lukaro Odesláno 11. srpen 2013 Odesláno 11. srpen 2013 Šla by nahradit tato žárovka 12VP21/5W nějakou, která by svítila bíle? Vím, že asi jedině LED,... Nechci kvůli tomu tahat nějakou novou elektriku nebo zasahovat do světlometů. Citovat
ChouLu Odesláno 11. srpen 2013 Odesláno 11. srpen 2013 A budeš mít problém se švestkama a STK a hlavně tě ve dne nebude vůbec vidět, že svítíš... jinak už jsi to opravil a funguje to? Citovat
lukaro Odesláno 11. srpen 2013 Autor Odesláno 11. srpen 2013 Tak já jen chtěl aby to svítilo bíle, to se mi vcelku líbí... Včera jsem právě míjel stříbrnou 308ku před facem, jako mám já a měla to bílé... Dost výrazné Jinak já měl jen denní svícení vypnuté v PP Citovat
Davis Odesláno 12. srpen 2013 Odesláno 12. srpen 2013 Já si na denní koupil P21/5W - s větší svítivostí - a je to lepší, barva více k bílý. TUNGSRAM 1077NH P21/5W SPORTLIGHT +50% 2 ks za asi 40 kč. Dá se očekávat, že budou mít nižší životnost, nevim, zatim je mam 14 dní. Uvidim, jak dlouho vydrží. Na netu maj i nějaký LED s vyšší svítivostí - SONAR 7 2 Žárovka LED P21/5W XL WHITE LIGHT DAY - ale vyjdou asi na 1000, což už je moc. A kdo ví, jestli to má homologaci. Má to svítit víc než jiný mutace na LED, ale nevim. Citovat
Davis Odesláno 12. srpen 2013 Odesláno 12. srpen 2013 jj, sem hlavně zvědav, jak dlouho vydržej. Předtim sem tam měl od bosh s normálnim svitem a svítily přes rok, svítěj ještě teď (schoval sem je jako náhradní). Taky se mi líbí zachovat u před fl origo denní světla (nelíbí se mi amaterský led pásky, některý auta vypadaj otřesně). Snad časem vymyslej lepší led s naší paticí za normal cenu. Citovat
lukaro Odesláno 12. srpen 2013 Autor Odesláno 12. srpen 2013 http://dx.com/p/1157-bay15d1-3w-6000k-150lm-8-smd-5050-led-white-car-steering-reversing-lamps-2-pcs-12v-186614 Otázkou je jak dlouho to vydrží a jak to svítí za dne? Asi hodně bídně takže tahle varianta padla.... [upravil dne 12/8/13 15:56 od lukaro] Citovat
IceBee Odesláno 12. srpen 2013 Odesláno 12. srpen 2013 Já jsme to řešil taky na svoji bývalou 308, ale nakonec jsem to nechal plavat, možná to vypadá \"divně\" ty žlutý žárovky, ale popravdě, souhlas s příspěvkama výš, že je to bílý světlo hůř vidět. Muselo by to opravdu hodně svítit. Mě to štvalo hlavně kvůli tomu, že jsem měl Osram Night Breaker Plus v H7 - potkávací a i H1 - dálkové a tohle byla jedinná \"žlutá\" žárovka ve světlometu, ale nenašel jsem nic co by dobře svítilo - dokonce jsem prošel celej katalog Osramu, jestli třeba nemají tu dvouvláknovku v edici CoolBlue, která je taky bílo-modrá, ale prd. S těma ledkama jsem dobrý zkušenosti neměl už od 206ky, rádo to blikalo, i po vypnutí motoru lehce svítilo, atd. Zvlášť s těma levnýma. Dokonce i LED edice od Osramu = opět blikání, doufal jsem, že za cenu 600Kč to v Osramu \"pořešili\", aby to fungovalo jak má a nemusel to člověk dolaďovat tzv. na koleni, ale prostě ne. Takže pak jsem vzdal. Teď jsem si uvědomil, že Matii řešil taktéž tohle a našel nějakou žárovku - myslím, že LEDku, která dobře svítila, ale homologaci neměla tuším. Zkus mu napsat kdyžtak. Citovat
lukaro Odesláno 12. srpen 2013 Autor Odesláno 12. srpen 2013 Díky za tip ale koupím ty žluté sportlight LEDky nic moc nepořeší, svítí to slabě a nechám to co nejvíce přibližné originálu - chci mít vše homologované... Žádnou Čínu i když si teď trochu protiřečím, když jsem tu dal odkaz na ty LED, jenže to je stejně na prd.. Citovat
IceBee Odesláno 12. srpen 2013 Odesláno 12. srpen 2013 JJ jak jsem psal, taky jsem se na to pak vybodnul a teď s ní jezdí brácha a taky neřeší Citovat
Davis Odesláno 12. srpen 2013 Odesláno 12. srpen 2013 Ty sportlight už tolik žlutý fakt nejsou, tak celkem přijatelnej kompromis. Taky to asi víc řešit zatim nebudu. Účel to plní - denní světla, kdy nesvítěj zbytečně H7 a šetřej se tak o něco.. Hlavně ted v létě, kdy H7 celkem dost odpočívaj a zadní lampy taky. [upravil dne 12.8.13 16:34 od Davis] Citovat
matii Odesláno 27. říjen 2014 Odesláno 27. říjen 2014 Zdar, nemáte někdo zkušenost s touto žárovkou pro denní svícení?http://www.autokomfort.cz/CREE-LED-5W-bila-BAY15D-P21-5W-12-24V-d3099.htm?gclid=COWguuWUzcECFfMZtAodukgAxQ Citovat
wojtěch Odesláno 22. prosinec 2014 Odesláno 22. prosinec 2014 nemáte někdo zkušenost s těmito žárovkami? http://www.ebay.com/itm/281499279799 lumeny vypadají, že svítí víc jak origo 21W žárovka. akorát ty kelviny se bojím že budou moc.. Citovat
LBNS Odesláno 23. září 2024 Odesláno 23. září 2024 (upraveno) Trochu to oživím. Mám problém, že mi tyhle P21/5W žárovky odchází během týdnů, maximálně měsíců. Zdá se mi, že se nějak "změnšují" piny, ze spodu žárovky a potom tedy ztratí kontakt... To je běžný jev, nebo je něco špatně? Žárovky jsem měl Osram a Philips. Upraveno 23. září 2024 uživatelem LBNS Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 23. září 2024 Odesláno 23. září 2024 Fotka těch zmenšených pinů by nebyla? To je celkem zvláštní jev. Citovat
patt Odesláno 23. září 2024 Odesláno 23. září 2024 no jsko u starých žárovek se občas stane že mají ty piny z cínu vymačkaný a stačí tam kápnout zase cín a kontakt obnoven, nicméně to se nestává během pár týdnů. Možná že je špatný kontakt a ten cín se vyjiskří Citovat
LBNS Odesláno 23. září 2024 Odesláno 23. září 2024 Ty minulý jsem už vyhodil, takže fotku nemám, ale dneska budu měnit zase, tak vyfotím. Pin pro 5W byl normální,. Zkouknu patice, ale zdály se mi normální, tak můžů zkusit přihnout plíšky. Citovat
patt Odesláno 23. září 2024 Odesláno 23. září 2024 plíšky zkus očistit, napružit. u 5W vlákna to asi bude ok, jelikož tam teče menší proud než u 21W Citovat
LBNS Odesláno 23. září 2024 Odesláno 23. září 2024 Tak nakonec jsem v garáží našel tu poslední. To vyjiskřování asi dává smysl. Osramka Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.