Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,nejprve chci říct,že audiu a elektrice moc nerozumím,tak mě neukamenujte za to,co tu budu psát... Mám problém s tím,že mi nebasí přední repro,zadní basí dobře... Dokonce jsem si udělal pro přední repro ty dřevěné podložky(MDF nebo jak se tomu říká) a asi je něco špatně,jelikož repro hraje stejně... Takže bych potřeboval poradit,jak to zlepšit v přiměřené cenové hladině.. Jinak přední repro s rádiem jsou značky Pioneer a zadní repro je neznámá značka... Předem díky za rady. Jo a ještě se mi zdá,že rádio hraje strašně potichu,až když mám volume někde kolem 40-ti,tak to hraje nahlas... a jakmile zapojím flashku,tak to musím ztišit,jelikož přes ni to zase hraje hlasitěj,ale taky to musím držet kolem 30-ti,aby to byly basy dobře slyšet.

[upravil dne 22/10/13 21:07 od Tom93]

Odesláno

To nevím,nedávno jsem to kvůli té podložce rozebíral,tak je možné,že jsem to přehodil... jinak dveře jsem vytlumil tím,co jsem doma našel... :D (molitan,kobercovka... já vím,že je to nic moc).

Odesláno

jj,vyvážení mi na rádiu ukazuje 50:50,takže to by mělo být taky v pohodě,ale prostě ty basy slyším jen zezadu...

[upravil dne 22/10/13 21:18 od Tom93]

Odesláno

ak si nenastavil zle radio mas obratenu polarito ako tu uz bolo spomenute..,.tlmenie by som zvolil lepsie... ANS pena a bitumenove platy s hlinikovou foliou.. cenovo su uz celkom dostupne:papa

Odesláno

Aha,takže je to normální? Protože ve většině aut,co jsem jel,tak jsem dycky basy slyšel v celém autě,ne jen vzadu a basilo to,i když bylo rádio potichu... Tak zkusím přehodit ty kablíky,až se k tomu dostanu.

[upravil dne 22/10/13 21:23 od Tom93]

Odesláno

Správný zapojení je základ. Když to budeš mít špatně, tak můžeš tlumit jako divej a nic z toho nebude. Jinak když to ucpeš úplně, tak je to taky k ničemu. Musíš tam nechat nějaký prostor, aby ta membrána mohla \"dýchat\". Ale to jsou základy. Je toho plný internet :roll

[upravil dne 22.10.13 22:24 od MJSytic]

Odesláno

Někde jsem četl,že se dá vytlumit i vnější strana dveří,že prý to hraje daleko líp a i při zavírání dveří to nekřápe... Ale musí se to tam hrozně blbě lepit...

Odesláno

Viz co jsem psal výše. Nastuduj si základy a podle toho postupuj. Nejdřív ať máš pořádně upevněné repro, správně zapojené, ke kvalitnímu rádiu, kvalitní kabeláží, a pak pokračuj dál. Kolikrát stačí udělat ten základ a hraje to o poznání líp. Ale musí to být pořádně :myslim

[upravil dne 22.10.13 22:28 od MJSytic]

Odesláno

Co se týká té kabeláže,tak na to jsem úplný jelen... Repro je uchycené dobře,to je utáhlé jak ďas... ono to je možná i rezonancema v autě,ale ty budu řešit v následujícím týdnu(silentbloky motoru se poroučejí a radio musí být taky blbě uchycené,protože to taky rezonuje jak sviňa ...),jinak díky za rady,jdu studovat a uvidím jak to dopadne...

Odesláno

No, já bych řekl, že ve 306ce nikdy nebudou z předních repro basy jako z plata nebo jiných zadních repro. Já mám průměrné repro (dvoupásmové Alpine) přestože se klepou celé přední dveře (obrazně), tak basy jdou jen ze zadu. Možná bych to viděl na ne příliš vhodné konstrukční umístění repro a jeho možnosti využít vnitřní prostor dveří jako ozvučnici. :myslim

Odesláno

Tak jsem zkusil na levé straně vytlumit dveře obyčejným molitanem a už to je docela znát... když jsem si pak srovnával zvuky s vytlumenýma dveřma a nevytlumenýma,tak tam byl slyšet rozdíl... a to mi stačí... :) Zítra dodělám druhou stranu a snad už to bude dobré...

• O 3 týdny později...
  • O 4 týdny později...
Odesláno

Doufejme,že to tak zrezlé nebude,až to rozeberu... bohužel nemám tolik peněz jakožto student,tak se snažím,jak můžu... no nic,aspoň už vím,že molitan tam cpát nemám... A to foto radši nechtějte vidět,udělal jsem to dost amatérsky a vypadá to blbě,eště štěsí,že ta krytka od repráků všechno zakryje.. :D

Odesláno

Mně to taky nebasuje, a to tam mám HERTZ dvoupásmo. Hraje to sice lépe než origo, ale ne o moc (samozřejmě vejšky jsou super, ale to je tak vše). Asi to řešit vytlumením. On bude ale taky velký problém umístění. Reprák drží na 3 šroubech a v rohu dveří tapec přímo nedoléhá na dveře (nepočítám krytku, která se klepe).

Co to kecám, mám tam komponentní repro, ne dvoupásmo :mad:

[upravil dne 4/12/13 21:49 od MilanF1]

Odesláno

Mě drží repro na dvou šroubkách... :D Ale myslím,že docela pevně a ty krytky jsem si stáhnul drátkama,sice to není moc estetické,ale koho to štve,hlavně,že to neklepe... mě spíš v autě štve klepání rádia,je tam nějak na volno..

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...