Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

21.srpen 1968....Máte nějaké vzpomínky..

Recommended Posts

Odesláno

Tohle je spíš otázka na starší generaci...Máte nějaké vzpomínky na tento datum...popřípadě našli by jste fotky, cokoliv z vyprávění od rodičů??? Mne jako 26letého člověka to zajímá.. Byl bych rád kdyby třeba měl někdo fotky z různých koutů a byl ochoten se o ně podělit...

Odesláno

Tak se zeptal no, osobně mě taky zajímá názor starších členů, protože osobně jsem byl tou dobou v pytli :D

Pochybuju, že je tu nějaký rusofil, který by toto obhajoval

Odesláno

Možna jsem byl špatně pochopený, já neřeším politiku, je to historie, nechci se hádat jestli to bylo takový a makový..jde mi čistě o fotky+ max věci s tím spojené!!;)

[upravil dne 21/8/13 12:35 od Rejty]

Guest servisman
Odesláno

V té době jsem prolízal jako malý klučina ruskou bojovou techniku . Až později jsem se dozvěděl co zamýšleli s některými lidmi jako byl můj otec. Dnes raději ani na to ani nevzpomínám .

Guest servisman
Odesláno

občas když to tu čtu tak mladí neví ani co to je vojenská základní služba 24 měsíců a některým to schází .:P

Odesláno

Mě bylo tenkrát 13 let a co mi utkvělo v paměti je řinčení tanků jezdících okolo. Nebylo to nic příjemného. Lidi nevěděli co se děje a všude vládl strach.

[upravil dne 21/8/13 19:10 od HonzaZ]

Odesláno

Koukám, že jsem na tom věkově a zážitkem podobně, jako Pepito, včetně odhánění od okna.... Akorát já mám v paměti vrtulníky.

A mám před očima takový malý podchod pod železniční tratí (který už neexistuje), kde bylo na kamenech vápnem nápis DUBČEK - SVOBODA. Budu se muset zeptat mamky, jestli jsem v pěti letech už začínal číst.... Tohle mi nehraje, ale úplně to mám před očima.

[upravil dne 21/8/2013 18:28 od Hafity]

Odesláno

můj strýc v Trutnově z podstavce sundal s kamarády jeřábem tank T-34 a postavili ho směrem odkud přijížděla ruská kolona.To byla mela. A aby toho nebylo málo, tak můj otec po nich střílel bubínkovým revolverem.Moc rád na tu dobu se svým švagrem vzpomíná.

Odesláno

Byli mi přesně 4 měsíce a 4 dny, tudíž na 21.8.68 vzpomínky veškeré žádné.

Jediné, co si v souvislosti s bratry zachvatčiky pamatuju je několikahodinová kolona vojenských aut projíždějících Terezínem někdy v počáttku 70. let (já dejme tomu 4 - 5 letý sledující tohle divadlo od babičky z přízemního okna - bydlela přímo na hlavní ulici procházející Terezínem).

Druhý zážitek mám z léta roku 1989, kdy jsem coby voják ležel ve vojenské nemocnici v Olomouci a pod okny nám každé ráno běhali ruští vojáci v těžkých botách a kalhotách na rozcvičku

Třetí byl pak prodej mého prvního auta Volha M 21 do Užhorodu díky kolegovi z práce, který s ní jel za rodiči do Vysokého Mýta. Tam jí viděl ruský oficír, který byl expedován zpět a mně na vojnu přišlo od kámoše něco peněz (jediné auto, které se mi povedlo prodat se ziskem)

[upravil dne 21/8/2013 20:11 od Medvěd]

Odesláno

vzpomínky nemám žádné,protože sem se přesně za 8 let narodil. Táta mi ríkal,že mě ani nemohl pořádně zapít,aby to nevypadalo jako provokace:D:D:D

A jelikož do 15 let sem bydlel v Turnově,kde měli základnu a bydlelo plno Rusáků hned za náma,tak vzpomínky jako dítě nejsou dobré:D

[upravil dne 21/8/13 20:25 od adraj]

Odesláno
občas když to tu čtu tak mladí neví ani co to je vojenská základní služba 24 měsíců a některým to schází .:P

Jj to je pravda :super

Sice bych jim nedával 24 ale 12 měsíců,to by mohlo stačit, aby se naučili zodpovědnosti a \"disciplíně\" :myslim:papa

Odesláno

servisman: na vojně jsem nebyl a tak trochu lituju. Šel sem na civilku,máma na tom byla špatně a já mohl být tím pádem doma a starat se o ní. Díky civilce jsem poznal manželku a dneska můžu řict,že civilní vojny nelituju.

Odesláno

mě bylo v tý době 7let, pamatuju jak nad námi létaly vrtulníky a před vraty jezdily kolony tanků a jiné vojenské techniky. Matka mě odháněla od vrat s tím že bude asi válka. Hrozně jsem se bál a brečel.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...