Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Chování na dálnici  

1. 1. Chování na dálnici

• Jedu do levého pruhu a snižuji rychlost
      11
    • Jedu do levého ale rychlost nesnižuji
      48
    • Jedu stále stejně klidně v pravým pruhu
      20
    • Přejedu do pravého pruhu
      1
    • Snažím se projet co nejblíže u odst. auta
      0

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

Tak já většinou přejedu do levého pruhu a nějak nezpomalím, jen když vidím, že v levém dlouho nikdo nejede :) kdyby náhodou byla potřeba pomoc tomu, co tam stojí..

Odesláno

Pro Scratch ano prave toto nekdo rozdejchaval na odpocivadle - nejde o to ze to mam pod kontrolou ale o to ze na dalnici se min vytvori prostor pro nepredvidatelne chovani ostatnich.

Osobne klidne / nemam odhad prejizdim pri predjizdeni 200-300m?? a pokud mam za sebou neco a priblizuje se tak klidne pridam a tu chvilku frcim v pohode 180 prejedu a zase si jedu to sve 120??

Ono na te dalnici je vse rychlejsi a pokud se sejdou okolnosti tak ted tam nikdo neni ale o 10vterin ktere jsem dojel treba kamion uz muze nekdo byt.

A co nasleduje pokud jsem cune fouknu mu to tam a nebo musim brzdit coz vyvolava v ostatnich co jedou zamnou min zajem CO SE TAM DEJE a mame zadelano na problem.

Tady rikam dalnice je specifikum a popravde mozna vic koukam do zrcatek nez dopredu :(

co se kolem me deje.

Ale to se odbocilo od tema.

Jinak dalnice v \"D\" ano to je jine jezdeni a ze se tam taky specha a nekdy hlavne na \"vychode\" jezdi ostreji ale jde to tam.

Odesláno

oddie: ja ale jezdim v cechach prevazne a ani v zahranici s tim nemam problem. Ba naopak je to bezpecnejsi predjeti nez predjizdet pul hodiny. Vse za predpokladu pouziti dostatecne dopredu blinkru ;)

Lihous: tak pak samozrejme ano ale takovych vas je malo. vetsina jede 120 a neprida akolikrat se jeste smeji ze te zbrzdi. Jezdim denne 500 - 1000 km a neni to rozhodne zadna slast. Na Impulsu me najdete v dopravnim hlaseni jako agent Pršoun.

Odesláno

Take jsem nekdy vic v aute nez doma a prave proto mam rad nejakou rezervu ve vykonu auta a predevsim razim starou komunistickou \"miru na kilometry - tedy minuta kilometr\" a diky provozu spis v klidu a pohode navic pokud mam lidi o kterych nevim jak zvladnou rychlou jizdu nedej boze nejaky problem tak radeji v klidu na jistotu.

Ale nejsem svatousek mam taky za sebou nejakou tu cunacinku :mad::(

A par lidicek kterym neslo po rychlejsim presunu vystoupit :D ,ale bylo zaveleno rychle tak rychle :mrk

Odesláno

Scratchi - 500 km denně jsem jezdil pomalu ještě když jsi tahal kačera po dvorečku (s nadsázkou) a souhlasím s tím, že denní ježdění není med. To Tě ale NIJAK neopravňuje lepit se na auta na dálnici 5 - 10 m, vynucovat si aby i oni lítali 180, páč pan Scratch zrovinka chvátá. Sorry, ale pokud bude předjíždět důchodce ve starý Pandě kamion, holt budeš muset ze stlačeného pravého pedálu nohou udělat úkrok vlevo a použít i brzdu - na dálnici ani na ostatních silnicích nejezdí jen mistři světa, ale i lidi, kteří nemají ani nejmenší chuť platit pokuty proto, že je dojíždí pan závodník.

Odesláno

Scratch:

No jestli jezdíš tak jak jsi napsal, tak je otázkou času, kdy v tom hlášení na Impulsu nebudeš jako Pršoun, ale jako hlavní zpráva. Minimální bezpečný odstup jsou 2 vteřiny.

Odesláno

Mě vcelku nevadí, když se někdo do levýho nacpe s předstihem... prostě každej má jinou představu o bezpečné vzdálenosti... a stejně tak mi nevadí že jede pomaleji. Důležitý je aby po předjetí zase vrátil do pomalejšího a není problém.

Odesláno

Ja bych to nejak nehrotil ono 100x predjizdeni bude vzdy jine nikdy stejne a je jen a jen na nas zda budeme k sobe ohleduplni a pokud se neco nepovede zda dokazeme alespon zablikat varovakem ci mavnout.

A jeste drobnost a jsem na to spis \"nenormalni\" tvrdim ze nejrychlejsi auto delaji dobre brzdy a jak s usmevem dodavam pokazde i Trabanta slo rozhrkat z kopce na 130 ale co pak kdyz bylo treba zastavit.

Ono jet rychle hodne rychle neznamena nutne byt prase ale obracene nekteri ridici neznaji smerovky zpetna zrcatka .....

Ale to jsme na zacatku je to jen a jen v nas a neverim ze nekdo z nas popisovane dela schvalne tomu neverim....

Odesláno
Mě vcelku nevadí, když se někdo do levýho nacpe s předstihem... prostě každej má jinou představu o bezpečné vzdálenosti... a stejně tak mi nevadí že jede pomaleji. Důležitý je aby po předjetí zase vrátil do pomalejšího a není problém.

Jo, tomu rozumím

Odesláno

Lihouši - jet rychle se dá a ani já nejsem svatoušek. Ale jedu-li přes limit, musím počítat s tím, že holt někteří přes limit nejedou a já je nemám právo k překročení limitu nutit. Taky mně se*e častý nešvar v nepoužívání blinkrů (i profi řidiči :bojim) nebo když mi někdo bez kouknutí do zrcátka skočí před auto, ale s tím asi nejsem schopen udělat víc, než že si myslím něco veřejně jen těžko publikovaného.

Odesláno

myslíš, že když je přilepený na mém zadním nárazníku, tak to nedělá schválně? jako že to neví? :mrk

asi je přirozené, že agrese na cestách přibývá--je nás tam prostě čím dál víc a jsme ,schovaní\' v té plechové krabici...,u některých platí i to, že čím menší přirození, tím větší auto plus holá (dutá) hlava na ohromném krku :o --této kombinaci je nejrozumnější se ihned vyhnout (odbočit, zpomalit, vypařit se :D)

Odesláno

jejda tady je zase ridicu kteri ani o 1 km neporusi rychlost a vzdalenost si meri stopkama......

pane boze....... .

denne to vidim na silnicich a dalnicich, tu ohleduplnost. a kupodivu kazdy jiste rika a pise to same co vy...... jenze vy to vidite jen ze SVEHO POHLEDU........

Odesláno

Jestli se takhle lepíš na pr*el i v zahraničí, tak přeji hodně štěstí ve Švýcarsku. Tam totiž mají úplně jiný náhled na to, co je \"bezpečnější\", a mají tam za tímhle účelem kamer jak nas*áno, které vyhodnocují nejen rychlost, ale právě také ten odstup. A cenovky za to jsou, jak už jsem psal, vyšší než je hodnota té tvé 406. Nicméně bych odhadoval, že tvůj případ bude podobný jako většiny \"hrdinů\" u nás - v ČR těžce namachrované hovado, a ihned po přejezdu čáry připosranec najednou dávající přednost i zajícům na poli.

Odesláno
jejda tady je zase ridicu kteri ani o 1 km neporusi rychlost a vzdalenost si meri stopkama......

pane boze....... .

denne to vidim na silnicich a dalnicich, tu ohleduplnost. a kupodivu kazdy jiste rika a pise to same co vy...... jenze vy to vidite jen ze SVEHO POHLEDU........

No tak jestli se prezentujes a hlavne opravdu jezdis tak jak pises,tak to tady bude o proti tobe spousta svatousku...

Odesláno

oddie kupodivu jezdim vsude stejne a loni jsem prolitnul Vidni 120 a neprislo mi nic......

Odesláno

ale ta viden byla jen vyjimka......presto dodam ze se na dalnici na nikoho nelepim netroubim a neblikam pokud to opravdu neni totalni imbecil.

pouze se k predjizdenemu priblizim a predjedu. Dale taky jako jeden z mala vetsinou dodrzuju ve meste 50 a na okreskach brzdim u krizovatek na 70 nebo dle ceduli. a opet jsem jeden z mala co to dela.....

Odesláno

Scratch: vidis, me zrovna minuly tyden prisel pozdrav z Francie za 45 EUR. Na dalnici na 110 namerili automatem 114km a stalo jim za to to resit az do CR... vyhoda je ze se to da vyridit online a zaplatit kartou po netu :)

(mimochodem, 45 EUR byla cenovka pri zaplaceni do zari. Pak by to bylo 68 a po trech mesicich 180... )

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...