Přejít na obsah

lufrik

Uživatel
  • Počet příspěvků

    41
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 206
  • Rok výroby
    2001

Profilové informace

  • Město
    Ostrava
  • Stát
    Česká republika

lufrik's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. Ahoj všem, prosím o radu. Už asi třetí den pozoruju, že když zaparkuju a otevřu dveře, je cítit spálenina. Při jízdě v autě nic cítit nejde. Z motoru to nejde. Vypozoroval jsem, že tento zápach jde cítit okolo pantů levých předních dveří, když je otevřu. Myslel jsem, že to má spojitost s brzdami, ale kolo se nijak nepřehřívá. Nesetkal se s tím někdo? Díky moc za každou radu.
  2. Ahoj, prosím o pomoc, už si nevím rady. Už asi měsíc mi něco vrže v kufru. Vypadá to, jako by vrzal plast o plech, ale těžko říct. Nejprve jsem to řešil puštěným rádiem, ale teď už mě to docela štve. Prostříkal jsem všechny pantíky sedadel, i nahoře ty úchytky. Dělá to, i když jsou sedadla sklopené. Dále jsem oddělal plastový kryt pátých dveří, ale problém trvá. Neřešil už to někdo? Budu rád za každou radu. Díky moc.
  3. lufrik

    Jak poznám špatnou baterii?

    Když má baterka 6 článků a každý má 2,1V, tak logicky když mi umře jeden článek, tak bych měl naměřit hodnotu menší než 12,6V, a to znatelně, nebo se pletu? Rádio mám origo.
  4. lufrik

    Jak poznám špatnou baterii?

    On naměřil něco přes 12V a řekl, že je to určitě špatný článek. Kontrolky normálně svítí, auto centrálem otevřu. Jen to pomalu točí a nechytne to. Jako by byla vybitá baterka. Baterka je stará necelé tři roky. Proto by mě zajímalo, kdyby byl špatný článek, jakou hodnotu by naměřil, jestli něco přes 12V nebo nižší.
  5. Ahoj všem, mám dotaz. Jak poznám, že je baterka špatná? Nešlo mi nastartovat auto, tak jsem dal baterku do nabíječky. Po nabití jsem to bez problémů nastartoval, ale po dalších dvou dnech už zase ne. Dal jsem ji znova do nabíječky, abych s tím dojel ke kamarádovi na proměření. Bohužel jsem to nenastartoval, tak jsem vytáhl baterku a dojel za ním jiným autem. Změřil ji voltmetrem, ukazovala něco přes 12V a říkal, že je vadný článek. Mě jen není jasné, když je vadný článek, proč naměřil 12V? Logicky mi z toho vyplývá, že pokud by byl vadný článek, musel by přeci naměřit méně než 12V. Nebo se pletu? Nevím, jestli mám koupit novou baterku nebo to bude něco jiného, proto budu rád za každou radu. Díky moc.
  6. lufrik

    Vybitá baterka

    Já jsem na rádio zatím nesahal. Je tam origo od výroby. Takže v tom by problém být neměl. Napadl mě vadný článek baterie.
  7. lufrik

    Vybitá baterka

    Proměřím to. Proč ses ptal, jestli mám v autě originál rádio nebo jiné?
  8. lufrik

    Vybitá baterka

    Originál rádio.
  9. Ahoj, prosím o radu. Vybila se mi u auta baterka. Centrál fungoval, kontrolky taky, jen jsem to prostě nenastartoval, pomalu to točilo, ale nechytlo. Vyndal jsem baterku a nabil jí. Asi po 12 hodinách nabíjení ji dal do auta a bez problému to nastartoval. Druhý den jsem to taky nastartoval. Pak auto dva dny stálo a když jsem to chtěl po dvou dnech nastartovat, opět stejný problém, kontrolky svítily, ale nenastartoval jsem. Čím to může být, odešla baterka? Ptám se, jestli se s tím někdo nesetkal, protože bych nerad kupoval novou baterku, tahle je stará něco přes dva roky. Díky za každou radu.
  10. Ahoj, mám problém v tom, že se mi při jízdě stává, že se zničehonic rozsvítí kontrolka dobíjení a auto hůře zatáčí. Když kontrolka zhasne, je vše v pořádku. Připadá mi, jako by se nějaká řemenice kousla. Vzhledem k tomu, že servo jsem měnil za nové zhruba před rokem, tak mi zbývá už jen to, že to může být napínací kladka nebo alternátor, protože klimu nemám. Napínací kladka je měněna asi před třemi lety (cca před 25 tis. km). Nesetkal se s tím někdo? Předem díky za info.
  11. lufrik

    Napínací kladka klínového řemene

    Já mám problém v tom, že se mi při jízdě stává, že se zničehonic rozsvítí kontrolka dobíjení a auto hůře zatáčí. Když kontrolka zhasne, je vše v pořádku. Připadá mi, jako by se nějaká řemenice kousla. Vzhledem k tomu, že servo jsem měnil za nové zhruba před rokem, tak mi zbývá už jen to, že to může být napínací kladka nebo alternátor, protože klimu nemám. Napínací kladka je měněna asi před třemi lety (cca před 25 tis. km). Proto mě právě zajímá, jak dlouho vydrží napínací kladka, jestli to může být napínačkou nebo alternátorem.
  12. lufrik

    Napínací kladka klínového řemene

    Peugeot 206, 1.6 16V, 80kW, r.v. 2001
  13. Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s tím, jak dlouho vydrží napínací kladka klínového řemene? Nebo je lepší ji po určité době preventivně měnit? Díky moc za info.
  14. lufrik

    Životnost alternátoru

    80 000 km tedy není moc. Já myslel, že to vydrží tedy trošku déle. Jestli to vydrží jen 80 000 km, tak to se musí každou chvíli měnit.
  15. lufrik

    Životnost alternátoru

    Díky moc za info.
×
×
  • Vytvořit...