razor Odesláno 6. únor 2014 Odesláno 6. únor 2014 Zdravím, mám dotaz. Dočetl jsem se tady na foru, že se economy mode aktivuje, když poklesne napětí baterie. Mám uplně novou baterii Bosch (cca měsíc) a ráno mi to vyhodilo hlášku economy mode active. Znamená to, že je baterie špatná? Nebo jen stačí přes noc ta zima, aby pokleslo napětí na tolik, že se to aktivuje, i když je baterie nová ? 206cc 2001 s16 Díky za odpovědi. Citovat
3Run Odesláno 6. únor 2014 Odesláno 6. únor 2014 Aktivuje se po určitém časovém úseku bez nastartování a necháš hrát radio (30 minut u mě) Citovat
P607Olda Odesláno 6. únor 2014 Odesláno 6. únor 2014 Nebo otevřené dveře, kufr. Podle podmínek se to hodně zkracuje, až na pár minut. Citovat
razor Odesláno 6. únor 2014 Autor Odesláno 6. únor 2014 No, proto se ptám na tu baterku. Nic jsem nenechával hrát. Normálně jsem přijel domů, zamknul auto a šel jsem. Přes noc auto stálo normálně venku. Ráno jsem přišel do auta, dal jsem tam klíček a naskočilo \"economy mode active\" . Pak večer, když jsem jel, tak to už nenapsalo a dnes ráno taky ne. Proto mě zajímalo, jestli na té baterii přes noc pokleslo napětí a proto se to objevilo. Pokud ano, je tedy baterie špatná a nebo je to normální ? Citovat
Návštěvník Odesláno 6. únor 2014 Odesláno 6. únor 2014 Jestli máš novou baterku, tak to normální není. Citovat
P607Olda Odesláno 6. únor 2014 Odesláno 6. únor 2014 Nezapnul ti někdo stropní světýlko? Jiná možnost je, že blbne některý spínač. Jiná možnost je, že blbne ten počítač. U staré baterky jsem se s tímto nesetkal, spíš by to špatně startovalo. A dnes nebyl tak strašný mráz, asi 0 st.C. Citovat
razor Odesláno 6. únor 2014 Autor Odesláno 6. únor 2014 Právě, že je baterie nová... mám jí cca měsíc. Stalo se to v cca -8 nebylo to dnes. Citovat
Agrafik Odesláno 6. únor 2014 Odesláno 6. únor 2014 Řešil bych to, pokud bys nenastartoval. To je primární funkce. Citovat
ChouLu Odesláno 6. únor 2014 Odesláno 6. únor 2014 Ale do economy mode auto padá vždycky po pár minutách bez jakéhokoliv pohybu ať je baterka jakákoliv... po nastartování se deaktivuje Citovat
pito.za Odesláno 6. únor 2014 Odesláno 6. únor 2014 To určite nie do economy modu prejde po neakej dobe keď máš zapnutý neaký spotrebič,keď všetko povypínaš tak sa do economy modu neprepne. Citovat
razor Odesláno 6. únor 2014 Autor Odesláno 6. únor 2014 hmmm.. tak odpovědí je dost, jen si vybrat.. Citovat
razor Odesláno 6. únor 2014 Autor Odesláno 6. únor 2014 Řešil bych to, pokud bys nenastartoval. To je primární funkce. Startuje to normálně, všechno je ok.. Ale bojím se, aby mě ta baterka nenechala. Protože jsem tu našel, že pokud je slabá, tak to píše \"economy mode active\" , což je pravda, protože mi to psalo furt, když jsem tam měl tu starou, až to nakonec zdechlo uplně.. Koupil jsem novou a bylo to o.k. Ale teď to napsalo novu, tak mě to trochu rozhodilo. Citovat
P607Olda Odesláno 6. únor 2014 Odesláno 6. únor 2014 Nemáš tam neorigo rádio? Nebo bluetooth handsfree? Vypadá to na nějaký malý odběr, nějaké zařízení. Citovat
3Run Odesláno 6. únor 2014 Odesláno 6. únor 2014 Musí tam být nějaký odběr někde proto to padá do economy jinak to tam nepadne.. každopádně je to \"ochrana\" před vybitím takže když to tam padne tak se ty okruhy které mají ten odběr odpojí.. Citovat
koblih69 Odesláno 6. únor 2014 Odesláno 6. únor 2014 Odběr tam být nemusí, ale to je snadné ověřit. Prostě jen poklesne napětí baterie. Citovat
P607Olda Odesláno 6. únor 2014 Odesláno 6. únor 2014 Dovolím si nesouhlasit. Když tam není odběr, tak economy mode nenastane, ani při slabé baterce. Nakonec - startuje to, takže baterka není až tak slabá. Bylo by potřebné změřit odběr. Citovat
koblih69 Odesláno 6. únor 2014 Odesláno 6. únor 2014 Samozřejmě, že nastane, odběr je tam totiž vždy - i když jen řádově 10-15 mA po uspání. Mám to vyzkoušené u 406 i 407... Uspi auto, dej si žárovku na baterii a uvidíš co se stane. A to že to startuje? No jistě, proto to tam je Stačí krátké starty, mít zaputé \"follow me home\", chvili necháš otevřené zadní dveře ... a máš Economy i u mojí skoro nové baterky. Pořádně nabít baterku a sledovat. [upravil dne 6/2/14 15:03 od koblih69] Citovat
AnotherOne Odesláno 6. únor 2014 Odesláno 6. únor 2014 Doba pred eco módom je závislá od toho koľko naposledy bežal motor. Potom sa pri státi motora počitá odber. Pri ďalšom štarte motoru a zhasnutí, se ďalšia doba do EM vypočítá z predošlej doby státia a následnej dĺžky behu motora. Citovat
Vvitty Odesláno 6. únor 2014 Odesláno 6. únor 2014 Když tam není odběr, tak economy mode nenastane, ani při slabé baterce. Bohuzel tento mod byl naposledy tak u Zigulika a S120, kde nebyla pulka auta plna ridicich jednotek Citovat
ferinko2 Odesláno 6. únor 2014 Odesláno 6. únor 2014 Doba pred eco módom je závislá od toho koľko naposledy bežal motor. Potom sa pri státi motora počitá odber. Pri ďalšom štarte motoru a zhasnutí, se ďalšia doba do EM vypočítá z predošlej doby státia a následnej dĺžky behu motora. Toto je jediná správna odpoveď. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.