Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Začínám přemýšlet že bych konečně vyhodil můj prehistorickej XP Home a nahradil jej Win 7, Visty nechcu, ty mám na noťasu, a Win8 taky nechcu.

Co sem se díval tak jsem našel Win7 za cca 4500.- což je docela raketa, škoda že sem prošvihl tu nabídku přechodu někdy na začátku roku, to bylo nějak za 800.-

.

Chci legální systém, nic staženýho z internetu, je nějaká levnější možnost tento systém koupit, nebo je fakt nutný dávat těch 5 tisíc?

A ještě, jakej je vlastně rozdíl mezi 32 a 64bitovou verzí?

Plánuju to koupit někdy na konci roku, ale už teď su pořád bombardovanej ze všech stran že XP už sou na pikaču a podobně, tak se o tohle téma začínám zajímat.

¨

Díky za každý info nebo radu.

Odesláno

Už má něco za sebou, ale mám AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5400+ , 2 GB Ram.

Na ramkách se pracuje, chtěl bych 2x2GB, ale chce to čas:aut

Jinak někdy po novým roce bych měl mít jinou sestavu od kolegy, nevím co tam má, ale je to prý dvoujádro tvářící se jako 4 jádro (nějak mě to nedává smysl) a tuším 8GB Ram, takže potom bych to nainstaloval i na tento počítač, kolega tam má ne zrovna pravý Win7:D

Odesláno

Windows 7Home Premium Upgrade povolen: ze všech verzí Windows Vista a Windows XP (včetně OEM). 2800,- Kč včetně DPH

Odesláno

Pokud nemáš víc jak 3 GB ram tak ti stačí a v mnoha věcech je lepší 32 bitový systém. Pokud by jsi chtěl rozšířit na 4 GB rak potřebuješ tu 64 bitovou.

Odesláno

Ne můžeš jí mít i dřív, ale k ničemu to nebude, jen možná, některé aplikace (hlavně starší, třeba pod DOSem) na ní nebudou chodit. Takže pokud plánuješ rozzšíření paměti tak klidně tu 64 it.

Odesláno

Ses si jistej, ze aplikace, ktere pouzivas s tim budou chodit, ze mas 64 bitove ovladace a ze to co pouzivas vubec 64 bit vyuzije. Jen aby ses pak nedivil ... No delej jak myslis :D

Guest Džůny
Odesláno

Sestava je na Sedmičky v pohodě, vedu je na noťasu, který je ještě o něco slabší. Určitě bych do toho šel, jsou po všech stránkách pohodlnější než XP. Jestli jsi normální uživatel (nestříháš video, nehraješ moderní hry), tak je 64b verze úplně zbytečná a ty zaadresované 3 GB RAM úplně stačí.

Odesláno

Přesně umí adresovat pouze omezenou velikost paměti. Ještě tam musí být podpora procesoru.

Guest Džůny
Odesláno

Přesně tak. Jsou to docela jednoduché počty, pro 32b systém je to 2^32 adres (pro adresu je potřeba 31 bitů), tj. 4294967296 Bajtů, což je (/ 1024) 4194304 Kilobajtů, a to je 4096 Megabajtů paměti = adresovatelné 4 GB s tím, že určité množství adres je rezervováno ještě pro další účely. Takže u 32b řešení je \"použitelných\" jen něco málo přes 3 GB paměti, záleží na stroji a systému.

64b řešení tohle eliminuje, protože 2^64 je podstatně větší číslo a tudíž máme podstatně více adres. :papa

[upravil dne 22/8/13 20:50 od Džůny]

Odesláno

Tak se podívám jestli tam mám ještě další sloty pro ramky, teď tam mám 2x1GB, takže 2 sloty zabraný.

Jinak nejsu náročnej uživatel, teď stejně hraju hry tak z 2008 a níž:D

Ale když už budu kupovat nějakej systém, tak ať nemusím zase za 2-3 roky řešit že mám jen 32mbit systém, proto sem se zajímal o ten 64mbit.

Odesláno

Pokud nemas konkretni duvod nechal bych v klidu ty XP. Presel jsem doma hromadne na 7 a pocatecni nadseni opadlo. Hnijou stejne jako XP a problemu mam akorat vic. Takze na 2 PC pujdou zpet XP na nb jeste vydrzim ale asi taky...

Odesláno

2Gb jsou už pro mě pomalu málo, vidím že počítač je pomalej když současně stahuju, něco rozbaluju, k tomu mám třeba 3 okna windows otevřený, a k tomu i něco jinýho, proto chcu další ramky, protože si myslím že k procesoru kterej mám sou 2GB ram zbytečně málo, a i nějaký novější hry chtějí už víc než 2GB ram.

Koblihu, důvod k přechodu je třeba instalace novějšího IE, teď mám jen 8, na pár webovkách mě to začíná psát že si mám nainstalovat novější verzi IE, a to už na XP bohužel nejde, nehledě na to že na začátku roku končí podpora pro XP, takže i kvůli bezpečnosti celýho PC bych chtěl systém kterej bude plně podporován.

Odesláno

Nie je dôvod zostávať v dnešnej dobe pod xp, porovnávať spoľahlivosť xp a 7 to snáď ani nejde. A prejdi rovno na 64bit. V krajnom prípade ak budeš chcieť spustiť nejakú starinu použiješ XP mode.

Odesláno

Šaldo, nezapominej na to že RAM který máš bežej na frekvenci tak 800Mhz a dnes není problem 1600Mhz což je sakra rozdíl, ja bych starou desku už neupgradoval, ale koupil desku procesor a RAM + SSD disk a obnovil bych zaklad počitače ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...