Přejít na obsah

IceBee

Uživatel
  • Počet příspěvků

    145
  • Registrace

Vše od uživatele IceBee

  1. IceBee

    Outdoor lišty na Partnerovi

    Právě si myslím, že tam jsou nějaký úchyty, ale podle obrázku ze service boxu to prostě pořádně nemůžu poznat - dotaz pokládal brácha JendaB.
  2. Ahojte, v partnerovi mám tzv. senzor světel - čili "automat", ale defakto jedinné co tahle poloha na páčce udělá je to, že všechna světla svítí neustále - nehledě na to, zda je tma, nebo světlo - pořád svítí H4 potkávací v předních světlech a zadní světla + palubka. Můj dotaz je, kdo máte posledního parťáka, tedy krom faceliftu, tam už jsou povětšinou didody v předním nárazníku jako denní svícení, máte někdo taktéž senzor světel a v případě, že máte, jakým principem funguje Vám? Druhý dotaz, napadlo mě použít pro denní svícení přední mlhová světla, čili může mi někdo potvrdit/vyvrátit moji myšlenku, zda by se dalo přes diag nastavit, aby při denním svícení (za použití funkce "Auto") svítily jen mlhovky na předku a jakmile dojde k setmění, zapnou se potkávací (H4) a k nim samozřejmě i zadní světla a palubka - obdobně to funguje na P 308 - kde u předfaceliftových verzí slouží k dennímu svícení dvouvláknová žárovka P21/5W atd. Díky za rady, tipy, apod. ;-)
  3. Takhle to řeknu, taky jsem se trošku bál, protože jsem neměl na autě SPZ rámečky, a nechtěl jsem je vrutama dávat skrz plech (tak jak to udělali šikulíni v Belgii), ale chtěl jsem využít k tomu určené průchody z výroby, tak jsem se do toho pustil a nakonec úplně vpohodě. Ty hřeby co byly popraskané mi přišlo, že už byly z dřívějška jak to někdo sundával, takže jsem je vyměnil a doplnil kde chyběly a hotovka. Opravdu jen kde dávat pozor, tak je u toho stěrače, tam spíš při zpětném nasazování to chce, aby to sedlo, ale nemyslím si, že by se trošku zručnému člověku stalo, že by při tomto mohl něco poničit. Když jsem to zmákl já, tak to půjde skoro každému
  4. Jj měly by jít koupit i v Peugeotu si myslím - já je kupoval v Auto Kelly (doufám, že tím neporušuju pravidla fora, případně se omlouvám) - Objednací kód: RO A82030 - tohle jsou myslím přesně ony - je to asi dva měsíce zpět co jsem to dělal, tak paměť je už slabší.
  5. Ahoj, podle typu - kW motoru tipuju, že máš novýho Partnera, že? A asi se ti jedná o sundání \"tapecu\" - je tam čistě jen \"nacvaknutý\" na plastových hřebech, které ale praskají - dají se koupit po cca 10ti kusech tuším. Každopádně já když tapec sundával na svém - právě kvůli podložkám SPZ - tak jsem otevřel 5té dveře, vzal plastovou planžetu, trošku jsem si ho na spodní části dveří odchlípnul a pak prstama postupně zlehka \"odtrhával\" ze dveří - křupe to hodně a sem tam bohužel křupne i ten plastový hřeb. Těch hřebů je tam snad 13 myslím. Jen potom opatrně kolem stěrače - jak je tam ta \"kaplička\" - celý tapec po odvakání se musí přizvednout směrem nahoru - ke stropu (při otevřených dveřích samozřejmě směrem dopředu k řidiči), aby se uvolnil okolo stěrače. Zkusím najít foto jestli ho ještě mám a kdyžtak dopošlu.
  6. IceBee

    volant -origo kozeny paket

    Jen pro představu, takto vypadá přečalouněný volant co si nechal dělat bratr.
  7. IceBee

    volant -origo kozeny paket

    Můžu potvrdit slova \"pava\" - od března/dubna 2013 se dávaly do verzí Active (+) ty \"sportovní\" volanty z fota nahoře, čili perforovaná kůže včetně \"kovového\" prstence. Jinak ta 308ma z odkazu \"Lubk0\" má přečalouněný volant - s tím máme s bratrem taky zkušenost. Já jsem měl 308čku 2009 výrobu s origo koženým volantem, po cca 3 letech přešla k bráchovia a po chvíli se mu začala na několika místech sloupávat \"lesklá vrstva\" kůže. Proto si nechal volant přečalounin u jedné firmy v Blansku - specializují se na výrobu - čalounění volantů pro různé značky(prvovýrobu). Tam si pak člověk může navolit co chce, jestli hladkou, perforovanou, nebo barevnou kůži, případě i přidání různých výlisků pro lepší uchopení volantu. Takže perforace pokud je z výroby, tak je jen u volantu co poslal \"pava\" jinak byla snad všude hladká kůže, která se ale opravdu loupala - ne celá, jen ta lesklá vrstva. [upravil dne 21/8/14 11:10 od IceBee]
  8. Ahoj, nezkoušel jste někdo, nebo nevíte, či nemáte nějaký návod, foto, atd. jak oddělat, případně jak jsou přichyceny \"outdoor\" prahové lišty u partnera r.v. 2010 (předpokládám, že u jakéhokoli partnera/berlinga r.v. 2008 a dál je to stejné jako u roku 2010) Zajímá mě to hlavně z hlediska případné demontáže a montáže - dostal se mi písek za lištu u zadního kola, která se díky tomu \"odklání\" od karoserie a nějak ne a ne se zadařit ho \"vypláchnout\" pryč. Díky předem za rady, zkušenosti, foto, atd.
  9. IceBee

    Zánovní Parťák

    Ahoj, hele zánovní s CZ původem jsem viděl v autoqualt.cz, ale netuším jakou máš představu o výbavě a motorizaci. A pak teda na bazosi se vyskytuje jeden člověk, který víceméně úž dva roky vozí z ciziny Partnery/Berlinga a myslím, že v celkem odpovídajícím stavu, většinou pěkné kousky, taky od něj jednoho mám asi měsíc. S pánem je jednání vpohodě, auto samozřejmě ověřit chce, nějaké ty věci na něm je třeba dořešit - aspoň na mém bylo, ale myslím, že vzhledem k tomu, že člověk kupuje ojeté auto, tak je to třeba brát vpotaz. Hodím ti link na něj do zprávy - ale jak jsem říkal, nejsou to CZ původy - osobně vím, že km se snaží ověřit, protože sám nechce dovézt \"hujdu\". Můžu říct, že za tu dobu co jsem se po těchto autech díval, se mu v inzerátech vystřídalo už pěkné množství aut.
  10. Chlapi člověk chce udělat srandu trochec a vy takhle Je fakt, že bydlíme kousek od sebe - asi je to tu ve vzduchu
  11. Mi to přislo nazelenalý Možná jen málo světla když jsem to dolíval kolikrát - neber to úplně vážně
  12. Tu výměnu jsem při 15tkm dělal i u benzínu, takže určitě to tam dýl nechávat nebudu, děkuju moc za rady a vysvětlení
  13. FAP \"bohužel\" ještě mám, takže je rozhodnuto asi no, opět budu lít to zelené cosi - vypadá to jak dobrej olivovej olej, co vzdáleně připomíná motorový olej
  14. Šalda asi myslí, než 5W-40 - předpokládám - jakej bude mezi nimi rozdíl. Jestli se nepletu teda
  15. Ahojte, koupil jsem si partnera 1,6HDi 80kW - rok výroby 2010, s tím, že v servise se píšou možné tři typy oleje - osobně uvažuji na 5W-40 nebo 5W-30. Dám tam Peugeotem doporučený Total, ale zkuste poradit který z těch dvou? Do bývalého auta s motorem VTi jsem lil vždy právě 5W-30 Ineo ECS, ale do tohoto naftového si raději nechám poradit.
  16. JJ osobně jsem i já uvažoval o LPG(bratr už pokukuje taktéž), ale jak sám říkáš - jiná kapitola - aktuálně mám záruku tovární na 5 let, takže to byla taková moje \"pojistka\" na případné problémy a hotovka :-)
  17. To mě opravdu pobavilo - chybí mi tlačítlo \"To se mi líbí\" - parádní nadhled - já nakonec zvolil VTi znovu, protože jedzím velice krátké trasy a najedu ročně cca 18tkm.
  18. Já myslím, že to Charlie 1 myslí dobře, stejně tak i Davis má zase dobrou zkušenost s naftou, sám jsem kupoval 308 1.6VTi (r.v. 2009) - bohužel i mě potkalo cukání, atd. jak se tu zmiňuje kvalita paliva, atd. No teď ji má bratr a jezdí, na jaře jsem kupoval 308SW a hodně opravdu hodně jsem se rozhodoval jestli nevzít právě hodně zde zmiňovanou 68kW 1.6HDi. Můj kolega v práci je zastánce \"všeho\" čím se dopraví do práce, ale klidně i ve smyslu social výbavy v Thálii, prostě aby ho to dovezlo a nestálo ho to po X tisících najetých km spoustu peněz. Jak mi řekl, nechci a nebudu kupovat auto nový i když bude mít najeto třeba 150tkm, proto jezdí právě v benzínu a neřeší nic krom spotřebních věcí (olej, brzdy, rozvody). Sám právě jsem zvažoval obavu z drahých dílů na HDi, možná neopodstatněně, ale možná ne. Myslím, že Charlie to myslel tak, že právě třeba po 150tkm najetých se jistě najde opravdu více dražších dílů u HDi, u kterých bude hrozit možná výměna, než u \"benzínů\". Samozřejmě pokud člověk koupí auto, najede na něm \"ideálních\" 100-120tkm a prodá ho, tak i vcelku chápu, že jakákoli vážnější obava z dražšího servisu, nebo následných dalších odpadá a jde se a koupí se nové a opět se bude jezdit \"na spotřebu\", která je krásná, ale právě tím dražším servisem se její krása sníží až možná k nule. Takže i David má asi pravdu, ale věřím,ž e je to hodně o tom, kolik tkm na autě najede, než se ho \"zbaví\". Můj strýc má třeba Renaul Megane 1.5DCi, pořád se mi chvástal jak je super jezdit za 4,5l, já mu to věřím, říkal, a nestojí mě to nic, no jasně, do 100tkm pohoda, aktuálně nechal auto synovi a ten už začíná řešit právě ty závěžnější závady. Odborník nejsem, rád si lecos pročtu, ale obrázek si udělám až se bavím s majiteli a opravdu vidím, že má někdo auto déle jak právě těch 120-150tkm.
  19. IceBee

    AUX: hudba z přehrávače

    No nevím jestli nic hrozného, Creative přehrávač, co tu popisuje bráška - JendaB, byl jeden z těch opravdu ještě kvalitnějších a musím na rádiu zvýšit hlasitost na téměř max a u přehrávače podobně, aby to bylo rozumně slyšet. Takže za mě je to spíš \"mínus\", byl jsem z toho hodně zklamaný, ten útlum je opravdu velký. [upravil dne 18/8/13 10:34 od IceBee]
  20. IceBee

    Žárovky pro denní svícení

    JJ jak jsem psal, taky jsem se na to pak vybodnul a teď s ní jezdí brácha a taky neřeší
  21. IceBee

    Žárovky pro denní svícení

    Já jsme to řešil taky na svoji bývalou 308, ale nakonec jsem to nechal plavat, možná to vypadá \"divně\" ty žlutý žárovky, ale popravdě, souhlas s příspěvkama výš, že je to bílý světlo hůř vidět. Muselo by to opravdu hodně svítit. Mě to štvalo hlavně kvůli tomu, že jsem měl Osram Night Breaker Plus v H7 - potkávací a i H1 - dálkové a tohle byla jedinná \"žlutá\" žárovka ve světlometu, ale nenašel jsem nic co by dobře svítilo - dokonce jsem prošel celej katalog Osramu, jestli třeba nemají tu dvouvláknovku v edici CoolBlue, která je taky bílo-modrá, ale prd. S těma ledkama jsem dobrý zkušenosti neměl už od 206ky, rádo to blikalo, i po vypnutí motoru lehce svítilo, atd. Zvlášť s těma levnýma. Dokonce i LED edice od Osramu = opět blikání, doufal jsem, že za cenu 600Kč to v Osramu \"pořešili\", aby to fungovalo jak má a nemusel to člověk dolaďovat tzv. na koleni, ale prostě ne. Takže pak jsem vzdal. Teď jsem si uvědomil, že Matii řešil taktéž tohle a našel nějakou žárovku - myslím, že LEDku, která dobře svítila, ale homologaci neměla tuším. Zkus mu napsat kdyžtak.
  22. IceBee

    PEugeot 308 1.4 VTI 72 kw

    dahl, tak teď jsi to rozsekl, já bych tam nacpal zrovna 13ky z felky, ono si to pořádně sedne a popravdě majiteli je to asi jedno, zda to v TP má, či ne, takže proč ne a to bude mít i v zimě průjezd terénem jak pluh, takže nebude třeba ani silničáře Pro ty co jezdí brzo ráno do práce je to ideálka
  23. IceBee

    PEugeot 308 1.4 VTI 72 kw

    K těm kolům - ty máš v TP rozměr pneu 205/45 R16? Dívám se, že máš alu z 307čky, je tak? Možná zkresluje fotka, tak jen tipuju - Ariane?
  24. IceBee

    vnitřní osvětlení interiéru

    Mohu potvrdit slova \"Cinicmana\" - měl jsem 308HB r.v. 2009 a aktuálně 308SW 2013 a je to přesně jak píše. [upravil dne 19/7/13 16:05 od IceBee]
  25. IceBee

    Škubání - 1.6 THP

    Trošku jsem tušil, že to asi nebude jen tak jednoduché, ale znělo to moc pěkně, když jsme to našli :-)
×
×
  • Vytvořit...