Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ten časopis je zdarma a sám se financuje, aktuální náklad je kolem 100 tis. výtisků o tom by se mohlo většině časopisů jenom zdát. Mrkni třeba sem: http://www.osmium.cz/pdf/stk112005_0405.pdf takhle nějak vypadá třeba dvojstrana. Jaká by měla být skladba? Když napíšu pár bodů (aniž bych nad tím přemýšlel)

1. Novinky obecně (cokoliv příbuzného autům)

2. Novinky Pežo

3. Probíhající spec. akce, slevy, kupón na slevu...

4. Povídka

5. Reportáž ze srazu nebo klubové akce

6. Pár vtipů, hezkejch fotek ...

7. Reklama těch co to zaplatí v přiměřené formě a množství...

Forma - jestli tištěná nebo elektronická je věc zvážení - obojí je možný. Četnost by měla být určitě vyšší než 1x ročně, mic třeba 1x za Q... ale to je jedno. Já mám holt názor na tyhle věci hodně postižený tím, že věci na sebe mají vydělat a ještě něco zbýt a když se něco dělá tak to má vypadat k světu a né jen \"tak nějak\".

Odesláno

Ještě k tomu financování - s členskou základnou jako má P.C. se peníze \"válejí na ulici\"... dám příklad: Firemní hrneček na kterém je napsáno třeba Franta Novák - opravář elektro stojí s potiskem řekněme 19,- při poštu 100 ks. Pak Novák, ani magor a zavolá tomu co od něj bere a domluví se, že mu půlku zaplatí za to, že na protější straně bude jejich logo. Výsleek je, že p. Novák udělá hrnků za stejný peníze 2x tolik, tím se navíc dostane k větší slevě a místo původních 1900,- zaplatí za 200 hrněčků třeba 1500,-. A najednou má chudák 2x tolik hrnků a ještě mu zbyly prachy na něco dalšího...

Odesláno

Na rovinu Koblihu vůbec nejsem přesvědčený, že bych chtěl, aby na klubovém hrníčku bylo logo třeba AK (když už jsi teda použil příkladu s hrnkem). Když ho od nich (AK) dostanu, nemám problém si do něj kafe udělat, ale kdybych ho dostal třeba od klubu jako vánoční prezent, radostí bych určitě nejásal.

Prachy se sice válej na ulici a je asi dobré nebýt líný se pro ně ohnout, ale ....

P-C vznikl jako NEZISKOVKA, která má momentálně problém utratit i těch pár tisícovek, které vybere za reklamu. Až bude klub postaven na komerčním základu (povinně řádné členství), tak si sice budeme moct pronajmout na srazy okruh a chrupčit v ***** hotelech, ale osobně jsem velký skeptik v tom jak dlouhé by takový \"komerční\" klub měl trvání (kór když většina uživatelů internetu je přesvědčená, že vše musí být zadarmo a tvora, který ctí něco jako autorská práva nebo duševní vlastnictví, je třeba vyhubit jako krtka).

Odesláno

Medvěd: Jen trochu poopravím myšlenku, kterou tady mnohdy slýchám, ale není tak docela pravdivá. Klubový roční rozpočet je při stávajících příjmech dost na hraně, spíš v mírné ztrátě a z dlouhodobého hlediska je neudržitelný. Nenechte se zmýlit aktuální sumou peněz na účtu, většina z nich má jasné určení... Takže hledání dalších zdrojů příjmů pro klub je aktuální, ale rozhodně nehodlám tohle forum nějak extrémně komercializovat. To bychom rovnou mohli na klubová trička dát logo AK, Total a Peugeotu a rozdávat je zadarmo :roll

Odesláno

Méďo to byl jednoduchý příklad, je to na něm dobře vidět. To ale vůbec neznamená, že se pak nedělají vlastní reklamní předměty. Navíc když se to dělá dostatečné chytře tak o \"cizí\" logo vůbec nevadí... Nikoho dnes nepřekvapí, že v je v celostránkovém inzerátu na Notebook malé Logo Intel, logo Microsoft, logo MSI... ani tam obvykle neruší. Nicméně Microsoft dá až 50% ceny, Intel 40% MSI dalších 30%... výsledek je, že ti průměrně cca 30% peněz zbude... A ty můžeš využít třeba na výrobu těch předmětů kde logo nechceš... ;)

... a jenom abych byl jednoznačnější - klubová identita (spolu s členskou základnou) je to nejcenější co teď klub má ( možná ještě s databází informací zde na fóru). Takže její udržení je klíčové. Nicméně lze to udělat i efektivně.

[upravil dne 18/12/13 13:38 od koblih69]

Odesláno
Medvěd: Jen trochu poopravím myšlenku, kterou tady mnohdy slýchám, ale není tak docela pravdivá. Klubový roční rozpočet je při stávajících příjmech dost na hraně, spíš v mírné ztrátě a z dlouhodobého hlediska je neudržitelný......

Aha, takže se toho od kdysi až tak moc nezměnilo. Myslel jsem si, že právě příliv partnerů a točící se e-shop znamená to, že má klub peněz relativně dost. Není-li to tak, je třeba opravdu nějak zapracovat na navýšení počtu ŘČ - ale jakou cestou toho docílit, to fakt netuším (trika s logy deseti firem na zádech ale jako cestu nevidím).

Odesláno

Je to tak, jak píše Schreek. Příliv partnerů neznamená vždy příliv peněz, ale plynou z toho určité výhody. Například Auto Kelly nám nic neplatí, zato u nich máme zajímavé slevy. E-shop je již delší dobou nastaven tak, že se prodává těsně nad nákupními cenami a řada věcí je tam již dlouho a jsou za výprodejovou cenu, tudíž hluboko pod nákupem. Však si stačí otevřít účetní závěrky.

Odesláno

Pánové, asi moje závěrečná poznámka - možná hlavně k Méďovi. Hodně nerad čtu proč něco nejde... Pokud lze někde získat podpora (což zaručeně jde) tak odmítnou jí šmahem je pro mě těžko pochopitelný. Věc přece nestojí tak jeslti budu muset mít na každým hrnečku logo Total, ale jeslti tím, že budu mít na polovině hrnečků logo Total tak náhodou nebudu mít zadarmo druhou polovinu těch kde je jenom logo moje... Takže než šmahem odsoudit tka spíš se zamyslet nad tím jak tyhle věci využít tka abychom dostali přesně co chceme...;)

Odesláno

To koblih69:

Nevím zda jsi přečetl všechny příspěvky v tomto vláknu (taky to vynechám když je to víc než na 3 stránky), ale hned v úvodu jsem psal, že pro tištěnou verzi je to nesmysl - příliš nákladné - a dále pak, že elektronická verze je celkem reálná vize ve formátu čtvrtletníku nebo občasníku. Do toho bych se rád i zapojil a celkem klidně bych si to vzal i na svoje bedra a ten čas tomu i věnoval bez nároku na nějakou odměnu. Je tu ale jeden problém - potíž - na jednoho člověka je to nereálná věc, pokud by se nevěnoval jen tomu. Takže pokud kritizuješ názor \"proč něco nejde\" řekni taky také zda jsi ochoten \"Ty\" tomu něco obětovat a na této aktivitě se podílet.

P.S. Odhadem a dle zkušeností, které mám z dřívějška - 4 členové tzv. redakční rady je minimum.

Odesláno

Vedení jsem už několikrát nabízel svoje služby například při vyjednávání s partnery, zcela bez odezvy... co se týká pomoci na tomto \"časopise\" pak ano - ale pouze za podmínky, že budu 100% přesvědčený, že obsah, forma a pod. jsou to pravé. Neuměl bych se podílet na něčem čemu nerozumím nebo nevěřím.

PS: Kritika \"proč něco nejde\" směřovala zejména k přéspěvkům Medvěda a jeho kritiky mít na hrníčku \"cizí logo\".

Odesláno

Osobně bych si z e-shopu určitě nekoupil nic, kde by bylo nějaké sponzorské logo firmy, která se propaguje na každém rohu. Sorry, ale fakt ne - a myslím si, že s tímhle názorem nebudu tak úplně sám. Aby \"sponzor\" chtěl na naše reklamní předměty umístit své logo, musel by přece mít aspoň minimální jistotu, že se něco s jeho logem i prodá - proč by jinak vyhazoval kačky, že? Bártrování se mi nelíbí svůj názor jsem vyjádřil a tím v této věci zřejmě končím.

K tématu - rád si počkám až nějaký občasník vznikne. Zatím jsem skeptik, přesvěčte mně, že se mýlím.

Odesláno
koblih69: Nabízel? Komu? Co?

Nabízel jsem to tu několikrát, vždy v souvislosti s nějakým vláknem týkajícím se podpory. Poprvé to bylo v době když jsme neměli partnerství s Elitem a já nabízel možnost dojednat tam slevy, následně minimálně ještě 1-2x v jiných vláknech. Ale je pravdou, že minimálně to 1. bylo jistě za minulého vedení... dohledávat to opravdu nebudu ;)

Odesláno

Je to pěkný nápad, z hlediska památky na klub.

Tištěná podoba nákladná, to je jasné, takže internetový časopis asi jediné východisko.

Šlo by to kdyby do každého čísla přispěl někdo jiný. Jeden člen by to asi zadarmo nedělal.

Bohužel se obávám, že se nás ochotných nenajde zrovna moc. Před pár lety se nenašel téměř nikdo, kdo by sepsal informace o jednotlivých modelech pro hlavní stranu, když se měnila nebo opravovala.

Tak to vidím tak, že zůstane u reportáží s obrázky a videem to dokumentující...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...