volebním právem. A moje chování ke komerčnímu sektoru nemá co dělat s tím jak se ke mě bude chovat stát (prostřednictvím vlády). A vlastně ještě jedna poznámka - mě primárně nejde o nějaké špiclování, mě jde o to, že pokud platím daně a čerpám zpět minimum ze systému pak jsem pro stát ideální daňový poplatník / \"zákazník\". A za to chci mít pocit, že s těmi penězi se nakládá správně. [upravil dne 18/3/14 13:44 od koblih69] Citovat
Vvitty Odesláno 18. březen 2014 Odesláno 18. březen 2014 V... Nakoniec tan Orwell nebude od reality az tak daleko. Kdepak, ani Orwell si nedokazal dostatecne predstavit soucasne moznosti, natoz moznosti blizke budoucnosti. I tu nevypnutelnou kameru si spousta lidi porizuje dobrovolne a jeste na ni stoji fronty (!). Citovat
dusan2 Odesláno 18. březen 2014 Odesláno 18. březen 2014 Orwell roman 1984 napisal v roku 1949 !! Svojim sposobom bol vizionar:D K teme emigracie. Moja terajsia partnerka zila vyse 10 rokov v nemecku s realitnym maklerom. Vystudovala tam VS ( predtym jednu na slovensku) vyucovala tam na sukromnom institute nemcinu a mala naslapnute na celkom slusnu karieru. Aj tak to tam dobrovolne z vlastnej vole zabalila , zriekla sa luxusneho zivota vo vile s vyhladom na Ryn , jachty a styroch dovoleniek v roku. Teraz zije v zapraskanom Kezmarku , ma so mnou dve male deti , pocita kazde euro je stastna a urcite by nemenila;) aspon zatial:myslim Citovat
Péťa Odesláno 18. březen 2014 Odesláno 18. březen 2014 je tu dobre nevim co chce kdo kam emigrovat, mame se tu fajn tak si to uvedomt e tak to jsi asi jedinej Souhlasím s Oddiem. Netvrdím, že je tady všechno ideální, ale ono to ideální není nikde (ani principiálně bejt nemůže). V posledních 25 letech jsem nějakou silnější vlnu emigrantů od nás směrem ven nezaznamenal, spíš se jedná o příliv emigrantů k nám, což nejvíc kritizují právě Ti, kteří současně mají plnou hubu keců o tom, jak by jinde bylo líp. Bohužel od slov k činům je cesta dlouhá a najednou se zjistí, že ono vlastně od nás už není moc kam (nikde na nikoho nečekají s otevřenou náručí, pokud tedy dotyčný není kapacitou v oboru, po kterém je i jinde poptávka. Takovým se ale nežije zle ani u nás .....). Medvěd: souhlas Něco mi uniká? Nebo si opravdu nevidíš do úst? Citovat
Vvitty Odesláno 18. březen 2014 Odesláno 18. březen 2014 dusan: ja vim kdy to napsal, na tu dobu vizionarske dilo ale realita uz bohuzel dost predcila i jeho nejvetsi vize Citovat
hardhouse.trip Odesláno 18. březen 2014 Odesláno 18. březen 2014 Tím jsem chtěl říct, že bych taky nejradši odsud vypadl, ale vzápětí souhlasím s tím co napsal Medvěd, že cesta je od slov k činům dlouhá a najednou se zjistí že odsud už není kam... Nic špatnýho v tom nehledej [upravil dne 18/3/14 21:07 od hardhouse.trip] Citovat
Edison Odesláno 19. březen 2014 Autor Odesláno 19. březen 2014 A uvědomujete si, proč asitak \"není kam\"? Ono to totiž není jen o Česku, ale o celé tzv. \"Západní kultuře\" a celém systému jejích demokracií. V každé zemi tohoto typu se stále vymýšlí, jak lidi zarovnat, zaškatulkovat, jak zajistit jednotu v myšlení... Kdokoli jakkoli vyčuhuje, dostane vždy přes prsty. Takže není otázkou jestli, ale jak moc. A čeští politici v tom taknějak vedou. Si to vemte: 1989: cílem bylo odebrat moc a kontrolu státu a zavest individualitu ve starosti o sebe sama. A dnes? Co děláme? Hrneme státu moc a kontrolu nad vším. Jakýkoli prohřešek proti společnosti má za důsledek omezování individualit všech jednotlivců, příslušníků společnosti. A nejsme v tom sami... To se děje v rámci \"ochrany dobra\" po celém západním světě. Jen u nás se jde tak říkajíc do větších a větších absurdit a protikladů. [upravil dne 19.3.2014 07:04 od Edison] Citovat
Péťa Odesláno 19. březen 2014 Odesláno 19. březen 2014 Si to vemte: 1989: cílem bylo odebrat moc a kontrolu státu a zavest individualitu ve starosti o sebe sama. Na to jsi přišel jak? To určitě nebylo cílem těch, kteří zmanipulovali masy lidí. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.