velkybanan Odesláno 12. srpen 2013 Odesláno 12. srpen 2013 Předem se omlouvám jestli to nepatří sem , ale o toto se musím podělit Místní elektrikáři budou vědět. Jedná se o propojení jističů 3F lištou.Bylo to opraveno nejmenovanou firmou \"odborně\" v baráku po záplavách. Koukal jsem na to jak puk.Dneska už se nehraje nikde na profesionalitu , ale na \"funguje to \" http://velkybanan.rajce.idnes.cz/elektro Citovat
f3Rd@ Odesláno 12. srpen 2013 Odesláno 12. srpen 2013 ne-e, to si delas srandu!? to jako zapojoval student 1. rocniku??? Citovat
Guest servisman Odesláno 12. srpen 2013 Odesláno 12. srpen 2013 to máš pravdu zažil jsem podobný případ Citovat
velkybanan Odesláno 12. srpen 2013 Autor Odesláno 12. srpen 2013 Strašný toto , a pak všude akorát poslouchám jste drazí,jste drazí on mi to támhle Pepa z hospody udělá levněji Dělal to \"pan\" elektrikář , kterému je kolem 40 a mimojiné majitel firmy Ono tam toho je více , ale toto mne dostalo na kolena Citovat
ChouLu Odesláno 12. srpen 2013 Odesláno 12. srpen 2013 Co to je? Tomuhle bych sebral 50ku a omezil ho na svépravnosti... Citovat
Altman Odesláno 12. srpen 2013 Odesláno 12. srpen 2013 Pro nás \"nezasvědcené\", mohl by někdo říct co je tam špatně? Citovat
koblih69 Odesláno 12. srpen 2013 Odesláno 12. srpen 2013 Vy jste moc hákliví, časem si zvyknete... až uvidíte podobný kouzla na 6kV tak vám tohle příjde pohodička Citovat
punkac Odesláno 12. srpen 2013 Odesláno 12. srpen 2013 všechno ne vážně, ta lišta se dává do zdířek na jističích k tomu určených a ne do zdířky na drát, musí po zašroubování doléhat bez mezery na jistič, dále nesmíš ustřihnout půl očka (teče vyšší proud) Citovat
punkac Odesláno 12. srpen 2013 Odesláno 12. srpen 2013 Koblih69: hoď nějaký obrázek typu 6kV zvonkovým drátem, pls, ať se zasměju Citovat
ChouLu Odesláno 12. srpen 2013 Odesláno 12. srpen 2013 Zvonkovej je ještě zlatej Altman: Takle vypadá správně ta lišta... Citovat
velkybanan Odesláno 12. srpen 2013 Autor Odesláno 12. srpen 2013 No ono pokud si všichni začnou zvykat,tak nemusí být žádné odborné a učňovské školy. Přeci by mělo existovat něco jako profesionalita ve všech oborech. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 12. srpen 2013 Odesláno 12. srpen 2013 Pro nás \"nezasvědcené\", mohl by někdo říct co je tam špatně? TA lišta vypadá takto, ale mistr elektrikář si řekl že jem zbytečně moc mědi tak ty konce ucvakal čimž snižil styčnou plochu se šroubem, a vlastně tak zmenšil pruřez vodiče [upravil dne 12/8/13 21:40 od Radek Hurvajz] Citovat
koblih69 Odesláno 12. srpen 2013 Odesláno 12. srpen 2013 S fotkama bude problém, obvykle platí, že čím větší chlív tím pečlivěji si hlídají zákaz focení, tedy né že by to nešlo, ale na net by to dal jen magor, kterej už tam žádnou zakázku nechce. ... ale jsou větší bombónky - třeba že žádný ze současných silničních tunelů v ČR nesplňuje požární předpisy na některé části elektrovýbavu... na přání investora Citovat
lape Odesláno 12. srpen 2013 Odesláno 12. srpen 2013 Sice nejsem elektrikář,ale tomuto se vůbec nedivím.Mám dva kámoše co dělají celý život elektrikářskou po stavbách.Jeden má svou firmu a pokaždé když se sejdem,tak oba vypráví historky z akcí a vždycky to stojí zato.Ten bez firmy dostane k ruce 6 chlapů,že musí natahat a zkompletovat třeba x kanceláří.Posléze zjistí,že dva z pomocníků jsou pekaři,další je opravář ledniček,další má jen 7.tříd základní školy atd.No a jediný vyučený v oboru,kterého tam má mu 10 hodin sádruje krabici do zdi :)A další týden dá radši výpověď.Takže ve finále to dělá sám,páč šéfa nic nezajímá.Průřezy kabelů se tahají,takové jaké jsou zrovna po ruce a ne jaké tam patří atd.No jsou toho mraky a všechno neuvěřitelné historky co dávají k lepšímu,ale kdybych si měl na všechno povzpomínat a napsat to,tak bych u toho musel sedět do rána a úplně bych si vypsal klávesnici:D:D Ale řekl bych,že takové zapojení nechá každého,kdo prošel pár nových staveb ledově chladným. Citovat
velkybanan Odesláno 12. srpen 2013 Autor Odesláno 12. srpen 2013 Je jasné , že je toho mraky.To sám vím,jen je to hezké a úsměvné. Citovat
oddie Odesláno 13. srpen 2013 Odesláno 13. srpen 2013 No, a pak se divte, že si to elektriku raději udělám sám... Citovat
Agrafik Odesláno 13. srpen 2013 Odesláno 13. srpen 2013 Jestli je k tomu revizní zpráva, jako že by být měla, pokud je to po vytopení. Určitě bych to chtěl opravit. Na tento typ jističe existuje jiná lišta s plochými vývody a ne vidlička. I kdyby tenhle ustřižený paskvil proudově vyhověl, tak určitě nevyhoví krytí IP živé části. Taky té liště chybí boční krytky. Kde je zapojen přívod? Co ty odpojené vodiče? Docela by neškodilo fotku rozvaděče jako celku. Citovat
velkybanan Odesláno 13. srpen 2013 Autor Odesláno 13. srpen 2013 jj ten jsem nefotil, popíšu. před povodní - jističe moeler - přívod je ze spodu(10) po povodni - jen přehodili jističe za Hagery , který mají propojení jen ze spoda Ty kabely co tam byly (foto nahoře vpravo) , tak to právě byly odpojené naše(6) kabely do kotelny. [Edited on 13/8/13 11:06 by velkybanan] PS ani nulové můstky nevyměnili a jestli je na to revize to nevím. [Edited on 13/8/13 11:08 by velkybanan] Citovat
ozzy1 Odesláno 13. srpen 2013 Odesláno 13. srpen 2013 zřejmě slušnej oddíl....,to bych se styděl i já laik. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.