Veverka Odesláno 3. prosinec 2015 Odesláno 3. prosinec 2015 To přehoď na letní, na týden dva by to mohlo jít Citovat
c.WO.k Odesláno 4. prosinec 2015 Odesláno 4. prosinec 2015 Hurá tak dnes bude přezuto Tapatalk Vodafone Smart ultra 6 Citovat
Veverka Odesláno 4. prosinec 2015 Odesláno 4. prosinec 2015 Pozdě, od včera je prý zase jaro! Citovat
c.WO.k Odesláno 4. prosinec 2015 Odesláno 4. prosinec 2015 No žena s tím dneska ráno jela prej bylo namrzlo a i auto v příkopě, tak radši Tapatalk Vodafone Smart ultra 6 Citovat
enikybeniky Odesláno 11. říjen 2016 Odesláno 11. říjen 2016 Tak dneska přezuto, pěkně na objednání bez návalu. Citovat
Haryk Odesláno 11. říjen 2016 Odesláno 11. říjen 2016 Já doufám,že pěkný podzim bude do 24 prosince a pak začne jaro Citovat
Weri 605 Odesláno 11. říjen 2016 Odesláno 11. říjen 2016 Od 23.12. do 2.1. Bude ale mezi podzimem a jarem krásná zasněžená zima... Jinak by to nebyly hezký Vánoce... jinak přezuto nemám a na těch 14 dní to ani nemá cenu.. Služební jde 15.11. Citovat
Hafity Odesláno 11. říjen 2016 Odesláno 11. říjen 2016 Na horách ať je sněhu habaděj! Ale tady dole bych souhlasil s Weri.... Citovat
oddie Odesláno 11. říjen 2016 Odesláno 11. říjen 2016 Michelin Crossclimate vpředu, Kleber Krisalp vzadu, přezouvat nemusím. Možná do extra hor bych dal dopředu TS830, co mám v záloze, až sjedu ty Krisalpy... Citovat
vendelinek Odesláno 11. říjen 2016 Odesláno 11. říjen 2016 Ještě počkám,zatím je čas jen si dojedu zjistit, kdy si na mě udělají čas abych to měl včas Odesláno z Samsung J 5 Citovat
FrantaCV Odesláno 12. říjen 2016 Autor Odesláno 12. říjen 2016 Jen jsem čekal, kdo bude letos první. EnikyBeniky je vítěz. No já u služebáku včera a svoje už v dubnu. Citovat
brixtr Odesláno 12. říjen 2016 Odesláno 12. říjen 2016 to já jedu v pátek přezouvat. včera sem se obědnal a rovnou se udělá kontrola na hory Citovat
P607Olda Odesláno 18. říjen 2016 Odesláno 18. říjen 2016 (upraveno) Na jaře vždy obejdu auta (23 aut) s měřidlem, tužkou a papírem a vypracuju tabulku. Systematicky měřím LP, LZ. PZ, PP, tedy tak jak jdu kolem auta od řidiče, přitom kráčím kupředu, nemusím se točit. Do připravené tabulky zapisuju hloubku venku, uprostřed, uvnitř. Přitom se snažím najít nejhorší místo, např. 1 cm od okraje. Tabulku pak u stolu v klidu vyhodnotím, pneu (celý pár na nápravě) lepší než 5,5 určím k zachování na podzim, ostatní nechám jezdit. Ty, co jsou k zachování, přezuju na letní, přitom nasazované jeté pneu vždy nechám vyvážit. V srpnu udělám plán přezouvání, koupím nové zimní pneu, v září je nechám obout a samozřejmě vyvážit. Nyní, po 14.10. už nechávám montovat zimní pneu, ty zachované z jara nechám vždy vyvážit. Sundaná kola ukládám do skladu (případně zahazuji), měřím ve třech místech a mastnou křídou píšu na běhoun, takže rovněž vidím, jaká je sbíhavost a zda je huštění v pořádku. Pro zajímavost - Partnery při předepsaném huštění silně sjíždějí kraje, musím hustit předek na 2,7 (o 0,3 více než předpis) a zadní na maximálních 3,3. Psát si do tabulky a archivovat vřele doporučuji, i když máte jedno auto - vyhodnotíte tak, kolik vám pneu vydržely a v jakém stavu je geometrie. Měřák stojí kolem 300, vyplatí se (např jako inspirace na vánoční dárek) http://www.nejnizsi-ceny.cz/digitalni-meric-tlaku-a-hloubky-vzorku-u-pneumatik.html . Vyvažovat "během provozu", tedy když pneu neměním, se ukazuje nepotřebné. Prakticky nepamatuju, že by mi někdo hlásil kmitání volantu. Ukazují se různé zajímavosti: - na pravé straně se pneu vždy sjíždějí rychleji - zásadní vliv má, zda auto jezdí roviny, bez zatáček - auto z Polska sjede zimní pneu pouze o nějaké 2 mm za 50 t. km - toto ještě upřesním příští týden. Upraveno 18. říjen 2016 uživatelem P607Olda Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 18. říjen 2016 Odesláno 18. říjen 2016 zajimave postrehy ja momentalne dokazu ojezdit zimaky za zimu a jaro bezproblemu (leto - podzim hodim zadky) - holt geoska a prazsky provoz se podepisuje razentne Citovat
P607Olda Odesláno 18. říjen 2016 Odesláno 18. říjen 2016 Jj, Partnery takto žerou pneu - do jara sotva vydrží - jezdí zatížené a razantně - proto mám vždy ve skladu připravený vyvážený pár na okamžitou výměnu - a poslouží taky při defektu - hodím mu tam jiné kolo nebo pár a v klidu nechám lepit. Citovat
agresssor Odesláno 18. říjen 2016 Odesláno 18. říjen 2016 Ja uz mam zimaky od cca 8 rijna. Jel sem do Berlina a nevedel sem co bude za pocas. Nakonec se to ukazalo jako super rozhodnuti. Okolo usti na najezdu na drážďanskou dalnici teplota 4 stupne a padal nejakej blivajz. Celej tejden v berline prselo a teplota max 7 stupnu. Byl sem na tech alnicih happy za zimaky. Citovat
vendelinek Odesláno 18. říjen 2016 Odesláno 18. říjen 2016 V pátek jedu, hned po ránu, aspoň na to nebudu muset furt myslet, teda pokud mi do toho něco nevleze Odesláno z Samsung J 5 Citovat
radim.1008 Odesláno 19. říjen 2016 Odesláno 19. říjen 2016 Byli jsme včera s Fiatem v pneuservise. Nejdřív chtěl skototchán dvě jetý zimní. Nakonec vzal za 700 Vraníky v rozměru 175/65 R14. Centimetr vzorku a pořádný hrabák. Na ježdění do práce dobrý. Logan jede zítra pro novou sadu prý s Nokiany. Tak uvidíme, co přiveze. Odesláno z mého E2303 pomocí Tapatalk Citovat
Guest Scratch Odesláno 20. říjen 2016 Odesláno 20. říjen 2016 tomuhle neuverite..... 17.10. mi posta napsala,ze 18.10. mi doruci pneu. OK, jedu do servisu, necham zdvihnout mondeo, sundaj se kola, pneu se vyhodi, zacinaji se menit brzdy. Hura, prisly plechace na zimu.... no a 18.10. gumy nic, 19.10. gumy nic, 20.10. gumy, ano uhadli jste, zase nic a mam reklamovat zasilku. Takze vypadam jako kokot, protoze v servisu blokuju hever s autem bez kol a poste je to uplne u prdele.................... Citovat
vendelinek Odesláno 20. říjen 2016 Odesláno 20. říjen 2016 Tak asi bych počkal až kola přijdou a pak teprve bych jel do servisu Odesláno z Samsung J 5 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.