Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim pánové a rád bych poprosil o fundovanou radu. mám v plánu přítelkyni pořídít 306 na dojíždění do práce. tejdně by měla najezdit okolo 400km. Auto který ji chci pořídít je vyrobený v roce 1994 má najeto ke 150000 km.je to 1.6 benzínová. Moje otázka zní na co si dát pozor. Potřebuju spolehlivý auto a nerad bych aby někde lítala v mini a podpatkách u dálnice a hrabala se v motoru.

Děkuju za každou dobrou radu

Odesláno

zcela upřímně - spolehlivý auto z 94 a druhý ruky se mi zdá jako utopie...;) tedy bez investic pochopitelně. Po zainvestování se koeficient spolehlivosti poněkud znásobí..

Odesláno

No a není nad to, koupit něco za dobrý peníz... Já koupil auto za 15 litrů a za rok provozu stálo dalších 50... :D Ale nestěžuju si, protože se mi líbí a rád bych, aby ještě chvíli vydrželo. Nicméně, dvacetiletý auto mi nepřipadá jako úplně ideální nápad pro ženskou... ;) Ať si radši vezme montérky a pracáky... :D

Odesláno
Zdravim pánové a rád bych poprosil o fundovanou radu. mám v plánu přítelkyni pořídít 306 na dojíždění do práce. tejdně by měla najezdit okolo 400km. Auto který ji chci pořídít je vyrobený v roce 1994 má najeto ke 150000 km.je to 1.6 benzínová. Moje otázka zní na co si dát pozor. Potřebuju spolehlivý auto a nerad bych aby někde lítala v mini a podpatkách u dálnice a hrabala se v motoru.

Děkuju za každou dobrou radu

Napadá mě trochu zlomyslná poznámka, že záleží hlavně na tom jak to s přítelkyní myslíš do budoucna, ale odpustím si ji... Pořebuje aby to mělo spolehlivý motor který vždycky nastartuje, brzdy, řízené bez vůle, posilovač a to je tak vše. Ze zkušenosti bych takové auto hledal někde kolem let 99-00, starší si moc nedovedu představit. Ano přijel za mnou kolega s Corsičkou z roku 93 a jezdila a vcelku spolehlivě, ale netopila, brzdilo jen jedno kolo a shnilá byla tak, že zvenku vidíš do kabiny. Já bych do toho manželku sednout nenechal, ale třeba pro tchýni je myslím fajn :D

Klíčovej je asi tvůj rozpočet...

Odesláno

za 15t bych pro ni koupil kvalitní jízdní kolo..myslím že tím toho pro ni uděláš víc:roll:myslim

ta myšlenka vejš s tchýní mě pobavila:mrk:D

Odesláno

Vyznie to sice zaujato ale co tak napr 406 benzina starsi rocnik ak to neni velke pre nu ako servis na tom robit treba samozrejme ale motor mi nikdy nikde nechcipnul sem tam nejake zakolisanie otaciek ale dojst domov sa vzdy dalo,a to som siel na nom z NL domov so strachom ze ostane visiet ale bezproblemov ,

[upravil dne 24/2/14 16:38 od krtek 2]

Odesláno

406 sem ji nabízel, ale prej to je na ní moc velký nedávno přišla s tím že chce něco jako 306 nebo mikru proste takovy maly auticko kam da kabelku nakup z lidlu a pofici dom :-)

Odesláno

No moc jak se to vezme . jde o to jestli to je s nějakejma šilenejma investicema a nebo stači něco poopravit a jezdi. jen pro zajimavost kolik to ma najeto :-)

Odesláno
406 sem ji nabízel, ale prej to je na ní moc velký nedávno přišla s tím že chce něco jako 306 nebo mikru proste takovy maly auticko kam da kabelku nakup z lidlu a pofici dom :-)

Potřebuješ auto na který jsou levný díly, a je jich všude spousta takže Japonec až nakonec... 306 a 106 mají nevýhodu v zadní nápravě, to co se prodává za tyhle peníze mívá zadek do A a repas tě rázem hodí o 5tis. někam jinam. Jinak by 106 nebyla tak špatná volba. I když určitě ne v 1,6 ...

Odesláno

To je neřešitelné zadání.

Nová auta jsou drahá, protože jsou spolehlivá, stará jsou levná, protože tě někde nechají.

Dceři jsem vybíral auto s podobným zadaáním, takže obecné myšlenkové pochody:

- vybrali jsme 206 po prvním majiteli, za 54 t. Kč, i tak se musela dělat náprava

- vybírej auto s jinou nápravou, např. 307 nebo Škoda

- za 15 to nebude nic moc

- Citroen nebo Fiat nebo Renault jsou málo oblíbené a proto levné

- musím uznat, že Škoda dělá spolehlivá auta, ale Felicia hnije a Fabie je drahá a ošklivá

- myslím, že Xsaru bys sehnal levně, ale taky zadní náprava problematická

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...