Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, tak moje auto nepřežilo výměnu oleje :grr

Vyjeli jsme z garáže, nechali ho vrčet, aby se ohřálo, ale po chvilce chcíplo a nejde nastartovat. Praská mi v motorovém prostoru pojistka F24 (10A) - \"Počítač vstřikování, dvojité relé cívky, snímač rychlosti, sonda přítomnosti vody\".

Ale koukal jsem, že na levé části motoru (jak jsou různá čidla) je nachcáno docela hodně oleje :myslim

P406 1.8 16v LFY + LPG

post-2127-14109635314706_thumb.jpg

Odesláno

S výměnou oleje to pochopitelně nesouvisí, ani jsme nezačali a auto umřelo :(

Zatím jsem zkoušel vyměnit dvojité relé v kasliku s řídící jednotkou) a to nepomohlo :(

Odesláno

nedostala se mastnota přes izolaci do kabelů a nezkratuje se?

to jsi neviděl ,že tam máš motor tolik poblitej.....

to je tak když zvedneš kapotu,jen když měníš olej a o nic se nestaráš....;)

Guest servisman
Odesláno

Koukni na prostor kde je snímač otáček je poblíž ,vyndej zkoukni max vyčisti

Odesláno

Otázkou je jestli zrovna z tohohle okruhu neberou napájení LPG. Olej bych teď neřešil a kouknul jestli není někde prodřený drát. Případně můžeš místo pojistky zapojit žárovku a odpojovat jednotlivé prvky dokud nezhasne.

Odesláno
A proč bych měl zvedat kapotu? Je tam pod ní něco zajímavého?

jo jednoho takového taky znám...

proč lozit pod kapotu všechno hlídá elektronika...

ani olej se nemusí kontrolovat...

ggrr,,chhrr a zadřenej motor....je pravda nemusí se tam lozit,ale může se to pěkně prodražit...;)

Odesláno

tak jsem to nemyslel, to LFY má jednu výhodu, že dokáže točit jako dvoulitr, když jsem hledal vadné relátka tak jsem to takto řešil, samozřejmě něajký olej tam být musí

Odesláno

Koblih: Dík, postupné odpojování a proměřování čidel mám v plánu na zítra odpoledne. S tou žárovkou to je dobrý nápad, udělám to tak.

LPG je připojeno na baterii (má svoji pojistku).

Odesláno

Podle mě vytečený. Až se odpoledne (teď vezu děti na lyžování) půjdu v tom vrtat, zkusím to vyfotit. Včera jsem měl šíleně špinavý ruce, tak jsem to jen opatrně cvaknul mobilem, abych mohl označit, kde ten olej je.

Odesláno

Odpolední zásah dvou šikovných automechaniků byl úspěšný ;)

Přijel Hurvajz a společnou pílí jsme po rozebrání pojistkové skříňky v motoru, sundání kasliku pro akumulátor a odpojení obrovského konektoru pod tím kaslikem jsme odhadli, že vadný bude snímač rychlosti. Měření ohmetrem a sledování žárovky místo pojistky to potvrzovalo. Vůbec nebylo snadné čidlo zespodu odpojit, ale za neustálého povzbuzování jsem šroubovákem a ukrutnou silou konektor vypáčil a bingo!!! Auto startuje !!!

A teď to hlavní, kde koupit čidlo obj. číslo 616070 ???

[upravil dne 2/2/14 19:27 od Radek Hurvajz]

Guest servisman
Odesláno

616070 je snímač rychlosti snímač otáček je jiný ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...