Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Čaute, zajímala by mě jedna věc. Dá se říct, jaká je zhruba životnost alternátoru? Kolik cca kilometrů případně let by měl vydržet? Díky moc.

Odesláno

JJ, dá se to určit naprosto přesně v rozmezí několika set tisíc km :aut

Švára má na Felině natočeno 150tis a bude dávat novej - špatně to dobíjí :D

Odesláno

Statistika nuda je, zná však přesné údaje...

Takže ještě doplním:

- na Peugeotech

- vydržel min. 250 a max 400, ostatní případy mezi těmito

[upravil dne 4.12.2013 19:50 od P607Olda]

Odesláno

80t km, ale ono je úplně fuk o jakou značku auta jde.

[upravil dne 5/12/13 13:07 od minimaxa]

Odesláno

Tak to by mě zajímalo, kolik ujedeš za rok... :D Neřekl bych, že každou chvíli. Já najedu ročně cca 35000 a to jezdím skoro denně. V průměru téměř 100 km... Takže bych měnil jednou za dva roky, to není tak moc... ;)

Odesláno

Tak alternátor se dá třeba zrepasovat a části jako ložiska, uhlíky, sběrný kroužek a dokonce i regulátor se dají vyměnit. U dieslu pak ještě volnoběžka. Takže pokud altík zlobí tak je třeba zjistit proč, vyměnit potřebnou část a pak proměřit. Cena opravy nedosáhne ceny nového alternátoru.

Běžně se repase pohybuje okolo 1.000,- (ložiska, sběrný kroužek, uhlíky).

Odesláno

Oldo, to abych si dával bacha, blížím se průměrné hodnotě z tvých údajů :D

Táta měl na Berlingu (2.0 HDi) problém s altíkem, když auto mělo cca 180tkm, stačil repas. Ale nevím, co to stálo.

Odesláno

No, pokud jezdíš dálky, je lepší repasovat preventivně. Bez altíku se dá ujet na benziňáku asi 80 km, na klasickém dieslu moc (vyzkoušeno asi 200 km), na HDi nevím.

Taky čerpadlo v nádrži je lepší po více než 300 t. vyměnit - bývá to levnější, než odtahovka. Anebo tahat na laně, ale stejně je to komplikace a vyžaduje to 2 auta a 2 lidi.

[upravil dne 5.12.2013 20:22 od P607Olda]

Odesláno

Dálky jezdím málokdy. Pokud se nepletu, odcházející čerpadlo v nádrži se projevuje měděnými pilinami v palivovém filtru. Ten měním po 20tkm, s olejem. To je snad dostatečný indikátor.

Obecně se držím zásady, nesahat na to, co funguje.

Odesláno

Na dodavke mi vydrzal nieco okolo 600 tis neviem presne musel by som pozriet do zaznamov. Dal som ho zrepasovat preventivne pretoze sa mi zdalo ze uz ma dost ale chlap mi povedal ze to s nim este nebolo az take zle. Dokonca aj uhliky mali este rezervu. :o Bude to asi ale tim ze nema kedy vychladnut . Toci sa od rana do noci;)

Odesláno
Minimaxa si dělá srandu, nesmíš všemu věřit, koukej na tu fotku.

Minimaxa to myslí smrtelně vážne. Na 80tis jsem měnil. Roztrhnul se stator vejpůl. :roll

Odesláno

Já jsem kdysi na Feldě měnil při cca 125tkm regulátor a po roce kolem 145tkm celý alternátor. Ale tam to byla sranda, komplet nový stál do 2000Kč. S kamarádem jsme to tehdá vyměnili svépomocí před barákem, byť jsme ani jeden nic takového předtím nedělali.

[upravil dne 6/12/13 12:20 od Ajap]

Odesláno
Minimaxa si dělá srandu, nesmíš všemu věřit, koukej na tu fotku.

Minimaxa to myslí smrtelně vážne. Na 80tis jsem měnil. Roztrhnul se stator vejpůl. :roll

na Peugeotu?? :o nebo na Fiatu v podpisu?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...