Rejty Odesláno 21. srpen 2013 Odesláno 21. srpen 2013 Tohle je spíš otázka na starší generaci...Máte nějaké vzpomínky na tento datum...popřípadě našli by jste fotky, cokoliv z vyprávění od rodičů??? Mne jako 26letého člověka to zajímá.. Byl bych rád kdyby třeba měl někdo fotky z různých koutů a byl ochoten se o ně podělit... Citovat
Péťa Odesláno 21. srpen 2013 Odesláno 21. srpen 2013 Nevím, jestli by se to nemělo přesunout do cirkusu Citovat
Guest StibTo Odesláno 21. srpen 2013 Odesláno 21. srpen 2013 Politika ....nedaval bych to sem. Ale snad se to nezvrhne Citovat
punkac Odesláno 21. srpen 2013 Odesláno 21. srpen 2013 Tak se zeptal no, osobně mě taky zajímá názor starších členů, protože osobně jsem byl tou dobou v pytli Pochybuju, že je tu nějaký rusofil, který by toto obhajoval Citovat
Rejty Odesláno 21. srpen 2013 Autor Odesláno 21. srpen 2013 Možna jsem byl špatně pochopený, já neřeším politiku, je to historie, nechci se hádat jestli to bylo takový a makový..jde mi čistě o fotky+ max věci s tím spojené!! [upravil dne 21/8/13 12:35 od Rejty] Citovat
punkac Odesláno 21. srpen 2013 Odesláno 21. srpen 2013 tady něco z UL http://www.rozhlas.cz/sever/severoceskyatlas/_zprava/srpen-1968-ve-vysilani-z-usti-nad-labem--774695 http://ustecky.denik.cz/zpravy_region/okupace-lide-mohli-jenom-plakat-a-otacet-smerovky-20130821.html [upravil dne 21/8/13 12:47 od punkac] Citovat
Pepito Odesláno 21. srpen 2013 Odesláno 21. srpen 2013 Mě bylo tenkrát pět let,ale pamatuji si jak nad naším domem letělo pět dvoumotorových letadel a taťka mě od toho okna odháněl Citovat
Guest servisman Odesláno 21. srpen 2013 Odesláno 21. srpen 2013 V té době jsem prolízal jako malý klučina ruskou bojovou techniku . Až později jsem se dozvěděl co zamýšleli s některými lidmi jako byl můj otec. Dnes raději ani na to ani nevzpomínám . Citovat
Karel Odesláno 21. srpen 2013 Odesláno 21. srpen 2013 Nevím, jestli by se to nemělo přesunout do cirkusu Se tam přesuň sám Citovat
Guest servisman Odesláno 21. srpen 2013 Odesláno 21. srpen 2013 občas když to tu čtu tak mladí neví ani co to je vojenská základní služba 24 měsíců a některým to schází . Citovat
HonzaZ Odesláno 21. srpen 2013 Odesláno 21. srpen 2013 Mě bylo tenkrát 13 let a co mi utkvělo v paměti je řinčení tanků jezdících okolo. Nebylo to nic příjemného. Lidi nevěděli co se děje a všude vládl strach. [upravil dne 21/8/13 19:10 od HonzaZ] Citovat
Hafity Odesláno 21. srpen 2013 Odesláno 21. srpen 2013 Koukám, že jsem na tom věkově a zážitkem podobně, jako Pepito, včetně odhánění od okna.... Akorát já mám v paměti vrtulníky. A mám před očima takový malý podchod pod železniční tratí (který už neexistuje), kde bylo na kamenech vápnem nápis DUBČEK - SVOBODA. Budu se muset zeptat mamky, jestli jsem v pěti letech už začínal číst.... Tohle mi nehraje, ale úplně to mám před očima. [upravil dne 21/8/2013 18:28 od Hafity] Citovat
ozzy1 Odesláno 21. srpen 2013 Odesláno 21. srpen 2013 můj strýc v Trutnově z podstavce sundal s kamarády jeřábem tank T-34 a postavili ho směrem odkud přijížděla ruská kolona.To byla mela. A aby toho nebylo málo, tak můj otec po nich střílel bubínkovým revolverem.Moc rád na tu dobu se svým švagrem vzpomíná. Citovat
Medvěd Odesláno 21. srpen 2013 Odesláno 21. srpen 2013 Byli mi přesně 4 měsíce a 4 dny, tudíž na 21.8.68 vzpomínky veškeré žádné. Jediné, co si v souvislosti s bratry zachvatčiky pamatuju je několikahodinová kolona vojenských aut projíždějících Terezínem někdy v počáttku 70. let (já dejme tomu 4 - 5 letý sledující tohle divadlo od babičky z přízemního okna - bydlela přímo na hlavní ulici procházející Terezínem). Druhý zážitek mám z léta roku 1989, kdy jsem coby voják ležel ve vojenské nemocnici v Olomouci a pod okny nám každé ráno běhali ruští vojáci v těžkých botách a kalhotách na rozcvičku Třetí byl pak prodej mého prvního auta Volha M 21 do Užhorodu díky kolegovi z práce, který s ní jel za rodiči do Vysokého Mýta. Tam jí viděl ruský oficír, který byl expedován zpět a mně na vojnu přišlo od kámoše něco peněz (jediné auto, které se mi povedlo prodat se ziskem) [upravil dne 21/8/2013 20:11 od Medvěd] Citovat
adraj Odesláno 21. srpen 2013 Odesláno 21. srpen 2013 vzpomínky nemám žádné,protože sem se přesně za 8 let narodil. Táta mi ríkal,že mě ani nemohl pořádně zapít,aby to nevypadalo jako provokace:D:D:D A jelikož do 15 let sem bydlel v Turnově,kde měli základnu a bydlelo plno Rusáků hned za náma,tak vzpomínky jako dítě nejsou dobré [upravil dne 21/8/13 20:25 od adraj] Citovat
Pepito Odesláno 21. srpen 2013 Odesláno 21. srpen 2013 občas když to tu čtu tak mladí neví ani co to je vojenská základní služba 24 měsíců a některým to schází . Jj to je pravda Sice bych jim nedával 24 ale 12 měsíců,to by mohlo stačit, aby se naučili zodpovědnosti a \"disciplíně\" Citovat
adraj Odesláno 21. srpen 2013 Odesláno 21. srpen 2013 servisman: na vojně jsem nebyl a tak trochu lituju. Šel sem na civilku,máma na tom byla špatně a já mohl být tím pádem doma a starat se o ní. Díky civilce jsem poznal manželku a dneska můžu řict,že civilní vojny nelituju. Citovat
mxmen Odesláno 21. srpen 2013 Odesláno 21. srpen 2013 mě bylo v tý době 7let, pamatuju jak nad námi létaly vrtulníky a před vraty jezdily kolony tanků a jiné vojenské techniky. Matka mě odháněla od vrat s tím že bude asi válka. Hrozně jsem se bál a brečel. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.