Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

• O 10 měsíců později...
Odesláno

Od 23.12. do 2.1. Bude ale mezi podzimem a jarem krásná zasněžená zima... Jinak by to nebyly hezký Vánoce...

jinak přezuto nemám a na těch 14 dní to ani nemá cenu.. :D

Služební jde 15.11.

Odesláno

Michelin Crossclimate vpředu, Kleber Krisalp vzadu, přezouvat nemusím. Možná do extra hor bych dal dopředu TS830, co mám v záloze, až sjedu ty Krisalpy...

Odesláno

Jen jsem čekal, kdo bude letos první. EnikyBeniky je vítěz.

No já u služebáku včera a svoje už v dubnu.:aut

Odesláno (upraveno)

Na jaře vždy obejdu auta (23 aut) s měřidlem, tužkou a papírem a vypracuju tabulku. Systematicky měřím LP, LZ. PZ, PP, tedy tak jak jdu kolem auta od řidiče, přitom kráčím kupředu, nemusím se točit. Do připravené tabulky zapisuju hloubku venku, uprostřed, uvnitř. Přitom se snažím najít nejhorší místo, např. 1 cm od okraje.

Tabulku pak u stolu v klidu vyhodnotím, pneu (celý pár na nápravě) lepší než 5,5 určím k zachování na podzim, ostatní nechám jezdit.

Ty, co jsou k zachování, přezuju na letní, přitom nasazované jeté pneu vždy nechám vyvážit.

V srpnu udělám plán přezouvání, koupím nové zimní pneu, v září je nechám obout a samozřejmě vyvážit.

Nyní, po 14.10. už nechávám montovat zimní pneu, ty zachované z jara nechám vždy vyvážit. Sundaná kola ukládám do skladu (případně zahazuji), měřím ve třech místech a mastnou křídou píšu na běhoun, takže rovněž vidím, jaká je sbíhavost a zda je huštění v pořádku. Pro zajímavost - Partnery při předepsaném huštění silně sjíždějí kraje, musím hustit předek na 2,7 (o 0,3 více než předpis) a zadní na maximálních 3,3.

Psát si do tabulky a archivovat vřele doporučuji, i když máte jedno auto - vyhodnotíte tak, kolik vám pneu vydržely a v jakém stavu je geometrie.

Měřák stojí kolem 300, vyplatí se (např jako inspirace na vánoční dárek) http://www.nejnizsi-ceny.cz/digitalni-meric-tlaku-a-hloubky-vzorku-u-pneumatik.html .

Vyvažovat "během provozu", tedy když pneu neměním, se ukazuje nepotřebné. Prakticky nepamatuju, že by mi někdo hlásil kmitání volantu.

Ukazují se různé zajímavosti:

- na pravé straně se pneu vždy sjíždějí rychleji

- zásadní vliv má, zda auto jezdí roviny, bez zatáček - auto z Polska sjede zimní pneu pouze o nějaké 2 mm za 50 t. km - toto ještě upřesním příští týden.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno

Jj, Partnery takto žerou pneu - do jara sotva vydrží - jezdí zatížené a razantně - proto mám vždy ve skladu připravený vyvážený pár na okamžitou výměnu - a poslouží taky při defektu - hodím mu tam jiné kolo nebo pár a v klidu nechám lepit.

Odesláno

Ja uz mam zimaky od  cca 8 rijna. Jel sem do Berlina a nevedel sem co bude za pocas. Nakonec se to ukazalo jako super rozhodnuti. Okolo usti na najezdu na drážďanskou dalnici teplota 4 stupne a padal nejakej blivajz. Celej tejden v berline prselo a teplota max 7 stupnu. Byl sem na tech alnicih happy za zimaky.

Odesláno

Byli jsme včera s Fiatem v pneuservise. Nejdřív chtěl skototchán dvě jetý zimní. Nakonec vzal za 700 Vraníky v rozměru 175/65 R14. Centimetr vzorku a pořádný hrabák. Na ježdění do práce dobrý. Logan jede zítra pro novou sadu prý s Nokiany. Tak uvidíme, co přiveze. :D

Odesláno z mého E2303 pomocí Tapatalk

Odesláno

tomuhle neuverite..... 17.10. mi posta napsala,ze 18.10. mi doruci pneu. OK, jedu do servisu, necham zdvihnout mondeo, sundaj se kola, pneu se vyhodi, zacinaji se menit brzdy. Hura, prisly plechace na zimu.... no a 18.10. gumy nic, 19.10. gumy nic, 20.10. gumy, ano uhadli jste, zase nic a mam reklamovat zasilku. Takze vypadam jako kokot, protoze v servisu blokuju hever s autem bez kol a poste je to uplne u prdele....................

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...