Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Plyn (vzduch) ve sprayi.... lépe v tlakové dóze....

Recommended Posts

Odesláno

Naplním to buď v práci kde máme vzduch a nebo malým kompresůrkem co mám na dofukování kola, 3,5ATM zvládne v pohodě.

Mám v práci nějakej čistič ve spreji od Wurth, a zespodu se to normálně plní, zítra se podívám líp zda by to nešlo naplnit jen vzduchem:myslim

[upravil dne 27/1/14 22:49 od Šalda]

Odesláno
V těch sprejích se \"stlačeným vzduchem\" v drtivé většině případů není z výše popsaných důvodů stlačený vzduch, ale právě i ten isobutan. A z tohoto důvodu je i na nádobce napsáno, že je to hořlavé. Mám jeden takový sprej v regálu, mám ti ho dojít vyfotit?
Tak ja teda nevim, ale ja mam zkušenosst se sprejem kde je vyloženě napsano že je v něm tlakový vdzduch, filtrovaný a že je to nehořlavé, a taky stal cca 250kč teda, tak jestli třeba některý jsou s isobutanem to nevim, měl jsem za to že je to všechno stejný, ten co jsme měli byl zelenej a při foukání to isobutanem nesmrdělo;)

Bylo na nadobce i vysloveně napsáno že je nehořlavý

[upravil dne 28/1/14 00:03 od Radek Hurvajz]

Odesláno

Máme tlakových nádoby na stlačený vzduch jmenuje se to refillo mat a je to 400ml dóza která ma šroubovací víčko kudy se nalévání kapalina a zespodu je ventil na plnění vzduchem přes plnící stanici. Vydrží až 6 atm. Dá se používat i bez kapaliny jen se vzduchem.

U klasickými vzduchovýho čističe ve spreji máme v infolistu psáno nehořlavý ,netoxický. Do bezpečnostního listu mužů kouknout až budu u PC

[upravil dne 28/1/14 09:51 od Voighta]

Odesláno

Že se blbě ptám,jaké že to jsou ty jednotky ATMOSFÉRA.

Jestli je 1 ATM = 100KPa,pak by bylo 6ATM=600Kpa,tak si docela dobře nedokážu představit tím naplnit sprej s kterým bych něco vyfoukal.

Zkusil to někdo?Jak dlouho jste tím ofukovali?

Odesláno

Kdysi to vyšlo v legendárním časopise \"Udělej/Urob si sám\" Vzal se normální kovový ventilek a tvrdým cínem naletoval na spodek spreje. Používal jsem to jako modelář poměrně hodně. Nicméně dneska není problém si vzít třeba starý 1-2kg hasičák a nafoukat ten. Pro nafoukání stačí kompresor z ledničky, který seženeš na sběrném dvoře zdarma. Jeden kolega modelář byl hodně líný tak vzal staré kolo s pneu, nafoukal ho a používal ho místo tlakové nádoby ;)

Odesláno

Jsem hotovej z toho, když stlačený plyn k ofukování stojí víc, než čistič brzd.... No nic, dnes jsem ho koupil v prodejně výpočetní techniky za 99,-. To se mi zdá taky dost, ale měli ho hned, což rozhodlo....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...