The_LL Odesláno 17. leden 2014 Odesláno 17. leden 2014 Ale fuj.. po 8 letech bez nehod v Prazskych ulicich jsem se pripojil do klubu poznamenanych. Ale schavle se Vas zeptam jak to vidite vy KDO je na vine? Stala se mi takova vec.. Na krizovatce u Arkad na pankraci ktera je celkem velka jsem se stretl s pani pravym prednim rohem vs jeji levy pradni. Slo o to ze jsem stal a odbocoval vlevo (prvni na svetlech) v levem odbocovacim pruhu (jsou tam dva ktere jedou doleva). VJIZDEL JSEM DO KRIZOVATKY NA ZELENOU SIPKU VOLNO. Podotkyam ze prselo a bylo mokro plus na krizovatce byla celkem tma (prestoze osvetleni svitilo) navic auta ze spod stoji v kopci a svitili nam do obliceje (to jen tak pro navozeni atmosfery). Kdyz mi padla zelena rozjel sem se tak abych nikoho nezdrzoval tzn svizneji nicmene se svym 1.6 tunovym 1.8 benzinem sem rozhodne nezavodil protoze to proste nejde Pred rozjezdem jsem koukal na semafor a po rozjeti jsem periferne sledoval vedleme ted jiz jedouci doleva taktez odbocujici vozidlo aby me tzv neskripnul v mem pruhu atp. Nacez vedle me jedouci vuz zabrzdil a pred jeho kapotou cca pul metr metr projela pani ktera taktez odbocovala vlevo ale z pricneho smeru z PREDESLE ZELENE (udajne). Pripojim schema at to tu nemusim vysvetlovat. (do prilohy kvuli VPN se mi ji nedari nahrat na zadnej online iamge share ) Nicmene ja sem ji nevidel presto ze sem stal na svetlech jako prvni - zrejme stala nekde hned za semaforem a cekala az bude moci odbocit a zustala tam viset - z jejiho smeru je pouze \'kualta zelena\' - Ale pozor je tam signalizace pro opusteni krizovatky (zelena sipka vlevo diagonalne) tu hadam nerespektoval. Nasledne po rozjeti do krizovatky cca po 3 metrech doslo ke stretu.. zajimave je ze byla v krizovatce zcela sama (a to je ta krizovatka fakt velka) nikdo za ni nebyl nikdo pred ni neodbocoval.. Nyni je vse ve spravnim rizeni. Tak schvalne kdo je na vine dle Vas (a smele do me proto se tu ptam)? Po procitani dopravniho zakona se jen stydim ze sem tomu nezabranil (moje ridicske ego dosti splasklo) Pan policista co to resi na magistratu se do telefonu vyjadroval tak ze nevi komu to priklepne ze je to slozite. P.S. Pani mela svedka kterej stal za ni na cervenou a kdyz jel okolo tak na me okamzite zacal hulakat a vulgarne mi nadavat ze sem do pani najel umyslne a ze ji to dosvedci. :\\ Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 17. leden 2014 Odesláno 17. leden 2014 Tak pokial to spravne chapem, na fotke je ta ona paní nakreslená červenou ano ? Podľa mňa, pokial si vyrazil na zelenú, tak paní nemala čo v križovatke robiť, nakoľko už musela mať dávno červenú a aj čas opustiť križovatku ... Pokkiaľ je vozidlo B svedkom, že ste vyrážali na zelenú, tak podla mňa by to nemala byť tvoja chyba. Otázka je, či náhodou nie sú na danej križovatke kamery, ktoré by priebeh ujasnili ... RESP: ešte do doplním. Pokiaľ je pravda, že si vyrazil na zelenú, a má ti to aj kto dosvedčiť, tak si neporušil žiadne pravidlá. Totižto svetelnej signalizácií je nadradený jedine policajt ktorý riadi dopravu. Ten tam nebol, takže si sa riadil dopravnými predpismi. Je nemožné porušiť v danom bode maximálnu povolenú rýchlosť, takže neviem, prečo by si mal byť vinný ... Zároveň sa tu nastkytuje otázka, prečo sa pani nachádala v križovatke, keď ty si mal zelenú. Máš len tieto možnosti 1. Zle fungujúca svetelná signalizácia = nemožné resp. scifi 2. Vošla do križovatky na červenú = jej chyba 3. Vošla do križovatky avšak kvôli množstvu áut, nestihla prejsť = jej chyba, zákon hovorí, že do križovatky nemôžeš vstúpiť ani na signál zelená, pokial vidíš, že ju \"neprejdeš\" tj ,že je zapchaná atď. 4. Vošla na zelenú, skapalo jej to, alebo čokoľvek, a po nahodení motora sa znovu \"rozjela\" = zase jej chyba podla mňa ... [Edited on 17/1/14 11:39 by Lubk0] Citovat
The_LL Odesláno 17. leden 2014 Autor Odesláno 17. leden 2014 Jj pani je cervene. A jinak kamera tam je to by to mohlo vse rozseknout magistrat si to v takovyvh pripadech zada sam ? A vozidlo svetlemodre z pozice \'B\' odjelo (couvlo a objelo) takze ja zadneho svedka nemam Pani ma onoho \'pana\' plus nejela vaute sama. Ja sem tam byl zcela osamocen No jsem na to zvedav - dik za reakci. [upravil dne 17.1.2014 11:39 od The_LL] Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 17. leden 2014 Odesláno 17. leden 2014 No pokial tam kamera je, tak by si to mali vysetrovatelia DN vyziadať sami ... V každom prípade by som im to skúsil aj pripomenúť, či sa na onen kamerový záznam pozerali. Pokiaľ je z toho záznam, tak je z toho napr aj EČ vozidla B, a vedia ho osloviť ako svedka. Hlavne si treba stále trvať na tom, že si vyrazil na zelený signál ... Zelený signál je nadradený pevne stojacim značkám hlavná či vedlajšia cesta a musí byť nastavený tak, že predošlí účastníci cestnej premávky ktorý mali zelenú z iného pruhu majú dostatok času križovatku opustiť. [Edited on 17/1/14 11:42 by Lubk0] Citovat
oddie Odesláno 17. leden 2014 Odesláno 17. leden 2014 No, na to je zrovna dobré mít kameru... Jinak takhle kdysi nabourala jedna s mým autem, přesně čekala na odbočení, z příčného směru dostali zelenou, ona už to nestihla, a dostala to za vinu. Ale taky dost závisí na tom, jaké máš svědky a důkazy... Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 17. leden 2014 Odesláno 17. leden 2014 No když za ní stál chlap na červený, kterej ji ted dělá svědka tak jak ona mohla mít zelenou?? Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 17. leden 2014 Odesláno 17. leden 2014 No když za ní stál chlap na červený, kterej ji ted dělá svědka tak jak ona mohla mít zelenou?? Presne tak Navyše, som zvedavý, ako by dokázal on úmysel Citovat
The_LL Odesláno 17. leden 2014 Autor Odesláno 17. leden 2014 tak sem rad ze to vidite stejne ve stredu se jdu seznamit se spisem tak schvalne napisu dalsi detaily... Nicmene z toho stejne nemam dobrej pocit.. ja sem si dycky myslel ze mam nezmernej prehled o vsem deni pred sebou Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 17. leden 2014 Odesláno 17. leden 2014 V kazdom pripade si za kazdych okolnosti stoj za tym, ze si siel na zelenu ... To je cele ... Uvidis, ci zo spisov tahali kamerove zaznami, ked nie, navrhni to a trvaj na svojej nevine ... Svedkovia su neni vsetko Pred nedavnom vyhrala spor na SK zena, ktora bola v aute sama, a tvrdila, ze na stopke zastavila proti dvom policajtom ktory svorne tvrdili, ze nezastavila ... Nevedeli jej to dokazat, a bolo vybavene ... Citovat
Medvěd Odesláno 17. leden 2014 Odesláno 17. leden 2014 Je spousta křižovatek, kde odbočující auta prostě NESTIHNOU dokončit manévr před tím, než padne zelená dalšímu směru (namátkou Poděbradská/Průmyslová (Kbelská), Letenské náměstí (např. z Veletržní odbočit do tunelu tak, abys byl pryč než vyjedou auta z Korunovační je velice problematické (obzvlášť když se do toho ještě nacpe tramvaj)) , Bulhar ....). Taky je pravdou, že řidič nemá vjíždět do ucpané křižovatky, ale pak by ses konkrétně v Praze opravdu nikam nedostal (páč když ne ty, tak z jiných směrů Ti tam pojedou neustále a v krajním případě může přijít i ramenatá \"rampa\", která Ti ručně vysvětlí, že čtvrtou zelenou už za Tebou fakt stát nehodlá). Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 17. leden 2014 Odesláno 17. leden 2014 Taky je pravdou, že řidič nemá vjíždět do ucpané křižovatky, ale pak by ses konkrétně v Praze opravdu nikam nedostal (páč když ne ty, tak z jiných směrů Ti tam pojedou neustále a v krajním případě může přijít i ramenatá \"rampa\", která Ti ručně vysvětlí, že čtvrtou zelenou už za Tebou fakt stát nehodlá). To je asi všetkým známe, nič to však nemení na tom, že DN sa posudzuje podla platných zákonov a tie hovoria jasne ... Nemôžeš DN hodnotiť podla toho, koľko zelených by tam ona paní čakala ... Citovat
oddie Odesláno 17. leden 2014 Odesláno 17. leden 2014 To už se myslím někde probíralo, tyhle rozpory typu řidič nesmí vjet do křižovatky, aniž by měl jistotu, že ji může opustit x musí při odbočování vlevo najet kam až to jde, dát přednost protijedoucím a počkat... Medvěd má pravdu, křižovatek, kde se to nestíhá je dost, tím spíš, že řada lidí jezdí i na červenou a pokud tam nějaká malá rezerva na dokončení odbočování nastavená je, jeden jedoucí z bočního směru těsně na červenou ji spolehlivě vymaže. Osobně to dělám tak, že při rozjedu koukám, jestli v křižovatce ještě někdo \"nevisí\" a případně jej pustím, aby tam nezůstal, a naopak když takhle někde zůstanu, koukám úplně všude kolem, kde kdo už jede a jak, a zda mě taky pustí, a občas je to fakt dost peklo. Radši ale zůstanu stát, než bych se někam cpal, a) těžké MPV není raketa na rozjezd, b) pokud budu stát a někdo vletí do mě, je to na něj, a to že jsem stál mám případně podpořeno kamerou. Citovat
Fruktis Odesláno 17. leden 2014 Odesláno 17. leden 2014 Já teda nevím ale přijde mi spíš že tam ženská přispurtovala na poslední chvíli. Nebo že ji tam skočila oranžová a tak si řekla že to ještě projede a ups. Taky otázka zda netelelefonovala či něco podobnýho. V praze každý druhý u ucha telefon, a pak nevědí která bije. Citovat
The_LL Odesláno 17. leden 2014 Autor Odesláno 17. leden 2014 Mno a takhle to dopadlo prozajimavost... pani na tom byla hur... precejen pug neni zadnej papundekl... nebo aspon nebejval... ona mela nove VW polo... Osobně to dělám tak, že při rozjedu koukám, jestli v křižovatce ještě někdo \"nevisí\" a případně jej pustím, aby tam nezůstal, a naopak když takhle někde zůstanu, koukám úplně všude kolem, kde kdo už jede a jak, a zda mě taky pustí, a občas je to fakt dost peklo. Radši ale zůstanu stát, než bych se někam cpal Oddie delam to stejne.. ale za ty situace co tam byla sem ji proste nevidel / nevsiml si ji [upravil dne 17.1.2014 14:15 od The_LL] Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 17. leden 2014 Odesláno 17. leden 2014 Čisto teoreticky oddie Kamerový záznam s takejto kamery pokiaľ viem nejde brať ako dôkaz, alebo sa mýlim ? Viem, že v Rusku to dovolili ... Ale myslím, že u nás, sa to ako dôkaz dať nedá :/ Citovat
oddie Odesláno 17. leden 2014 Odesláno 17. leden 2014 Nakolik se to bude nebo nebude brát jako důkaz je otázka, ale zcela ignorovat to nemůžou. Citovat
Pe.Tr Odesláno 17. leden 2014 Odesláno 17. leden 2014 koukal jsem na googel street, bud to smrdí pojistným podvodem nebo demenci pani ale stopero uz jela na cervenou Citovat
Krt€K Odesláno 18. leden 2014 Odesláno 18. leden 2014 Já nejsem nehodář, ale přišil bych to tý paní.. Citovat
Dave_k Odesláno 18. leden 2014 Odesláno 18. leden 2014 Očividně tam semafory fungují tak, že co se týče Tvého směru nejdříve pustí auta rovno a doprava, ty čekáš, pak ty rovno mají červenou, odbočující doleva dostanou zelenou (šipka) a nakonec je červená a můžou jet auta za stran s tím, že odbočující doleva dávají přednost. Tudíž paní tam asi zůstala viset už když auta jezdila rovno a pak si myslela, že to prolítne než se rozjedou ti odbočující. Ten vedle Tebe jak píšeš ju zmrknul na poslední chvilu a včas zastavil. Ty už jsi takové štěstí neměl. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.