Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, mám dotaz.

Dočetl jsem se tady na foru, že se economy mode aktivuje, když poklesne napětí baterie. Mám uplně novou baterii Bosch (cca měsíc) a ráno mi to vyhodilo hlášku economy mode active.

Znamená to, že je baterie špatná? Nebo jen stačí přes noc ta zima, aby pokleslo napětí na tolik, že se to aktivuje, i když je baterie nová ?

206cc 2001 s16

Díky za odpovědi.

Odesláno

No, proto se ptám na tu baterku. Nic jsem nenechával hrát. Normálně jsem přijel domů, zamknul auto a šel jsem.

Přes noc auto stálo normálně venku. Ráno jsem přišel do auta, dal jsem tam klíček a naskočilo \"economy mode active\" .

Pak večer, když jsem jel, tak to už nenapsalo a dnes ráno taky ne. Proto mě zajímalo, jestli na té baterii přes noc pokleslo napětí a proto se to objevilo. Pokud ano, je tedy baterie špatná a nebo je to normální ?

Odesláno

Nezapnul ti někdo stropní světýlko?

Jiná možnost je, že blbne některý spínač.

Jiná možnost je, že blbne ten počítač.

U staré baterky jsem se s tímto nesetkal, spíš by to špatně startovalo. A dnes nebyl tak strašný mráz, asi 0 st.C.

Odesláno

Ale do economy mode auto padá vždycky po pár minutách bez jakéhokoliv pohybu ať je baterka jakákoliv... po nastartování se deaktivuje ;)

Odesláno
Řešil bych to, pokud bys nenastartoval. To je primární funkce.

Startuje to normálně, všechno je ok.. Ale bojím se, aby mě ta baterka nenechala. Protože jsem tu našel, že pokud je slabá, tak to píše \"economy mode active\" , což je pravda, protože mi to psalo furt, když jsem tam měl tu starou, až to nakonec zdechlo uplně..

Koupil jsem novou a bylo to o.k. Ale teď to napsalo novu, tak mě to trochu rozhodilo.:myslim

Odesláno

Musí tam být nějaký odběr někde proto to padá do economy jinak to tam nepadne.. každopádně je to \"ochrana\" před vybitím takže když to tam padne tak se ty okruhy které mají ten odběr odpojí..

Odesláno

Dovolím si nesouhlasit. Když tam není odběr, tak economy mode nenastane, ani při slabé baterce. Nakonec - startuje to, takže baterka není až tak slabá.

Bylo by potřebné změřit odběr.

Odesláno

Samozřejmě, že nastane, odběr je tam totiž vždy - i když jen řádově 10-15 mA po uspání. Mám to vyzkoušené u 406 i 407... Uspi auto, dej si žárovku na baterii a uvidíš co se stane. A to že to startuje? No jistě, proto to tam je ;) Stačí krátké starty, mít zaputé \"follow me home\", chvili necháš otevřené zadní dveře ... a máš Economy i u mojí skoro nové baterky.

Pořádně nabít baterku a sledovat.

[upravil dne 6/2/14 15:03 od koblih69]

Odesláno

Doba pred eco módom je závislá od toho koľko naposledy bežal motor. Potom sa pri státi motora počitá odber. Pri ďalšom štarte motoru a zhasnutí, se ďalšia doba do EM vypočítá z predošlej doby státia a následnej dĺžky behu motora.

Odesláno
Když tam není odběr, tak economy mode nenastane, ani při slabé baterce.

Bohuzel tento mod byl naposledy tak u Zigulika a S120, kde nebyla pulka auta plna ridicich jednotek :D

Odesláno
Doba pred eco módom je závislá od toho koľko naposledy bežal motor. Potom sa pri státi motora počitá odber. Pri ďalšom štarte motoru a zhasnutí, se ďalšia doba do EM vypočítá z predošlej doby státia a následnej dĺžky behu motora.

Toto je jediná správna odpoveď.:roker

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...