Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Potřebuji radu:

Dnes odpoledne na Kobyliském náměstí se stala drobná nehoda, žádné zranění jen plechy.

Poškozený odbočuje vlevo z ulice Horňátecká do ulice Pod Sídlištěm (příloha viz červené auto). Viník jede v pravém pruhu z ulice Pod Sídlištěm a pokračuje rovně do ul. Čimická. Ve vrcholu červené čáry dojde k bočnímu střetu.

Křižovatka řízena semafory. Poškozený vjíždí do křižovatky na zelenou, viník má už dobré 3 sekundy červenou a přesto vás sestřelí v křižovatce z boku.

Viník (žena) tvrdí, že jela na oranžovou a nejela více než 50 km/h.

Dojde k výměně kontaktů, sepsání záznamu o dopravní nehodě, žádné zranění, ani škoda nad 100tis Kč. Čili policie se nevolá. Pak se rozejdete.

Když si pak ověříte interval, kdy jí padne červená a vám zelená, je tam rozdíl cca 3 sekundy. Snadno si spočítáte, že jí červená padla, když se nacházela 15-20m před semaforem.

Otázka zní, dá se dovolat potrestání za jízdu na červenou (5 bodů). Měla se volat policie?

post-28730-14109633807816_thumb.jpg

Odesláno

Sepsal se záznam o nehodě. A bylo dohodnuto, že ona je viník. V době sepisování jen tvrdila, jela vjížděla na oranžovou. Tak se v tom nikdo nevrtal. Sepsalo se a jelo pryč.

Až potom jsem ověřil interval semaforu a zjistil, že měla dobré 3 sekundy stát, než poškozenému padla zelená. Ale to už bylo po akci. Proto se policie nevolala.

Odesláno

Na jednu stranu pokud se ona podespala jako vinik tak neni dal co resit.

Jestli se neletu je na kobylisich kamera, takze pripadne potrestana bude :-)

Pokud jste se dohodli policie neni treba volat.

Odesláno

Jestli se přiznala, nic víc bych neřešil.

Kdyby jste ty Policajty zavolali, akorát by Vás sprdli tako tehdy mě, že nemuseli jezdit když je to jasné a ještě by Ti trochu vyčetli, že jsi mohl pani ušetřit x korun za pokutu, tak to řekli mě (jenže u mě to byla jiná situace já myslel že se volat musí-majetek 3.osoby).

Pokud cukne, tak pak bych to řešil přes kamerový systém, ale jinak je to opravdu zbytečné zatěžování se.

Takhle to pojišťovna zaplatí a bude klid.

Odesláno

Já teda nevím, ale pokud se rožhne na semaforu žlutá, tak dáma neměla co již projíždět.

Tak ať ti škodu v klidu proplatí a máš to bez dalších starostí

Odesláno

Marceli - cajti můžou v podstatě pindat co chtějí, ale je jejich povinnosti k nehodě (pokud jí nahlásím) dorazit a sepsat protokol, i když bude škoda třeba jen pár kaček. Jak píše Oddie - paní může tvrdit, že jsem jí k podpisu přiznání zavinění nehody donutil nebo že byla po nehodě v šoku a že 100% nehodu nezavinila a případné následné jednání s pojišťovnou bude mnohem lepší, pokud budu mít papír od policajtů v ruce.

Osobně bych cajty volal v případě jakékoli nehody, kde bych byl o své nevinně 100% přesvědčený

Odesláno
Já teda nevím, ale pokud se rožhne na semaforu žlutá, tak dáma neměla co již projíždět.

...na oranžovou se přece může projet křižovatka.
Odesláno

Může, pokud nestihneš bezpečně zabrzdit, jinak máš stát už na oranžovou.

viz http://zakony.centrum.cz/zakon-o-silnicnim-provozu/cast-1-hlava-2-dil-4

§ 70

2d) signál se žlutým světlem \"Pozor!\" povinnost zastavit vozidlo před dopravní značkou \"Příčná čára souvislá\", \"Příčná čára souvislá se symbolem Dej přednost v jízdě!\" a \"Příčná čára souvislá s nápisem STOP\", a kde taková dopravní značka není, před světelným signalizačním zařízením; je-li však toto vozidlo při rozsvícení tohoto signálu již tak blízko, že by řidič nemohl vozidlo bezpečně zastavit, smí pokračovat v jízdě. Svítí-li světlo tohoto signálu přerušovaně, nejde o křižovatku s provozem řízeným světelnými signály,

Odesláno
Sepsal se záznam o nehodě. A bylo dohodnuto, že ona je viník. V době sepisování jen tvrdila, jela vjížděla na oranžovou. Tak se v tom nikdo nevrtal. Sepsalo se a jelo pryč.

Až potom jsem ověřil interval semaforu a zjistil, že měla dobré 3 sekundy stát, než poškozenému padla zelená. Ale to už bylo po akci. Proto se policie nevolala.

Když už jsi to zkoumal, vyzkoumal jsi přesahy jednotlivých signálů? I to, jestli mohla pade, jak tvrdí, dobrý odhadce pojišťovny otipne.

Jinak souhlas s Medvědem: Zavolám poldi vždy. Pindat můžou, přijet a řešit musej. V zákoně je napsáno, kdy se volat musej, nikoli kdy nesměj.

A nakonec: Není jízda na červenou s následkem nehody taky něco závažnějšího? Bych musel hledat (což se mi zrovna nechce), ale už by to mohl být přečin zanedbání důležité povinnosti s následkem... (nebo tak něco).

Odesláno

No a jsi si jistý, že škoda nepřesáhne 100.000,- Kč? Já bych si teda jistej nebyl. Do švýry nacouvala PPLka, prohnula mu trochu zadní blatník u Škody Octavie a škoda přesáhla 40.000 Kč. Bylo to fak jen lehce prohlé, ale musel se měnit celej zadní blatník. Měl bych strach, že škoda na obou autech těch 100.000 klidně přesáhne. No nevím do jaké rychlosti to stihla paní ubrzdit.

Odesláno

Když už jsi to zkoumal, vyzkoumal jsi přesahy jednotlivých signálů? I to, jestli mohla pade, jak tvrdí, dobrý odhadce pojišťovny otipne.

Přesah signálů? Když ona má červenou, pak mně skočí zelená nejdříve po 3 sekundách. Pokud by padesátkou vjížděla na oranžovou, pak by za ten čas urazila nejméně 42 metrů. Čili by bezpečně projela křižovatku. Protože vzdálenost od jejího semaforu do místa střetu je jen 20m. Možná oranžovou zahlédla, ale 20 metrů před semaforem a řekla si, že to stihne...

Paní stihla brzdit, čili náraz nebyl v padesati, ale tak ve dvaceti. To už bych neměl zadek :).

Odesláno

S tou cenou bych asi taky byl hodně opatrný - tohle se vyškábalo na 140.000,- Kč

Rána asi ve 30 km rychlosti.

A nezavolat policajty i k malé DN = koledovat si o problémy. Viníka pak následně doma napadne všechno možné jen aby se

placení vyhnul.

post-22450-14109633810737_thumb.jpg

Odesláno

No ta fábka vypadá :(

nejlepší je na pojišťovnu viníka volat zrovna od nehody, pak se nemá co cukat. a Dodatečně to řešit se mi zdá už jako zbytečnost (pokud proti ní nemáš něco osobního ;))

Odesláno

nejlepší je na pojišťovnu viníka volat zrovna od nehody, pak se nemá co cukat. a Dodatečně to řešit se mi zdá už jako zbytečnost (pokud proti ní nemáš něco osobního ;))

Osobního neee ;), jen ji před každou její jízdou proplesknout, aby si to pamatovala. Nedání přednosti a jízda na červenou je největší prasárna, hlavně to není malá křižovatka.

Odesláno

škoda každý rány, která padne vedle. Jj to chápu. Zavedl bych elektrošoky na mnohé řidiče, aby se probudili (ale asi bych taky často nějakou tu ránu dostal:()

[upravil dne 23/10/13 12:47 od Smudla_22]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...