Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

policii jsi měl volat hned, až se viník začne vykrucovat, budeš vědět proč...,tvoje vyšetřování je k ničemu, od toho si platíš Policii, aby vyšetřila DN

Odesláno
policii jsi měl volat hned, až se viník začne vykrucovat, budeš vědět proč...,tvoje vyšetřování je k ničemu, od toho si platíš Policii, aby vyšetřila DN

Máš pravdu. Jenže ty věci ti dojdou až postupně. Obě auta pojízdná, škoda na autě není nad 100tis Kč, nikomu se nic nestalo. Auta z křižovatky hned odjela mimo. Když ti ženská začne pindat jak jela na oranžovou a ty sis před chvílí dal hlavou o sloupek, nemáš chut se bavit s nikým natož s policií.

Mám podepsané prohlášení, že ona je viníkem, čehož jsem chtěl docílit kvůli pojišťovně...

Odesláno

No verze ze ten podepsany papir neodevzda sve pojistovne?

Bude ten vas uplne na stejnou vec.

Sam za sebe VZDY volat policii - u nas v Cz je narodni sport vycuravat snad uz se vsim .... :(

Drzim palec aby to proslo tak jak bylo zamysleno.

Odesláno
To ti trefila 407mu?

Naštěstí ne :super. To bych volal polici hned, to by bylo jasně nad sto. Zrovna teď jezdím 405, kupéčko mám v garáži. Štěstí v neštěstí? Nebo jak to nazvat.

Odesláno

Hmm - to jsem zvědavej jak se pojišťovna u škody na 405ce pochlapí. Bych babě navrhl poldy nebo ať dá kačky na ruku a nikde bych nic nehlásil = možná bych měl strach, aby Ti menší odření v pojišťovně nespočítali jako totálku.

Odesláno
No verze ze ten podepsany papir neodevzda sve pojistovne?

Bude ten vas uplne na stejnou vec.

Sam za sebe VZDY volat policii - u nas v Cz je narodni sport vycuravat snad uz se vsim .... :(

Drzim palec aby to proslo tak jak bylo zamysleno.

Díky. Naštěstí to hlásit musí, auto bylo firemní. A měl jsem dojem, že dnes už stačí, když škodu její pojišťovně nahlásí poškozený, dodá potřebné dokumenty...On totiž záznam o nehodě pojišťovně stačit nemusí a může říci, že plnit nebude. Protože není jasné, kdo je viník, tak jsem si to nechal potvrdit tím prohlášení. Já doufám, že to klapne. Už mám těch bouraček pokrk. Už druhá za rok, co jsem jako poškozený. I předtím to byla ženská, asi se na mě moc lepí...vtípek :)

Odesláno
Hmm - to jsem zvědavej jak se pojišťovna u škody na 405ce pochlapí. Bych babě navrhl poldy nebo ať dá kačky na ruku a nikde bych nic nehlásil = možná bych měl strach, aby Ti menší odření v pojišťovně nespočítali jako totálku.

Určitě to bude totálka...což je fajn, odhadnou cenu vozu před havárií, pak cenu vraku a rozdíl mi vyplatí. To by na nové levé zadní dveře a další ptákovny mohlo stačit, práh ani B-sloupek netrefila. Ale dveře jsou dovnitř.

Odesláno

No nevim jak dnes ale asi rok zpatky nam kamion navesem trosku vic otevrel branu a ujel.

Diky bleskovemu zasahu souseda a MP+PCR se kamion nasel i s ridicem.

Vse se sepsalo a cekalo - a kdyby nebyla PCR mel jsem jen oci pro plac protoze ridic ani zamestnavatel nic nenahlasili :(

A kdyz nic nenahlasili nebylo by co plnit az na odeslani kopie protokolu PCR se vse hnulo.

A ke skode jina zkusenost skutecne lehce skrabnuty zd.naraznik u stareho superba byla skoda \"jen\" 30tis!

To jsme nechapali v okoli nikdo.

Ale radeji budeme verit ze vse bude jak ma.

I tady je dobre miti nejakou peknou kvalitni kamerku za prednim oknem.

Sic to neni 100% ale pri lamani chleba se hodi kazde \"steblo\" ;)

Pak pisnete jak to dopadlo.

Odesláno

K té totálce. Známý měl taky totálku a peníze za tu havárku mu vyplatili až potom co předložil papíry o ekologické likvidaci toho jeho auta. Tak aby náhodou po Tobě nechtěli to samé :(

Odesláno

BBJ - tak o tom jsem ještě neslyšel :myslim (ale netvrdím, že se to stát nemohlo, jen mi přijde poněkud zvláštní aby pojišťovna vázala plnění na potřebu dokladu o eko likvidaci. Mimoto - doklad se v nouzi sehnat dá. Horší problém bude asi s ustřiženým TP, tzn. auto posadit na jiné doklady = víc problémů než užitku s autem v hodnotě pár kaček. A to všechno kvůli půl vteřině něčí nepozornosti ...).

Odesláno
K té totálce. Známý měl taky totálku a peníze za tu havárku mu vyplatili až potom co předložil papíry o ekologické likvidaci toho jeho auta. Tak aby náhodou po Tobě nechtěli to samé :(

A to na zaklade ceho?

Odesláno

Pravděpodobně se ještě bude rozlišovat, zda se jedná o totálku finanční či technickou. Alespoň cosi takového jsem nalezl, když jsem hledal. V mnou popisovaném případě se jednalo asi o obě totálky současně, protože to auto (P106) dostalo ráno zezadu a ještě ho to hodilo na před ním stojící náklaďák a bylo pomuchlaný celý. Cena opravy by určitě taky překročila zůstatkovou hodnotu auta před havárkou. Navíc za tu informaci nedám ruku do ohně, protože jsem tuto informaci jen slyšel. Ale v našem státě bych se nedivil už vůbec ničemu.

Odesláno

No tak u odcizeneho vozidla tezko dolozis ekologickou likvidaci a zbytek bude padat do ekonomicke totalky kde je pojistovne houby po tom co bude s vrakem (teda pokud jim ho nehodi na hlavu...). Jediny duvod vidim v pripade ze poskozeny si vrak nechtel nechat, pojistovna nenasla kupce a poskozeny chtel uhradit naklady spojene s likvidaci...

Zustatkovou hodnotu diky metodice vypoctu prekroci u desetileteho auta skoro cokoliv. Ze se da opravit i z jinych nez novych originalnich dilu za podstatne mene je druha vec.

[upravil dne 24.10.13 11:48 od Vvitty]

Odesláno

Když je to totálka, stanoví se cena vozu před nehodou a vyplatí se po stanovení hned ale bez částky zůstatkové hodnoty vraky, což je většinou cena šrotu (cca 2 tisíce).

S vrakem si můžeš dělat co chceš, ale pokud ho necháš ekologicky zlikvidovat, pojišťovna by Ti měla doplatit tu zůstatkovou hodnotu...

Odesláno

Jásot nad tím, že je fajn, že to bude totálka naprosto nechápu, zásadně, pokud je to jen trochu možné, nechávám pojistné události likvidovat jako opravu. Což u 20 let starého auta s prakticky nulovou zůstatkovou sice asi nehrozí, ale pokud je jen trochu šance, trval bych na opravě a rozpočtu.

Odesláno
Jásot nad tím, že je fajn, že to bude totálka naprosto nechápu, zásadně, pokud je to jen trochu možné, nechávám pojistné události likvidovat jako opravu. Což u 20 let starého auta s prakticky nulovou zůstatkovou sice asi nehrozí, ale pokud je jen trochu šance, trval bych na opravě a rozpočtu.

Už zkušenost s pojišťováky mám, u dvacet let starého auto nemožné. Vždy to naladí jako totálku a nechtějí se s tím příliš párat. A už jsem jednu \"totálku\" měl a od pojišťovny mi přišli slušné peníze. Auto pak nakonec nemusíš opravovat, ale prostě ho dojezdíš.

Odesláno

Tak jsem to pročetl, PetrikoviJ jsem odepsal do SZ... jen mě nadvedl koment Ozzyho, že si platíte Policii. OT: Ozzy, až Policie něbude platit daně, potom piš tyhle kraviny.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...